Tankar

Det där med tid

En grej jag älskar med Paula är att hon tar sig tid. Tänkte på det senast idag vid lunchen. Då tog vi oss tid för varandra och jag vet att det är extremt viktigt för henne. Det är inte det att det är oviktigt för mig men jag har dels inte samma initiativförmåga och sen inte samma fokus när man väl gör saker. Jag försvinner lätt in i telefonen, tv:n, datorn eller bara en tom punkt någonstans. Jag är mycket i mitt egna planerande och tänker ofta på hur saker ska bli ”sen”. Paula är med ”här och nu” än vad jag är helt enkelt.

Hon tar också hårt på traditioner, som typ påskandet på äldreboende hon kör med barnen varje år. Jag har nog inte hajat poängen med det helt tidigare men tänkt att det är väl trevligt att barnen får köra sitt påskrace där också. Men så berättade Paula om hur en äldre, sängliggande dam hade velat hålla Nåe i handen och hon hade gått med på det. Damen började gråta av hela grejen. Gjorde mig lite blödig av att höra. Insåg nog först då hur fint det är att Paula och hennes mamma tar sig tiden att köra lussetåg och påskande med barnen där. Visst är det kul för barnen men det handlar mer om att dom gamla uppskattar gesten och det blir en riktig happening som det pratas om länge. Tid är ju typ det finaste vi kan ge varandra. Jag ska försöka bli bättre på att ge av min tid men jag är riktigt tacksam att jag har Paula som har det i sig naturligt och liksom tvingar med mig i det. Hon projektleder och det kan man tycka vad man vill om när det kommer tills könsroller och allt det där men det jag ville komma till är att jag är tacksam för att Paula projektleder, för att hon ger sin tid och för att hon lär våra barn att göra samma sak. Det är bra grejer dom får med sig i livet.

 

Kommentarer

  1. The Non stranger Emily

    Hon verkar så fin, Paula. Jag är en främling (eller har läst och kommenterat i flera år så dags att uppgradera min titel kanske😜) jag är glad att ni har varandra och att ni är så olika! Hon har ett gott hjärta! ❤️❤️

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.