Familjeliv

Det ger du mamma på mors dag

Häromdagen tipsade jag och två fina gåvor att ge en mamma i sin närhet på mors dag, gåvor som ger lite extra till fler än bara mamman. Vill du köra något mer klassiskt har jag några fler tips till dig – idag är det fredag så du har fortfarande gott om tid på dig att skjuta inhandlandet av presenter för den rätta panik-känslan på lördagkväll.

 • Sovmorgon & frukost på sängen
  Att ge gåvan SÖMN är alltid uppskattat. Smyg upp med ungarna, laga någon god frukost och tassa sen in och väck mamma med barnens kalla tår mot knävecken så hon får en isande start på dagen.
 • Blommor 
  Då menar jag inte den där halvvissna buketten nejlikor från macken utan rejäla doningar. Bor du långt ifrån din mamma/mamman du vill uppvakta är blombud alltid ett säkert kort. Tror aldrig jag hört en kvinnlig person säga något annat än att blombud är faaaaaaatastiskt. Om finanserna är knapra kan du alltid smyga förbi en prunkande trädgård och plocka några vackra stjälkar. Då får du motion av att springa därifrån också. En blombukett är inte den mest originella gåvan som finns men hur originell är du själv, egentligen?
 • En dikt
  Till min kära mamma
  Sen du krystade ut mig älskade jag dig med desamma
  Liten växer och blir stor
  Men du är alltid min älsklings-mor ❤️
 • Utelunch 
  Eller kanske brunch. Ge mamman tillfället att sitta ner i lugn och ro och käka något gott. Låt mamman beställa vad hon vill dagen till ära, om hon väljer det dyraste kan du spana efter nödutgången och fundera över hur du löser springnotan. Är det fint väder kan ju en trevlig picknick funka också.
 • Massage 
  Få spända mammaaxlar att sjunka ner några dm genom en välbehövlig massage. Har du cash och känner dig ovillig för kroppsarbete själv köper du presentkort på behandling. Har du skralt på kontot kör du antingen själv eller låter barnen knåda. Små, vassa barnafingrar kan åstadkomma underverk på muskelknutor.
 • Choklad & alkohol 
  Jag tror det är något biologiskt som sker när en kvinna föder barn, när bebisens huvud passerar cervix så utvecklas ett enormt behov av choklad. Amningschoklad, ingen-sömn-choklad, slut-på-tålamod-choklad, glad-choklad, ledsen-choklad. Det finns chokladlösningar på alla behov helt enkelt. Köp en trave Marabou eller någon lyxig ask. För att göra det än mer njutbart, släng in en flaska vin att ta till på nära-härdsmälta-dagarna 🙂
 • ”Något fint”
  Alla mammor blir glada för ”något fint”. Vad detta fina är dock en svår nöt att knäcka. Gå loss på doftljus, parfymer, tröjor eller vad tusan som helst som ser lite lyxigt ut. Någon gång hittar du säkert rätt 🤷‍♂️

Har vi några fler tips på mors dag-presenter?

Kommentarer

 1. Amanda

  Skrattade högt när jag kom till chokladen… igenkänning på den! Choklad är sedan 4 år tillbaka min stora last i livet. 🤤🍫

 2. L

  hahaha! Känner mig så träffad nu. Tror fan du har rätt om chokladen? Efter förlossning för 10 veckor sen fick jag ett sånt chokladsug…:D

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.