Allmänt

Äntligen måndag

God morgon,

Dag 7 med periodisk fasta. Jag tycker att jag har vant mig hyfsat, känner inte hunger på samma sätt, jag ville tro att jag känner mig piggare och även att jag egentligen inte har några dippar under dagen. Experimentet fortsätter, antingen för all evighet, eller tills jag har fått nog. Just nu passar det bra i mitt pussel, mornarna bli enklare och maten under dagen blir godare. Att jag hoppade på det är för att jag läste om hälsofördelarna, läs ni också så kan vi köra tillsammans.

Helgen: Har varit magisk på alla sätt och vis.

lördag: Molly körde en heldag på grönan tillsammans med sin gudfar. Jag, Leonore och Paula drog in till stan, parkerade bilen och åkte båt ut till fjäderholmarna. Vi hängde där, tog en glass och njöt av att endast ha ett barn för en stund.

Efter fjäderholmarna plockade vi upp Molly och checkade in på Scandic Camper. Vi tänkte att vi skulle göra ett dygn innanför tullarna. Mycket bra tänkt av oss, för det blev riktigt mysigt. Burgare, lekpark, middag, mer lek och sedan Eurovision på hotellrummet. Jag slutade dock äta efter 17:00 så för mig blev det en burgare och inget mer. Jag vägrade missa hotellfrukosten och därför var jag tvungen att sluta äta vid 17. Det var inga problem. Om det varit för en vecka sedan så hade jag troligtvis inte överlevt (bokstavligt) kvällen.

Igår: Åt en brutal hotellfrukost, checkade ut och åkte hem. Sedan fick vi gäster, hängde med dom och avslutade söndagen med bad vid Långsjön. Eller jag tog en liten golfrunda på kvällen också.

Hur har er helg varit?

Glöm inte:

Kommentarer

 1. Agnes

  Spännande med periodisk fasta, jag funderar också på att testa det för att få ett jämnare humör och att jag vill komma ur min viktminskningsplatå. Vad är ditt mål med fastan? Och tänker du på mängden kalorier under ditt ätfönster eller äter du det du vill? Du gör det bra iallafall, fortsätt med det 😀

 2. Laura

  Svar till m håller inte alls med att man äter som en gris under ramadan .. gör man det så här man missat vad ramadan handlar om.. ramadan handlar om ibadah inte ätandet . Profeten till och med sa man inte ska äta för mycket för äta för mycket gör en lat och att man sover mer än man ska .

  1. Layla

   Jag håller med faktiskt.
   Fastandet under ramadan handlar inte bara om att avstå från mat och dryck för att gå ner i vikt utan det handlar om att avstå från de negativa beteenden.
   Man växer i själen under Ramadan eftersom man visar hänsyn till dem som är i behov av mat och andra saker.
   Man uppskattar verkligen det man har och tackar gud för det.

   Däremot är man intresserad av att gå ner i vikt eller leva hälsomsamt så kanske man kan köra periodisk fasta.

 3. m

  Vill också veta hur mkt du äter när du får äta??

  Vi har ramadan och jag tänkte se till att gå ner några kilo under fastan, men man äter ju som en gris när man sen får äta, Så undrar vad äter du och hur mkt kalorier??

  1. Zeynep

   Jag har fastat under ramadan förut och med så lång fasta som vi uppe i Sverige har så skulle jag tro att du kan äta i princip hur mycket du orkar och vill när bryter fastan. Räknar med att du jobbar/har en sysselsättning och rör på dig lagomt. Proteiner är viktiga att få i sig oavsett👌 Lycka till med fastan under ramadan, hoppas den går smidig och önskar dig en glad bayram😊

 4. Mp

  Hur många kcal äter du när du faktiskt får äta? Smäller du i dig 1500 kalorier på en måltid eller hur lägger du upp det? 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.