Familjeliv

6 feta grejer med att bo i hus

Du kan grilla till frukost, lunch och middag 
OK du kanske inte är så sugen på en grillad biff till frukost men jag skulle vilja påstå att grill är det överlägsna sättet att laga mat på. Släng på en bit kyckling, lax, fläskkarré eller entrecôte och lite grönsaker så har du en perfekt middag på nolltid.

Barnens vardagsrum blir enormt 
Så fort det är varmt ute så öppnar vi altandörren och låter barnen springa fritt in och ut. Dom hoppar studsmatta, städar på altanen (guld hehe, dom fattar inte ens att det är tråkigt), sparkar boll och driver runt på gräsmattan. Ser fram emot sen när vi har pool så ännu mer utehäng ihop.

Utegymmet 
Kan vara min bästa investering någonsin och det bästa med att bo i hus. Att alltid kunna få till träningen utan att behöva dra hemifrån (typ när man är ensam med barnen en kväll) och att kunna träna ute i friska luften. Önskar alla hade den möjligheten.

Det blir en naturlig mötesplats 
Största skillnaden på att bo i lägenhet och hus på sommarhalvåret är för mig möjligheten till umgänge det skapar. Det blir lätt att dra ihop ett gäng kompisar, familj eller till och med kollegor och bara hänga ute och käka middag. Det blir okomplicerat och naturligt att ses en onsdagskväll och grilla lite ihop.

Du är alltid sysselsatt 
Finns inga lata, trista sommardagar när du bor i hus. Finns alltid gräs att klippa, altan att städa, ogräs att rensa eller liknande. Det är kanske inte räknas som det bästa med att bo i hus iof men det är alltid tillfredsställande när man gjort något.

Konfliktlösare
Paula är pollenallergiker och plågas av björkarna i trädgården just nu. Riktigt skönt när hon är jobbig och inte lämnar mig ifred att bara sätta mig i utemöblerna och låtsas att jag inte hör. Kaxar hon håller man dörren öppen så får hon krypa ner i källaren för att komma undan pollenpustarna =)

 

Kommentarer

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.