Allmänt

Brännande het

Att sola eller att inte sola var visst en någorlunda het potatis (😜) – att sola är visst inte så inne längre. Helst ska man komma hem från Thailand med helkroppsdräkt av solkräm hehe.

Du som är så hälsomedveten annars borde väl tänka ett steg längre just med solbränna?!
– Extra pigment på kroppen gör att man orkar lite extra vikt på skivstången!

Vill du vara jätterynkig när du blir äldre? 
– Finns ju botox!

Nä men skämt åsido så vet jag väl att det inte är svinbra att pressa i solen. Det är ju dock bra att få i sig D-vitamin som vi lider brist på uppe i det kalla, gråa Sverige. Man ska ju inte bränna sig men det är väl inte farligt att sola och bli brun? Eller har jag missuppfattat det? Så länge man inte ligger och luktar grillad fläskkotlett i solstolen menar jag. För egen del trivs jag bäst brun och vill gärna maxa när jag är utomlands. Ser mig själv som minst 3 poäng snyggare med bränna än utan. Jag skulle dock inte gå och lägga mig i ett solarium på hemmaplan, där går någon slags gräns antar jag. Hemma kör jag på lite spraytan mellan varven för att inte se ut som en vandrande vaniljglasspinne.

 

Kommentarer

  1. Lauren

    Rekommendationerna är att inte vistas i solen mitt på dagen och att skydda sig med tunna kläder och solkräm. Man får färg ändå, utan att aktivt sola, men är snällare mot kroppen 🙂

  2. Sara

    Precis, att bli brun är helt okej. Det blir man oavsett om man har det pigmentet. Men att bränna sig så det gör ont och är rätt, det är då det är skadligt.

  3. Amanda

    Blir man brun har man bränt sin hud oavsett. Var rädd om dig 🙂 jobbar själv på en hudmottagning och ser hur hudcancern ökar. Kommer aldrig sola aktivt. Sen är det svårt att undvika att få färg när man är ute. Men viktigt att skydda sig!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.