December 2018
Allmänt

5 rimliga nyårslöften

Förra året körde jag ett inlägg med 5 nyårslöften att satsa på och när jag kikar på dom tycker jag dom fortfarande känns vettiga. Men hur kul är det att köra en repris rakt av? Med risk för att låta som Blondinbella så är jag förvisso inte så mycket för löften i början av året utan kör mer målorienterat – vad vill jag åstadkomma under året? Hur vill jag att företagen ska rulla om ett år? Hur vill jag ligga till i träningen? Hur långt ska Molly ha avancerat i sin fotbollskarriär så jag kan leva mitt liv genom henne och bli försörjd av henne? Men nyårslöften är ju ändå relativt vanligt förekommande så jag tänkte att vi kan köra en liten uppdatering från förra året på några jag tycker jag känns vettiga.

 1. Se hälsan ur ett större perspektiv 
  Precis som förra året kommer det här högst upp för mig. Hälsa kommer alltid vara en prioritering hos mig och något jag gärna vill influera andra till. Men många satsar helt fel på hälsan när det är ett nytt år. Signar upp sig på ett gym och pinar sig dit varje dag i någon vecka eller två, blir antingen sjuka (på grund av den plötsliga överansträngningen) eller tröttnar efter dag 14 på löpbandet utan synliga resultat. Så om du vill ha ett hälsosammare 2019 – se det ur ett större perspektiv. Träna något du tycker är roligt (eller i alla fall helt OK), se över din motion i vardagen och välj alltid det liiiite jobbigare alternativet. Välj hälsosam kost men stirra dig inte blind på en diet eller förbud, tillåt dig själv att njuta av det du uppskattar men inte varje dag. Ja ni hajar. Gör hellre en långsam men långsiktig förändring än något som ger snabba resultat.
 2. Bli mer klimatsmart
  Ja ja, vi har vart igenom det här rätt många gånger och nu kommer jag antagligen få skit för att vi precis varit iväg på semester (och flugit) men gör dom ändringar du kan för att bli mer grön. Kan vara att minska på köttet, att sopsortera, välja bort bilen, införa köpstopp eller vad som helst i den riktningen. Det här är något jag personligen ska anstränga mig för under året och som jag är rätt kass på i dagsläget.
 3. Var här och nu
  Kör nog repris rakt av här för som jag skrev om för några dagar sen tror jag det är viktigt att vi pausar lite av vårt digitala liv. Stirra dig inte blind på Instagramflöden, Facebookuppdateringar eller olika bloggar. Visst är det kul och jag ser mycket positivt med sociala medier men det får inte gå ut över ens välmående eller ens ”verkliga” liv. Parkera mobilen ibland, det kommer vara obehagligt i början men snart kännas befriande.
 4. Säg hejdå 
  Har du relationer som tar mer än dom ger? Eller hatar du livet varje vardagsmorgon när klockan ringer och du måste gå till jobbet? Våga välja bort grejer som får dig att må dåligt. Byt jobb, säg hejdå till den där vännen som alltid glömmer plånboken hemma men gärna tar det dyraste från menyn och känn trycket över axlarna lätta.
 5. Våga göra förändringar
  Hänger ihop med den förra men våga satsa på det du drömmer om. Oavsett om det gäller karriär, fritid, kärlek eller vänskap – våga göra det som känns lite läskigt. Man vinner aldrig om man inte spelar och detsamma gäller förändringar, dom händer oftast inte av sig självt. Så låt 2019 bli året du tar klivet för det du drömmer om!

2019 looking so bright I’ve got to wear shades 

Kommentera

Uncategorized

Det är dags att säga hejdå

Packade och klara.

Det har varit två fantastiska veckor med avkoppling på hög nivå. Nu laddar vi för hemresa och ett mycket roligt 2019. Tack Vietnam!

Kommentera

 1. Annica

  Åh, jag vill nog hellre ha vinter på jul och nyår.. *skratt* Kalla mig traditionell eller vad som… metervis med snö och helst snö som även snöar ner med. Drygt 5 till 10 minusgrader hade varit klockrent, men gärna kallare. Min jul blev däremot med fullt av grönt gräs – och då var jag ändå kvar i Sverige (Jönköping)… Inte roligt alls.

 2. E

  Har ni sett några djur där på området ni bott på, alltså typ ormar annat äckligt småkryp?
  Var detta bättre än er senaste thai resa? Hur va de i pris om man jämför med thailad?

Allmänt

Årsresumé – januari

2018 närmar sig sitt slut så jag tänkte att vi kör en hederlig årsresumé och kikar på vad som hänt under året som gått. Först ut är, inte så förvånande, januari!

Vi avslutade 2017 och började det nya året uppe i fjällen med skidåkning. Eller jag och tjejerna åkte skidor – Paula vågade knappt titta ner för barnbacken utan att få svindel så hon höll marknivån stabil medans vi pumpade puder. Vi fick mersmak av skidsemester med barnen och hade en riktigt fin vistelse. En mindre lyckad del av semestern var resultatet av mitt lattjande med bilen – där och då var det tveksamt om Paula verkligen skulle säga ja till att bli fru Rosas.
Efter att ha mellanlandat hemma några dagar med det vardagliga livet bar det iväg på vårt livs resa – vi drog till Maldiverna. Vårt bästa beslut var nog att uppgradera oss på flyget (sedan dess är Molly dock besviken på varje resa vi inte har stolar man kan ligga i). Vi landade på en magisk ö som såg som en kraftigt redigerad Instagrambild ur varenda vinkel. Inte ett skräp så långt ögat kunde nå. Enda tråkiga molnet på vår himmel var alla skeva kommentarer som ramlade in om Paulas kropp under resan, så vi gick igenom det här med ”mammakroppar” i ett eget inlägg. Eller okej, ett annat litet moln kanske var att gå igenom kontoutdraget efteråt. Vi brände över 15 lax på en ö där man inte kunde köpa något, galet. I övrigt var resan som en dröm.

Jag var visserligen på Maldiverna men konstaterade krasst att min inbjudan till Ellegalan måste ha kommit bort i posten (samma problem verkar ha uppstått i år, vi måste verkligen göra något åt PostNords hantering av viktiga brev). Jag summerade dock med dom träffsäkra outfits jag haft under året.

En annan grej som blev ett hett ämne under vår semester var det här med bikinis på barn som många reagerade på och tyckte var sexualiserande av barnkroppen. Hur tänkte vi egentligen när vi lät Molly ha bikinitopp trots att hon inte har bröst att skyla? Det skrev jag ett inlägg om här. Mina åsikter har inte ändrats sedan dess och Molly kör fortfarande en mix av bikini, baddräkt och bara shorts.
Januari var månaden som bjöd på många trevliga grejer märker jag, jag fick hem min miljöbil som fick mig att vilja leva i bilen. Min starka förälskelse har svalnat så här ett år senare.

Något tråkigt men väldigt befriande för min del var att vi tog beslutet att lägga ner ”Paula & Hugo podcast” som vi tragglat med året innan. Visst var det kul emellanåt att podda men för mig var det mest en börda som tog mer än det gav. Plusset var att få till bra snack med Paula, minuset var att det tog mycket tid i anspråk och inte gav så mycket tillbaka i inkomst (var snarare en kostnad). Har saknat podden lite då och då under året dock, kanske läge att starta en ny? Men vad skulle den handla om?

Kommentera

 1. M

  MEEEN JAAAA! En till podd!
  Eran podd var typ den enda (förutom rebecca stellas) som jag lyssnar/lyssnade när jag tränar.
  Jag liksom log under hela tränningen o var tvungen att bita mig i läppen för att inte skratta
  Skulle vara så roligt om ni började podda igen

 2. Anilorak

  Vill bara säga hur underbar er podd var! Förstår verkligen att det inte är roligt att fortsätta om det mer känns som en börda, då ska man inte fortsätta heller. Men tyckte att ni gjorde ett sjukt bra jobb med den! Jag lyssnade flitigt varje gång ett avsnitt kom ut (och lyssnade om på avsnitt om ja ska vara ärlig, hahah). Hade precis flyttat till Kanada under tiden för att studera och speciellt i början när man inte kände någon var er podd verkligen en tröst och en fin, rolig bekantskap att återvända till! Räddade varje morgon jag drog till skolan och varje eftermiddag jag drog till träningen =) Tusen tack för ert hårda arbete med den, ni var GRYMMA! 🙏🏻❤️

 3. Sara

  Detta kanske låter sjukt men vår familj bokade en resa till ert hotell på Maldiverna efter ni var där och det är den bästa resan vi någonsin varit på! /Sara 24 år.

Visa alla 7 kommentarer
Uncategorized

3 kallsupar senare

Hårt liv när man skapar content som influencer – den här bilden kanske ser spontan och härlig ut men det tog ungefär 15 försök och minst 3 kallsupar att få till den. Riktig nära döden upplevelse. 

Kommentera

Tankar

Digital paus

God fortsättning kära bloggläsare, hur har er jul varit? Avkopplande eller uppstressande? Är ni kvar i firandet eller har ni satt punkt för julen 2018?

Vi hade en annorlunda jul här borta och jag har för första gången på länge kunnat koppla av ganska ordentligt. Kanske märkts här inne främst 😜 Har reflekterat en del över hur mycket tid som läggs på sociala medier, Paula brukar säga att jag är mobilberoende och det stämmer. Finns alltid något som stjäl min uppmärksamhet och gör att jag liksom zone out from reality. Men här har jag kunnat släppa lite på skärmtiden och vara mer närvarande. Klart jag fortfarande varit aktiv på sociala medier men mycket stress och press kring det har släppt. Personligen tycker jag det låter rätt fånigt när ”influencers” beklagar sig över att dom är stressade och har haft mycket men jag märker att den digitala stressen ändå är rätt ansträngande. Tror inte man tänker så mycket på det i vardagen men det blir påtagligt när man släpper lite på det. Vad händer när man inte har mobilen 24/7? Hur mycket av värde missar man när man inte kollar igenom Instagramflödet på några timmar? Hur många glömmer bort en när man inte bloggat på 6 dagar? Hehe, den sista lär jag få koll på i alla fall… Rädslan för att bli bortglömd är nog det som stressar många influencers när det kommer till sociala medier. Men hur är det för dom som inte är influencers och livnär sig på sociala medier? Känns som att stressen att vara uppkopplad konstant finns där också. Men då kanske mer att det verkar som att alla andra har det så jävla gött och man själv inte vill vara sämre. Eller vad säger ni?

Jag tänker att förhoppningsvis har ni inte saknat mig så mycket under juldagarna. Jag hoppas ni haft fullt upp med att umgås med era nära och kära eller om ni inte har såna – har gjort något kul för er själva. Att ni inte suttit med gamnacke under Kalle Anka eller scrollat mobilen i smyg under paketutdelningen. Ett av mina mål för 2019 är att vara mindre stressad över sociala medier och mer närvarande här och nu. För det där livet som visas upp i flödet efter lite bearbetning med olika filter är ju det livet som pågår just nu – bäst att inte missa det.

Kommentera

 1. Sara

  Bra mål! Tog bort alla sociala medier för ett år sedan. Det bästa jag gjort! Sjukt jobbigt i början men nu tänker jag inte på det längre. Man blir inte bara beroende av själva grejen utan också av att veta vad alla gör hela tiden. Pressen på att de har den perfekta fredagen medan jag bara ligger i soffan… Nej bättre att vara utan och gå under radarn. Nu läser jag bloggar på morgon och kväll. Annars använder jag inte telefonen till mer än att skicka sms och ringa. Konstigt va 😂

 2. Rebecka

  Otroligt bra tänkt och skrivet. Följt dig sedan start men aldrig kommenterat, men kände att det där inlägget måste tamigfasiken kommenteras.
  Jag försöker också leva i nuet, men det är ju verkligen svårt ibland med dessa sociala medier. Men otroligt viktigt tror jag att bland lägga ifrån sig och förstå att om 24h kommer allt vara detsamma, även om jag inte uppdaterat/kollat igenom flödet. Önskar dig stort lycka till med ditt nyårslöfte!! Och njut nu av sista dagarna av detta år!

Uncategorized

8 saker som är bra med att skaffa barn

8 saker som är jävligt bra med att skaffa barn

– Man har alltid något att prata om. I lekparken, med föräldrar man inte känner tex. Funkar alltid att börja konversationen med ”hur gammal är din då?”. Sedan är surret igång. Barn är en väldigt bra ”ice breaker”.

– Man kommer ut. Barn har någon konstig kärlek till snö, regn och kallt vatten. Ordspråket ”det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder” har aldrig känns mer hemma sen våra barn kom.

– Man skärper sig. Man vill vara ett föredöme framför sina barn. Svordomar och annat minimeras kopiöst när man får barn.

– Rastlösheten försvinner. Det är fullt upp med att ha barn. Det finns ingen tid till att vara rastlös.

– Man separerar inte i första taget. Har man skaffat barn så krigar man på ett annat sätt i förhållandet. Jag tror inte att någon vill att ens barn ska växa upp med skilda föräldrar.

– Man får ett annat perspektiv på livet och huvudpersonen byta ut från en själv till någon annan (ens barn). Att man skulle kasta sig framför ett tåg för att rädda sitt eget barn känner man inte förens man har barn.

– Man får se sig själv i ett annat perspektiv. Barnen är oftast lika sina föräldrar, personlighet eller utseende. Fantastiskt att uppleva.

– Man får alltid en extraportion. Det är sällan som Leonore äter upp hela sin portion, perfekt för såna som mig.

Kommentera

 1. E

  Vår dotter pratar endast enstaka ord ännu men kommenderar och berättar hur hon skall ha saker och kan bli väldigt arg om hon inte får göra saker på sitt sätt. Kan själv och ger sig inte. Otroligt jobbigt och frustrerande men hon är ju så härlig samtidigt. Min mamma ser på henne och säger ”Jaa, jag vet någon annan som var likadan”. De e då jag inser att hon e en liten kopia av mig som barn 😂 Vet inte riktigt om jag skulle kalla det ”fantastiskt att uppleva” alla gånger.

Allmänt

4 tips mot julstressen

Julstressen är obefintlig här borta, som ni kanske anar. Ingen hets om vart vi ska vara under julhelgen, inköp av klappar eller frenetisk städning och pyntning. Och bäst av allt är att vi ändå får till det som är viktigast med julen – att umgås med varandra.

Med 3 dagar kvar till julafton gissar jag på att det är en och annan av er som stålsätter er för att stånga er fram i julhandeln. Eller proppar kylen full med mat som ska lagas. Eller kanske tar några djupa andetag inför den där släktingen som får varenda nerv i din kropp att rycka passivt aggressivt. Antagligen är dom flesta av er inte den manliga parten i förhållandet – vi brukar ju liksom räkna med att det är ni som löser släktens julklappar och barnens kläder osv. Nu ska jag inte komma och diktera vad ni ska göra men mina tips för mindre julstress:

 • Dra ner på julklapparna. Visst är det kul både att ge och få men en hastigt köpt julklapp kan man vara utan. Fokusera på barnens klappar och håll nere dom också. Det där berget är kul i fem sekunder och sen glömmer dom vad dom fått. Har du små barn kan du lika gärna slå in någon gammal leksak dom har sen innan 😉
 • Hjälps åt. Firar ni med många? Dela upp julbordet mellan er så alla bidrar med något. Ett par rätter var så blir det enklare och billigare för alla.
 • Gör det ni känner för. Press att fira med släktingar ni inte alls gillar? Skit i det helt enkelt. Våga säga nej till firande ni inte vill ha och gör precis det ni vill. Liten jul hemma med bara familjen? Pizza och film i soffan? Sista minuten resa? Kör bara kör!
 • Var lekfull. Julen är ju ändå mest för barnen så hitta tillbaka till ditt inre barn om du inte har egna och om du har – lek med dom. Mindre krav, mer lek!

Kommentera

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.