Allmänt

Berlin

Berlin för ögat – 10/10. Det finns ingen stad jag varit i som har så mycket coola och vackra byggnader. Vart man än går så möts man av monster till byggnader och fin arkitektur. Dock så upplevde jag att staden är svår, extremt svår och jag tror att man måste ha varit där ett par gånger innan man börjar fatta hur allt funkar. Vad vi förstod det som så har staden 4 olika centrum. Att se skillnaden mellan väst och öst var väldigt häftigt och alla coola barhäng som finns överallt.

Nattlivet- Coola barer och nattklubbar överallt. När man är i Berlin så anser jag att man ska vara open minded och gå på nattklubbar man aldrig skulle besöka annars. Dock kände jag att jag ständigt var överklädd och att det var lite för mycket ”skumma människor”. Nästa gång jag drar till Berlin kommer jag lämna klockor och finkläder hemma. Det är inte som i Stockholm. I Berlin kommer du in om du inte ser ut som en turist, haha. Det fick jag uppleva både en och två gånger.

Monkeybar – Riktigt cool takbar med utsikt över ett zoo

Klunkerkranish rooftoop- Också en riktigt cool takbar som ligger upp på ett parkeringshus, obs ta med kontanter. Dom tar inte kort och gillar ni inte bärs så ska ni någon annanstans, för det är enda alkoholen dom säljer.

Kitkat Club- Fetishklubb med trevliga människor. Jag har varit där en gång förut. Denna gång försökte jag komma in två gånger, men blev nekad båda gångerna. haha. Första kvällen kollade vakterna på oss och sa att ni måste hem och byta om. Det måste se ut som ni vill vara med om äventyr, då kommer ni in. Jag och Jonas gick all in på de och kvällen efter gick vi till en shop och frågade exakt vad vi skulle ha på oss för att komma in. Jag gick ut därifrån med läderspeedos utan rumpa och jonas kom ut med lite annat, bla en piska. Trots det blev vi nekade, antar att vi såg för turistiga ut. Tjejer kommer dock in utan problem.

Hotel

Vi bodde på ett hotel som heter Sofitel och ligger i stadsdelen Mite. Hotellet var 5-stjärnigt, men absolut inget speciellt. Dock skall man (enligt mig) bo i stadsdelen mite. Det kändes som att det var där shoppingen och den största centrumkärnan fanns. Nästa gång lär vi bo på hotel Adlon, eller Regent.

Kommunikation

Vi åkte mest taxi och det var inga problem. Taxi är billigare i Sverige och jag kände aldrig att man behövde vara orolig för att bli blåst.

Slutbetyg: 7,5/10. Detta betyg skulle nog ändras med fördel uppåt om vi fick åka dit igen. Som sagt var staden svår och det gjorde att man kände sig vilsen inprincip hela tiden. Kan ändå rekommendera er att åka dit. Flygtid 1h30 min och bättre väder är inget man säger nej till.

Kommentarer

  1. Anna

    Åh jag älskar Berlin! Har varit där 4 gånger och upplevde verkligen att det tar ett par gånger innan sedan har man mer koll på staden. Åk dit igen! ☺️ Att åka kollektivt funkar också utmärkt efter min erfarenhet ☺️

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.