Familjeliv

Astrid Lindgrens värld & mors dag

Helgen får fem av fem möjliga av hela familjen. Överraskningsresan till Vimmerby blev succé och det är fan en oslagbar känsla att se sina barn bli sådär överlyckliga och taggade. Såna grejer man high five:ar mentalt och kör kodak-moment i skallen. Min största glädje var när vi kom fram till boendet och ”stugan” vi hyrt visade sig vara en minimal friggebod 😂😂😂😂😂 Typ som en husvagn i storlek. Men mysigt var det.
Astrid Lindgrens värld var grymt. Jag blev positivt överraskad, vi var där från öppning till stängning och hade inte tråkigt en sekund typ. Skön atmosfär. Kändes genuint fast det såklart är kommersiellt till tusen (är ju en nöjespark liksom). Bra mat, bra teatrar överallt, karaktärer som gick runt och livade upp allt för barnen, lekfulla miljöer. Ah, riktig höjdare. Enda minuset är väl kanske att det, som typ alla såna här parker, kostar en del. Inträde för vår familj blev typ 1000 kr, boende på 2000 kr och sen ska det till käk, gotte och en miljon prylar barnen vill ha också. Kommer ihåg när man var liten och blev så sjukt besviken på sina föräldrar för att man inte fick den där ”måste ha”grejen på Grönan eller vart man nu var. Man tjatade sig blå och hela dagen blev förstörd för att dom inte kunde bjuda till lite på den där prylen. ”När jag blir stor ska jag aldrig säga nej” tänkte man då. Nu tänker man ”Helvete vad dyrt för onödiga prylar dom gillar i en kvart, aldrig i livet” och förstår föräldrarna.  Som park och familjesemester får parken ändå högsta betyg, vi drar dit igen nästa sommar.

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens VärldAstrid Lindgrens VärldAstrid Lindgrens VärldAstrid Lindgrens VärldAstrid Lindgrens Värld

På söndagen vaknade vi upp i vår lilla skrubb och flickorna ansträngde sig till tusen för att tassa tyst och plocka fram presenter till mamma. Synd bara att Molly ärvt min klantighet, hon fastnade med foten i ett handtag till en väska och drog på arslet så klart. Tur i oturen att Paula sover hårdare än en brunbjörn i dvala. Sen körde vi uppvaktning på säng med presenter. Av flickorna fick hon speciellt utvalt te och en grej att ha te i. Dom fick välja själva vad dom skulle ge. 

Sen så har ju Paula tjatat i över 2 år om en brödrost. I flytten tyckte jag det kändes skönt att bli av med gammal skit så jag gav bort vårt gamla med tanken att köpa en ny, större med plats för 4 skivor bröd istället för 2. Tanken var god men aktiviteten långsam 😜 Nu har jag fått tillräckligt många pikar för att dra tummen ur röven och langa fram en riktig Rolls royce-brödrost som gemensam present från mig och tjejerna. Nu ska hon få käka rostmacka, fru Rosas. Blev ni uppvaktade på mors dag? 

Sen packade vi ihop oss. Käkade frukost och drog mot Stockholm igen. En bra helg helt enkelt.

Kommentarer

  1. Sofia JZ

    Jag skulle varmt rekommendera kneipyn på Gotland vatten och sommarland och det riktiga Pippi huset där det spelade in Pippi Långstrump

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.