September 2018
Bröllop

Talen på vårt bröllop

Tänkte lyfta talen på vårt bröllop – nån av er ville gärna veta vilka som höll tal och om vad så vi kör.

Först och främst var Tapi vår toastmaster. Vi gjorde helt rätt val känner både jag och Paula, Tapi var vårt trygga ankare under kvällen och skötte sig mästerligt. Vill ni anlita Tapi för toastmastrande kan ni DMa mig.


Kvällens första talare var brudens far, Paulas pappa. Han pratade om hur mycket han älskar Paula, att han alltid finns där för oss och att han var så glad över den här dagen.

Sen kom mina föräldrar, dom körde tal ihop. Först inledde min pappa med att prata om vilken katastrof jag varit och är. Bland annat om hur jag tog ut min cykel utan att någon märkte när jag var typ 4 år och drog till en backe nära oss. Sen cyklade jag ner för den tills jag rammade rakt in i en stor sten. ”Det var din första hjärnskakning Hugo, men inte den sista”. Hehe, lite ord om mina försök till körkort fanns med där också. Och hur glada dom är över att jag träffade Paula. Sen avslutade min mamma konstnärligt med att läsa ett stycke om kärlek ur en bok (förlåt mamma men minns inte vilken).


Tredje talare var brudens mor, Paulas mamma. Hon körde intro till en finsk tango och bjöd på ett dansnummer innan hon började snacka. Klassisk Tanja. Hon berättade om hennes första, förvirrade möte med mig. Eller ja det var ju inte mig. Paula hade ringt sin mamma från flygplatsen och sagt att hon träffat en ”skiiiiitsnygg kille” och eftersom Paula och Tanja fortfarande sitter ihop i navelsträngen ville Tanja veta allt. Paula hade dock inte tid så hon sa att Tanja kunde googla. Tanja gjorde det men fick upp en helt annan Hugo som var närmare 50 år, frånskild med barn och inte alls vad hon tänkt sig åt sin 19åriga dotter. När hon väl fick koll på den riktiga Hugge var hon glad och tacksam. Bra utgångspunkt för mig. Om ni har varit lite stökiga men ändå vill göra bra första intryck på kommande partners mammor, få dem att tro att du är gammal och frånskild först så blir dom tacksamma för vad som helst.

Fjärde talare upp på scen var Paulas bonusfarsa, Love. Paula antog att Loves tal skulle vara en komplett roast av henne som tonåring och började grina över att det snarare var en kärlekshyllning. Jag fick mig en dos av roastsleven när Love tog upp vår bilresa till Spanien när jag sov ner till Danmark och sen blev så uttråkad att jag strippade i bilen. Hehe. Men det var mycket kärlek i talet, Love uppskattade min strippshow.
Sist upp från honnörsbordet var Paulas pappas fru, Mia. Hon höll ett jättefint tal om hur glad hon är över att ha kommit in i våra liv och våra barns liv och talade rakt från hjärtat =)
Redan här har vi klarat av fem tal och då är det bara våra föräldrar egentligen. Ni hajar att vi var lite nervösa över att det kanske skulle bli långrandigt? Det blev det inte till vår stora glädje och lättnad (kanske underlättade att vi körde lite shots emellan). Sen hade jag och Paula sagt att vi inte skulle ha några tal till varandra under middagen utan köra på vår film istället där vi skrev brev till varandra. Paula överraskade dock med att min kusin Josefine sjöng ”En sån karl” med min morbror på gitarr. Riktigt fint – dock vet jag inte om man måste leta så långt inne i mig för att hitta ett barnasinne 😉

Sista familjemedlemmen som talade men inte satt vid vårt bord var min bror, Sebastian. Det är honom jag har Clean med och som ni förstår är han den strukturerade av oss. Med det sagt var det självklart att han hade förberett en powerpoint-presentation som visualiserade den nedåtgående kurvan i mitt liv med alla val jag gjort fram till att jag träffade Paula och den vände uppåt. Talet hette ”Tack Paula” och det sammanfattar innehållet rätt bra.


Efter Sebbe kom det upp en trio på scen, nämligen Paulas brudtärnor.  Katarina, Natalia och Michan. Katarina är gudmor till Molly, Natalia är Paulas lillasyster och Michan och Paula blev vänner på öppna förskolan med Molly. Dom körde ett tal ihop som var en rimmande historia över vår relation med bilder till. Innehöll även skålar till både Molly och Leonore.

Sen kom Jonas, min bäste vän. Som också är gudfar till Molly. Jag tror ni säkert minns honom som Bullen här i bloggen sen urminnes tider. Ni kan har hört att bra vänner säger fina saker om en, bästa vänner säger dom värsta sakerna om en. Jonas valde att visa upp min ”road to fame” med Youtubeklipp från min resa med Den rätta för Rosing, Challenge boy och min tveksamma rap-karriär. För min del var det riktiga krypningar under huden emellanåt men för resten av sällskapet var det asgarv.

Näst sist ut var vår vän, Simon. Han är inte den som grottar ner sig i känslor så det var riktigt fint hur han berättade om hur han ser på vår kärlek och hur vi ger varandra utrymme i relationen. Just det är ju viktigt för både Paula och mig. Sen sjöng han för oss också, Kärleksvisan. Man kan ju bli nervös när någon säger att den ska sjunga (tänk om det låter katastrofalt) men det var magiskt. Så jävla fint.

Vi hade sagt ett bestämt nej till spontana tal under kvällen – allt skulle bokas in via Tapi. Men någonstans här fick jag feeling och kände för att tacka alla gäster som var så jävla fina. Så blev ett litet spontantal och en skål från mig och Paula här.
Sist men inte minst (men kanske rundast) var Elin, som tidigare jobbat med mig och nu jobbar med Paula och blivit en vän. Hon jobbar med influencer marketing och pratade om att i en värld som består mycket av yta så ser och känner man att kärleken mellan mig och Paula är genuin och att fokus oftast ligger på att Paula är bra för mig men att grejen är att vi kompletterar varandra och är bra för varandra båda två. ”Där den ena är strukturerad som få har den andre ingen struktur på någonting, där den ene har svårt att hitta orden ibland hittar den andra på egna ord” 😂

Foton: Sandra Rogers

Det var talen på vårt bröllop. Jag sa innan bröllopet att jag såg fram emot alla hyllningstal till mig under kvällen men alltså, vilken känsla att så många personer förberett sig, ställer sig upp och pratar från hjärtat till mig och Paula inför 100 pers. Jag känner så mycket kärlek till er alla.

Kommentera

Uncategorized

Wow

Ingen kan nog förstå hur stolt jag är just nu. Det vi på Clean Drink har lyckats åstadkomma hittills fick idag uppmärksamhet på Reitans (Pressbyrån & 7-eleven) leverantörsträff. Vår Exotic smak blev nominerad till årets produkt och vi som företag är nominerad till årets leverantör på @7elevensverige. Wow. Tack till er som stöttar oss. Utan er, inget oss ❤️

Kommentera

 1. Imm

  Bra jobbat Hugo!
  Jag kan tänka mig att du inspirerar många unga killar som har ADHD. Du kanske ska satsa på något som har med det att göra🧐.
  Tror att du är en fin förebild.
  Bra jobbat igen!

Uncategorized

Friyay

Mår: Bra, mycket bra faktiskt.

Sovit: Jag däckade vid 20:30 igår och vaknade vid 07, så dålig sömn kan jag inte klaga på.

Igår: Var dagen fullsmetad och jag avslutade som konfrencier på ett event för unga vuxna som arrangerades av min samarbetspartner UC som släppt en ny tjänst (kreditkollen). Mycket intressant event och man lärde sig mycket om privatekonomi. Vad som påverkar ens kreditvärdighet positivt och negativt. Etc.

Idag: Nu är jag på gymmet och tänkte bränna av ett snabbt pass innan det är dags för mig att gå på den årliga leverantörsträffen för 7-eleven och Pressbyrån. Det skall delas ut priser och käkas god mat. Jag tror inte att vi på Clean kommer vinna något pris eftersom vi är så nya, men hoppet är det sista som lämnar människan =)

Annars: Fredag och middag med vänner ikväll. Imorgon ska vi till Paulas pappa och hänga. På söndag är det barnkalas utan föräldrar så då får jag och Paula möjlighet att köra ett gympass ihop.

Ha: En fin fredag

Och glöm inte: Det spelar ingen roll om du är världens snabbaste löpare om du springer fel väg.

Kommentera

Uncategorized

Var tar tiden vägen?

God morgon, god dag och god kväll. Det dåliga samvetet skaver över att bloggen lämnats till sitt öde under dagen.

Tänkte att jag hade tidsschemat under kontroll men fan vad tiden drar iväg alltså. Började dagen roligt (berättar mer imorgon), körde demojobb på Ica Maxi Solna (har ni någon butik ni tycker jag borde komma till?) och avslutade med att vara konferencier på ett kul event med UC som ni får höra mer om sen. Så här i efterhand tycker jag inte det låter som så mycket men på något sätt blev det tight med tiden.

Ni som är strukturerade människor, hur gör ni för att lägga upp en bra plan och hålla er till den? När det är mycket blir det som en låsning i min skalle och jag glömmer typ allt jag ska göra. Kanske borde ta tag i den där adhd-utredningen 😅

Det sista inläggen med bröllopet kommer under helgen tänkte jag, sen känns det som att det är dags att gå vidare här i bloggen. Har ni några ämnen ni vill att jag ska ta upp? Tar tacksamt emot lite blogginspo så ska jag göra mitt bästa för att göra er nöjda och glada ❤️

Kommentera

 1. Elisabeth

  Ica Nära Jägaren Lund, våra kunder konsumerar energidryck i stoora mängder så en demo hos oss hade nog gått bra 🙂

 2. Dilan

  ICA KVANTUM Gränby Uppsala, stor butik i gallerian som finns i uppsala och dessutom finns det alltid parkeringar som dessutom är gratis. Bra va?

  Mvh Dilan

 3. Nathalie

  Ica maxi barkabystaden 🙂

  Bruka ha larm på mobilen annars glömmer jag bort tiden. Tex 7 vakna 8 klä på barnen 8.30 gå ut 8.55 5 min kvar till 9 ect… så bruka allt bli bra.
  Märks på helgerna då man inte har koll att allt blir helt annorlunda sånt stressar känner jag. Då känner man att man inte hinner med allt som ska göras.

Visa alla 11 kommentarer
Uncategorized

Just nu

Är på väg till ett event med den här donnan. Kul att få lite ensamtid med henne, det har inte blivit så mkt den senaste tiden 😆

Lite livepodd och mingel med businesspodden är det på schemat. Kram på er:

Egen chaufför har vi kvällen till ära också, vilken lyx:

Kommentera

Uncategorized

Leonore är borta

Jag har nattat barnen och gick precis ner för att titta till dom. Leonore var borta. Hon låg inte i vår säng, inte i sin egen säng där jag nattade henne. Jag ropade och letade, inget svar. Hon tycker att det är passande tid för lek tänkte jag. ”Leonore, nu kommer jag”. Inget svar, paniken börjar komma smygandes. Vart i helvete är mitt barn.

Jag kommer upp, kikar in i gästrummet. Där ligger hon. Leonore har inte sagt ett ord till mig, utan helt självmant gått och lagt sig i gästrummet.

Jag och hon har en del att prata om imorgon på frukosten. Höll på att skita ner mig för en stund.

Skitunge ❤️

Kommentera

 1. Sandra Augustinson

  Haha!! Jag hade en tendens att försvinna jämt när jag var liten och gick på mina egna äventyr, i Sthlm när vi var där på besök hos min släkt så försvann jag till en lekplats utan att mina föräldrar såg det så dem letade som fan och när de hittade mig så sa jag också ”var har ni varit?” På Skara sommarland så försvann jag också till någon annan sida på parken, tror det var karuseller och då letade dom igen som galningar och jag sa igen ”var har ni varit?” Helt cool lugn liksom haha! När jag blev äldre så var vi vid en sjö i Slätta i Falun med hus runtomkring, då blev jag uttråkad och gick hem till två kompisar utan att berätta och mina föräldrar blev så galna haha för de trodde jag hade försvunnit. Allt efter det så fick jag inte gå någonstans utan att berätta vart jag skulle, jag höll det verkligen efter det 😂😂😂

 2. Z

  Känner igen det där, när jag var ca 2 år gammal så var jag ut på tomten med mamma och pappa, det pysslade i trädgården och jag tröttnade, gick upp och la mig sov i deras säng 😁paniken mina föräldrar hade.. Pappa trodde jag var med mamma och tvärtom. Panik uppstod, pappa drog iväg och kollade runt kvarteret och mamma letade igenom huset tills hos hitta mig i deras säng. 😀🤟😘

 3. Louise

  Alltså Gillinge! När jag och mina 2 bröder var små så var pappa hemma med oss och jag sov. Pappa kommer in i panik och väcker mig för lillebror är borta.. storebrorsan som spelade dator i allrummet hade inte sett honom.. spårlöst borta så vi alla började leta, jag hittade skitungen i köket bredvid kökssoffan liggandes som en boll och dov super gott.. men vilket spektakel det var innan det!
  Det är heller inte sista gången han knatade iväg i sömnen…

Bröllop

Vad käkade vi på bröllopet

Till förrätt körde vi på råraka med dom klassiska tillbehören; löjrom, rödlök, creme fraiche och citron. För vegetarianerna/allergikerna blev det vegetarisk rom. Visste ni att det fanns? Ser exakt ut som vanlig rom men är tydligen gjort på tång. Havssmak som havssmak antar jag.

Eftersom jag älskar kött (sorry vegetarianer) ville jag verkligen ha en nice köttbit på min bröllopsdag. Det blev helstekt oxfilé som serverades med lite rotsaker, rödvinssås och en potatiskaka med smak av vitlök. Det gick ner snabbt. Hade gärna tagit dubbla portioner. Eftersom vissa inte åt kött och vissa var Stockholms veggosar (ni vet dom som tror att fiskar är grönsaker och räknas som vegetarisk kost) hade vi alternativ åt dom också. Dom riktiga veggosarna fick bönkroketter och Sthlmsveggosarna fick torsk. Vet inte hur det smakade men antar gott.

Emellan rätterna hade vi några shotsrundor också. Det var Paulas och mitt sätt att göra middagen lite roligare. Vem blir inte lite mer avslappnad av att dansa loss nån minut och svepa en shot? Bästa partytricket för ev. stela middagar.

Sen har jag ingen bild på efterrätten men där körde vi 3 sorters ostar med marmelad och knäckebröd. Vi kände båda två att vi inte var så sugna på nån efterrätt men att det var bra att ha något till alla talen. Eftersom vi skulle ha bröllopstårta senare tänkte vi att ost och dessertvin var perfekt emellan.

Ni som gift er: vad körde ni på för bröllopsmeny?

Kommentera

  1. Hanna

   Det kallas allmänt för stockholmsvegeterianer i Stockholm iaf. Bra beteckning eftersom vi gärna hittar på saker som att kalla sig för vegis fast man äter fisk

 1. Martina

  Vi bjöd på ank tortillas vid minglet. Till förrät hade vi en tallrik med olika små förrätter som bestod av – lax, ankcarpaccio, råbiff & någon getost med palsternacka. Soppa (mellanrätt) – Morot eller champinjon soppa. Varmrätt – Fisk eller kött samt efterättsbuffe.

  Då vi gifte oss i Polen så är maten något som finns i överflöd. Vi hade kall & varm buffe som innehöll allt från ceasar sallad, gnocchi, tuna tartar m.m till vickning hade vi en grillbuffe med allt möjligt. Och bröllopstårta såklart. Aldrig sett så mycket mat i mitt liv!

 2. Laura

  Är det bara jag som inte hade blivit mätt på såna små portioner ? Jag är van att man äter hur mycket man vill . Tills alla blir mätta eller får man fler än en

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Vi laddade upp med bullar innan maten och sen var alla tre grejerna ganska mastiga – verkar som att dom flesta blev mätta för alla ville vänta med bröllopstårta när den serverades 😅 sen serverade vi rejäla burgare och pommes några timmar senare också ☺️ Ingen gick hungrig 👌🏻

 3. Hanna

  Haha ”stockholmveggosar” 😂😂😂

  Jag och min mor lagade all mat till mitt och min mans bröllop! Det blev en sparrispaj på spenatbädd med en klick skaldjursröra till förrätt. Vildsvinsfile med kall potatiskaka, tryffel-coleslaw och rödvinssky till huvudrätt. Sen körde vi bara hallonsorbet till efterrätt, vi ville inte ha en mastig efterrätt innan tårtan men ändå nått fräscht efter maten 😊

Visa alla 13 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.