Dagens fråga

borde vi skippat?

På tal om gårdagens svar ang att lämna barnen på minisats och riva av ett träningspass så lär jag mig nåt nytt varje dag känns det som. Förut var vi rövhattar som tränade under arbetsdagen när ungarna är på förskolan och nu är vi as som tränar när barnen inte är på förskolan utan med oss hela dagen.

Borde vi skämmas för vårt träningspass? Molly fick bestämma typ hela dagsschemat och var med sin familj från morgon till kväll. För våra barn är det inte konstigt att mamma och pappa ska träna – det är som att vi ska på toaletten typ. Något som är en naturlig del i vardagen. Dom tycker om att härja loss själva på minisats och är typ uppvuxna i olika boxar. Träning och rörelse är en självklar del i livet. Dessutom är det väl skitbra att vi river av träningen ihop istället för att jag tränar först och Paula sen? Tidseffektivt och mer tid för Mollys födelsedagsaktiviteter. För mig är svaret på frågan i rubriken självklar: nej det borde vi inte. Men jag kanske tänker galet – vad säger ni?

Kommentarer

 1. Johanna

  Tror snarare att barn vars föräldrar tränar regelbundet oavsett vilken dag det är får en sund relation till träning genom hela livet!

 2. J

  Det kommer alltid finnas folk som ni inte känner som tror att de känner er och vet bäst för era barn. Ni borde inte försvara er utan det är ju bara miserabla nättroll som borde lämnas därhän. Att folk inte tänker ”ok det där är ju märkligt beteende men jag har inte hela bilden av situationen, känner inte dem och de har säkert sina anledningar att göra så. Folk är olika och alla tycker inte som jag. Jag kniper min mun och skriver något positivt istället.” Ptja det är mantrat jag har, typ. De få gånger jag läser på bloggar något jag blir upprörd över. Tjarå ha en skön helg!

 3. Linnea

  Tycker verkligen inte ni ska skämmas för det! De är ju uppväxta med träning och som du säger så är det naturligt för dom!
  Det är väl inte ens alla föräldrar som kan fira sina barn under en hel dag? Antingen är det ju bara kalas eller kanske att man firas på kvällen. Molly fick en heldag med familjen med olika aktiviteter, guld värt!!

 4. Inez

  Jag tränar hårt 5/6 ggr i veckan. Är ensamstående på heltid så hon är ofta på mini sats och det funkar super! Dock hade JAG inte gjort det på hennes födelsedag då den dagen är till för henne och jag vill spendera den med henne! Jag hade liksom kunnat skippa träningen just den dagen för att fokusera helt och hållet på mitt barns stora dag. Men kände ni att det var rätt och Molly inte hade nåt emot det så vet ni bäst om hur NI vill göra😀 Alla tänker olika och jag tror hon fick en fin dag ändå!

 5. Annika

  Om folk på allvar oroar sig för andra barns välmående så borde de kanske rikta uppmärksamheten åt ett annat håll. Ett barn som råkar vara en timme-isch på Minisats på sin födelsedag? Inbilla mig inte att de människorna engagerar sig för Mollys bästa, såna människor är ute efter att trycka till föräldrarna.
  ägna er åt de barn som växer upp i fattigdom, de som far illa i sina hem, de som utsätts för våld och övergrepp istället. Det är ganska enkelt att engagera sig idag, lägg energin där istället.

 6. Jessica

  Jag såg videon på cleans Instagram och jag känner mig nästan som en stolt syrra hahah då jag följt dig så himla länge. Kommer ihåg när jag köpte eran allra första clean, den som typ inte hade någon direkt smak men som smakade… skit. Idag är clean det enda jag köper när jag är ute och behöver energi eller tränar. Har hänt att jag köpt en nocco ibland bara för att men tycker inte nocco smakar lika gott längre. Så kör 100% clean. Ni är bäst, bäst, bäst

 7. Filip

  Den svenska avundsjuka som slår igenom när man skriver så! Kämpa på med den ni gör och sprid träningsglädje! Det ÄR inspirerande

 8. Hana

  Hej Hugo! Skulle du kunna dela med dig av vilka kosttillskott du använder dig av? Känns som att det är en djungel av pulver och tabletter, känner mig lite lost i vad det är man egentligen behöver. Mitt mål är att bygga muskler och bli starkare. Kram!

 9. Haifa

  Hugoo jag saknar dina roliga inlägg.Ni är underbara föräldrar😍skit fullständigt i andras tyckande och tänkande.Vi är inte född för att göra folk nöjda🌞

 10. Madde

  Hugo, jag har alltid älskat din blogg. Du skriver väldigt, väldigt bra och är framförallt extremt rolig :). Men det känns som att bloggen har förändrats på sistone. Väldigt många ”svar på tal-inlägg” te.x (tro mig, jag skulle också bli förbannat på nötterna som har åsikter om precis ALLT, men blir lite segt att läsa om i längden tyvärr. Ignorera idioterna istället 😉 och det känns allmänt som att du kanske har tröttnat på att blogga(?). Hoppas att inte så är fallet för din och Paulas (hon är också grym!) bloggar är dom enda bloggarna som är värda att läsa längre enligt mig :).

  PS. Min ekonomi tackar dig INTE för att du har gjort mig beroende av Clean 😝

 11. M

  Skit i vad folk tycker och tänker. Ni vet bäst vad som är bäst för era barn!

  Vill bara skicka lite kärlek och meddela att jag har helt gått över till clean från Nocco!
  Alltså den blåa burken är ju så så god! Dricker minst 1 per dag. Det här gjorde ni bra!

 12. Therese

  🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Hur orkar ni ens? Jag menar, hur ni än gör så gör ni fel i någon annans ögon. Molly hade väl dessutom sagt att hon haft sin bästa födelsedag så jag tror ju knappast varken Molly eller Leonore tog skada av att ni tränade på Mollys födelsedag, eller någon annan dag heller för den delen.

 13. Jenny

  Fattar verkligen inte problemet.. Tycker dock det på något sätt var skönt att läsarna ifrågasatte dig och inte Paula den här gången. (Fast hon kanske också har fått skit för det?)
  Gö det som passar er familj bäst och skit i alla rövhattar.
  Tack för en grym blogg ❤

 14. Therese

  Att folk ens orkar bry sig.. helt sjukt vad mycket tid och energi vissa har som kan lägga det på att störa sig på hur andra familjer lägger upp sitt liv.
  Ni är väl vuxna människor och gör som ni vill? Även fast vi alla gör olika så mår de flesta barn i Sverige alldeles utmärkt, oavsett om någon handlar medan barnen är på förskolan, tränar på barnens födelsedagar eller kanske tom är och klipper sig direkt efter man lämnat barnen på förskolan.
  Ta inte åt er av sånt här skit, förstår att det kan ha med att ni är rätt unga fortfarande men ge det inte ens utrymme i era sociala medier.
  Fan man blir ju galen på vissa människor, vem ger de rätt att ens kommentera hur NI väljer att leva era dagar…

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.