Augusti 2019
AllmäntClean DrinkFamiljeliv

Måndagsstatus

Sovit: gott som vanligt. Tänk att det fanns en tid när barnen vaknade nonstop hela natten. Tackar min lyckliga stjärna för att vi är förbi den perioden i livet.

Helgen: var succé. Kanske sista sommarhelgen? Vi körde all in på fredagskvällen med femkamp på Grönan. Ett gäng morsor och farsor som lämnade ungarna hemma för lite lek och bärs. Lördagen drog vi till Uppsala där min bror och hans familj bor. Kul att kolla in staden lite närmre. Känns nästan som en mysig by fast det är en rätt stor stad? Söndagen körde vi parträning på WörkOut och sen brunch på Fåfängan. Ett riktigt pangupplägg om ni frågar mig.

Bra start: imorse när jag fick se en tjej komma gående på gatan med en Clean i högsta hugg. Blir fortfarande löjligt glad varje gång jag ser den ute i rörelse bland folk som köpt den och älskar smaken. ❤️

Plåtning: idag på kontoret, jag och brorsan för Fortnox Magazine. Fortnox är en tjänst för ekonomiadministration och typ alla små/medelstora företags bästa vän. Kul att få vara med i deras kundtidning inom kort! 

Blödighet: Idag är dagen D, dagen Molly Rosas äntrar skolvärlden. Visserligen mjukstart med typ 2 h och med mamma i släptåg men ändå. Det var en ruggigt pirrig Molly som gjorde sig i ordning imorse och det blev en liten klump i halsen fast jag inte trodde det. Vår lilla tjej börjar bli stor. Idag har hon och Paula ”mamma-Molly” dag och checkar in på hotell och hela faderuttan. Tur att Nåe har ett par år kvar på föris och som pappas lilla tjej. 

Kommentera

 1. Jenny

  Lilla stora Molly ❤️ Fattar inte att hon blivit så stor, har ju hängt med sen hon föddes. Oj vad lik hon var dig på den bilden!!

Dagens fråga

6 frågor 6 svar

Hur går det med din träning? Kommer du satsa på crossfit igen eller kanske något annat? Är det svårt att ”bara träna för hälsans skull” när man tidigare haft ett tydligt mål?
Träningen går bra, legat stabilt under sommaren även om jag inte tryckt upp mig till maxnivåer direkt. Jag vet inte riktigt hur jag kommer göra med träningen framöver när det kommer till satsningar. Ibland blir jag sugen på crossfit, ibland på att bli golfproffs 😂 Just nu har jag dock inte tiden att elitsatsa på träningen dock, det är väldigt stora block av tid som krävs och det har jag inte i dagsläget att undvara. Jag skulle inte säga att det är svårt att träna bara för hälsans skull, jag behöver träningen för att fokusera och komma ner i varv så det kommer jag nog aldrig tappa. Men lika kul och utmanande är det ju inte, helt klart.

Vad har Molly & Leonore för likheter & olikheter med dig respektive Paula?
Överlag skulle jag säga att Molly är en tjejvariant på mig och Leonore är mini-Pulkan helt enkelt. Svårt att säga vad som är olikheter beroende på personlighet och inte på att dom är ja, små barn som är som små barn är mest 😜

Vad tycker du om Bloggbevakningen? Läser du den?
Jag vet inte riktigt vad jag tycker, typ inte så mycket alls? I början tyckte jag Bloggbevakning var piss för det kändes bara som att det var hat mot alla där. Sen är det aldrig kul att få kritik och jag fick min beskärda del om vi säger så. I dagsläget tycker jag väl på ett plan att det är rimligt att det finns någon/några som granskar den stora bransch som sociala medier är. Men det är också en plats där det känns som många flashback-tomtar samlas just för att dom får möjlighet att bara spy galla i kommentarerna. En grogrund för rätt mycket hat även om det inte är direkt från blogginnehavaren det kommer. Svårt det där. Jag har inget personligt emot Camilla bakom bloggen och jag är inte emot bloggen i sig även om jag tycker den har vissa problem som följer med hela modellen och riktigt är min typ av blogg. Jag läser den inte i bemärkelsen att jag går in och scrollar men självklart inläggen om mig 😜  Och inlägg som rör Paula såklart eller om jag blir tipsad om specifika inlägg.

Hur delar du & din bror upp arbetet med Clean. Vem är vass på vad?
Jag är idésprutan och nätverkaren, Sebbe är den som gör det som kräver lite mer struktur, planering, admin osv. Vi kompletterar varandra väldigt bra!

När du startade dina olika företag, hade du idéer från början hur du ville göra allting eller tog du hjälp av någon för att komma igång?
Jag har alltid haft lätt för att komma på bra idéer och sen hitta rätt person att göra det med. Jag tror på att man inte kan vara bäst på allt så man ska omge sig med dom som är bäst på det du är mindre bra. Det har varit lite olika från gång till gång men jag har nästan alltid teamat ihop mig med någon.

Kan du inte skriva mer om hur en typisk dag i ditt liv ser ut nu när du kommit igång och jobbar igen? Vad tror ni om att köra på old school upplägget med ”min dag timme för timme” när ni får hänga med under en dag där jag fotar varje timslag?

 

Kommentera

Familjeliv

Slut på semestern

I början av juli ställde jag in autosvar på mailen med ”Jag är på semester, åter 12 aug” och svarade bara på det akuta. Nu är den 12 augusti här och semestern är med andra ord slut. Helt ärligt tycker jag det är rätt skönt – äntligen är folk tillbaka i stan och saker är på rull. Molly och Leo har dock en vecka kvar på sommarlovet innan allvaret börjar, i alla fall för Molly. Förskoleklass är ingen lek har jag hört. Gäller att hamna i rätt gäng från start, se till att ha ryggen fri, hålla sig undan från droglangningen och bli polare med minst en rastvakt. Eller det kanske är i OINTB det var dom reglerna att tänka på. Hur som, idag hänger jag på kontoret i dubbel bemärkelse – började med att hänga upp dom här tavlorna:

Dom är från @hellstrom_streetart och går rakt in i hjärtat på mig. Symboliserar att det var jag och min bror som drog igång vansinnesprojektet och att vi alltid gått vår egna väg ✊🏻Grymma, eller hur?

Sommarlovet har i alla fall varit långt och händelserikt för familjen Rosas. Vi har som alltid hunnit med ungefär lika mycket aktiviteter och resor under dom här veckorna som jag själv fick vara med om under perioden 0-18 typ, hehe. Ni har säkert följt alla turer på Pulkans blogg så behöver inte köra en resumé här kanske. Avslutningen blev glampingen i Blekinge i helgen. Överraskad över bra standard och bekvämlighet i tältet men konstaterar att jag är för rastlös för att njuta av att sitta med min familj i ett tält och lyssna på regnet. Tänker att jag kanske skulle uppskatta upplevelsen mer om man var ett gäng som åkte, med kompisar och barn. Så man liksom får aktivitet och häng automatiskt. Då är det nog riktigt nice. Barnen var nöjda i alla fall, dom älskade det från början till slut och det är ju ändå det viktigaste.

Hittade i alla fall en släkting vid campingen så det var kul!

Kommentera

 1. Jos

  Jag gillar både dig och Paula och tror att ni är bra personer med ett gott inre. Efter att ha läst bådas bloggar senaste åren har det dock blivit tydligt hur mycket mer tid och eget fokus som hon offrar för er familj och era barn. För mig är det tydligt att det är en genusfråga, beror på vad som förväntas av en kvinna resp. man i en familj. Kan inte se framför mig att hon skulle kunna göra samma typ av satsningar som din crossfit-satsning eller starta ett företag som Clean. Som kvinna finns det inte alltid ett val att få alla delar av livet, trots att vi har samma behov av det som män. Jag ber dig bara att tänka på det, tänka på jämställdheten i förhållandet och prioritera det framför andra grejer lite oftare. Det är helt enkelt inte rättvist att en person ska stå tillbaka för någon annan – oavsett vilket kön den har. Som sagt, ni har säkerligen en bra balans på vissa sätt, och jag tror inte att det ligger någon medveten tanke bakom det. Men förväntningar från samhället ligger inbyggda i våra hjärnor – vi har dock möjlighet att gå emot det. Testa och se vad som händer – kanske kommer ni kunna komma varandra ännu närmre. Återigen, har en känsla att du är en omtänksam person så det handlar inte om det, utan om mönster som det är lätt att missa då de är en del av normerna. Den här kommentaren kanske kommer att skava lite men jag kände ändå ett behov att skriva den. Tror att det kan vara viktigt. Allt gott till er familj i vilket fall! Kram

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Både jag och Paula tänker på och pratar om jämställdhet när det kommer till vårt förhållande. Vi har en ständig dialog om allt som rör jobb, familj och fritid och hur vi ska hantera situationerna vi befinner oss i. Tack för omtanken

 2. Mathilda

  Hugo! Älskar att du ger bloggen en chans till. Om du får idétorka på vad du vill skriva om så kommer här lite önskemål:
  1. Hur går det med din träning? Kommer du satsa på crossfit igen eller kanske något annat? Är det svårt att ”bara träna för hälsans skull” när man tidigare haft ett tydligt mål?
  2. Vad har Molly & Leonore för likheter & olikheter med dig respektive Paula?
  3. Vad tycker du om Bloggbevakningen? Läser du den?
  4. Hur delar du & din bror upp arbetet med Clean. Vem är vass på vad?
  5. När du startade dina olika företag, hade du idéer från början hur du ville göra allting eller tog du hjälp av någon för att komma igång?

  PS, smakade Clean för allra första gången igår. Den var riktigt god & jag fick upp energin till både träning och plugg!! Så tack för det & tack för en bra blogg!

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Mathilda, tack för att du är här och tack för frågorna. Ska svara på dom allihop. Och fan vad fett att du gillade Clean. Puss!

 3. Jenny

  Superfina tavlor, tycker det är så coolt att du och din bror kommit så långt! Kan du inte skriva mer om hur en typisk dag i ditt liv ser ut nu när du kommit igång och jobbar igen?

Visa alla 6 kommentarer
Familjeliv

Förlåt mig

Hörrni, jag är ledsen att jag varit lite MIA från bloggen. Helt ärligt var min motivation död och jag var nästan helt säker på att det var dags att slå igen butiken och säga hejdå till bloggen i början av sommaren. Sen tänkte jag att jag ger det lite tid, tar en paus. Borde kanske sagt till men pallade inte. Kanske är jag självcentrerad (eller kanske, är inte det ett måste för att driva en blogg som handlar om ens liv?) men jag har så mycket måsten och borden i livet att jag helt enkelt inte pallade. Jag fick en kommentar om min frånvaro och jag förstår att det är trist som bloggläsare att inte få någon förvarning och ingen uppdatering. Men jag tror och hoppas att ni haft en bra sommar ändå, utan min närvaro här 😊

Det sköna i kråksvängen är att det gett mig en väldigt skön sommar. Jag har stängt av mycket och fokuserat på familjen mer än tidigare somrar. Det har varit värdefullt. Jag har också fått sakna att skriva av mig lite. Så jag känner att hösten blir lite nystart – att jag kommer med ny kraft.

Nu kör vi sista sommarlovsäventyret med barnen. Drog hemifrån i gryningen och styrde kosan mot Blekinge. Vi ska lyx-campa vilket innebär sova i tält men i övrigt inget mer som påminner om riktig camping 😂 Alltså inget tältresande, lägereld, sovsäckar och knöliga underlag. Mer riktig säng, el, restaurangkäk och frukost serverad. Bra kompromiss för oss som vill ge ungarna friluftsliv utan att behöva köra friluftsliv 😂

Kommentera

 1. Maria

  Jag brukar inte kommentera men nu måste jag…jaaaa du är tillbaka 😀 Jag har saknat dina blogginlägg! Jag tycker dock att det var bra att du var ledig lite under sommaren precis som vi andra med ”vanliga” jobb. Jag följer självklart din fruga också och hon har ju uppdaterat. Fastän ni ofta skriver om det ni har upplevt tillsammans så är det olika twist på era blogginlägg så därför räcker det liksom inte med hennes blogg haha. Hoppas du fortsätter känna motivation till att blogga så vi bloggläsare får fortsätta ta del av din underbara blogg. Om du inte känner motivation så kan du väl fråga oss om önskeinlägg så kanske du får lite idéer om vad du ska blogga om. Massa kramar till dig & din fina familj

 2. isa

  Kul att du är tillbaka! Klart du ska få ta paus när du vill. Tror vi alla blir gladare av ett inlägg någon gång ibland än att du slutar helt 😀

 3. Josse

  Kul att du är tillbaka😀👍 Tycker ingen influencer ska behöva ha dåligt samvete över att inte blogga på sommaren, det är ju då om någongång det är semestertider och chans att få sakna jobbet lite tillslut 🙈 Iallf komma tillbaka som en nystart inför hösten 🙂
  Sen är det ju såklart uppskattande att som läsare få en förvarning men det är ju inte hela världen 😀 Sommaren är ju så mycket mer än tid framför en skärm och läsa om andras liv.

 4. Jenny

  Fan vad gött att du är tillbaka. Du är väldigt efterlängtad ❤️ Tycker inte alls det gör något att du valde att ta paus, tycker jag fler borde göra. Men hade som läsare uppskattat om du meddelat att inga inlägg kommer komma upp på ett tag

Visa alla 23 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.