Augusti 2018
Uncategorized

Just nu

Pyssel och plåtning. Hoppas vi hinner klart innan regnet!

Kommentera

Skoj

9 tidsineffektiva tips

Paula är övertygad om att hon är förberedelserna drottning och Stockholms mest tidseffektiva person. Jag tänker inte säga att hon inte är det men däremot kan jag konstatera att jag är motsatsen. Jag har gjort mitt svar på hennes lista – som ni hittar här.

-Kvällen innan somnar jag i soffan och hasar mig ner till sängen för att somna om, morgonen efter inser jag att det är slut på kaffefilter och svär för mig själv.

-Jag börjar tänka på kläder när jag det är 5 minuter kvar innan det är dags att dra. Först kläder på ungarna och sen mig själv. Drar lätt över en minut eller två där.

-Bästa som finns är att köpa med sig mat på vägen hem och strunta i matlagningen – det är tidseffektivt enligt mig (men inte så kostnadseffektivt)

-Eftersom jag alltid kommer iväg sent kan det hända att jag tar genvägar i bussfilen. Genvägen kan dock bli en omväg eller iaf en stoppsträcka 😂

-Min telefon består av massor av mailpåminnelser från andra personer. ”Kom ihåg att du ska göra det här idag”, aj fan visst ja.

-Jag arbetar mycket på alla möjliga olika ställen vilket gör att jag gör lite på mycket och har känslan av att aldrig hinna klart.

-I slutet av dagen har jag knappt hajat att det är en dag imorgon också.

-Kombinerar så så sällan jag kan. Eller i ärlighetens namn kan jag inte kombinera, då slutar det med att jag tror att mailet till banken är ett blogginlägg och tvärtom.

-Vi har många bollar i luften och varje dag är ett pussel att få ihop. Jag säger nästan aldrig nej och dubbelbokar mig för att få extra mycket admintid på att försöka rodda upp kalendern 😅

Har du några tips för att bli tidseffektiv i vardagen? =)

Kommentera

Allmänt

Så var det Paulas tur

Om det är lätt att lura mig, så är det inte lika lätt att lura Paula. Jag tror det har att göra med att hon är en kontrollmänniska utan dess like. Jag har bökat och stökat för att hon skulle tro att den här dagen var som alla andra fredagar, och tillslut när hon trodde det så bokade hon in en kroppsscaning 07:45 i stan.

Så igår ringde jag till det företag och berättade läget, att Paula inte skulle dyka upp pga en möhippa som hon inte visste om. Därefter bad jag en annan ringa till Paula och låtsas att hon ringde från företaget och säga att det blivit en dubbelbokning och om Paula kan komma vid 12:00 istället för 07:45.

Detta gjorde Paula märkbart irriterad, speciellt eftersom man var tvungen att fasta innan undersökningen. Så efter någon timmes frustration, vet ni vad hon gör då? Då ringde hon till det här företaget igen och säger, det måste finnas en tidigare tid. Var på företaget säger, men 07:45 är fortfarande ledigt. Perfekt säger Paula och lägger på, hon fattar fortfarande ingenting som tur är. Utan hon är mer nöjd över att hon ska göra den här förbannade undersökningen 07:45.

Jag får i min tur ringa till hela tjejgänget och berätta vad som gäller. Ni får storma huset senast 06:30. Jag tänker att inte ens om man sitter i permobil och ska åka hela vägen in till stan så startar man en timme och en kvart innan bestämd tid innan i stan (det tar 20 minuter med bil när det är rusning).

Imorse 06:15, då är Paula redo att åka. Vem åker så långt innan??? Jag frågar lite försiktigt varför hon ska åka så tidigt. Köer och parkering svarar hon.

Nu är det panik, så jag gömmer båda hennes bilnycklar. Hon blir sedan vansinnig när hon inte kan hitta dom. Jag säger att hon måste låst in båda nycklarna i bilen. Ni hör ju hur det låter, låst in båda nycklarna i bilen?? Vilken nyckel har hon låst med då? Hahah. Hon köper iaf det och är på väg att ringa till Volkswagen ner hela tjejligan stormar in.

Kommentera

 1. Juli

  Är hon lite…. Enkel?

  Ingen reaktion över att företaget dubbelbokat samtidigt som de fortfarande har samma tid ledig..
  Bilnycklarna orkar jag inte ens börja på wtf…
  Ringa volkswagen 06:15, very important person here hello… Skulle varit trevligt att höra det samtalet.
  Trodde jag var ett kontrollfreak men att starta iväg så tidigt med en sådan marginal är inte sunt tänk.

  Kryper i kroppen av detta inlägg.

 2. J

  Klart att hon fattade 🙄😂😂 sista helgen!
  Jag visste också när min möhippa skulle bli av och ”spelade” dum o blev chockad Hahahha

Visa alla 8 kommentarer
Uncategorized

Börjar komma i bra rutiner igen

Barnen sover vid 19:00 och man själv får lite egentid. När går era barn och lägger sig på veckodagarna? Och vad har ni för kvällsrutiner?

Sista frågan. Hur ofta duschar era barn? Har ni någonsin duschat dom med våtservetter? 😂 Sista frågan frågade jag åt en kompis.

Kommentera

 1. Emelia

  Har alltid badad mina barn varje dag med massor av badolja i badet och har alltid fått beröm på BVC att de har sådan fin hy. När de blivit äldre duschar de varje dag och tvålar in sig med duscholja. Blöter håret varje dag och tvättar med schampoo en gång i veckan.

 2. Lisa

  Dom stora duschar 2 gånger i veckan och efter gympan den lille snart 3 år 1-2 gånger. Han skulle vara helt förstörd i huden om vi duschade varje dag.

 3. A

  1 åringen 19
  5 åringen 20
  Duschar 1 åringen typ varje dag för han äter med hela kroppen
  5 åringen duschar vi kroppen varje dag och håret var tredje dag.
  Våtservetter används mest till städning 👊🤘

 4. S

  Kanske dusch 1… ibland 2 ggr i veckan, och våtservetter varje dag. Hahaha vad hemskt egentligen men man glömmer liksom bort det

  1. Sarah

   Men usch då.. varför överhuvudtaget våtservetter? Det är inte bra för hyn, skippa våtservetterna. Prova rengöra dig själv med våtservetter. Glömmer du kanske bort att duscha själv också?
   Man glömmer inte bort att duscha sina barn.

 5. Therese

  Våra barn (2&4 år) lägger sig i regel kl. 19 efter en dag på föris, ibland uppe lite längre på fredag o lördag, men sover innan kl. 20.
  Badar/duschar ungefär varannan dag, oftare vid behov.

 6. Jackie

  Mina barn är lika gamla som dina, och när minstingen kissat ner sig så blir det givetvis bad samma dag, men annars varannan dag. Var 3:e dag tvättas håret. Sen så sker en å annan tuschpenne”olycka”, lerbadsaccident eller liknande, då blir det dopp i karet!

  1. Jackie

   Sovrutinerna då, jo nedvarvning from 18:30, ev kvällsmacka/yoghurt, tandborstning o toa, sen 2-3 böcker, sen har de nattlampa och ljudbok som de får somna till. Nu har lilltjejen börjat grina varje gång vi lämnar rummet, och stora smyger in till vårt sovrum och somnar där, heh, jaja svackor kommer alltid! 😊

Visa alla 8 kommentarer
Uncategorized

Hyfsad proffsfrukost

😍😍 Första gången jag kommer ihåg att fota innan jag ätit upp:

Dailys på st.eriksgatan om ni vill prova 😋

Kommentera

Visa alla 6 kommentarer
Uncategorized

Early bird idag

Tillbaka i träningskupan. Enda sättet jag kan hinna med den här förbannade träningen är att få in den på morgonen. Jag har ju golf också, annars hade det nog inte varit några problem 😂

God morgon på er. Glöm inte att jag har varvat alla er latmaskar som fortf ligger i sängen.

Kommentera

Träning & kost

Äter en gång om dagen

”Hej! Jag har iprincip aldrig tränat i hela mitt liv, hur ska jag göra för att komma igång med träningen? går jag och köper ett gymkort kommer jag gå till gymmet göra några squats och bli döende och aldrig mer gå dit igen. jag äter ca en gång om dagen det kan bli en kladdkaka bara lixom. jag är undernärd vad ska jag göra har ingen ork till något vill inte må såhär längre så hur f*n ska man göra för att få någon ordning på livet?? Btw din blogg är den bästa som finns klickar in på din blogg flera gånger per dag och jag hatar när du inte har uppdaterat sen sist jag var inne!! oavsett om det bara är en gullig bild på leonore (som är det sötaste som existerat) You roooock!!!” 

Fan Katrin, om du bara käkar en gång om dagen och då en kladdkaka ska du inte ens gå till gymmet utan du ska börja med att få hjälp med kosten. Jag är ingen expert på området men det låter som en ätstörning och då behöver du professionell hjälp innan du börjar tänka på gymmet. Så först och främst behöver du käka minst 3 måltider om dagen med bra, balanserad kost. Tänk tallriksmodell och få i dig kolhydrater, protein och grönsaker. Du måste få näring och energi om du ska palla träna, annars kommer din kropp bara brytas ner ytterligare av träningen. Du skriver att du inte har någon ork till något och det är inte konstigt om din kropp är inställd på svält. Nu vet jag inte vart du bor eller hur ditt liv ser ut men vänd dig till din vårdcentral eller ring 1177 för att få en tid med en läkare och en remiss till någon specialist eller klinik. Hälsa börjar inifrån så steg ett är helt enkelt kosten och komma tillrätta med varför du inte käkar mer än en gång om dagen.

Hur man gör för att få ordning på livet… hitta en Paula? Hon har styrt upp mig och jag vet nog inte riktigt vart jag hade varit utan henne för att vara ärlig 😅 Men annars så vet jag fan inte om man någonsin helt får ordning på livet. Det bästa är nog att försöka tänka ut en grovskiss på vad man vill och hur man ska komma dit, försöka hålla sig till planen och ta hand om sig på vägen. Tack för dom gulliga orden om bloggen och att du är här och läser – men se till att söka hjälp och få koll på kosten nu innan du tänker vidare på träning. När du väl fått till maten och inte är undernärd längre kan jag ta med dig på ett gympass och ge lite nybörjartips så du får till styrka och ork – ska vi säga så? Kram

 

Kommentera

Uncategorized

Sista roddet

Fixar grabbarna inför bröllopet 👌🏻

Kommentera

Uncategorized

Nedräkning

(Dagens status innehåller reklam för Clean Drinks nya feta smak!)

God morgon mina vänner. Idag är en bra dag. Jag gick precis in och tittade väderprognosen den 8e september (dagen då vi gifter oss) och det ser bra ut. 20 grader och sol, helt perfekt enligt mig. Låt nu inget i hela världen förändra den prognosen.

Det enda som egentligen är kvar att fixa nu är lite rekvisita till bartendern, smokingar till mina best mans och en polering på min vigselring, annars är vi fan i mål. På lördag är det en vecka kvar, sen slipper jag hitta på olika namn för Paula varje gång jag ska berätta om henne.

Flickvän– Är vi 18 och har varit tillsammans i 2 månader?

Sambo– Vi har garanterat inte barn ihop.

Fästmö– För seriöst.

Tjej– För oseriöst.

Blivande fru– Inte alls smidigt att säga.

Fru– Jag längtar!!

Annars: Är det mycket jobb också. Vi står för ju i för en lansering på ICA. Vi släpper en ny smak snart och vi är igång med ett nytt säljteam.

Passion är den nya smaken. Clean is the new passion, Passion is the new Clean:

Annat tips: Det lönar sig inte att springa om man är på fel väg

Nu: In till stan för möte 💪

Ha en bra: Dag

Kommentera

 1. Viktoria

  och glöm inte ICA SUPERMARKET i SMÅLANDS SKÖNA SKOGAR! (SMÅLANDSSTENAR!)
  Har så sett framemot att få Clean i Ica… så jag hoppas att den verkligen nå Smålandsstenars Ica butik! 😀

  Bra blogg förresten.. riktigt bra! 😀

  1. Carro

   Nej, butiken måste beställa det för att det ska komma till dem. Men varan är beställningsbar för butiken snart. Du kan prata med personalen i din butik och tala om att du önskar att de tar in en viss vara.

SamarbetesuperkroppenTräning & kost

Ni som vill att det ska bränna lite extra

I samarbete med BetterYou

Jag får mycket frågor från er som rör träning och viktnedgång. Själv satsar jag ju oftast på ökning av muskler och har inte så mycket erfarenheter av fettförbränningsprodukter. Jag är inte den som är den dock utan gillar att testa nya grejer och nu har jag fått prova helt naturliga produkter som är utvecklade för att kicka igång kroppens förbränning. För mig känns det viktigt att det inte är massa konstiga tillsatser och skit utan så ’rena’ produkter som möjligt. Och för er som känner att ni vill vässa till formen lite efter sommaren och semestern har jag ett grymt tips till er!

Dom här fitnesskapslarna från BetterYou innehåller chili och pepparextrakt, grönt te, maskros, brunalgen Wakame, kokosfett, betaglukaner och lingonextrakt. Cleant som jag gillar! =)

Jag har precis börjat käka dom och ska se om dom har någon effekt. Än så länge känner jag skillnad på det sättet att kroppen är mer igång och lite mer stuns i stegen helt enkelt. Jag kör den med koffein i på morgonen och sen den utan på kvällen – kanske borde köra den med koffein på kvällen också så jag orkar kolla på ett helt avsnitt av en serie någon gång 😂

Bäst av allt – jag har en rabattkod till er!  hugo15 ger 15% rabatt på fitnesskapslar med och utan koffein. Rabattkoden gäller t.o.m söndag 2 september.

Köp här: https://www.betteryou.se/kosttillskott-1/viktkontroll-diet/fitness-kapslar-60-veg-kapslar-viktkontroll

Kommentera

 1. Tilda

  Hej Hugo! Jag är en 20årig tjej som tycket om att träna och har i princip alltid gjort. Har främst tränat pass gym de senaste åren och känner att jag vill ta mig träning ett steg längre. Jag är sugen på att testa på crossfit men hade så himla gärna velat få med min pojkvän så vi kan gå tillsammans (även han har tränat hela sitt liv), problemet är att han är lite orolig att börja träna crossfit då han har opererat sitt knä 2 gånger pga krossad minisk och trasigt koraband. Han tränar på som vanligt nu så det är inget större problem med knät nu då han springer långt och tränar på gym, men eftersom vikterna och rörelserna är ganska påfrestande i crossfit tänkte jag fråga dig om du vet hur det är att träna crossfit med tidigare skadat knä?! Jag skulle helt enkelt behövs lite argument för att få med min kille 😉 Tack på förhand, kram

 2. Katrin

  Hej! Jag har iprincip aldrig tränat i hela mitt liv, hur ska jag göra för att komma igång med träningen? går jag och köper ett gymkort kommer jag gå till gymmet göra några squats och bli döende och aldrig mer gå dit igen. jag äter ca en gång om dagen det kan bli en kladdkaka bara lixom. jag är undernärd vad ska jag göra har ingen ork till något vill inte må såhär längre så hur f*n ska man göra för att få någon ordning på livet?? Btw din blogg är den bästa som finns klickar in på din blogg flera gånger per dag och jag hatar när du inte har uppdaterat sen sist jag var inne!! oavsett om det bara är en gullig bild på leonore (som är det sötaste som existerat) You roooock!!!

  1. Eva

   Klart du inte orkar träna om du inte äter ordentligt. Om du känner oro, ångest etc så finns det hjälp att få. En bra start är en ”skalman-klocka”. Sätt en fast tid när du stiger upp och går och lägger dig. Sätt larm när du ska äta. Försök äta regelbundet (frukost, lunch, middag) men bry dig inte så mycket om vad du äter till en början. När du väl får rutin i kroppen och mat regelbundet kommer du får mer energi att träna. Börja lugnt med promenader och kanske några övningar på något utegym. När du börjar träna kommer hungern automatiskt och du blir mer sugen på ordentlig mat. Var snäll mot dig själv! Kram

 3. Em

  Tjaaaaaa! Ska man endast ta en på morgonen och en på kvällen? Är ingen samband med träningen? Typ innan eller efter?
  Jag käkar multivitamin, omega 3 och ZMA, kan dessa kombineras med dem kapslarna? Verkligen supertacksam för svar! Din blogg är grym 🙂

  1. Better You

   Hej 🙂 Du kan absolut välja att ta kapslarna i samband med träning. Det är individuellt vad man tycker fungerar. Den rekommenderade dagliga dosen är 2 kapslar / dag 🙂 Det går absolut bra att kombinera med ovan tillskott. Önskar dig en fin vecka!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.