Dagens fråga

Den allmänna synen på mig och Paula

En allmän fråga bara 🙂 Hur ser du på synen på dig och Paula? Med likheter och olikheter? Och om du fick välja (bortse från Paula nu), vill du att din partner ska vara så lik dig eller så olik dig som möjligt? Kan du inte diskutera denna balansgång :))

Hmm… hur jag ser på synen på mig och Paula. Det verkar som att folk generellt tänker att jag är ett hopplöst, vuxet barn och att Paula är min mamma. Något som rätt ofta förekommit är att folk anser att Paula bossar och ”styr” över mig på ett oschysst sätt (samtidigt som andra menar att det är synd om Paula för att jag är så oansvarig). Många verkar också tänka att det är jag som står för försörjningen hemma och att Paula lever på mig/har mig att tacka för allt. Och att jag är rolig och att Paula försöker vara rolig. Typ så kanske? Och hur ser jag på det…

Visst är det så att Paula är mer mogen än mig på många sätt. Och hon har också en mer ansvarstagande personlighet. Det kan man ju säga är för att vi är typiskt manliga/kvinnliga och lever enligt gamla roller men jag tror mycket hänger på våra uppväxer och platser i syskonskaran. Paula var ensambarn rätt länge och sen blev hon storasyster. Jag däremot är minstingen i familjen. Paula är strukturerad i allt hon gör (inte bara hem och familj alltså) och tänker livet som i boxar medans jag är lika bra på att planera som Leonore. Så visst, till viss del stämmer det men ibland tänker jag att bilden av mig kanske är lite väl förenklad, hehe. Jag är inte helt handikappad och jag roddar middagar och läggningar med barnen jag också. På hemmaplan delar vi oftast upp så en kanske röjer i köket och en lägger barn osv. Jag tar också större ansvar för ekonomi och att saker och ting fixas hemma, typ att ”elektrikern” kommer och fixar vårt ”värmeskåp” och såna saker. Det här med att Paula styr mig är något jag inte känner igen för egen hand. Paula är bestämd och har tydliga åsikter hon förmedlar men jag är vuxen nog att säga ifrån när jag känner att jag inte håller med. Vi har båda rätt starka viljor och kan ta fighter med varandra utan problem. Jag är en stor pojke helt enkelt =) Sen det där med pengar och karriär… Jag är mer intresserad av pengar än vad Paula är. Kanske för att Paula haft sitt på det torra sen innan mig och jag kommer från en bakgrund där vi inte direkt badade i pengar. Jag har ett driv för företagande och att tjäna pengar och jag tycker också själva förvaltningen och investeringarna är roliga. Paula tjänar bra med pengar men hon är rätt ointresserad av dom, så länge kortet funkar när hon handlar på Gina Tricot är hon nöjd haha. Slutligen så är Paula den roligaste jag vet, folk tror att hon försöker härma mig men vi har alltid skrattat åt samma saker och skämtat på samma sätt. Från dagen vi kollade tecknad film på flyget till Argentina =)

Sista delen i frågan, om jag vill att en partner ska vara lik eller olik mig så säger jag både och. Jag tycker det är viktigt med samma grundvärderingar och att man har saker gemensamt. Men sen behöver man någon som kompletterar en så man ska inte vara identiska. Jag vet att du skriver ”bortse från Paula” men jag tänker att det är just den balansgången vi har. Vi har samma typ av humor, har samma tankar om familj och vad som är viktigt i livet, tänker ganska lika liksom. Samtidigt som vi är väldigt olika i hur vi gör saker, hur vi lägger upp planering, hur vi uppfattas och beter oss osv. Jag skulle inte vilja leva och ha barn med en person som är lika dålig på planering som mig till exempel. Men jag skulle heller inte vilja leva med en person som har humor som är min direkta motsats. Hajar ni vad jag menar? Balansgången är för mig helt enkelt att man har samma värderingar och relativt lika personlighetsdrag men att man kompletterar varandras styrkor och svagheter.

Hur tänker ni själva kring val av partner? 

 

Kommentarer

  1. Laura

    Angående att försörja frun så har jag och min man det faktiskt så . Vi har 3 barn och hem och aktiviteter som jag tar helt hand om så han försörjer och jag vill ha det så för mina barn får hela min tid även om det är jäkligt tufft vara hemma på heltid även om folk inte tror det för det låter som om man sitter hemma och vilar hela dagarna men så här vi valt det . För jag skulle aldrig kunna tänka mig slänga barn på dagis vid 1 år gamla . Vi är alla i familjen jätte nöjda så här speciellt barnen så även om du skulle försöja och Paula sitter hemma så är det erat val och folk ska sköta sina egna liv

  2. J

    Jag och min sambo är lika i värderingar och synsätt men vi kompletterar varandra med våra olikheter: Jag är mer avslappnad och tar tag i roliga saker, sambon har hand om räkningar och barnens kläder. Han har mundiarre och jag är mer tystlåten. Han gillar skumtomtar och jag älskar choklad. En kompis till min sambo blev kär i mig för länge sen, han och jag kommer superbra överens men vi är FÖR lika, han är inte min typ alls, men snarare jättebra kompismaterial. Och det är ju så, i vänner vill vi se våra likheter, i en partner vill vi ha egenskaper som kompletterar oss!

  3. Agnes

    När jag träffade Linus så hade jag träffat rätt många grodor så kände att chansen är 50/50 att han är en groda eller en prins. Jag hade tur, han var det sistnämnda. Vi är rätt lika och har samma syn på hushållsarbete, vad vi vill med livet, framtidstankar osv. Jag är lite fegare, men sen dag ett har han utmanat mig så har provat på nya grejer som jag aldrig hade gjort annars och han i sin tur är mer rastlös och jag har fått honom att uppskatta en chilldag i soffan. 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.