Augusti 2019
FamiljelivSkoj

9 tecken på att du är en pappa-pappa

Skrev på Instagram för ett tag sen om att vara en pappa-pappa (eller mamma-mamma). Det är liksom Föräldern med stort F. Den som inte bara har koll utan är den överlägsne både i hemmet och på förskolans gårdsplan. Den som gör ALLT för sina barn, inte bara allt sådär som vi alla säger att vi gör utan verkligen allt. Dom sätter ständigt barnen framför sig själva och gör det utan att blinka. Funderade lite kring det och här är några punkter för dig som är en pappa-pappa(eller mamma-mamma för all del). Har du en partner som uppfyller listan? Grattis! Då kan du slöscrolla på mobilen med gott samvete – ungarna har det bra ändå 😜

Du biter ihop och hoppar ner i poolen för intensivt lekande med ungarna trots att det är 16 grader i vattnet och typ 19 grader i luften. 
– Jag vrider upp temperaturen i poolen till runt 30 så jag puttra behagligt trots att barnen vill ligga i tills dom passerat russinstadiet i fingrarna och blivit uppsvällda vindruvor igen.

Trots att du är lika smidig som ett kylskåp fäller du ihop dig till golvläge och pular med legobyggen som aldrig tar slut. 
– Fattar aldrig instruktionerna och bygger ihop en legohäst som ser ut att vara besläktad med Gollum. Sen måste pappa gå på toaletten en snabbis men ni kan väl leka vidare tjejer???

En pappa-pappa tänker på hela kostcirkeln men gör det roligt att käka också, du gör kreativa skapelser på tallriken för varje måltid. Typ ett grönsaksdjur eller mackor som ser ut som valfri scen ur ditt barns favoritbok. 
– Burgare med pommes och ett glas mjölk till så får ungarna protein, kolhydrater och fibrer. Är ju oftast ett salladsblad på burgaren i alla fall.

Åker till Leos Lekland för att det är så roligt för barnen med många tillfällen för gemensam lek hela familjen! 
– Åker till lekland för att rasta barnen samtidigt som jag kan få svara på mail ifred eller låta tröttheten kureras med lite blaskigt kaffe.

Du skulle aldrig missa att klä ditt barn efter väder, inför varje avfärd hemifrån har alla avkommor exakt dom klädesplagg som dagen kräver. 
– Glömmer alltid vantarna… eller mössan… eller gummistövlar. Ett under att jag kommer ihåg barnen ibland alltså 😅

Njuter av varje stund med barnen och ser till att maxa varenda kvart under dagen. Dom växer ju upp så fort så gäller att njuta nu! 
– Händer ju emellanåt att man räknar ner minuterna tills nattning om vi säger så.

Varje kväll får barnen välja varsin favoritbok och kanske en extra också, du läser lugnt och närvarande och myser av stunden med dina små. 
– Kör ljudbok på Spotify och småsnarkar ikapp med uppläsaren.

Skulle aldrig muta barnen eller skälla på dom. Allt går att lösa med pedagogiskt bemötande!  
– ”Om du låter pappa göra färdigt det här så lovar jag att vi åker och köper choklad sen”

Kommer ihåg barnens födelsedagar, namnsdagar och fullständiga personnummer. 
– En sak är jag säker på och det är att jag har två barn. Eller var det 3? Paula brukar säga att hon har tre barn så borde ju vara en till förutom Molly och Leo då va?

Astrid Lindgrens Värld

Kommentera

 1. priscillia

  Att hjälpa är det enda sättet att erbjuda sin eviga kärlek till världen för att vara nära Gud och det är mycket viktigt. Varje person som behöver ekonomisk hjälp har en logisk orsak. För detta ger vi dig lånerbjudanden, snabba och garanterade krediter mellan 2000 och 10 000 000 till alla personer med kapacitet att återbetala det. Räntan är 3% med mycket enkla förhållanden som hjälper dig att starta ditt eget företag. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Så vänligen kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

 2. Sanna

  Hallå Hugo!

  Dina blogginlägg dyker inte upp på Bloglovin. Har följt dig genom Bloglovin senaste 7-8 åren och trodde du tagit en bloggpaus då det aldrig dök upp nya inlägg… Var värsta ledsen tills jag gick in nu via safari och du lever ju! Vet du vad det beror på och går det att fixa? Får ju notiser om dina och Paulas inlägg men missar dina nu😂🙈

 3. Malin

  Vad är problemet?
  1. Stäng ner bloggen
  2. Stäng inte ner bloggen = uppdatera!!!

  Det är ju dina två alternativ.
  Hur svårt kan det va?!
  Finns inga ursäkter nu känner jag lite.

  1. Kim

   Men snälla ge dig. Herregud låt folk leva. Han har väl viktigare saker än att uppdatera en blogg. Han har ett företag & familj. Vad är ditt problem?

   1. Malin

    Kim: Men snälla ge dig. Herregud låt folk skriva vad-dom-vill. Nähäää det visste jag inte att han hade företag & familj duhh.

    1. Emilia

     Vad obehaglig du är Malin. Verkar nästan vara besatt av Hugo och hans blogg.. han prioriterar uppenbarligen inte bloggen just nu, vilket inte är speciellt konstigt. Hitta en annan blogg att följa istället och sluta tjata som ett litet barn.

     1. Malin

      Ha ha ha 🤣 yes jag har en demon i mig och jag är besatt av ”hugo och hans blogg”

      OMG är du synsk Emilia? (eller ska jag kalla dig Kim)

      Wow vilken gåva du har 😂
      Du får anmäla dig till ”Det okända” på sjuan.

      Tanken var att få en reaktion, inget annat. Men det verkade inte
      funka😜
      Blir mörkrädd för hur folk dömer varann och leker hobby
      psykologer🙄

     2. Emilia

      Jag är inte samma person som Kim. Tycker bara att du är lite överdriven och jobbig som måste tjata hela tiden, både här och på Paulas blogg. Du är säkert medveten om att Hugo har fullt upp med Clean, vilket även ger honom en inkomst. Varför ska han tvinga sig själv att blogga om han inte har tid och lust?
      Tycker faktiskt att dina svar är väldigt fjantiga, men du kanske inte är så gammal.

     3. Malin

      … ha ha ha och du säger att jag är besatt 😂

      Du verkar veta allt om Hugo (hur han tänker, känner och hur hans dagar ser ut) så extremt ironiskt att du tycker jag är besatt 😂

      Släpp detta asap!
      Du verkar besatt av
      mig nu oxå för du tror dig veta att jag kommenterar på Paulas blogg … yeah right!!!
      OMG 🤣

     4. Emilia

      Ja, jag släpper det. Ingen idé att försöka diskutera med någon som beter sig som en tolvåring. Du verkar ha bestämt att du alltid ska ha rätt, så det får vara så:)

 4. Malin

  9 TECKEN PÅ ATT HUGO ROSAS BLOGG SNART ÄR DÖD:
  1. Inga uppdateringar trots ett ”förlåt” för att han inte bloggat och gör samma sak igen ha ha ha 😉
  2. M.I.A åter igen
  3. Svarar inte på kommentarer, trots läsarnas villkorslösa kärlekshälsningar om ”när kommer du tillbaka” ♥
  4. Sa jag inga inlägg? 😉
  5. Försvunnit från jordens blogg-yta? 😉
  6. Bloggaren visar inga livstecken
  7. Sa jag inga uppdateringar på länge?
  8. Har viktigare saker för sig än att uppdatera bloggen, äsch vem bryr sig om läsarna
  9. Gone missing så vi kanske skall starta en #hashtag #VarÄrHugoRosas?

   1. Malin

    Hahahaaaa yes det har jag.
    Så skönt att vara ledig hela dagarna, inte ställa klockan, gå ut med hunden, dona lite hemma och sen träna.
    Bra gissat gumman 😊
    Du är inte dum du!

 5. Malin

  Det verkar som att du aldrig fann den där inspirationen till bloggen. Trist, men förstår. Du driver Clean och är pappa till två fina tjejer.

  Står du inför ett val? Känns nästan så … med bloggen alltså … ♥

  Vad du än beslutar så har jag full respekt för ditt beslut, allt har sin tid som det heter. Jag vill ändå passa på att tacka dig för alla oändligt roliga inlägg, du har gett mig många skratt! 😀 ♥

  Kram kram!

 6. Jenny

  Kan du inte försöka bestämma typ två dagar i veckan som du lägger upp inlägg? Kanske måndag och fredag. Två inlägg per vecka kan du väl bjucka på? 😉 Saknar ju inlägg från dig 😍

 7. Carro

  Hmm, känner ingen pappa-pappa men rätt många mamma-mammor! Moms rock! Själv är jag absolut ingen mamma-mamma, men pappor – ni har en bra bit kvar att gå! Kom igen.

 8. Sofie

  ”Du biter ihop och hoppar ner i poolen för intensivt lekande med ungarna trots att det är 16 grader i vattnet och typ 19 grader i luften. ” Oh, heeell nooo!! xD

 9. jjj

  Förstår att detta är skämtsamt menat, men hade varit kul att även läsa en lista på saker du tycker gör dig till en bra pappa 🙂 tips för framtida inlägg

Visa alla 35 kommentarer
Clean Drink

Let’s go Finland

I samarbete med Clean Drink

Befinner mig någonstans på Östersjön med brorsan, Finland är vårt resmål. Ni är många som önskat att vi ska ta oss till ställen utanför Sveriges gränser och nu händer det vilket känns helt fantastiskt. Privat är jag kanske inte att betrakta som världens mest klimatsmarte men jag är glad att kunna säga att vi kör på ett klimatsmartare företag – båt istället för flyg, alla företagsbilar går på biogas osv. Vi vill vara ett cleant alternativ på alla sätt vi kan helt enkelt 😜

På tal om cleana alternativ – snart lanserar vi en ny smak – vad tror ni det blir?

View this post on Instagram

Vi tar en tur ut till skogen, stay tuned! 🌲

A post shared by Clean Drink (@cleandrinks) on

 

 

Kommentera

AllmäntClean DrinkFamiljeliv

Måndagsstatus

Sovit: gott som vanligt. Tänk att det fanns en tid när barnen vaknade nonstop hela natten. Tackar min lyckliga stjärna för att vi är förbi den perioden i livet.

Helgen: var succé. Kanske sista sommarhelgen? Vi körde all in på fredagskvällen med femkamp på Grönan. Ett gäng morsor och farsor som lämnade ungarna hemma för lite lek och bärs. Lördagen drog vi till Uppsala där min bror och hans familj bor. Kul att kolla in staden lite närmre. Känns nästan som en mysig by fast det är en rätt stor stad? Söndagen körde vi parträning på WörkOut och sen brunch på Fåfängan. Ett riktigt pangupplägg om ni frågar mig.

Bra start: imorse när jag fick se en tjej komma gående på gatan med en Clean i högsta hugg. Blir fortfarande löjligt glad varje gång jag ser den ute i rörelse bland folk som köpt den och älskar smaken. ❤️

Plåtning: idag på kontoret, jag och brorsan för Fortnox Magazine. Fortnox är en tjänst för ekonomiadministration och typ alla små/medelstora företags bästa vän. Kul att få vara med i deras kundtidning inom kort! 

Blödighet: Idag är dagen D, dagen Molly Rosas äntrar skolvärlden. Visserligen mjukstart med typ 2 h och med mamma i släptåg men ändå. Det var en ruggigt pirrig Molly som gjorde sig i ordning imorse och det blev en liten klump i halsen fast jag inte trodde det. Vår lilla tjej börjar bli stor. Idag har hon och Paula ”mamma-Molly” dag och checkar in på hotell och hela faderuttan. Tur att Nåe har ett par år kvar på föris och som pappas lilla tjej. 

Kommentera

 1. Priscillia WARSZEWSKI

  Att hjälpa är det enda sättet att erbjuda sin eviga kärlek till världen för att vara nära Gud och det är mycket viktigt. Varje person som behöver ekonomisk hjälp har en logisk orsak. För detta ger vi dig lånerbjudanden, snabba och garanterade krediter mellan 2000 och 10 000 000 till alla personer med kapacitet att återbetala det. Räntan är 3% med mycket enkla förhållanden som hjälper dig att starta ditt eget företag. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Så vänligen kontakta oss för mer information.

  E-post: priscillia.jeannine1@outlook.fr

 2. Emma

  Kul att höra att ni ska vara med, jag jobbar nämligen på Fortnox!
  Då får man ta och läsa inslaget när det kommer ut. 👏🏻

 3. Jenny

  Lilla stora Molly ❤️ Fattar inte att hon blivit så stor, har ju hängt med sen hon föddes. Oj vad lik hon var dig på den bilden!!

Dagens fråga

6 frågor 6 svar

Hur går det med din träning? Kommer du satsa på crossfit igen eller kanske något annat? Är det svårt att ”bara träna för hälsans skull” när man tidigare haft ett tydligt mål?
Träningen går bra, legat stabilt under sommaren även om jag inte tryckt upp mig till maxnivåer direkt. Jag vet inte riktigt hur jag kommer göra med träningen framöver när det kommer till satsningar. Ibland blir jag sugen på crossfit, ibland på att bli golfproffs 😂 Just nu har jag dock inte tiden att elitsatsa på träningen dock, det är väldigt stora block av tid som krävs och det har jag inte i dagsläget att undvara. Jag skulle inte säga att det är svårt att träna bara för hälsans skull, jag behöver träningen för att fokusera och komma ner i varv så det kommer jag nog aldrig tappa. Men lika kul och utmanande är det ju inte, helt klart.

Vad har Molly & Leonore för likheter & olikheter med dig respektive Paula?
Överlag skulle jag säga att Molly är en tjejvariant på mig och Leonore är mini-Pulkan helt enkelt. Svårt att säga vad som är olikheter beroende på personlighet och inte på att dom är ja, små barn som är som små barn är mest 😜

Vad tycker du om Bloggbevakningen? Läser du den?
Jag vet inte riktigt vad jag tycker, typ inte så mycket alls? I början tyckte jag Bloggbevakning var piss för det kändes bara som att det var hat mot alla där. Sen är det aldrig kul att få kritik och jag fick min beskärda del om vi säger så. I dagsläget tycker jag väl på ett plan att det är rimligt att det finns någon/några som granskar den stora bransch som sociala medier är. Men det är också en plats där det känns som många flashback-tomtar samlas just för att dom får möjlighet att bara spy galla i kommentarerna. En grogrund för rätt mycket hat även om det inte är direkt från blogginnehavaren det kommer. Svårt det där. Jag har inget personligt emot Camilla bakom bloggen och jag är inte emot bloggen i sig även om jag tycker den har vissa problem som följer med hela modellen och riktigt är min typ av blogg. Jag läser den inte i bemärkelsen att jag går in och scrollar men självklart inläggen om mig 😜  Och inlägg som rör Paula såklart eller om jag blir tipsad om specifika inlägg.

Hur delar du & din bror upp arbetet med Clean. Vem är vass på vad?
Jag är idésprutan och nätverkaren, Sebbe är den som gör det som kräver lite mer struktur, planering, admin osv. Vi kompletterar varandra väldigt bra!

När du startade dina olika företag, hade du idéer från början hur du ville göra allting eller tog du hjälp av någon för att komma igång?
Jag har alltid haft lätt för att komma på bra idéer och sen hitta rätt person att göra det med. Jag tror på att man inte kan vara bäst på allt så man ska omge sig med dom som är bäst på det du är mindre bra. Det har varit lite olika från gång till gång men jag har nästan alltid teamat ihop mig med någon.

Kan du inte skriva mer om hur en typisk dag i ditt liv ser ut nu när du kommit igång och jobbar igen? Vad tror ni om att köra på old school upplägget med ”min dag timme för timme” när ni får hänga med under en dag där jag fotar varje timslag?

 

Kommentera

Familjeliv

Slut på semestern

I början av juli ställde jag in autosvar på mailen med ”Jag är på semester, åter 12 aug” och svarade bara på det akuta. Nu är den 12 augusti här och semestern är med andra ord slut. Helt ärligt tycker jag det är rätt skönt – äntligen är folk tillbaka i stan och saker är på rull. Molly och Leo har dock en vecka kvar på sommarlovet innan allvaret börjar, i alla fall för Molly. Förskoleklass är ingen lek har jag hört. Gäller att hamna i rätt gäng från start, se till att ha ryggen fri, hålla sig undan från droglangningen och bli polare med minst en rastvakt. Eller det kanske är i OINTB det var dom reglerna att tänka på. Hur som, idag hänger jag på kontoret i dubbel bemärkelse – började med att hänga upp dom här tavlorna:

Dom är från @hellstrom_streetart och går rakt in i hjärtat på mig. Symboliserar att det var jag och min bror som drog igång vansinnesprojektet och att vi alltid gått vår egna väg ✊🏻Grymma, eller hur?

Sommarlovet har i alla fall varit långt och händelserikt för familjen Rosas. Vi har som alltid hunnit med ungefär lika mycket aktiviteter och resor under dom här veckorna som jag själv fick vara med om under perioden 0-18 typ, hehe. Ni har säkert följt alla turer på Pulkans blogg så behöver inte köra en resumé här kanske. Avslutningen blev glampingen i Blekinge i helgen. Överraskad över bra standard och bekvämlighet i tältet men konstaterar att jag är för rastlös för att njuta av att sitta med min familj i ett tält och lyssna på regnet. Tänker att jag kanske skulle uppskatta upplevelsen mer om man var ett gäng som åkte, med kompisar och barn. Så man liksom får aktivitet och häng automatiskt. Då är det nog riktigt nice. Barnen var nöjda i alla fall, dom älskade det från början till slut och det är ju ändå det viktigaste.

Hittade i alla fall en släkting vid campingen så det var kul!

Kommentera

 1. Jos

  Jag gillar både dig och Paula och tror att ni är bra personer med ett gott inre. Efter att ha läst bådas bloggar senaste åren har det dock blivit tydligt hur mycket mer tid och eget fokus som hon offrar för er familj och era barn. För mig är det tydligt att det är en genusfråga, beror på vad som förväntas av en kvinna resp. man i en familj. Kan inte se framför mig att hon skulle kunna göra samma typ av satsningar som din crossfit-satsning eller starta ett företag som Clean. Som kvinna finns det inte alltid ett val att få alla delar av livet, trots att vi har samma behov av det som män. Jag ber dig bara att tänka på det, tänka på jämställdheten i förhållandet och prioritera det framför andra grejer lite oftare. Det är helt enkelt inte rättvist att en person ska stå tillbaka för någon annan – oavsett vilket kön den har. Som sagt, ni har säkerligen en bra balans på vissa sätt, och jag tror inte att det ligger någon medveten tanke bakom det. Men förväntningar från samhället ligger inbyggda i våra hjärnor – vi har dock möjlighet att gå emot det. Testa och se vad som händer – kanske kommer ni kunna komma varandra ännu närmre. Återigen, har en känsla att du är en omtänksam person så det handlar inte om det, utan om mönster som det är lätt att missa då de är en del av normerna. Den här kommentaren kanske kommer att skava lite men jag kände ändå ett behov att skriva den. Tror att det kan vara viktigt. Allt gott till er familj i vilket fall! Kram

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Både jag och Paula tänker på och pratar om jämställdhet när det kommer till vårt förhållande. Vi har en ständig dialog om allt som rör jobb, familj och fritid och hur vi ska hantera situationerna vi befinner oss i. Tack för omtanken

 2. Mathilda

  Hugo! Älskar att du ger bloggen en chans till. Om du får idétorka på vad du vill skriva om så kommer här lite önskemål:
  1. Hur går det med din träning? Kommer du satsa på crossfit igen eller kanske något annat? Är det svårt att ”bara träna för hälsans skull” när man tidigare haft ett tydligt mål?
  2. Vad har Molly & Leonore för likheter & olikheter med dig respektive Paula?
  3. Vad tycker du om Bloggbevakningen? Läser du den?
  4. Hur delar du & din bror upp arbetet med Clean. Vem är vass på vad?
  5. När du startade dina olika företag, hade du idéer från början hur du ville göra allting eller tog du hjälp av någon för att komma igång?

  PS, smakade Clean för allra första gången igår. Den var riktigt god & jag fick upp energin till både träning och plugg!! Så tack för det & tack för en bra blogg!

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Mathilda, tack för att du är här och tack för frågorna. Ska svara på dom allihop. Och fan vad fett att du gillade Clean. Puss!

 3. Jenny

  Superfina tavlor, tycker det är så coolt att du och din bror kommit så långt! Kan du inte skriva mer om hur en typisk dag i ditt liv ser ut nu när du kommit igång och jobbar igen?

Visa alla 6 kommentarer
Familjeliv

Förlåt mig

Hörrni, jag är ledsen att jag varit lite MIA från bloggen. Helt ärligt var min motivation död och jag var nästan helt säker på att det var dags att slå igen butiken och säga hejdå till bloggen i början av sommaren. Sen tänkte jag att jag ger det lite tid, tar en paus. Borde kanske sagt till men pallade inte. Kanske är jag självcentrerad (eller kanske, är inte det ett måste för att driva en blogg som handlar om ens liv?) men jag har så mycket måsten och borden i livet att jag helt enkelt inte pallade. Jag fick en kommentar om min frånvaro och jag förstår att det är trist som bloggläsare att inte få någon förvarning och ingen uppdatering. Men jag tror och hoppas att ni haft en bra sommar ändå, utan min närvaro här 😊

Det sköna i kråksvängen är att det gett mig en väldigt skön sommar. Jag har stängt av mycket och fokuserat på familjen mer än tidigare somrar. Det har varit värdefullt. Jag har också fått sakna att skriva av mig lite. Så jag känner att hösten blir lite nystart – att jag kommer med ny kraft.

Nu kör vi sista sommarlovsäventyret med barnen. Drog hemifrån i gryningen och styrde kosan mot Blekinge. Vi ska lyx-campa vilket innebär sova i tält men i övrigt inget mer som påminner om riktig camping 😂 Alltså inget tältresande, lägereld, sovsäckar och knöliga underlag. Mer riktig säng, el, restaurangkäk och frukost serverad. Bra kompromiss för oss som vill ge ungarna friluftsliv utan att behöva köra friluftsliv 😂

Kommentera

 1. Maria

  Jag brukar inte kommentera men nu måste jag…jaaaa du är tillbaka 😀 Jag har saknat dina blogginlägg! Jag tycker dock att det var bra att du var ledig lite under sommaren precis som vi andra med ”vanliga” jobb. Jag följer självklart din fruga också och hon har ju uppdaterat. Fastän ni ofta skriver om det ni har upplevt tillsammans så är det olika twist på era blogginlägg så därför räcker det liksom inte med hennes blogg haha. Hoppas du fortsätter känna motivation till att blogga så vi bloggläsare får fortsätta ta del av din underbara blogg. Om du inte känner motivation så kan du väl fråga oss om önskeinlägg så kanske du får lite idéer om vad du ska blogga om. Massa kramar till dig & din fina familj

 2. isa

  Kul att du är tillbaka! Klart du ska få ta paus när du vill. Tror vi alla blir gladare av ett inlägg någon gång ibland än att du slutar helt 😀

 3. Josse

  Kul att du är tillbaka😀👍 Tycker ingen influencer ska behöva ha dåligt samvete över att inte blogga på sommaren, det är ju då om någongång det är semestertider och chans att få sakna jobbet lite tillslut 🙈 Iallf komma tillbaka som en nystart inför hösten 🙂
  Sen är det ju såklart uppskattande att som läsare få en förvarning men det är ju inte hela världen 😀 Sommaren är ju så mycket mer än tid framför en skärm och läsa om andras liv.

 4. Jenny

  Fan vad gött att du är tillbaka. Du är väldigt efterlängtad ❤️ Tycker inte alls det gör något att du valde att ta paus, tycker jag fler borde göra. Men hade som läsare uppskattat om du meddelat att inga inlägg kommer komma upp på ett tag

Visa alla 23 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.