AllmäntCrossfitTräning & kost

Är du trött på att bryta ditt nyårslöfte?

Det säljs aldrig så mycket gymkort i Sverige som denna månad, det är aldrig så mycket folk på gymmet som denna och nästa månad heller. Många har som nyårslöfte att 2017 skall innehålla mer träning, bättre mat och mindre alkohol.
Det som händer sen är tyvärr återkommande för varje år. I mars månad så ser det ut som vanligt på gymmen igen och 90% av alla som införskaffade det där gymkortet har fallit tillbaka i gamla rutiner. Varför?

Oftast är det såhär. Vi människor blir sjukt taggade, vi målar upp en graciös målbild över hur man kommer se ut och hur man kommer känna sig efter ett par månader. Det är väldigt lätt att se ett stort mål, man blundar för hur tufft det kommer vara att ta sig dit. Sedan börjar man, man börjar köra 2 pass om dagen, lägger om kosten och motivationen är på topp.

Det som händer sen är att antingen skadar man sig, blir sjuk eller inser att det är för jävla tufft att hålla det tempot man har dragit igång i. En sådan rubbning gör att man tappar allt och därför är gymmen halvfulla igen vid mars månad.

Mitt tips till er som vill komma igång med träningen och kunna hålla i den under 2017, 2018, 2019 och resten av livet är att.

1. Det är viktigt med stora mål, men delmålen är viktigare. Dom är närmre i tiden och enklare att fullfölja.

2. Träna aldrig för att få en snygg kropp, eller för att gå ner i vikt. Träna för att må bra och för att det är roligt. Då kommer resultaten.

3. Att tro att man kan gå från 0 till 7 pass i veckan är idiotiskt. Kroppen kommer få en chock och det kommer resultera i sjukdom eller skada. Börja försiktigt. Jag skulle säga max 3 pass i veckan. Tänk såhär, vad är bäst? 3 pass i veckan hela året eller 7 pass i veckan i 2 månader?.

4. Hitta en träningspartner som ligger på samma nivå.

5. Bestäm 3 tider i veckan när det är träning. Det är mycket svårare att skita i träningen om den är inplanerad i kalendern.

6. All träning är bättre än ingen träning.

7. Strunta i att räkna kalorier. Försök istället att tänka nyttigt. Ta ris istället för pommes till kebabtallriken. Ta vatten istället för läsk etc.

8. Om ni gör detta jag skrivit ovan så kommer det inte ta länge innan ni känner att träningen har blivit en del av er livsstil och när man känner det, då har man kommit långt. Så långt att man kommer fortsätta.

9 och den viktigaste punkten. Glöm inte att ha kul. Sätt inte för stor press på er.

Kommentarer

 1. THERESA WILLIAMS

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

  1) Love Spells
  2) förlorad kärlek Spells
  3) skilsmässa Spells
  4) Förbindelse Spells
  5) Bindande Spell.
  6) Breakup Spells
  7) Bannlys en tidigare älskare
  8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

 2. Lojise

  Jag och min träningskamrat (vi bor även ihop) gjorde inte som normen vi köpte gym kort mitt i sommaren och har kämpat sedan dess. Vi bestämmer varje söndag (om vi inte har tenta vecka eller om någon är sjuk då går den andre själv) vilka tider och dagar vi ska gå till gymmet 🙂
  Funkar super bra! Motivationen finns och vi kan håller inte dra en vit lögn för varandra om saker för att slippa eftersom vi bor under samma tak 🙂
  Men riktigt bra i lägg!

 3. Rebecka

  Helt rätt! Man kanske kan prova på en ny typ av träning också. Gym blir så uttjatat. Våga testa nya grejer. Jag höll mig till bara gym förut, sen testade jag på thaiboxning och jag älskar det! Som du säger, jag tränar för att det är kul och för att må bra. Sen är det självklart jätte kul när man ser resultat!

 4. e

  gillar att du har en sund inställning till träningen, det är verkligen så den blir långvarig! 🙂 plus att man får vara realistisk också o sjysst mot sig själv. självfallet går det att träna mer när man har ett helt flexibelt schema där man kan lägga upp sina dagar som man vill. har man kontorsjobb som kräver närvaro minst 8 timmar på en och samma plats blir det klurigare med träningen och det är inte konstigt att gå ner ett par pass i veckan då. problemet blir när man jämför sig med andra som har helt andra förutsättningar. det är inte rättvist mot en själv

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.