Tankar

Digital paus

God fortsättning kära bloggläsare, hur har er jul varit? Avkopplande eller uppstressande? Är ni kvar i firandet eller har ni satt punkt för julen 2018?

Vi hade en annorlunda jul här borta och jag har för första gången på länge kunnat koppla av ganska ordentligt. Kanske märkts här inne främst 😜 Har reflekterat en del över hur mycket tid som läggs på sociala medier, Paula brukar säga att jag är mobilberoende och det stämmer. Finns alltid något som stjäl min uppmärksamhet och gör att jag liksom zone out from reality. Men här har jag kunnat släppa lite på skärmtiden och vara mer närvarande. Klart jag fortfarande varit aktiv på sociala medier men mycket stress och press kring det har släppt. Personligen tycker jag det låter rätt fånigt när ”influencers” beklagar sig över att dom är stressade och har haft mycket men jag märker att den digitala stressen ändå är rätt ansträngande. Tror inte man tänker så mycket på det i vardagen men det blir påtagligt när man släpper lite på det. Vad händer när man inte har mobilen 24/7? Hur mycket av värde missar man när man inte kollar igenom Instagramflödet på några timmar? Hur många glömmer bort en när man inte bloggat på 6 dagar? Hehe, den sista lär jag få koll på i alla fall… Rädslan för att bli bortglömd är nog det som stressar många influencers när det kommer till sociala medier. Men hur är det för dom som inte är influencers och livnär sig på sociala medier? Känns som att stressen att vara uppkopplad konstant finns där också. Men då kanske mer att det verkar som att alla andra har det så jävla gött och man själv inte vill vara sämre. Eller vad säger ni?

Jag tänker att förhoppningsvis har ni inte saknat mig så mycket under juldagarna. Jag hoppas ni haft fullt upp med att umgås med era nära och kära eller om ni inte har såna – har gjort något kul för er själva. Att ni inte suttit med gamnacke under Kalle Anka eller scrollat mobilen i smyg under paketutdelningen. Ett av mina mål för 2019 är att vara mindre stressad över sociala medier och mer närvarande här och nu. För det där livet som visas upp i flödet efter lite bearbetning med olika filter är ju det livet som pågår just nu – bäst att inte missa det.

Kommentarer

  1. Sara

    Bra mål! Tog bort alla sociala medier för ett år sedan. Det bästa jag gjort! Sjukt jobbigt i början men nu tänker jag inte på det längre. Man blir inte bara beroende av själva grejen utan också av att veta vad alla gör hela tiden. Pressen på att de har den perfekta fredagen medan jag bara ligger i soffan… Nej bättre att vara utan och gå under radarn. Nu läser jag bloggar på morgon och kväll. Annars använder jag inte telefonen till mer än att skicka sms och ringa. Konstigt va 😂

  2. Rebecka

    Otroligt bra tänkt och skrivet. Följt dig sedan start men aldrig kommenterat, men kände att det där inlägget måste tamigfasiken kommenteras.
    Jag försöker också leva i nuet, men det är ju verkligen svårt ibland med dessa sociala medier. Men otroligt viktigt tror jag att bland lägga ifrån sig och förstå att om 24h kommer allt vara detsamma, även om jag inte uppdaterat/kollat igenom flödet. Önskar dig stort lycka till med ditt nyårslöfte!! Och njut nu av sista dagarna av detta år!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.