Juni 2018
TankarTräning & kost

Skillnaden mellan män och kvinnor

På mitt förra inlägg om att Pulkan fått en dickpick kom det in kommentarer om grejen med hennes träning, bilderna hon lägger upp och huruvida hon får mer skit än mig i kommentarsfältet. Jag har pratat om det här tidigare men jag tycker det är helt sjukt hur mycket kritik Paula får om typ allt i sin blogg. Det spelar ingen roll vad hon lägger upp, nån kommer hugga. Jag är betydligt mer förskonad från kritiska kommentarer. Visst kommer det en å annan ibland men verkligen ingenting om man ska jämföra.

Nu är det mycket kritik om hennes träningssatsning och att hon hetsar med den. Att den leder till att folk triggas till ätstörningar. Att Paula själv har en ätstörning. Jag märker att hon blir ledsen av just dom kommentarerna där folk personligen säger sig ha blivit dåliga av hennes blogg. Men jag tycker inte hon ska ta det ansvaret på sina axlar. Jag menar inte att det inte är tråkigt att folk mår dåligt men jag undrar hur dom klarar att leva i resten av samhället om Paulas blogg är det som tippar dom över kanten. Tidningsomslag med modeller, tv-program med smala tjejer som har stora bröst och stor rumpa men noll muskler och influencers som påstår sig äta drivor med pasta, hamburgare och chips men ändå är smala som stickor – är inte det mer triggande än att se en småbarnsmamma som tränar järnet och äter ordentlig mat men skippar skiten? Jag lever nära Paula och får inte upp några varningsflaggor gällande hennes kost eller träning. Hon tränar mycket, ja, men hon gör det med PT och väldigt reglerat. Hon äter en bra kost, som innebär att allt onyttigt är kapat, men hon käkar bra mängder mat genom hela dagen. Hon svälter sig inte, hon väljer att ha ”fuskdagar” när något ska firas och hon gör gott om avkopplande/roliga grejer mellan träningstillfällena. Jag tycker inte hon hetsar andra eller gör något dåligt och jag tycker inte hon ska behöva avstå från bilder bara för att hon blivit smalare med mer definierade muskler under den här tiden – hon är stolt över sina prestationer och kroppen som följer. Är det fel?

Jag har aldrig fått kommentarer om att jag borde klä på mig, att jag inte borde visa min kropp eller att min livsstil är negativ för andra. Nu pratar jag både om nutid när jag tränar professionellt och förut när jag gick på LCHF, tränade för att vara snygg och var allt annat än hälsosam. Jag tror säkert det finns en hel del killar där ute som påverkas av bilder på muskulösa män och mår dåligt över sina egna kroppar men dom skulle aldrig lägga ansvaret för hur dom ser på sin egna kropp på en annan snubbe. Sen gör snubbar en massa andra korkade saker men just i den här frågan tycker jag att tjejer borde vara lite mer som killar. Jag är inte tjej och jag kan inte relatera till hur det är att vara tjej i samhället. Men Paula är det och dom som ger henne absolut mest skit, pressar henne åt olika håll eller lägger ansvar på henne är andra tjejer. Jag tycker det är konstigt, och lite trist.

Kommentera

 1. Carro

  Jag tycker det är imponerande vilken styrkeutveckling hon gjort! 🙌
  Sen att hon får ta emot skitkommentarer om sitt utseende är skevt. Paula fokar inte på någon vikt utom den på stången, det är i alla fall min tolkning. Vi måste sluta kasta skit på kvinnor för att de vill bli starka. Inte någon gång har jag läst en kommentar om att Hugo borde ta sitt ansvar när han visar lättklädda träningsbilder. Så sluta att göra sådan skillnad på kvinnor och män, jag kräks på era gamla unkna synsätt.

 2. Karin

  Varje gång jag läser ett sådant här inlägg på din blogg där du resonerar kring något slås jag av hur kloka och sunda tankar du har. Likaså Paula. Uppskattar era bloggar så mycket!

  PS. Smakade en Clean för första gången, wow! Så god ☺️ Bra jobbat!

 3. Mia

  Din fru pratar bara om sin kropp, vilt bla bla bla då får man tåla kommentarer om ens kropp. Sån är det tyvärr… visar du opp magen så vil du få en bekräftelse på det, alla kanske inte tycker om just din mage?? Vad är problemet här? Varförpratar ni sååååååå mycket om er kropp och vikt om ni inte vill någon skal kommentera det????Såklart det är skillnad på en mans kropp och en kvinnas kropp. Ingen bryr sig om man ser på en mans kropp men en kvinnas kropp är så mycket mer och det vet vi alla…. sluta och visa kroppen er så slutar folk och kommentera!!!! Färdig med saken!!

  1. E

   ”Ingen bryr sig om man ser på en mans kropp men en kvinnas kropp är så mycket mer det vet vi alla”, snälla vakna upp från 1950 och sluta hacka på kvinnor som klär av sig för att en kvinna ska skyla sin kropp men hylla män som gör det. ”Sluta visa kroppen så slutar folk kommentera”, vill bara säga TVÄRTOM. Sluta läsa bloggar du blir provocerad av så slipper du kommentera och klanka ner på andra människor för att höja dig själv. Lägg din energi på något bättre, läs en bra bok, ta en promenad eller umgås med folk som får dig att bli gladare än såhär. Kram!

   1. Mia

    Jag lever inte efter 50-talet. Jag själv går klädd så som jag själv vill. Men om jag går och visar min mage ute för totalt främmande folk så får jag tåla att jag får kommentarer om det..det är ju det Paula gör när hon visar opp sin mage på bloggen. Människor är sådanna vi dömer folk. Kan du inte acceptera att kanske alla inte tycker om dig/din kropp eller säger sitt om din mage som du visar för alla främmande som läser din blogg, ja då kanske du skall inte göra det då???

    1. Jen

     Varför har du den inställningen? Bryt det tankesättet då? Skit i att kommentera andra, jag ser en bild på en kropp och bläddrar vidare. Inget behov av att lägga en snäsig kommentar, DOCK känner jag behov av det här. Just för att säga , skärp dig !

  2. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Ingen av oss har väl sagt att man inte får kommentera våra kroppar. Jag får mycket frågor om kost och träning och svarar gärna utifrån mina erfarenheter och kunskaper. Eftersom vi delar med oss av livet ink träning är det klart man kan kommentera. Det jag ställer mig mot är Paula får bära ansvar för andras ätstörningar eller anklagas för att hetsa folk. Tycker det är skillnad på kommentarer och kommentarer.

   Sen verkar du ha lite knepiga tankar om kvinnokroppen och värderingar men det är en fråga för sig. Kram.

   1. Mia

    Igjen när man har inte samma åsikt så är det fel på läsarens värderingar!!! Jag är själv en kvinna mrn om jag skall visa min mage för alla främmande som jag ser ja då får jag skylla mig själv om någon tycker jag ser för smal ut!!!

    1. Carro

     Håller inte med! Varför ska någon behöva tåla kommentarer om sitt utseende. Det du säger om att en kvinnas kropp är så mycket mer göder det faktum att kvinnans kropp alltid blir sexualiserad, kritiserad och bedömd. Det är på grund av de patriarkala strukturer som vi som är vuxna nu vuxit upp med och våra föräldrar innan dess. Låt oss inte förs det vidare, det räcker nu!

    2. Emma

     Aldrig hört ”har du inget snällt att säga så säg inget alls”? Klart att folk har rätt till sina egna åsikter om saker, frågan är varför folk tror att dom ska få säga vad som helst till andra bara för De? Paula är ju uppenbarligen nöjd med sin kropp så varför känner du behovet av att berätta för henne att hon inte ska vara de?

 4. Therese

  Du borde ”föreläsa” för andra snubbar! 😂 Jag önskar min kille skulle läsa din blogg. Du är så fin som alltid stöttar Paula.
  Gillar när du ger dina synpunkter på dessa typer av ämnen.

 5. G

  Tycker snarare tvärtom . Jag blir inspirerad av Paula. Speciellt just för att hon inte varit en person som tränat förut utan slöat. Jag känner lite som Paula , är oxå en slöare men vet om jag ger det 100 så kommer jag spika träningen! Så varje gång jag ser paulas inlägg eller när du skriver om det ( är mest inne på din sida) då tänker jag fan nu måste jag ta tag i träningen! Sen när blev träning något dåligt? Säkert olyckliga människor med sämsta självförtroendet som slänger såna kommenterar. Ingen människa som är nöjd med sig själv som människa skulle anonymt skriva negativa saker , speciellt till främmande människor! Helt sinnes!

 6. Sarah

  Varför tar ni upp dethär med Paulas träning och gör ett stort nummer av det? Varken du eller Paula skulle inte behöva förklara och ursäkta er för detta. Du vet själv att läsarna älskade att kritisera Paulas kropp när hon var ”mindre vältränad” (obs hon har alltid varit i rätt form) och nu när hon är hon har tränat hårt så är hon ”för smal”. Det finns inget som duger, inget som är passligt för läsarna.

  Jag har aldrig kommenterat varken ditt eller Paulas utseende, tittar inte på det, reagerar ej. Jag är så trött på människor som har åsikter om andras utseende. Jag läser era bloggar för att ni båda är härliga människor, inspirationskällor, givande och mycket underhållande, jordnära människor med helt underbara barn<3
  Hoppas också att andra skulle göra det. Ha en fin dag! Bara kärlek

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Jag förstår vad du menar och tycker som sagt att det är OK att kommentera gällande kropp och träning etc. och vet att det aldrig går att göra alla nöjda – men jag tycker det går över gränsen när Paula anklagas för att driva folk in i ätstörningar.
   Tack för att du läser bloggarna ❤

   1. Sarah

    Ja det tycker jag också, och det gör hon nog inte enligt mig, snarare tvärtom. Paula är en stark och självständig kvinna 😍 Finns det något bättre!? Förstår inte hur folk kan triggas av det. Vet många med ätstörningar som börjat träna och äta rätt, precis som Paula gör. Hejja Paula!! Härligt att se hur du står bakom henne i hennes resa.

    Har läst sedan första början och kommer att fortsätta läsa sålänge ni bloggar❤️

 7. Kim

  Du har en grym framtida fru! Som har styrkan både mentalt och fysisk till att utföra den här processen som nu mera är en livstid för er båda, träning och hälsa 🙏🏻 Ingen av er bär ansvaret för någon annans val eller livstid, ni påverkar inte den fronten heller! Tvärtom, ni inspirerar och försöker ta bort den negativa bilden som alltid dyker upp så fort någon tar hand om sig själv mer än andra. Fortsätt sprid inspiration, motivation och framför allt kunskap 🙌🏻🤗

 8. Jenny

  skrev på paulas inlägg också. galet. som att skylla systembolaget på att man är alkis! larv!

  Paula är grymt duktig, när jag har 0 träningslust tänker jag på tjejer som paula som har 2 barn och kör på ändå! gryyym! ska bli kul att se henne i gladiatorerna, hon verkar vara en kämpe!

 9. Emma

  Det är inte paulas fel att vissa individer triggas av smala människor. De vill bara ha en anledning att få skylla sitt välmående på någon annan och eftersom Paula är en individ som tränar mycket och är öppen med det så blir hon tyvärr ett ”offer” för det.
  Skit i dom kommentarerna och heja Paula som gör något och jobbar aktivt för att bli en hälsosam(are) människa!

 10. Madeleine

  Klart det är dålig stil! Jag tror det är viktigt att sortera inför sig själv, varifrån kommer känslorna jag har – är det för att jag ser bilder på internet eller för att jag lägger höga krav på mig själv? Givetvis är det ingen annans ansvar på mitt mentala mående när jag kan välja att avstå från att delta eller se. Jag gillar Paulas satsning och skulle den trigga mig skulle jag helt enkelt inte läsa.

Visa alla 21 kommentarer
EkonomiSamarbete

Smart brevlåda – så funkar det på riktigt

I annonssamarbete med e-Boks

Kommer ni ihåg att jag berättade om hur jag gjort min brevlåda lite smartare för ett tag sen? Då menar jag inte den burkiga varianten längst med vägen för den verkar inte mottaglig för utveckling utan erbjuder mest bara temporär förvaring. Eftersom den verkar lite trött har jag låtit den varva ner lite och ta det lugnt – jag har istället gått över till digital brevlåda.

e-Boks Hugo Rosas

 

När jag berättade om e-Boks sist hade jag precis kommit igång och visste inte riktigt vad jag hade att vänta mer än att det lät som en smart lösning. Och jag är inte den som är den – när något låter smart och dessutom är gratis är jag inte sen att haka på. Men nu tänkte jag berätta för er vad jag tycker än så länge.

Så här funkar det: 

 • Först laddade jag ner appen via AppStore (finns på GooglePlay också) och registrerade jag mig via BankID. Det gick snabbt och smärtfritt och kostade mig 0 kr. Sen var jag inloggad men vyn var ganska tom – jag hade ju inte fått någon post än så det fanns inte jättemycket att roa mig med.
 • Sen signade jag upp mig på Storebox i appen också. Då kopplade jag ihop mitt kort med appen så att jag skulle få kvitton direkt i appen istället för att behöva gå runt med en plånbok tjockare än Leonores smörlager på mackan =)
 • Sen gjorde jag inte så mycket. Man går ju inte som nålar och väntar på myndighetsbrev ändå. Så jag glömde nästan bort appen när den väl var installerad och klar.
 • Sen plingade det till i min inkorg i mailen och det var e-Boks som meddelade att jag fått ny post och att den kom från Skatteverket. Mailet var dessutom stjärnmärkt så det fångade mitt intressen bland all skräppost som kommer in emellanåt.
 • Då loggade jag helt enkelt in på appen med mitt bankID och kunde läsa vad Skatteverket ville mig på nolltid.

 • Nu ville inte Skatteverket ha ett svar av mig men i appen kan man också signera och skicka svar på posten man får. Smidigt som aldrig förr. Sen kom det post från Transportstyrelsen ett par dagar senare så då gjorde jag om proceduren helt enkelt. Tidigare post ligger kvar i vyn också så det är lätt att få en bra överblick.

Jag tycker det känns optimalt att få just myndighetspost såhär eftersom det oftast är papper man inte vill ska glömmas bort i nån hög på skrivbordet – man vill gärna hitta dom snabbt så att säga. Sen kan man också välja att få post från banker och företag via appen och det kan du navigera själv i appen – företag du inte godkänt kan alltså inte samma dig med nyhetsbrev eller annat tjafs.

Digital brevlåda är kostnadseffektivt (du betalar inget för det), miljövänligt (spar på papper i utskicken) och helt enkelt den moderna tidens brevlåda. Att inte få post direkt i mobilen känns som att försvåra livet och jag vet att ni inte vill försvåra livet så nu tycker jag ni ska testa själva och se vad ni tycker. Ladda ner appen helt kostnadsfritt och registrera er redan idag här – jag vågar nästan lova att ni aldrig kommer vilja gå tillbaka ut till burken på gatan =)

e-Boks får 5 av 5 av poäng från @huggson

Kommentera

Uncategorized

Partybuss i polen nu

😂😂

Kommentera

 1. Malin

  Ha ha ha är det så det går till? Kul att vi läsar fick en liten ”inside edition” av hur-det-kan-se-ut-från-en-partybuss-i-polen! 😀 tihi!

Uncategorized

Svensexan i Polen har börjat

Jag kommer var snällast av alla med tanke på att min egen troligtvis kommer äga rum ganska snart 😂😅

Kommentera

Allmänt

Serietips

För att vara extremt ”svensk” kan jag konstatera att vädret inte är någon höjdare idag. Sjukt hur det varierar från dag till dag med extrem hetta och sen polarkyla. Men, häng inte läpp för vädrets dippar – se det som en perfekt ursäkt att skita i hänget utomhus ikväll och götta dig i soffan med någon nice serie istället. Här kommer några tips på Hugos favoriter:

 • Billions
  För dig som älskar finansvärlden i USA – eller du behöver inte göra det innan men du kommer vilja bli finansräv på Wall Street när du kommit in i serien. Axe är miljardär och driver ett fondföretag som gör affärer som ligger precis på gränsen inom vad som är lagligt och är ett supergeni när det kommer till aktier och affärer. Han jagas av riksåklagaren Chuck Rhoades som vill sätta dit honom. Om ni sett Billions, är ni team Chuck eller team Axe? För mig är Axe det självklara valet.
 • Game of Thrones
  Om du vill ha att göra hela sommaren. Bästa med att vara sist på bollen när det kommer till serier ”alla” sett är att man inte behöver vänta på nya säsonger utan kan plöja allt i ett svep. För egen del blev tittandet något upphackat eftersom Paula var otrogen och körde loss utan mig =( Kanske får ta en ny sväng med hela serien sen. Tror alla är med på vad det här är för serie men om du älskar våld, sexscener och pälsmunderingar är det här ett säkert kort för dig.
 • Power
  Får man följa Ghost som är nattklubbsägare och med i en av stans största drognätverk och så att balansera det lagliga livet med det olagliga och familjeliv. Klassiskt Svensson-liv med andra ord hehe =) Nej men serie om makt och så mkt intriger.
 • Ballers
  Sporttema! Lite kortare avsnitt (halvtimme) med mer komedi där man följer NFL-spelare och deras liv. Kungliga skådespelare och riktigt kul.
 • Queen of south
  Knarktema här också, varför blir det så mkt bra serier från knarkhandel? Här med mer kvinnlig inriktning – huvudrollen Teresa ska hämnas sin mördade knarkhandlar-snubbe. Hon flyr Mexico, drar till Spanien och ska själv bli den ledande smugglaren. Kul med kvinnlig huvudroll.
 • White Collar
  Också gammal i gamet men bra för det. Katt och råtta-lek mellan FBIagent och vässad bedragare som sen sätts i fängelse. Efter ett par svängar kommer dom överens om att samarbeta för att sätta dit finansbrottslingar. Finns i 6 säsonger så här har du också lite att beta av =)

Gör som Leo – kryp upp i soffan ikväll och dra av en säsong eller två av någon serie =) 

Kommentera

 1. Martina Rünell

  Nu spammar jag med kommentarer (kommenterar aldrig..) men se John Adams (HBO) om du inte har det! Skitbra serie om USAs andra president som man kan ana på namnet och spelas av han som är Chuck i Billions. Grymma skådespelarinsatser överlag.
  Outlander (Nerreflirre), också asbra! Och väldigt ”visually pleasing”. Men man kan behöva se första och börja på andra avsnittet innan man fastnar. Finns en tredje säsong också men inte på Netflix dock.. nu när jag tänker efter så har jag ett vagt minne av att nån sagt att alla finns på viaplay 🤔

 2. Mathilda

  Tråkigt med vädret! I Helsingborg har vi 24 grader och det ser bara ut att fortsätta och bli varmare. Det kommer nog snart tillbaka till er 🙂

 3. Tova

  Jag har sett såååå många serie, att jag nu bara ta ngn och även om den inte är så bra måste jag se färdig hela serien 😂 white collar är så bra! Kanske ska ta billions next.. och jag brukar oftast vänta tills alla säsonger är ute så slipper man längta till nästa säsong så kan man kolla på alla säsonger 👍🏻

Tankar

Varför är vi dumma i huvudet?

Paula är på en imponerande träningsresa just nu. Hon har lagt in en eller kanske två extra växlar och gått all in med både kost och träning. Det krävs ett särskilt mindset för den satsningen och det handlar om pannben mer än något annat. Att palla med dom där trista matlådorna, skippa frestelser och att dra sig till träningen som planerat fast man hellre ligger kvar i sängen, crashar i soffan eller bara vill dra ut och göra något annat. Det är jävlar anamma i min framtida fru helt enkelt.

Paula delar med sig av sina framsteg och är stolt över sina muskler. Igår fick hon nån kommentar om att hon skulle tagga ner för annars blir hon för muskulös och det är inte kvinnligt. Till det svarade Paula med en spännisbild på magen och att muskler är precis det hon vill ha. Vettigt ändå tycker jag, det är inte okvinnligt med muskler och även om det vore det ska folk skita i hur andra väljer att se ut. Paula är en badass helt enkelt.

Så var det tydligen nån jävla spånskalle som tyckte det var rimligt att svara på hennes story med en dickpick. Pulkan blev förbannad och ”hängde ut” snubben och svarade honom dessutom. Hon tog fighten på en gång. Bra tycker jag att hon inte tvekar på att sätta ner foten. Sen ska hon ju inte behöva göra det men tyvärr verkar det som att vi snubbar fortfarande är rätt efter i utvecklingen. Jag vet uppriktigt inte hur man tänker när man skickar en bild på sin snase till någon man inte känner som inte bett om den. Har det någonsin i världshistorien lett till att bruden ifråga svarar ”ah, vilken fin liten rackare du har där – vill du ses? =)”? Känns som att alla, med all rätt, blir fly förbannade. Så vad handlar det här om att visa upp snorren på rent infall om egentligen? Vad är er tes i frågan? 

Jag håller med min polare Daniel här alltså. För övrigt ser vi här en snubbe som engagerar sig på sociala medier – som jag skrev om i det här inlägget. All respekt till Daniel.

Jag har väl börjat inse det mer och mer med åren. Vet inte om det är för att jag fått barn, att barnen är döttrar eller bara att jag blivit äldre och mindre dum i huvudet. Det är dags att vi skärper oss kollektivt, inte bara för att tänka på ”om det vore min dotter/fru” utan bara för att bete oss som människor och sluta vara så puckade. Det är lätt att säga att ”jag skulle aldrig…” men svårare att vara den som säger ”hörru, lägg av med det där” när man inte är drabbad direkt. Så dags att steppa upp och hjälpa till med rätt och fel grabbar.

Sen är Paula en större människa än mig, jag skulle nog inte ta emot en halvdan ursäkt och känna att problemet är löst. Jag säga åt personen att hålla sig åt helvete långt borta och ge fan i att göra om det. Hur skulle ni reagera? 

Kommentera

 1. Carro

  Mina teser är många, men framför allt lever vi i ett patriarkalt samhälle. Det handlar delvis om makt, tror jag. En del vrickade personer från det manliga könet tror jag får en sexuell kick av det maktruset som kommer när de skickar sånt här till ofta helt okända personer för dem.
  Jag tror det är ”blottaren i parken” som flyttat in på nätet, helt enkelt. Dagens teknik som är så tillgänglig (i vår hand oftast) möjliggör att fler av dessa övergrepp kan ske. Det är ett brott och Paula borde anmäla aset.
  Sist men inte minst – bra att du lyfter frågan. Det är nämligen inte kvinnors uppgift att få män att sluta övergreppa och gå över gränsen. Om fler män säger ifrån överallt till andra män så kommer det att leda till en förändring i samhället. Vi kvinnor har fullt upp att överleva, att få livet att gå ihop pga skeva könsroller toppat med arbete till en ofta lägre lön. Alltså, så fort du som man hör en nedlåtande kommentar om en kvinna så säg ifrån och ifrågasätt. För vilket samhälle vill vi att våra barn ska växa upp i?
  Kolla gärna in Fatta på FB, Peter Svensson och Nina Rung t ex.

 2. Martina

  Jag vet inte om jag haft kolossalt med otur med killar men jag tror att män begär efter sex, ständigt skicka dickpicks till kvinnor att det grundar sig ett bekräftelsebehov och att män anser sig ha rätt till kvinnors kroppar. Jag vet inte hur ofta jag har ställt frågan, ”varför vill man ha sex med random tjejer? ”Baserat på dickpicksen och sexförfrågningar. Önskar att jag kunde ”börja om” från början att dejta killar, för i dagsläget hyser jag inte så mycket respekt för killar, har så pass trasigt bagaget för singelkillar tror att dom har rätt till kvinnors kroppar och att man ska känna sig rejält utvald för att man får förfrågningar om sex. Och när man lägger hårt mot hårt så blir killar arga, om dom är så angelägna att ha sex med tjejer kan dom åtminstone välja någon som arbetar med det, gör sitt jobb utan att klaga men då är man tydligen den som är dum i huvudet. Logiken att vilja ha sex, men inte till vilket pris som helst( inte ha det med prostituerade). Jag menar förhålla sig till kvinnor, ta kvinnor på rätt sätt verkar tydligen vara rätt svårt, och nu menar jag i största allmänhet.

  1. Carro

   Jag tror att du kan börja om, på riktigt. Men antagligen behöver du hjälp från en beteendevetare som kan hjälpa dig att se dina mönster och förstå hur du kan börja göra andra val än de du tidigare gjort.
   Kram

  2. Prisonbesuty

   Jag förstår dina tankar (och håller medan killar) men en prostituerad är precis lika mycket värd som du och är inget bättre alternativ än dig. Att betala en prostituerad är att betala för ett övergrepp, inga pengar i världen kan köpa någons fria vilja för då skulle inte pengarna ha behövts i första hand.

   1. Martina

    Hur skiljer det sig från att jag ”ger” mitt samtycke, blir utsatt mot min vilja men en prostituerad är med från början, på riktigt. Eftersom dom arbetar med det. Förstår att det inte är bra villkor dom arbetar efter i vissa fall, men det rättfärdigar inte att lura någon till sex, charma någon till sex om man inte har seriösa avsikter i största allmänhet.Vet inte hur många gånger jag har blivit någon spelbricka och tro mig med åren har jag satt gränser men det är inte så lätt när man är naiv, godtrogen, tror det bästa i människor.

 3. Sandra

  Och ang Gladiatorerna som program är det idag en underhållning för barn. Och att medverka i det programmet är inget att vara stolt över idag. Där triggar man upp till tusen och allt blir bara pinsamt med dessa överdrivna gladiator som ska spexa osv. Nu är väl detta mest barn som tycker det är roligt kanske, men personligen så hade inte jag varit stolt av att få medverka och träna upp kroppen pga detta. Jag gör det ändå och är stolt över min kropp. Det räcker. Och som sagt, fotografera sig själv idag är ju något som vuxit rejält och de flesta gör ju det. Särskilt om man är stolt över någon kroppsdel. Jag skulle aldrig göra det pga att jag inte ser något syfte med det även om jag hade haft en blogg. Men det är felet idag. Man måste dela med sig till alla om man ny lyckats få en vältränad kropp. Man måste visa upp. Men varför? Har man bra vänner och familj så brukar oftast de ge beröm etc och det borde ju räcka tycker man. Vi kommer alla få se Paulas mage och kropp i TV när programmet går. Om man nu tittar på programmet vill säga. Och kommer man nu missa att se kroppen så tror jag att vardagen kommer som vanligt köra på för alla. Selfies har tyvärr tagit över mångas liv idag och man kan ju undra vad nästa påhitt kommer bli.

 4. Sandra

  Det är rätt att du ”försvarar” din kommande fru. Jag tränar själv väldigt mkt och har magmuskler osv. Nu ska jag inte vara med i Gladiatorerna etc utan jag har alltid tränat mycket. Däremot har jag aldrig förstått varför vissa måste visa upp sina magmuskler och att man är brun osv. Visst, man är stolt över sitt hårda arbete men det vet man själv om. Vill man ha bekräftelse/beröm från andra så behöver man inte stå stolt och visa upp sin kropp på internet gör vi vet alla vad som händer då. Det triggas såklart igång från alla håll + att det ser töntigt ut att stå så framför en spegel och ta kort på sig själv. Då känner jag att den personen behöver hjälp som måste visa upp sig inför miljoner människor. Jag har oxå en muskulös mage och kropp…och ja. Jag är brun med. Men syftet att fotografera detta och visa upp är för mig helt utan mening för jag vet själv att min kropp är snygg/fin och stark. Det räcker för mig.

 5. Jenny

  Din fru är dödssnygg och hennes abs hade jag velat ha varje dag i veckan! en dag så!

  vidrigt med dickpic. När jag var 13 mötte jag min dåvarande killes kusin i en gångtunnel innan ett köpcentrum där jag skulle möta upp mitt tjejgäng. Han blottade sig för mig och blockerade vägen. var säker på att han skulle våldta mig. fick upp luren och tjuvringde mina tjejer som kom springandes från köpcentrumet. Den ena tjejen hade temperament och slog honom 🙌 varken första eller sista gången man blev utsatt för övergrepp! När jag berättade för snubben så skyllde han på att kusinen var psykiskt störd (tro mig det är han inte och om han skulle vart det så borde han bli inlåst). jag dumpade snubben såklart..

  hemskt med dickpics, bra att folk reagerar! finns äckel överallt! dags att reagera i verkliga livet med!

 6. Tova

  Jag tror att enda anledningen till att han bad om ursäkt är för han blev uthängd, vilket jag tycker är helt rätt. Sen de kommentarerna Paula har fått om att folk blir triggade, jag känner att ja men sluta följa folk som gör dig triggad, punkt.

 7. Michaela

  Paula ÄR GRYM! Jävlar vilken kvinna! Alla som säger annat har inget att göra på era bloggar. Aldrig förstått mig på människor som vill läsa en blogg som får en att må dåligt/bara vill gnälla på 😂 herregud, blocka alla dessa idioter. De har inget att göra hos er.

  Heja på! Älskar att följa era bloggar/instagrams. Ni är goals för hur jag vill ha min familj i framtiden.

  Kram från en 24-årig tjej som har följt er sen Paula var ”P”.

 8. Elin

  Jag tycker det är helt sjukt! Varför ska hon få kommentarer att hon är en dålig förebild och allt folk har skrivit. Hur ofta får du sådana kommentarer att du triggar igång ätstörningar m.m? Nästan aldrig kan jag tänka mig. Nej, Paula är jätte fin och en stark kvinna! Heja Paula

  1. Veronica

   +1!!! Det är en stor skillnad mellan kommentarersfältet på Hugos och Paulas blogg. Är så trött på att Paula typ alltid får skit för allt möjligt. Hon är skitgrym!! Det är du med, Hugo 😁

  2. e

   Det kan ju bero på att 1) Hugo är en professionell atlet som tävlar och är rankad högt samt signad av ett av de största sportföretagen i världen. Att vara elitidrottare handlar ju om att träna på en viss nivå. Det blir därför ett mer naturligt inslag. 2) Hugo lägger sällan ut kroppsbilder. Visst han tränar i bar överkropp men fokus är inte att stå och posa och spänna sig framför spegeln utan de flesta bilder tas i samband med träningspasset. 3) Hugo går inte på strikt diet. Han lägger ju ut bilder på sina hamburgare och vad det nu är och ja jag vet att han går på periodisk fasta. 4) Hugo är man. Ja det är skillnad, varför läs längre ned.

   Man måste lära sig se skillnader på saker. Att kritisera och ifrågasätta varför man måste lägga ut posiga kroppsbilder där man dragit upp tröjan och visa omgående sin strikta diet, behöver inte automatiskt innebära att man är avundsjuk eller att man kritiserar personen i sig eller säger att hon inte ska träna, herregud. Vi lever i ett ätstört samhälle där var tredje _kvinna_ lider av ätstörning uns (dvs där man uppfyller några av kriterierna för bulimi och anorexi). Vi lever i ett samhälle där små flickor på dagis från tre års ålder är medvetna om att vara smal är det enda som duger och går och håller in magen. Vi lever i ett samhälle där kvinnor genomgår riskfyllda operationer för att försöka uppfylla ett slags uppnåeligt ideal. Kan fortsätta i evigheter. Verkligheten ser inte lika illa ut för killar även om det börjar bli mer kroppsmedvetenhet där också. Många (inkl mig) har känt när vi gått in på paulas blogg att här får man andas, duga som man är, bli glad av att hon känns så trygg, obrydd, avslappnad. Till skillnad från de flesta andra kvinnliga influencers. Sedan börjar hon gå på diet, lägga ut kroppsbilder var o varannan dag. Jag tror bara många känner besvikelse, över att den där sköna avslappnade känslan försvunnit när man går in på bloggen.

   Det handlar inte om att Paula har personligt ansvar för hur andra mår eller att hon inte får vara stolt o visa sina träningsresultat. Det handlar bara om att det är tråkigt att ännu en tjej känner att det här är SÅ viktigt att fokusera på och visa upp.

   1. Marita

    Instämmer! Förstår inte varför man så nödvändigtvis måste dra upp tröjan och visa magen för att sen hävda att man tränar och går på diet för Gladiatorerna.
    Det är sjukt bra jobbat av Paula och jag är grymt impad av hennes pannben, men sluta att lägga upp bilder på en naken kropp och ge mig lite resultat istället!

    1. Sophia

     Håller också med. Det räcker väl med att själv och vänner/familj vet om ens framgångar, klart svårt som influencer men ja just magbilder framför spegeln känns tradigt. Att skriva istället ”idag gjorde jag x fler reps än vad jag orkade förra veckan” är mer fokus på styrka och hälsa än en bild på magen. Någon gång gör inget men när det känns som viktigaste fokus att visa upp en kropp som följer ideal känns det mossigt och jag undviker generellt såna bloggar eftersom jag inte tycker att det ger mig något. Och ja, det är tyvärr skillnad mellan män och kvinnor, vilket jag tror grundar sig i att män äger sin egna kropp medan kvinnors kroppar har varit till för mäns nöje och tycke. För övrigt, både Paula och Hugo är fantastiska och det är ettnöje att följa deras liv 🙂

Visa alla 15 kommentarer
Uncategorized

Nu kör vi

Paula är mest taggad av alla!

Kommentera

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.