Dagens fråga

4 kommentarer – 4 svar

”Slog dig inte tanken att jetlag är minst lika jobbigt för barnen? Var ni verkligen tvungna att lämna de på förskolan utan stt de fick ordentligt sömn för att ni ska kunna träna? Usch.”

”Jo låt oss säga att du jobbade. Men det gjorde väl inte din fru iallafall. Tränade istället av att vara med era barn…därav min fråga. Men vi har väl alla olika prioriteringar, låt oss säga. 😊”

Med tanke på att jag skrev i inlägget att jag aldrig varit berörd av jetlag tidigare i livet så nä, tror inte jetlag är minst lika jobbigt för barnen. Klart dom också är i ofas och inte i sina vanliga rutiner men dom verkar inte direkt lida – dom somnar när dom somnar och vaknar när dom vaknar. Dom har liksom inget att ansvara för utan kan ta det manjana. Sen så tänkte vi att det blir en mjukstart med en fredag och sen ta helg igen. Om dom skulle vara helt förstörda på förskolan skulle ju pedagogerna ringa och då skulle vi hämta dom. Plus att barnen som sagt längtat till förskolan och sina kompisar och pedagoger. Känner inte att vi bortprioriterat våra barn efter 2 veckor tillsammans i solen, några timmar på förskolan och sen tacomys och Talang hemma i soffan igen. Men tjejerna hälsar tack för omtanken!

”Men du skojade hoppas jag när du skrev Grattis till alla kvinnor?…”

Nä? Eller alltså jag fattar ju att kvinnodagen inte är till för att köpa blommor och greja men även om det handlar om att lyfta orättvisor kan man ju välja att se positivt på det också? Det ena tar inte bort det andra liksom. Grattis till alla kvinnor som kämpar dag ut och dag in, ni är fantastiska! Sen kanske ordvalet grattis kan ses som taskigt men jag menade bara väl. Men jag hör vad ni säger, ska tänka på det.

”Mysigt 😊 Är ditt lår sjukt svullet eller är det bara vinkeln som gör att det ser ut så? 😱”

Mina lår är som Karl-Alfreds armar, har pressat spenat den här resan. 😂

”Men alltså nej… Hur kan du stödja djurplågeri som tuppfäktning genom att träna där? Så dåligt Hugo!!” 

Hade ingen aning om att dom hade tuppfäktning där innan vi kom dit och jag själv skulle inte gå dit för att se på det eller så. Men utifrån vad jag fått berättat för mig så är tuppfäktning dels väldigt vanligt och ”allmänt accepterat” i Thailand och sen ska dom inte skada varandra när dom fightas utan bara typ visa vem som är kaxigast? Erkänner att jag inte har koll på det här och kanske är det bara bull det jag fått höra men självklart vill jag inte stödja djurplågeri.

Kommentarer

 1. JLB

  jag önskade mig ett grattis av min man, de ena utesluter väl inte de andra tänker jag med! 😉 jag är ju oxå kvinna och de är vår dag, om jag då inte är en kvinna som lider av något av de man ska fira den för kan man väl få fira på andra vis, jag är ju trots allt kvinna! så trist med alla kommentarer där man letar fel på er hela tiden..

 2. Josefinee

  Sara: Om du inte såg så kopierade jag från wikipedia så har du klagomål så får du nog skriva/ändra i wikipedia 😀

 3. Jenny

  Tack för svaren 👍 Hoppas du inte tog illa upp av lår frågan.. Tyckte mest det var det ena som såg svullet ut och tänkte att du kanske ”gjort en Hugo” och lyckats skada dig på nåt sätt. Tack för en grym blogg ❤

 4. Johanna

  Men alltså, kan inte folk sluta vara så JÄVLA bajsnödiga hela tiden och sluta upp med alla pekpinnar hit och dit. Ingen är perfekt! Tror knappast dem som sitter och får för sig att kasta ut dryga kommentarer till influencers över sociala medier går runt och är lika dryga till folk i sin omgivning. Men när det gäller sociala medier så är de så himla perfekta själva och tror det är helt okej att bete sig illa för att dessa människor valt att vara kända! Ne, fy. Keep up the goodwork Hugo. Du är en stor jäkla inspiration och folk kommer alltså klaga och ha sig..

 5. Linda

  Tuppfäktning är precis som hund fighter, bara att det är två olika djurarter. Otroligt plågsamt för alla inblandande, ja förutom för människorna som tydligen njuter av att hetsa två djur till att slås tills en av dom är döende eller dödad. Så otroligt sorgligt att det är accepterat i Thailand fortfarande 🙁

 6. Josefinee

  Jag menade självklart inte att pika Hugo för att han var där, han skrev bara att det kanske var bull det han har fått höra, och klistrade därför bara in det. Jag vet själv att man inte kan veta allt om andra länder, man har heller ingen aning om var allt kött kommer från som man äter utomlands, det är trots allt inte Sveriges djurlagar 🙂

 7. Josefinee

  Tuppfäktning är en vadhållningssport där två tuppar fås att strida mot varandra. Striden kan leda till ena partens död. Åskådarna ges möjlighet att satsa pengar på vem som ska vinna. På vissa platser är det vanligt att man fäster sporrar på tupparnas ben. Wikipedia

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.