AllmäntCrossfit

Alla har vi varit nybörjare någon gång

I mitt liv har jag hållit på med en rad olika sporter. Jag har testat på tennis, pingis, innebandy, fotboll, curling (true story, ramlade dock och fick hjärnskakning), fridrott, boxning m.m. Den sporten jag fastnade för och ägnade mitt yngre liv åt var hockey. När jag la av med hockeyn så blev jag vilsen, jag tappade lite identiteten och kände under lång tid att jag inte hade någon motivation till att träna, speciellt inte på gym. Jag gjorde det endast av en enkel anledning- för att se snygg ut på stranden.

Sedan hittade jag thaiboxningen som blev början till att jag verkligen hittade tillbaka till träningen. Jag började träna thaiboxning flera dagar i veckan på Tullinge Muay Thai. Dock insåg jag ganska snabbt att jag inte hade någon framtid inom den sporten, men eftersom att tränarna på stället hade varit iväg på en Crossfit utbildning i Finland så var det även på thaiboxningsgymmet som jag körde mitt första Crossfitpass. Där och då blev jag hooked.

Jag kommer ihåg första gången jag skulle göra en WOD, på den tiden visste jag inte ens vad wod betydde, antog att det bara var något skit som man använde inom crossfit. Hur som helst, tränarna skrev på tavlan och sa sedan ”Det här ska ni göra på tid”. Helvete, det är en miljon övningar och lika många reps. Jag kommer dö tänkte jag.

3-2-1 go sa dom och sedan var det bara att sätta igång. Det var antagligen det värsta jag gjort i mitt liv, jag fick världens sämsta tid och jag kände mig verkligen som en nybörjare. Efter låg jag ihopkrupen på golvet och kände att äntligen har jag hittat det, detta måste jag fortsätta med.

Från den dagen har jag ägnat all min träning till Crossfit och idag är jag inte nybörjare längre. Jag har ganska lätt för att lära mig och utvecklingen gick fort. Framförallt så gav jag mig inte. Jag började på Crossfit Nordic och jag stod där inne, timme efter timme och nötte. Dom andra som tränade där tyckte säkert att jag var en nöt och att det såg förjävligt ut när jag lyfte eller vad jag nu gjorde. Det struntade jag i, det enda jag fokuserade på var att bli bättre, bli rörligare, bli starkare och snart kunna tävla i den nya sporten som fullständigt hade slukat mig.

Min historia har speglat mig och därför älskar jag när det kommer nya hungriga själar till boxen. Man ser att dom vill så mycket, men dom vågar inte riktigt släppa loss, dom är rädda för att dom ”rutinerade” ska se ner på dom. Jag brukar alltid gå fram och försöka hjälpa till, berätta hur jag har gjort, berätta vilka misstag jag har gjort och på det sättet få folk att känna sig bekväma.

För vi alla har varit nybörjare någon gång, eller hur?

23

img_2662

img_2660

 

Kommentarer

 1. Line

  Fy fasiken vad jag önskar att du fanns där jag tränade! Eller åtminstone någon som du, som inte ser ner på de som är nybörjare eller bara osäkra utan istället går fram och visar välvilja! Lord have mercy on my soul, så nice alltså.

 2. Camila Rodela

  Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
  (1) OM DU VILL DIN EX-BACK
  (2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
  (3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
  (4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
  (5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
  (6) du vill vara rik
  (7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
  (8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
  (9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
  (10) DU BEHÖVER EN JOBB
   ogagakunta@gmail.com

 3. Lisa

  GUD vad jag önskar att alla människor i träningssammanhang hade din inställning. Det värsta som finns är ju när man ska komma igång och det bara känns som man får onda blickar. De flesta antagligen inte ont menade, men vad man älskar personer som vågar ta kontakt och peppa när man själv känner sig obekväm!

 4. Elin

  Hej Hugo! Detta inlägg var precis vad jag behövde läsa. Har sen ca 3 veckor sedan börjat med crossfit, gått intro kurs på min box samt gått på ett fåtal pass. Tycker verkligen det är sjukt roligt! Men att börja med något nytt och svårt är alltid en utmaning…Känner igen mig mycket i hur du upplevde första tiden. Man vill vara bra direkt.
  /Elin

 5. Nur

  Riktigt fint skrivet Hugo?känner igen mig på många av de sakerna du skriver då jag själv fortfarande är nybörjare men det är fantastiskt att ha såna som dig till hands på Nordic som både inspirerar och hjälper ? Keep up The good work ??

 6. Louise

  Riktigt fint inlägg!
  Jag tränade konståkning hela mitt liv och älskar sporten men tycker inte om Mentaliteten inom sporten. När jag blev äldre och slutade med konståkningen pågrund av en skada i benet så testade jag på kendo sedan ju-jutsu och har älskat båda sporterna men inte med de driv som jag har älskat konståkningen, nu har jag dock funnit klättring och det är fantastiskt roligt samtidigt som jag för första gången i mitt liv gillar att springa! Idag sprang jag för första gången på flera år 5 km och jag har aldrig varit stoltare!
  att komma igång att tråna har för mig varit en lång resa och själva räkningen resulterar i att jag åker mer longboard och skidor, snowboard och att jag orkar mer.
  Du och Paula (mest du) har inspererat mig till att komma igång med träningen igen och det är riktigt roligt! *_^ så tack!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.