Uncategorized

Djungelapor

Nya stränder varje dag. Idag hände dock det sjukaste jag varit med om på länge (kommer lägga upp film på Instagram när tiden är mogen 😂).

Vi var på väg till en strand och stannade längst vägkanten när vi såg ett gäng apor. Jag hade absolut ingen aning om att dom kunde vara aggressiva och tjuvaktiga. Jag började filma och samtidigt som jag gör det hoppar en apa upp på min moppe och börjar rycka i vår ”manpurse”. Som tur var hade jag knytit den hårt runt handtaget, så apan fick inte loss väskan. Då försökta han öppna dragkedjan, helt sjukt. Jag var rädd, Paula var livrädd och apan verkade njuta. Så fort jag kom nära och skulle ta tillbaka moppen så gick den till attack.

Tillslut kom en local till undsättning och hjälpte oss att ta tillbaka moppen.

Haha. Roligt minne, men jag kommer aldrig stanna vid som söta små aporna igen. Länge sedan jag var så rädd 😂

Stranden var iaf härlig. Någon av er som har ett obehagligt minne med apor?

Kommentarer

 1. Julia

  Tro det eller ej men vi hyrde en bungalow uppe i träden på koh jum. Våra grannars 6månaders bebis blev beslagtagen av aporna 😱 som tur var var dessa apor jättesnälla och satt bara och klappade på bebisen uppe i ett träd och kom tillbaka med den nästan lika fort. Men det skriker hos föräldrarna, fy!!!

  Själv hade jag bikini med knytsnören, 2 apor ville knyta upp samtidigt så där stod man blottad 🙈

 2. Fiia

  Min bror fick sina glasögon snodda av en apa, men fick som tur var tag på dem igen för annars hade han fått vara i princip blind i 2 veckor 🙈

 3. Jenny

  Fyfan så kul! Den filmen vill jag se 😂😂

  Finns en dokumentär om apor i indien. De snodde en batong från en polis och hans polisradio 😂😂

 4. Jenny

  Koh Samet för flera år sedan. En moppetur och vi stannade till för att kolla på dessa ”gulliga” små apor, dock väl medvetna om att de inte alltid är så snälla.. de satt tex och kastade sten när folk körde förbi med moppar, bilar osv. Hur som, Vi tog en kik på avstånd, de var ju ändå så små…. men så kommer helt plötsligt en stor biffig jävla apa springandes mot oss som satt på moppen, förmodligen ”bossen”. Han var snabb med att visa tänderna som var bland det sjukaste jag sett. Var nog tur vi satt kvar på moppen då, I panik sparkade vi med benen och drog plattan i mattan 😂.

 5. Elin

  Jag och min sambo var på Koh Chang i december. Var där ca en månad. Vi hyrde moppe under tiden för att åka runt ön och besöka alla ständer och JA, vi blev lika chockade. Aporna var sjukt aggressiva och försökte ta turisternas väskor, var närgångna vid restauranger och inte blyga. Vid ett tillfälle så spang alla från stranden när en flock apor kom, den lokala befolkningen var också rädda. Alla bara stod och väntade på att de skulle gå där ifrån. Under tiden så tog de drinkar, hoppade runt i de små butikerna och levde livet. Aporna på Koh Chang är inte lika trevliga som man är van vid andra ställen på Thailand 😂. Se till att inte vara i närheten av aporna! De är fan farliga.

 6. Elin

  Det är så himlans typiskt för de är ju bara närgångna för att människor matat dem tidigare. De har ju lärt sig att det finns mat i väskor, bilar etc. Därför man Aldrig ska mata eller försöka komma nära vilda djur. Bra att ni inte matade dem iallafall och tur att ni inte blev av med era saker!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.