FamiljelivSkoj

9 tecken på att du är en pappa-pappa

Skrev på Instagram för ett tag sen om att vara en pappa-pappa (eller mamma-mamma). Det är liksom Föräldern med stort F. Den som inte bara har koll utan är den överlägsne både i hemmet och på förskolans gårdsplan. Den som gör ALLT för sina barn, inte bara allt sådär som vi alla säger att vi gör utan verkligen allt. Dom sätter ständigt barnen framför sig själva och gör det utan att blinka. Funderade lite kring det och här är några punkter för dig som är en pappa-pappa(eller mamma-mamma för all del). Har du en partner som uppfyller listan? Grattis! Då kan du slöscrolla på mobilen med gott samvete – ungarna har det bra ändå 😜

Du biter ihop och hoppar ner i poolen för intensivt lekande med ungarna trots att det är 16 grader i vattnet och typ 19 grader i luften. 
– Jag vrider upp temperaturen i poolen till runt 30 så jag puttra behagligt trots att barnen vill ligga i tills dom passerat russinstadiet i fingrarna och blivit uppsvällda vindruvor igen.

Trots att du är lika smidig som ett kylskåp fäller du ihop dig till golvläge och pular med legobyggen som aldrig tar slut. 
– Fattar aldrig instruktionerna och bygger ihop en legohäst som ser ut att vara besläktad med Gollum. Sen måste pappa gå på toaletten en snabbis men ni kan väl leka vidare tjejer???

En pappa-pappa tänker på hela kostcirkeln men gör det roligt att käka också, du gör kreativa skapelser på tallriken för varje måltid. Typ ett grönsaksdjur eller mackor som ser ut som valfri scen ur ditt barns favoritbok. 
– Burgare med pommes och ett glas mjölk till så får ungarna protein, kolhydrater och fibrer. Är ju oftast ett salladsblad på burgaren i alla fall.

Åker till Leos Lekland för att det är så roligt för barnen med många tillfällen för gemensam lek hela familjen! 
– Åker till lekland för att rasta barnen samtidigt som jag kan få svara på mail ifred eller låta tröttheten kureras med lite blaskigt kaffe.

Du skulle aldrig missa att klä ditt barn efter väder, inför varje avfärd hemifrån har alla avkommor exakt dom klädesplagg som dagen kräver. 
– Glömmer alltid vantarna… eller mössan… eller gummistövlar. Ett under att jag kommer ihåg barnen ibland alltså 😅

Njuter av varje stund med barnen och ser till att maxa varenda kvart under dagen. Dom växer ju upp så fort så gäller att njuta nu! 
– Händer ju emellanåt att man räknar ner minuterna tills nattning om vi säger så.

Varje kväll får barnen välja varsin favoritbok och kanske en extra också, du läser lugnt och närvarande och myser av stunden med dina små. 
– Kör ljudbok på Spotify och småsnarkar ikapp med uppläsaren.

Skulle aldrig muta barnen eller skälla på dom. Allt går att lösa med pedagogiskt bemötande!  
– ”Om du låter pappa göra färdigt det här så lovar jag att vi åker och köper choklad sen”

Kommer ihåg barnens födelsedagar, namnsdagar och fullständiga personnummer. 
– En sak är jag säker på och det är att jag har två barn. Eller var det 3? Paula brukar säga att hon har tre barn så borde ju vara en till förutom Molly och Leo då va?

Astrid Lindgrens Värld

Kommentarer

 1. priscillia

  Att hjälpa är det enda sättet att erbjuda sin eviga kärlek till världen för att vara nära Gud och det är mycket viktigt. Varje person som behöver ekonomisk hjälp har en logisk orsak. För detta ger vi dig lånerbjudanden, snabba och garanterade krediter mellan 2000 och 10 000 000 till alla personer med kapacitet att återbetala det. Räntan är 3% med mycket enkla förhållanden som hjälper dig att starta ditt eget företag. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Så vänligen kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

 2. Sanna

  Hallå Hugo!

  Dina blogginlägg dyker inte upp på Bloglovin. Har följt dig genom Bloglovin senaste 7-8 åren och trodde du tagit en bloggpaus då det aldrig dök upp nya inlägg… Var värsta ledsen tills jag gick in nu via safari och du lever ju! Vet du vad det beror på och går det att fixa? Får ju notiser om dina och Paulas inlägg men missar dina nu😂🙈

 3. Malin

  Vad är problemet?
  1. Stäng ner bloggen
  2. Stäng inte ner bloggen = uppdatera!!!

  Det är ju dina två alternativ.
  Hur svårt kan det va?!
  Finns inga ursäkter nu känner jag lite.

  1. Kim

   Men snälla ge dig. Herregud låt folk leva. Han har väl viktigare saker än att uppdatera en blogg. Han har ett företag & familj. Vad är ditt problem?

   1. Malin

    Kim: Men snälla ge dig. Herregud låt folk skriva vad-dom-vill. Nähäää det visste jag inte att han hade företag & familj duhh.

    1. Emilia

     Vad obehaglig du är Malin. Verkar nästan vara besatt av Hugo och hans blogg.. han prioriterar uppenbarligen inte bloggen just nu, vilket inte är speciellt konstigt. Hitta en annan blogg att följa istället och sluta tjata som ett litet barn.

     1. Malin

      Ha ha ha 🤣 yes jag har en demon i mig och jag är besatt av ”hugo och hans blogg”

      OMG är du synsk Emilia? (eller ska jag kalla dig Kim)

      Wow vilken gåva du har 😂
      Du får anmäla dig till ”Det okända” på sjuan.

      Tanken var att få en reaktion, inget annat. Men det verkade inte
      funka😜
      Blir mörkrädd för hur folk dömer varann och leker hobby
      psykologer🙄

     2. Emilia

      Jag är inte samma person som Kim. Tycker bara att du är lite överdriven och jobbig som måste tjata hela tiden, både här och på Paulas blogg. Du är säkert medveten om att Hugo har fullt upp med Clean, vilket även ger honom en inkomst. Varför ska han tvinga sig själv att blogga om han inte har tid och lust?
      Tycker faktiskt att dina svar är väldigt fjantiga, men du kanske inte är så gammal.

     3. Malin

      … ha ha ha och du säger att jag är besatt 😂

      Du verkar veta allt om Hugo (hur han tänker, känner och hur hans dagar ser ut) så extremt ironiskt att du tycker jag är besatt 😂

      Släpp detta asap!
      Du verkar besatt av
      mig nu oxå för du tror dig veta att jag kommenterar på Paulas blogg … yeah right!!!
      OMG 🤣

     4. Emilia

      Ja, jag släpper det. Ingen idé att försöka diskutera med någon som beter sig som en tolvåring. Du verkar ha bestämt att du alltid ska ha rätt, så det får vara så:)

 4. Malin

  9 TECKEN PÅ ATT HUGO ROSAS BLOGG SNART ÄR DÖD:
  1. Inga uppdateringar trots ett ”förlåt” för att han inte bloggat och gör samma sak igen ha ha ha 😉
  2. M.I.A åter igen
  3. Svarar inte på kommentarer, trots läsarnas villkorslösa kärlekshälsningar om ”när kommer du tillbaka” ♥
  4. Sa jag inga inlägg? 😉
  5. Försvunnit från jordens blogg-yta? 😉
  6. Bloggaren visar inga livstecken
  7. Sa jag inga uppdateringar på länge?
  8. Har viktigare saker för sig än att uppdatera bloggen, äsch vem bryr sig om läsarna
  9. Gone missing så vi kanske skall starta en #hashtag #VarÄrHugoRosas?

   1. Malin

    Hahahaaaa yes det har jag.
    Så skönt att vara ledig hela dagarna, inte ställa klockan, gå ut med hunden, dona lite hemma och sen träna.
    Bra gissat gumman 😊
    Du är inte dum du!

 5. Malin

  Det verkar som att du aldrig fann den där inspirationen till bloggen. Trist, men förstår. Du driver Clean och är pappa till två fina tjejer.

  Står du inför ett val? Känns nästan så … med bloggen alltså … ♥

  Vad du än beslutar så har jag full respekt för ditt beslut, allt har sin tid som det heter. Jag vill ändå passa på att tacka dig för alla oändligt roliga inlägg, du har gett mig många skratt! 😀 ♥

  Kram kram!

 6. Jenny

  Kan du inte försöka bestämma typ två dagar i veckan som du lägger upp inlägg? Kanske måndag och fredag. Två inlägg per vecka kan du väl bjucka på? 😉 Saknar ju inlägg från dig 😍

 7. Carro

  Hmm, känner ingen pappa-pappa men rätt många mamma-mammor! Moms rock! Själv är jag absolut ingen mamma-mamma, men pappor – ni har en bra bit kvar att gå! Kom igen.

 8. Sofie

  ”Du biter ihop och hoppar ner i poolen för intensivt lekande med ungarna trots att det är 16 grader i vattnet och typ 19 grader i luften. ” Oh, heeell nooo!! xD

 9. jjj

  Förstår att detta är skämtsamt menat, men hade varit kul att även läsa en lista på saker du tycker gör dig till en bra pappa 🙂 tips för framtida inlägg

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.