Oktober 2018
Allmänt

Snart en yogi

Jag har ett samarbete med Tradera på gång som kommer pågå en tid framöver. Igår blev alla som är med i kampanjen inbjudna till Kasai för yoga, information och middag. Med tanke på att jag är ungefär lika vig som en djupfryst fiskpinne blev jag tveksam när jag såg instruktören Hanna köra sina poser innan passet:

Tror till och med jag sa högt att jag aldrig varit så nervös inför en fysisk aktivitet som denna. Men det gick hyfsat ändå tycker jag. Mitt största problem med yoga är egentligen att hitta den där stillheten inuti som man ska fokusera på. Jag har svårt att varva ner och tänka på andningen och ”se inåt”. Då börjar jag fundera på middag, vad jag ska hitta på till helgen eller vad meningen med livet egentligen är. Ni fattar. Men jag höll ut och gjorde mitt bästa i alla fall. 

Efter passet var det något jag är betydligt bättre på; drinkar, mingel och middag. Där känner jag mig betydligt mer bekväm. Ruggigt goda ginger cocktails serverades och vi fick höra mer om Tradera. Jag kommer ha en egen pop-up store och nu funderar jag kring något riktigt fett jag kan sälja. Vad skulle ni vilja buda på? En helgs barnvaktande av Molly och Leo? Att vara en fluga på väggen när jag och Paula tjafsar? Har ni några bra idéer lyssnar jag gärna =) Middagen var god men när jag tömt min skål var jag fortfarande lika hungrig. Löste det helt skamlöst genom att be om en portion till 🙈 Bra tisdagskväll!

Kommentera

 1. Sofia jz

  Hej Hugo ett tips från mig som hälsoutvecklare och massageterapeut är att ge yogan en chans sen finns det olika typer av yoga som fokuserar på olika saker sen finns de även muskelavslappning och mentalavslappning. Både med yoga och muskelavslappning och mentalavslappning så får man ge det väldigt många gånger innan man känner att man är med i de och kan slappna av och vara här och nu. Så är de ju med all träning ju mer man utövar de ju bättre blir man. Ett tips är att i början kör korta yoga pass typ 10 till 20 min sedan öka. För de är klurigt att hålla fokuset och släppa av i början. Och hjärnan vill gärna springa iväg men låt de ta tid och ge inte upp i början bara för att de är svårt med att hålla fokuset. För de är jättebra för alla att hålla på med någon typ av rörelseträning och avslappning oavsett om man har ADHD eller inte. Jag själv har koncentrstions svårigheter men tack vare att ja jag yougar så har jag funnit mitt mentala rum där jag kan ladda om och få ny kraft.

 2. Sour

  Hej Hugo!
  Jag har ett tips. Jag brukar också vandra iväg i mina tankar när jag ska köra yoga. Jag känner att jag har ADHD just där och då, för jag tänker på allt annat än att bara vara i nuet och andas. Förstod inte hur alla andra lyckades. Det är fantastiskt för hjärnan och jag hittade ett knep för att klara det.

  Börja med att titta runt i rummet och fokusera på 3 saker i rummet, så när du sen ska blunda, så fokuserar du på dem 3 sakerna du har sett. Exempelvis såhär ”mattan på golvet, klockan i hörnet och högtalaren” tänk på dem sakerna i några minuter (detta kommer gå fortare när du lärt dig metoden), därefter när de faktiskt är det enda du tänker på efter att ha repeterat dem orden och ser dem sakerna när du blundar kan du gå vidare.
  Fokusera på 3 saker om dig själv, exempelvis ”jag känner min rumpa mot mattan, jag känner handen mot golvet och jag hör mina andetag” så upprepar du dem sakerna och verkligen känner dem. Till slut kommer de enda du gör vara att fokusera på din andning. Och bli rätt slö. Man börjar inse när man slappnar av och kopplar bort alla andra tankar hur tankspridd man är hela tiden, istället för at bara fokusera på nuet.

  Detta gör jag även hemma eller på jobbet. Arbetar som läkare och detta var en metod jag använde mig av i studierna också för att kunna läsa och slappna av.

  Testa, de brukar funka.

  Lycka till 😀
  /Sour

 3. Cornelia

  Ett träningspass med dig och Paula såklart! Inte för att jag kommer ha råd med det men kan ju tipsa så andra kan buda på det 🙂

Visa alla 6 kommentarer
Uncategorized

Kämpar

Åker runt med min lilla bag och demar. Så trött på att leta parkering, så idag åker jag kommunalt.

Livet som influencer 🤪

Kommentera

 1. Sandra Augustinson

  Jag och min bästa kompis från Falun var i Sthlm i helgen och bodde på hotell i Skärholmen, hon hade pendelkort så vi kunde åka pendeln och tunnelbanan överallt i 24h. Det var så skönt 🙂 Vi åkte in till stan, vi åkte också till Mall Of Scandinavia utan problem. Det var tur att hon hittade den röda linjen, det är galet hur många linjer ni har i tunnelbanan.

Uncategorized

Kostym up

På Lifestyleawards i torsdag så bar jag en kostym från Rose & Born. Jag tänkte att jag ändå behövde köpa en kostym, så lika bra att göra det inför galan.

Det största problemet jag har när det kommer till kostym är att jag typ har 54 över rumpa, lår och 50 i midja och längd. Annars brukar dom flesta kostymer sitta bra på min kropp.

Jag gillar att bära kostym. Det är snyggt och det är lätt att matcha. Bara plocka fram skjorta och skor så är man klar.

Annars kan man ju fasta i timmar inför en fest, iaf jag.

Skorna: Köpte jag av Manne Forssberg på sin privata auktion. Haha. Svindyrt!!

Kommentera

EkonomiSamarbete

4 tips för att bli värdig

I samarbete med UC

För drygt en månad sen var jag konferencier för The Bill Meetup 2018 – ett event anordnat för unga av UC. Syftet med eventet var att unga ska få lite bättre koll på det där med ekonomi – vad är kreditvärdighet, hur ska man tänka med investeringar och sparande och allmänt när det kommer till ekonomi. Ett bra tillfälle för den som ville få lite koll helt enkelt. Vi höll till på Downtown Camper och var ett strongt gäng som käkade veganska tacos och drack finfina alkoholfria drinkar. Mitt fokus för kvällen var det där med kreditvärdighet så det snackade jag och Richard om. 

Det här med kreditvärdighet handlar om hur bra du antas vara på att kunna betala tillbaka pengar till banken när du tar ett eventuellt lån. Om du har mycket lån och skulder så drar det ner din poäng hos banken och det kan göra att du antingen inte får något lån överhuvudtaget eller att du får en taskig ränta. Något du vill undvika alltså.

Vad kan jag ge er för tips när det kommer till det där med kreditvärdighet då?

 1. Betala dina räkningar i tid. Räkningar ju inte direkt den roligaste posten man får hem men det bästa är att betala av dom direkt när lönen landat på kontot och räkningen i brevlådan. Har du fasta kostnader som telefonabonnemang, hyra eller träningskort exempelvis kan det vara bra att ställa in autogiro så det dras automatiskt varje månad. Då blir du inte sen med en räkning som gömt sig under dörrmattan eller liknande.
 2. Ta inte för många olika krediter. När man placerar pengar snackar man ofta om att inte lägga alla ägg i samma korg utan sprida ut det i olika korgar. Precis tvärtom är det med kreditvärdigheten. Istället för att ha lån och krediter hos flera olika aktörer är det bra att samla ihop dom på ett ställe. När du gör det kan du dessutom ofta pressa ner räntan på lånen.
 3. Övertrassera aldrig kreditkorten. Säg att du har ett kreditkort med 20 lax i kredit. Då ska du aldrig gå över den summan helt enkelt. Håll dig till den gräns du fått och bli inte lockad av att tanken på att du kan köra lite extra.
 4. Stoppa inte huvudet i sanden. Är det så att du dragit på dig lite för höga kostnader du inte kunnat stå för så du hamnat hos inkasso? Ingen kul känsla och instinktivt kanske du vill blunda för problemet. Men det blir aldrig bra. Istället kan du lösa problemet genom att ta en dialog med inkassoföretaget. Dom är oftast samarbetsvilliga om du själv är det. Ni kan göra upp om en vettig betalningsplan så att du slipper gå vidare till Kronofogden. Äg problemet och gör ditt bästa för att lösa det.

Det är aldrig för sent eller för tidigt för att sätta sig in i sin ekonomi. På UC kan du läsa en hel del om hur det funkar. Jag vet att många kanske tycker det känns motigt med ekonomi för det känns som omständligt och svårt. Men det behöver inte vara det och när man väl har koll på det är det riktigt kul – lovar. Förbättra din ekonomi med Kreditkollen – klicka här och läs mer!

Kommentera

 1. Stina

  Jag skulle gärna vilja veta mer om HUR man kan deala med inkassoföretag, liksom hur får man till de där lösningarna som de får i Lyxfällan ex? Om man själv inte har koll på ekonomi så värst :/

 2. Emelie

  Jag är verkligen glad att du har detta samarbete Hugo! De flesta influencers inspirerar ju till ökad konsumtion (det är väl en väldigt stor del av hela influencer-rollen…) och därför tycker jag att det är så bra att du tar upp den andra biten, dvs hållbar konsumtion och att inte göra något förhastat som kan påverka resten av ditt liv när det gäller privatekonomi. Toppen!

Allmänt

Hur tänkte jag egentligen?

Känns som att det blev en hel del sura miner och arga känslor av mitt inlägg om botox. Visst förstod jag innan att det var något som skulle bli väldigt negativt hos vissa och uppskattat hos vissa. Botox och liknande är ju ett kontroversiellt ämne men jag känner ändå att jag kan stå för det och kanske nyansera debatten lite.

Något jag har svårt att förstå är dock varför det är mer kontroversiellt än hårförlängningar, gå och fixa naglarna, ansiktsbehandlingar, smink där man knappt känner igen personen före/efter eller, bleka tänder eller konsumera nya kläder och liknande? Allt spelar på att optimera sitt utseende utifrån olika skönhetsideal. Ingen behöver färga håret eller använda extensions, man är bra som man är. Ingen behöver gå på djuprengörande ansiktsbehandlingar, man är bra även om man har stora pormaskar eller finnar. Ingen behöver köpa massa smink för att höja sina drag, man är bra i sitt naturliga utseende.

Vi gör massor av saker i syfte att se ”bättre” ut. Det har vi gjort i alla tider. Var det inte på typ 1700-talet man pudrade sig med arsenik för att vara snyggare? Trist bieffekt att dö efter festkvällen bara. Självklart flyttas gränserna i och med att möjligheterna blir större. Botox är visserligen en nål i ansiktet men det är inget permanent utan försvinner i sinom tid. Blir man lika upprörd om det var sån där ansiktsbehandling med nålar som alla influencers går på kliniker och gör? Det verkar också finnas nån bild av att om man kör botox blir man helt uttryckslös och kan inte visa känslor – jag har behandlat en rynka i pannan och har fortfarande kvar all mimik i ansiktet. Vad jag förstått är det så de flesta använder sånt här, det är ett litet fåtal som kör skyltdockefacet och den utövaren som hakar på det är nog inte den man ska gå till =)

Som jag skrev i mitt inlägg så tycker jag inte man ska göra botox bara för att om man aldrig tänkt på det sen tidigare. Jag tycker inte någon behöver göra botox (eller jo, rätt många behöver det ju faktiskt rent medicinskt, det är där största konsumtionen ligger) men jag tycker inte heller det är fel att göra det. Jag är öppen med att jag gjort det och jag fick en bra rabattkod till mina följare. Jag kommer aldrig skamma någon för vad den väljer att göra med sin kropp och jag kommer inte heller hetsa någon att göra samma saker som jag gör. Det jag dock vill trycka på är just att gå till någon medicinskt kunnig när man gör såna grejer. Vet att det finns utövare som inte har en utbildning inom sjukvård innan som kör och det tycker jag känns osäkert. Om man nu ska göra något ska man se till att utföraren är seriös, har bra kunskap om muskler, blodkärl, eventuella biverkningar etc. ❤️

 

Kommentera

 1. Mia

  Håller med dig till 100%! Låt alla göra som dom vill, och om man inte vill läsa reklaminlägg eller inlägg om skönhet så får man klicka bort.

 2. A

  Jag håller med dig. Är samma som när bloggare ger rabatter på hårförlängning, fransar eller nå annat. De borde i så fall bidra till minst lika mycket hets. Men som du säger, ingen behöver göra det.
  Personligen blev jag inte det minsta påverkad av att du gjorde botox, eller kände att jag måste göra samma för å passa in. Även om du hade en rabatt om man ville.

 3. P

  Fast att göra reklam för något är ju att uppmuntra andra att göra det .. nja det här var ett taffligt försök att ”nyansera debatten” faktiskt. Blir ju en himla dubbelmoral att du vill förespråka hälsa framför utseende när det gäller träning, men du har inget emot att pracka på (vilket ju syftet med reklam är, rent krasst) skönhetsingrepp. Du sjunker lite på trovärdighetsmätaren nu, hoppas att du vänder tillbaka!

  1. S

   Håller med. Som grejen med bröstförstoring hos Paula. Svårare att relatera till dem tycker jag när det blir för mycket om att polera det yttre.

 4. Martina

  Ja, tänk vad bra allt skulle vara om man just ”dög och är bra precis som man är”, . Då skulle inte sociala medier finnas eller att alla känner mer eller mindre för att framhäva sig själv. Visa upp en bättre version av sig själv ständigt. Men jag kan inte klandra er som fokusera mer på ytliga ting så som utseende, visa upp sig själv på sociala medier för varse sig man vill eller inte blir man ständigt bedömd.

 5. M

  ”Och jag kommer inte hetsa någon till att göra samma saker som jag gör”
  Jag kan tycka att det känns rätt hetsigt att dedikera ett helt reklaminlägg till detta skönhetsingrepp och där du samtidigt även delar ut 30% rabatt…

Visa alla 8 kommentarer
Allmänt

Livet

Hyfsad dag ändå. Jag vaknade med frossa, åkte och demade (med frossa). Demade klart och kom till bilen = p-bot. Jag hade visserligen ställt mig som en åsna, men ändå.

Annars: Mår jag bra, ska på yogaevent i eftermiddag tillsammans med tradera. Med tanke på att jag har träningsvärk från helvetet och är stel som kvast sedan innan så kommer det helt klart bli intressant.

Natten: Ibland undrar jag om Leonore driver med mig och Paula. Imorse 05:00 vaknar jag av att Leonore ropar pappa. Efter 10e ropet skriker jag tillbaka ”vad vill du, det är natt. Sov”. Jag måste kissa svarar hon. Men gå och kissa då skriker jag tillbaka. ”Okej, pappa” så går hon och kissar och sedan lägger sig igen.

Paula: Och jag och tjafsat dom senaste dagarna. Yes, vi gör sånt också. Jag tyckte Paula kom hem med tråkigt humör från Spanien och hon tyckte inte jag vill umgås. Ni vet, livet. På något sätt är det lite skönt att tjafsa, eller inte just tjafset, men att bli vänner igen. Det är som man blir lite starkare tillsammans efter varje tjafs och tjafsen får iaf mig att påminnas över hur kär jag är. Just under tjafset så vill jag helst aldrig mer se Paula igen, men jag menar när utbrottet har lagt sig och man börjar tänka sunda tankar igen. Oklart konstaterande kanske?

Suget just nu: Ett till barn. Nu börjar jag skratta FÖR det är så långt borta. Att inte ha ett helt hem fullt av barnvagnar, blöjor, välling, sopor som luktar barnbajs och barnmat är livet. För att inte prata om sömnen. Vi är tillbaka, jag och Paula har fått tillbaka våra liv lite grann. Det lär dröja innan jag känner sug efter en till.

TB Molly:

Nu: In mot stan för lite yoga och middag med Tradera

Glöm inte: Det finns ingen annan som du. Härligt va?

Kommentera

Dagens fråga

Frusna ungar

Måste bara fråga en sak som är så typiskt för män… 😎 Om det nu snöade, regnade och var jättekallt, var är barnens halsdukar, vantar och överdragsbyxor? Sitta på kalla karuseller utan ordentliga brallor? Själv har du halsduk men inte dom? Det du gjort är ju att sätta på dom jackor o en varsin tunn mössa… 

Som jag ser det ska ungarna härdas. Jag vill inte ha bortklemade barn som inte pallar kyla så därför utsätter jag dom gärna för obehag redan i ung ålder. Hehe, nej skämt åsido. Barnen frös inte. Leo var bestämd över att ha klänning så hon hade strumpbyxor och klänning och sen fick jag på henne en mjuk overall också. Svinvarma skor, ullmössa och fodrad jacka. Molly körde t-shirt, mjuk overall, svinvarma skor, fodrad jacka och ullmössa hon också. Vantar hade vi med oss men barnen vill inte ha på dom. Jag tror att om dom hade börjat frysa om fingrarna hade dom gett med sig och tagit på dom också. Barnen blir varma lättare och springer runt och har sig till skillnad från oss vuxna som står och fryser i rock och jeans.

Om det hade varit Paula som varit på Liseberg med ungarna hade som säkert haft underställ och skalplagg. Det kan jag erkänna och ja det kanske är typiskt män att inte vara så planerande 🤷‍♂️ Men om det varit så att min påklädning hade lett till att barnen frös hade det varit noll konstigheter för mig att gå till närmsta affär och köpa det som krävdes för att dom ska vara varma. Barnen hade det finemang hela dagen och har inte drabbats av lunginflammation eller behövt amputera förfrusna fingrar =)

Kommentera

 1. Sandra Augustinson

  Jag tycker så som du klätt på dem så har de ändå fått frihet att röra sig bättre än att ha en massa overaller 🙂 och underbyxorna ser jättemysiga ut. Och de ser ju otroligt glada ut ändå på bilderna, vad kul med Liseberg!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.