Tankar

Beslutet om brösten

Igår var dagen D eller kanske dagen B som i bröst. Paula var på sin konsultationstid för en eventuell bröstoperation. Tror det var bra att hon bokade in den och fick lite mer kött på benen vad det innebär. Hon var inte helt taggad på eventuella komplikationer och läkningsprocessen. Verkar som att hon lägger tuttimplantaten på hyllan ett tag.

När vi snackade om besöket berättade hon om ett par som hade varit inne på konsultation där det var snubben som höll låda och tjejen knappt hade fått säga något. Det verkade som att han var den drivande parten i det hela. Det känns sjukt enligt mig och väldigt främmande. Om det är ens partner som pushar för en operation som ska ändra utseendet på en tycker jag nog man hellre ska skaffa ny partner. Jag skulle kunna följa med på ett sånt möte om Paula ville ha med mig som stöd men jag skulle aldrig snacka om vad ”vi” vill göra och driva konversationen. Möjligen skulle jag ”lägga mig” i och fråga om komplikationerna och sånt när det var på tapeten men storlek, form, snitt eller vad man nu pratar om är inte min grej att snacka om helt enkelt. Nu är jag i och för sig ingen tuttkille – bröst är inte så intressanta för mig helt enkelt.

När jag skrev om det här med bröstoperation förut var det några av er som tyckte att det jag borde säga är att Paula absolut inte behöver operera sig, att hon är fin som hon är och att jag inte tycker hon ska köra. Att jag inte ska säga att jag stöttar henne i hennes beslut oavsett utan få henne till att inte operera sig. Jag förstår vad ni menar och tro mig när jag säger att jag ofta säger till min fru hur vacker hon är och att jag sagt att hon är perfekt som hon är. Men jag står ändå för att jag tycker man ska göra det man mår bra av. Paulas tankar om tuttarna sitter inte i huruvida jag ”OK:at” dom eller ej och min åsikt ska inte avgöra vad hon vill göra med sin kropp. Hon är en vuxen kvinna och det är hennes kropp så jag tycker hon ska göra det hon vill helt enkelt och inte behöva må dåligt över sitt beslut oavsett vad det är. Mår du bra av att operera brösten – kör. Mår du bra av att träna – kör. Gör det du mår bra av helt enkelt.

Ni kanske anar vilken kroppsdel jag tycker är roligare än tuttar 🤓

Kommentarer

 1. Mathilda

  Måste du alltid skriva ett inlägg om sånt som gäller Paula? Bara nyfiken, tänker att hon kanske kan få prata om detta ensam istället för att världen ska få höra vad en man tycker om det haha

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Vi bloggar ju båda två om den andre – folk vill gärna ha bådas tankar verkar det som. Sen så skriver jag ju också i inlägget att jag inte har med hennes beslut att göra så håller med dig om det

   1. Kim

    Vad en man tycker om det.. nu är den här mannen den hon delar sitt liv med, inte vem som helst. Tkr det är fint att se hur engagerad dom båda är och gör plats åt varandra. Om Hugo inte hade gjort ett inlägg om det så hade han fått en hel del kommentarer om varför han inte gör det. Så han levererar det vi frågar om och samtidigt det han tkr är viktigt i hans liv! Inte i ditt eller mitt utan i han och hans familj, viktigt att komma ihåg det. Tack för ett klokt inlägg Hugo 👏🏻💕

    1. Hanna

     Vad spelar det för roll om ”det är mannen hon delar sitt liv med”? Det är enligt mig sinnessjukt att som man skriva ett helt inlägg om sin frus kropp, det är inte första gången Hugo gör det. Det är inte mäns plats att tycka och tänka om kvinnors kroppar, positivt som negativt.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.