Familjeliv

En aktiv pappa?

Såg en kommentar på Pulkans blogg som frågade ifall jag är en aktiv pappa eller om jag ofta sitter och tittar på tv eller fipplar med mobilen på kvällarna. Nu har inte Paula svarat på frågan men jag tänker såhär; det ena behöver inte utesluta det andra.

Jag har alltid mobilen nära till hands och låter den inte ligga på kvällarna. Det är en del i mitt jobb och en av sakerna som gör att jag kan säga att jag ”jobbar aldrig men är aldrig ledig”. Att lägga undan telefonen kl 17 och sen låta den ligga är liksom inte aktuellt, även om jag försöker ägna mindre tid åt den på kvällen när vi hänger med barnen. Jag ser mig själv som en aktiv pappa; på kvällarna är det familjetid som gäller och jag leker alltid med barnen. Sen blir det en hel del kikande på mobilen också. Jag tycker den här skräcken för mobiltelefoner och att vi är ”frånvarande föräldrar” bara för att man inte tittar på sina barn 24/7 är lite överdriven. Föräldrar i alla tider har väl gjort annat än att ha fullt fokus på sina barn? Jag tänker att dagens föräldrar snarare är mer aktiva i sina barn än tidigare. Vi skjutsar, lämnar och hämtar och följer med på aktiviteter och leker med våra barn på ett sätt jag inte minns att föräldrar gjorde när jag var liten. Som jag minns det fanns föräldrar alltid i närheten men var inte ”med” så som jag upplever att föräldrar är nu. Med det här menar jag såklart inte att man ska sitta låst i telefonen och låta ungarna springa fritt i lekparken men att ibland ägna sig åt något annat samtidigt som man är med barnen är ingen fara enligt mig.

Så jag härjar och leker med mina barn. Ibland fångar jag lite av det med min mobil och lägger upp på Insta, ibland passar jag på att svara på mail, smsa eller kolla igenom flödet. Kanske är jag mobilberoende eller så är jag bara en modern människa – jag ser i alla fall inga problem i mina vanor och känner att jag är en aktiv pappa =)

Vad är ert ställningstagande till mobilanvändning när man har barn?

Kommentarer

  1. Emma

    Din reklam som du har på bloggen är fan riktigt jobbig haha. Förstår att man har reklam och inget fel på det, men måste den liksom ploppa upp varje gång man scrollar?!

  2. Sofia

    Jag håller med dig. Att bara sitta och stirra ner i telefonen och ignorera barnen, nej. Men att titta då och då anser inte jag vara nåt problem 🙂
    Har du förresten sett att det finns ett märke på kläder som heter Hugo loves tiki? Känns som nåt ni borde köpa 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.