AllmäntCrossfit

Att vara nybörjare

När vi ändå är inne på det här med att vara nybörjare. Jag kommer ihåg när jag började med Crossfit. När man börjar med något som man fastnar för så beror det oftast på att man känner att man kan bli duktig. Tex när jag började med hockey. Då kunde jag varken åka skridskor eller dribbla med pucken, men jag var en jävel på att skjuta slagskott. Det gjorde att jag fastnade för sporten, jag var ju grym på något, resten fick jag lära mig.

I crossfit var det samma sak. Jag hade väldigt lätt att lära mig, speciellt som svåra sakerna. Jag klarade tex en ring muscle-up andra gången jag provade. Det är en övning som tar år för vissa att lära sig. Det gjorde att jag kände att detta är något jag kan bli bra på. Jag kände att jag är helt ok på ganska mycket inom crossfit, resten får jag lära mig.

Några av dom saker jag fick lära mig, som kom som en käftsmäll var tex hand stand push-ups. Ser ut såhär:

IMG_5284

Man gör helt enkelt push-ups åt fel håll. För jävla svårt tyckte jag, hur kan det ens vara så svårt. Idag är jag såklart mycket bättre på hspu, men det är fortfarande en av mina absoluta svagheter.

Rörlighet ovanför huvudet. Inte trodde jag att det skulle vara så betydande. Mina två första år kunde jag inte låsa ut mina armar ovanför huvudet, vilket gjorde att allt jag gjorde ovanför huvudet var jag tvungen att ”muskla upp”. Det går, men i en workout där du ska hålla någonting statist ovanför huvudet så blir man väldigt trött om man enbart använder musklerna. Något som är bättre idag, men fortfarande ett problem för mig.

Butterfly pull-ups. Fyfan vilken jävla övning. Butterfly pull-ups är ett sätt att göra pull-ups på. Man använder sättet för att spara energi och tid genom att man använder sina ben väldigt mycket. Detta var en hatövning för mig. Jag nötte varje dag, men det hände aldrig något. En dag sa det bara pang och så släppte det. Idag är pull-ups en av mina styrkor skulle jag vilja säga.

Over head squat. När jag började med crossfit kunde jag inte komma ner i en overhead squat. Min kropp tillät mig inte det, jag var alldeles för stel. Första gången jag provade så tänkte jag att det här kommer aldrig gå. Dag för dag så blev det bättre och idag gör jag en 5a på 120kg i overhead squat.

Ingenting kommer gratis och alla har vi våra styrkor och svagheter. Därför tycker jag crossfit är så roligt.

Glöm inte: Flygplan lyfter i motvind, inte i medvind!

IMG_5281

Kommentarer

 1. THERESA

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare..
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

 2. Camila Rodela

  Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
  (1) OM DU VILL DIN EX-BACK
  (2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
  (3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
  (4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
  (5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
  (6) du vill vara rik
  (7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
  (8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
  (9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
  (10) DU BEHÖVER EN JOBB
   ogagakunta@gmail.com

 3. Kajsa

  Hejhej!
  Jag är ute efter ett par grymma kick-ass.crossfit-skor till min pojkvän som fyller år. Vill du vara en hjälte och berätta vilka som är hetast just nu? Skulle vara till stor hjälp!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.