Maj 2018
AllmäntTankar

Mina tankar om Uppdrag granskning

Veckans bomb i medievärlden måste ju ändå vara Uppdrag granskning och deras avsnitt om #metoo som sändes igår. Jag ser hur det svämmar över av arga utrop i Instagramflöden och på Facebook. Jag har inte varit så värst insatt i fallet Cissi Wallin vs. Fredrik Virtanen tidigare men nu känns det ju som att man behöver vara inlåst i en källare för att ha missat det hela. Klart man var tvungen att titta på granskningen alla snackar om. Vad tänker jag efter att ha sett den? 

Först och främst känns det inte som att jag kan ”ta ställning” i själva frågan som handlar om just Wallin och Virtanen. Omöjligt att veta vad som faktiskt hände och så funkar ju vårt rättssamhälle så att om tillräckligt med bevis inte finns blir det inget åtal. Och så blev det ju i det fallet så rent rättsligt är han ju att betrakta som oskyldig och med det känns ju granskningen av medias val att namnge honom relevant. Men det känns ju inte direkt som att det är vad det här programmet syfta till, snarare att få tittarna att känna att det är synd om honom och att alla brudar bakom metoo bara hittade på allt för att det var en kul grej. Lite knas blev det allt. Jag har läst flera olika som uttalar sig om programmet och håller med dom som skriver att det var konstigt att Virtanen typ inte fick några följdfrågor utan bara fick berätta sin story. Om det nu är sant att han gjort allt det som dom där 12 kvinnorna sagt (rätt många för att vara helt uncalled) känns det ju inte som att han skulle svara ärligt på frågan om han gjort det. Det fattar väl vem som helst att man blånekar i ett sånt fall. Känns som att reporten borde frågat lite efter han svarat på sina saker, typ varför han själv tror att just han blir anklagad av så många, varför kan han ha uppfattats så av alla dom osv. Jag vet inte, jag är ingen journalist men jag tycker inte hon grävde så mycket i hans story utan fokuserade mer på just fallet Wallin vs. Virtanen, att försöka gräva fram saker om Wallin och hur hon reagerade efter händelsen som hon sen anmälde, vilka hon känner i medievärlden. Utifrån hur dom presenterade Virtanen i början av granskningen känns det dock som att han känner fler i medievärlden men det tog dom inte upp, synd.

Jag har ingen större koll på varken Virtanen eller Wallin eller deras karriärer och kan inte säga att jag står bakom någon av dom egentligen men utifrån granskningen känns det mer som att han faktiskt är skyldig än tvärtom. Jag vet inte riktigt varför jag får den känslan men något i hur han väljer att prata om sina barn och hur synd det är om honom. Jag tänker att om det var jag som skulle blivit falskeligen anklagad skulle jag snarare fokusera på att argumentera och ”bevisa” varför olika anklagelser är felaktiga och bemöta sakfrågan, inte bara säga att jag gjort massa dumt när jag levde dekadent i min ungdom. Att komma med barn och familjen känns mer som att han försöker skjuta fokus dit. Men som sagt, jag har ingen aning om hur det ligger till, jag uttalar mig bara utifrån programmet. Jag fattar dock att fler inte vill träda fram av dom som anmält för det känns som att den som gjort programmet redan bestämt sig i förväg vad som ska komma fram och inte.

Såg också att programmet blivit anmält typ 600 gånger redan också vilket jag nog kan förstå. Undrar lite vad som kommer hända framåt. Vore kul om någon annan kanal tog på sig att granska granskningen 😂 Spontant känns det som ett fall för Kalla fakta, sätt fart nu TV4 och kötta på!

Har ni sett programmet, vad tycker ni? Kom gärna med era kloka tankar och inputs. 

Kommentera

 1. Martina

  Jag tror att man får stänga av alla nyheter som florerar, helt ärligt är jag av den uppfattningen att dom flesta killar jag har stött på har ”ofredat” mig, inte för att jag inte kan sätta gränser utan för att många struntar i samtycke. Spela roll om Virtanen är skyldig, spela roll om Martin Timell är skyldig(dom lär få sitt straff utan att människor ska lägga sig, tycka, vi har rättsväsendet till det) Dom flesta har utsatt kvinnor för något någon gång, som passerar ”gränsen” vad som är okej eller inte. Många anser att dom har rätt till kvinnors kropp helt enkelt och oavsett om man är offentlig eller inte

 2. Jenny

  detta ar inte kul någonstans men haha. garanterat skyldig. räckte med att kolla 10minuter. Hans kroppsspråk, hur han pratar och vad han lagger fokus pa sager allt.

 3. Hannah

  Jag personligen tycker att en bra granskning av Metoo hade varit att granska varför trakasserier och övergrepp fått fortsätta på exempelvis TV4 och Aftonbladet (för att ta två exempel) trots att man vetat om vad som försiggår.
  Det är ju dock inte helt otippat då Jan Helin, tidigare Chefredaktör på Aftonbladet men numer sitter som chef på SVT. Han har ju garanterat vetat om vad som försiggått på Aftonbladet, och att plocka isär det på bästa sändningstid lär ju inte löna sig för honom.

  Man har heller inte plockat in någon expert som kan förklara varför Cissi Wallin reagerade som hon gjorde, vilket ju är en helt normal reaktion efter ett trauma. Kan bara tala för mig själv, men det är extremt jobbigt att erkänna ett sexuellt övergrepp för sig själv, att då våga göra det för andra med den skam man kan känna är modigt.

  Virtanen är inte dömd, men han är heller inte friad. Bara för att man inte är dömd betyder det inte att det inte har hänt.
  Tycker det är intressant hur han pratar om alkohol/droger/fest/dåligt sex, men inte ens det är något man ifrågasätter, KAN det vara så att han har en å annan minneslucka från dessa tider?

  Intressant även i denna del när de tar upp om en kvinna som han ska ha filmat utan hennes vetskap när hon dansar naken på ett bord, och han kan inte för sitt liv förstå att det kan kännas hotfullt? Exakt vad är det som INTE är hotfullt med det? Att få en video skickad till sig av en man man haft sex med som blivit inspelad utan ens vetskap är ett hot. Han kan göra exakt vad han vill med den videon och det vet både han och hon om.

  Nej fy, det är så mycket med denna granskning som är fel. Jag var så rädd att detta program skulle dra oss tilbaka, men att se allas reaktion över denna vrickade granskning, hur jäkla fel den är, känns ändå bra i hjärtat. <3

 4. Jenny

  Jag håller med dig. Tycker vinklingen på programmet var förkastlig! Låta honom sitta och böla ut på bästa sändningstid och samtidigt ställa kränkande och ifrågasättande frågor till Cissi. Fy fan..
  Älskar förresten att du börjat skriva lite mer om djupa ämnen på din blogg, uppskattas!! 👍 kram

Dagens fråga

Ligga med andra fast man är i en relation

Sista maj idag, imorgon är det juni och sommarmånaderna börjar på riktigt. Rundar av månaden med en till fråga från det här inlägget. Dagens tema: sex!

Hej! Hur ser du på öppet förhållande?
Alltså… där man är ett par som älskar varandra och har sex såklart. Men att båda parter kan ha sex med andra under vissa regler (t.ex inga ex, inga personer på jobbet, inte ens vänner osv). Och den man har sex med utöver sin ”riktiga” partner får bara vara sexuell attraktion. Alltså inga känslor inblandade.

För min egen del känns ett öppet förhållande som en omöjlighet. Jag skulle inte klara av att leva med Paula och ha ett familjeliv och samtidigt träffa andra eller att hon gör det ”bara för sex”. Sen tror jag absolut det är möjligt om man är lagd åt det hållet och hittar nån som är likadan. Med lagd åt menar jag då någon som inte skulle bli svartsjuk eller må dåligt av att ens partner ligger med andra och som själv klarar av att frisätta sex och kärlek helt. Svårt att styra över känslor dock så hur kan man vara helt säker på att känslor inte blir inblandade tänker jag. Jag tänker att vi människor oftast vill ha ”äganderätt” eller vad man ska säga över vår partner. Med det menar jag inte äganderätt i ordets rätta bemärkelse och att man ska kunna bestämma över sin partner men mer att man vill känna att ”XX är min”. Att man hör ihop och delar både vardagen och det mest intima med varandra och ingen annan. Att då släppa in fler parter i sexlivet, inte som en trekant eller något utan att ens partner är ute på egen hand och träffar folk, tror jag tar emot för dom flesta. Så för egen del är det en nej från mig men om man är i en relation där båda har samma positiva inställning till det – why not. Kanske är det sånt som kan få äktenskap att blomstra efter 25 år som gifta när man tröttnat på den skrynkliga pung man gift sig med men fortfarande älskar personen och vill leva ihop?

Hur tänker ni andra, skulle ni kunna tänka er att leva i relation där ni också har sex med andra eller är det otänkbart?

Kommentera

 1. Anonym

  Jag befinner mig i en liten annan sits. Jag behöver sex, medan min sambo inte har ett behov av sex. Han har inte heller känt något behov av sex i sina tidigare förhållanden (han har haft två innan mig) så jag tänker att det inte beror på attraktionen till mig för den säger han att han har. Jag kan inte tänka mig att leva ett liv helt utan sex och skulle aldrig vilja leva utan honom heller. Hur tänker ni kring detta?

 2. Diana

  För mig är det fett ofattbart! Om man inte kan tillfredställa varandra längre sexuellt så ska man fundera på vad man har kvar med varandra. Detta är vad jag tror på. En relation utan sex eller utan sexuellattraktion är en vänskap i mina ögon. Då kan det vara. Då kan man skilja sig, förbli vänner och ändå hitta någon man tänder på rejält. 🙂

  1. e

   Varför måste det bli så? Man kan ju älska den ändå och vilja vara tillsammans resten av livet iaf. Sex är inte allt. Livet går inte ut på det. Klart det kan vara trevligt osv, men att vara älskad och uppskattad är ännu trevligare. 😉

 3. Josefine

  Absolut! Jag skulle tända på om min man kom hem och sedan berättade om sexakten med en annan kvinna. Kom ihåg att i det här blandar vi inte in kärlek och känslor. Utan sex, bara sex. Ibland behöver dem grejerna inte gå hand i hand 🙂 men alla är olika och tur är väl det. Så länge man är lycklig och sann!

 4. Sandra Augustinson

  Jag är helt emot det! När jag är i ett förhållande så vill jag ha min sambo för mig själv, andra får gärna leva så om de vill men det är ingenting för mig. Jag vet inom mig att jag skulle bli svartsjuk, ledsen och arg. Jag kan inte se min sambo hålla på med någon annan när han är tillsammans med mig 🙂 Om min sambo skulle vilja ha ett sånt liv så skulle han få leva singel.

 5. Kinoni

  Håller med dig Hugo! Det passar inte mig alls, min partner är enbart min och jag vill inte dela med mig! 😂och inom hbtq grupper känns det som att det är tvärtom, en hel del som bara kör öppet, vilket för mig kan kännas lite ensamt som homotjej med det synsättet, lite trist

  1. Kim

   Kinoni, första gången jag ser någon skriva om det. Har själv tänkt på det att inom hbtq verkar dom vara mycket mer öppna för det och delar gärna på partner. Jag själv är gay och skulle inte dela min partner med någon 😂 skulle inte heller vilja vara med någon som har ett stabilt förhållande vid sidan om.

Visa alla 12 kommentarer
EkonomiSamarbete

Dagens media

Kul när ser sig själv och den lilla lugglocken kika fram på Dagens Media – har en riktigt bra känsla för mitt samarbete med UC som kickade igång igår =) Tycker det är riktigt fett när företag vågar sig på ett långsiktigt samarbete med valda profiler, oftast ger det mer än ”bara” ett enstaka inlägg och man får möjlighet att verkligen bygga en relation. Ekonomi ligger mig varmt om hjärtat så det känns som en bra matchning och jag tror vi kommer få till mycket kul under året. Artikeln kan ni läsa HÄR. Och kom ihåg att gärna droppa kommentarer om vad ni vill veta mer om under mitt inlägg från igår

 

Kommentera

 1. Madeleine

  Det känns som att det är mer reklam i/runt själva blogginläggen, kanske är det ”Erin” menar. Men mig stör det inte ett dugg. Vi får läsa en svinbra blogg gratis år efter år, SJÄLVKLART ska ni ha så mycket lön för mödan som det bara går!

 2. Erin

  Det är mer reklam än någonsin. Förstår att ni lever på det, men känns något unket. Speciellt att Paula gav upp alla ambitioner att bli sjuksyrra/barnmorska bara för att tjäna pengar.

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Hej Erin! Tråkigt att du känner så, i maj har jag haft totalt 3 sponsrade inlägg på bloggen (för totalt 2 olika företag, UC och Zalando). Sen har jag haft 2 samarbeten som varit bara på Instagram också (Picadeli och ColdZyme). Själv tycker jag inte det så mycket reklaminlägg om vi slår ut det på hela månadens 31 dagar men visst har det blivit så att det mesta hamnade på slutet av månaden den här gången. Hoppas du kan ha överseende!
   Gällande Paula och hennes utbildning tror jag inte hon är den första som hoppat av/bytt utbildning efter att ha testat på något läsår, själv har man ju inte pluggat vidare men hört att det är rätt vanligt. Om allt går enligt plan börjar hon plugga till hösten =) Kram

Uncategorized

Du är fin

05:00, länge sedan jag var uppe vid den här tiden. Jag ska dra iväg och spela golf och ska man hinna med 18 hål innan jobbet drar igång så lär man börja tidigt. Golf är kul, men definitivt inte tidseffektivt.

Nätterna: Är inte skitbra nuförtiden. Tjejerna är inne i en fas där dom kommer in till oss och jag tror jag har sagt det förut, men att sova i samma säng som två kids är som att sova med två bäckfiskar som konstant letar efter sina nycklar.

Leonore: Var hos tandläkaren för första gången igår. Skitstolt mötte hon upp mig på eftermiddagen och skulle berätta vad tandläkaren gjort. Haha. Det är tur att man har hängt med sedan hon föddes, annars skulle man fatta lika mycket som när pappas släktingar börjar fråga mig om livet på spanska.

Molly: Vi har tagit bort hälften av hennes gosedjur i sängen, trodde inte hon skulle märka. Snacka om att hon har stenkoll och visste precis vilka som var borta. Dom håller på att duscha under natten sa jag, undra vad jag ska hitta på att säga imorgon? 😅

Annars: Läste jag något bra och sant ”En stor del av föräldraskapet går ut på att ha beslutångest över om man ska gå och lägga sig för att sova ikapp, eller stanna upp sent för att få lite efterlängtad egentid”. Vad väljer ni?

Idag: Nu golf och sedan kommer jag stå på Pressbyrån och köra demo. Jag ska försöka få in lite träning någonstans också.

Dagens workout för er hurtisar:
3 varv på tid:
400m löpning
21 svingar (valfri vikt)
12 pull-ups (med band eller utan).

Glöm inte: Du är fin!

Kommentera

 1. Ida

  wow vad den frågan hittade rätt just idag! ehm…egentid eller ikappsovande…det har varit min stora existensfråga det senaste året och jag har fortfarande inte bestämt mig för ett svar. haha tack för en kul blogg också!

 2. Lotta

  Väljer alltid egentid eller mys med gubben alla dagar i veckan. Sova får man göra i graven, så det gäller att göra så mycket som möjligt medans man finns här 🙂

EkonomiSamarbete

Allt ni vill veta om min ekonomi

I annonssamarbete med UC

Vad tänker ni på när jag säger UC? Antagligen att ni i alla fall någon gång fått hem brev om att något företag gjort en kreditupplysning på er i samband med att ni handlat på faktura eller signat upp er på ett nytt telefonabonnemang eller liknande. Kanske har ni tänkt att UC bara finns till för företag att kolla upp er på? UC är mycket mer än så och därför är jag extremt glad över att jag nu har ett samarbete med UC som innebär att jag kommer vara ambassadör för dom under ett år framåt och bland annat lyfta Kreditkollen. En tjänst som ger dig kontroll din egna privatekonomi. Den kommer jag berätta mer om inom kort.

Under den tiden är tanken att både jag och ni ska lära oss mer, tillsammans, om UC och också om hur man kan göra för att påverka sin privatekonomi, kreditvärdighet och ja – helt enkelt få bättre koll på ekonomin. Ganska ofta får jag frågor från er om min och Paulas privatekonomi eller mitt företagande och därför tänker jag att det här är en perfekt möjlighet att lyfta dom frågorna och era funderingar kring ekonomi på ett kul sätt. Jag ser mig själv som ganska insatt och hyfsat bra på ekonomi men är också beredd på att få mig en tankeställare under året. Jag vet att många av mina följare är unga och befinner sig ”början” av vuxenlivet – med rätt verktyg och tänk lägger ni grunden för ert ekonomiska liv framåt. Jag behöver dock er hjälp för det här ambassadörsskapet och för att kunna fylla det med vettigt innehåll som ni faktiskt vill ta del av – kommentera under det här inlägget med vad ni skulle vilja lära er mer om när det kommer till ekonomi, om ni har några funderingar kring mig och min ekonomi, frågor om vad kreditvärdighet ens innebär eller tips och råd om hur man lägger upp en bra sparplan. Inga frågor är fel, så passa på att bara ösa ur er allt ni funderar på så ska jag försöka göra det här till ett så roligt, lärorikt och intressant samarbete som möjligt.

Visserligen ligger det här lite i framtiden men jag vill också puffa för att jag kommer vara konferencier för ett event i september där hela poängen är att utbilda unga om ekonomi på ett kul sätt. Kommer återkomma till det lite längre fram också men vore kul att se några av er där!

Nu kör vi! Vet att alla inte är lika peppade på ekonomi som jag är men jag hoppas ni ser det här som en nice möjlighet att bli lite mer insatta på ett kul och tillgängligt sätt (att kontakta sin bank för att ställa frågor känns ju oftast lite mer… motsträvigt) där vi lär oss tillsammans. Min förhoppning är att även Pulkan ska bli lite mer ekonomisk, kanske lära sig betala en räkning eller så. Men jag vet också att man inte ska sätta ribban för högt så vi tar det som det kommer!

Tog en kaffe med Victor, min nya polare på UC 

Kommentera

 1. Nici

  Jag funderar mycket på hur man gör med ekonomin när man är sambos, om man inte har ett överflöd av pengar och behöver vara lite sparsam. Ska man ha delad eller gemensam ekonomi? Om man har delad, hur gör man om kvinnan exempelvis är gravid och vill köpa nya gympaskor för hon har ont i fötterna av bebisen? Borde betalas av båda, men vart går gränsen för ditt och mitt? Och om man har gemensam, hur gör man t ex när man ska köpa presenter till varandra eller vill spara ihop till en tjejresa/ett playstation? Tycker detta är väldigt svårt, framförallt om man tjänar väldigt olika.

  Ps! Kul samarbete och tack för att du fixade den rullande reklamen också 🙂

 2. hej

  Skulle vilja ha tips på hur jag sparar till lägenhet, kontantinsats, när jag bara jobbar deltid… är ungvuxen och känns som att jag inte kommer kunna köpa fören jag är 40 år.

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Tack för kommentar och bra fråga, lägenhetsköp känns som viktig puck för unga vuxna – tar med mig det i samarbetet =) Kram

 3. Isabelle

  SÅ roligt och relevant samarbete! Satsar du helst på A, B eller C-aktier? Är enskilda aktier bättre än att investera i t ex en fond? Hur stor buffert bör man ha på ett sparkonto? Hur förhandlar jag mig till en bra ränta på banken?

 4. Sara

  Bör man ha många olika sparkonton eller ett större? Tänker typ ett sparkonto för bil, ett för resor, ett för hus och så vidare 😊

 5. Isabelle

  kan du inte skriva om hur man på bästa sätt förvaltar sina pengar. Typ om man redan har ett sparande men inte vet vart eller hur man ska placera dom (som jag själv). Tack 🙂

 6. Jenny

  Både du och paula är helt underbara förebilder utåt. Ditt samarbete med uc var pricken över i! Ser fram emot vad som kommer framöver (älskar ekonomi och blir så frustrerad över ungdomar som redan är på kronofogden) you goo!

 7. P

  Tycker detta känns som ett superbra sammarbete! Både med tanke på din och Paulas följarskara men också jämfört med andra typer av tjänster och företag som andra influencers sammarbetar med.
  Tummen upp! 😀

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Tack för kommentaren och kul att du tycker det, ska försöka göra krediter och räntor så kul som möjligt nu så folk hakar på. Kram!

 8. Zeynep

  Helt ärligt, det här är sista gången jag läser din blogg. Har faktiskt följt dig sedan start via Hugo, men utan att kallas för hatisk vill jag bara fråga om du verkligen inte ser hur fel du skriver/formulerar dig i ditt skrivande? Stavfel är en sak, men att hälften av alla gånger skriva för osammanhängande enbart för att locka läsare och sedan låtsas som att du inte förstår vad man menar när man påpekar det. Det känns inte ärligt alls.

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Nu låtsas jag verkligen inte men förstår inte vad du syftar till att jag skriver för osammanhängande för att locka läsare just nu? Försöker förstå vad du menar

   1. Emelie

    Jag gissar att hon menar att rubriken får läsaren att tro att du ska skriva mer detaljerat om just DIN ekonomi. Själva texten i inlägget är inte alls osammanhängande (läste en extra gång efter att jag såg kommentaren).

    Bra samarbete! Känns helt rätt med tanke på er målgrupp. Kul att du väljer ett företag att samarbeta med som man inte ser på var och varannan blogg, blir lite tjatigt för läsarna. Tummen upp! Ha en fin dag!

   2. Zeynep

    Vet du Hugo, sorry! Av någon anledning fick jag för mig att det var Paulas blogg ( följer bara era bloggar) och läste rubriken och några få meningar av inlägget. I efterhand förstod jag att det både var till fel person och förhastad kritik. Tråkigt att behöva ge kritik till någon överhuvudtaget. Men just det problemet har tyvärr funnits i Paulas blogg så länge. Många har påpekat det men man uppfattar inte att hon tar kritiken på ett ärligt sätt.

    Trevlig helg

Visa alla 24 kommentarer
FamiljelivTankar

Hästgården

Paula tycker jag är tråkigt sällskap i bilen eftersom jag helst vill lyssna på dokumentärer. Tycker just bilresor är perfekta för att sätta sig i nåt fångande reportage. Nu senast har jag lyssnat på Hästgården – en dokumentärserie i 5 delar från P1 dokumentär och det får det att vrida sig i magen på mig. Om missat den handlar det om en ridskola här i Stockholmstrakten där han som driver stället blev dömd för sexuella övergrepp mot barn redan på 90-talet. Efter sinnessjuka manipulationer lyckades han få vissa att dra tillbaka anklagelserna och skapa misstroende mot dom som vidhöll att han utsatt dom för övergrepp. Det gjordes tillochmed en dokumentär som sändes på tv för att visa hans oskuld, fy fan. Han satt inne i 2,5 år och när han kommit ut fortsatte han driften av gården och ridskolan och hade barn boende där som han förgrep sig på. Bland den första ”kullen” hästtjejer slutade det med att han som 35 åring inledde ett förhållande med en 16 åring som han sen fick barn med. Sen fortsatte han med övergrepp på andra tjejer i typ 12-13 års åldern i många år framöver. Det allra sjukaste med allt det här är att trots fällande dom och trots flera vittnesmål och elever som plötsligt bara försvunnit från gården är ridskolan fortfarande igång med unga tjejer som kommer dit. Trots typ 30 år av den här skiten?

När jag lyssnar på det här kan jag inte förstå hur föräldrarna tänker som låter sina barn gå på den ridskolan. Jag kan absolut inte förstå dom som låter barnen sova över och bo där? Ridsport är ett okänt ämne för mig och jag vet inte om det är så det går till, att barn typ bor där alltså, men aldrig i livet att jag skulle låta någon av mina döttrar bo på en hästgård med en man som är dömd för sexuella övergrepp. Folk, främst män verkar det vara, som begår övergrepp mot barn ska aldrig mer får jobba med barn i mitt tycke. Visst, om du har suttit av ditt straff måste du få komma ut i samhället och få leva vidare men det borde vara självklart att det ska begränsas till att minimera kontakten med barn och speciellt då i ”yrkesmässiga” sammanhang. Nolltolerans där enligt mig.

Han verkar ha varit ett riktigt svin mot den egna familjen också. En av döttrarna har bloggat om uppväxten, det känns helt sjukt att sånt här kan pågå såpass öppet som det ändå varit. Fastnade en stund i hennes inlägg igår kväll.

Helt klart värd en lyssning, ni hittar avsnitten HÄR. Om Molly eller Leo vill rida i framtiden kommer det iaf inte bli på det här stället och jag kommer ha örnkoll på vilka som jobbar på stället. Det är då ett som är säkert.

 

 

Kommentera

 1. Carro

  Hej,
  Jag har inte hört dokumentären än.
  Generellt kan man ju säga att där barn finns, finns även pedofiler. De behöver inte vara dömda någonsin för att ha ägnat sig åt dessa vidrigheter. De kan även vara misstänkta när de t ex säker jobb och det syns inte på registerutdrag. Sedan kan de dömas utan arbetsgivarens vetskap. Och även ha arbeten där de kommer i kontakt med barn. Jag tycker att alla som arbetar med barn i någon form (förskola, tränare, läkare osv) borde få lämna in registerutdrag varje år för att visa att de har rent mjöl i påsen. Vad ska det kosta samhället kanske någon invänder nu. Men då kan jag upplysa er om att barn som blivit utsatta för övergrepp är ännu mer kostsamma för samhället.

 2. Linda

  Tänk vad sorgligt att vi inte kommit längre. Ett tv program då för att visa sig oskyldig. Och Virtanen fick ett program igår för att visa sin oskuld. Och hänga ut offren för att få dem att verka skyldiga.

Uncategorized

Leonore har bytt

Stressig förmiddag, paniknatt och Leonore har bytt från ronnatofflor till hundskor på natten 😅😂

Jag har åkt runt mellan butiker hela morgon och sedan mötte jag upp min donna för en snabblunch på kajen. Mitt första mål för dagen och fastan går fortsatt bra. Någon av er som hoppat på? Hur känns de?

Nu tänkte jag träna lite och efter det ska jag till Pressbyrån gullmarsplan och köra demo. Jag tror att Paula kommer hänga med också 😀

Kommentera

 1. Emma W

  Jag har hakat på. Tack för inspon! Här kört 5:2 förut men kör nu 16:8 sen tre veckor och det funkar toppen. Ibland blir det svårt med tiderna, äter lunch vid 11 med barnen på jobbet så bör äta sista målet vid 19, ibland blir det 18 och ibland 20. På lördagar äter jag kvällsgott och på söndagar äter jag frukost. Hungern är inte jobbig och jag känner mig piggare 😊

 2. Jasmin

  Jag hade gärna testat periodisk fasta men de är lite svårt när jag jobbar natt. Någon som har tips på hur jag kan göra? Jobbar 22-15-08.00 och sover oftas från 09.00-17.00/18.00

 3. -Jenny-

  Jag! Började i måndags och tänkte köra 10-18. Idag blir det 9-17. Lite bökigt att få till tiderna men det ska nog ge sig.

 4. Ebba

  Hade min första dag igår i fastan, hoppas min kropp kommer reagera positivt till det här! (Förtydligande: målet är inte att gå ner i vikt utan att må bra)

 5. Paula

  Jag har ✋🏻 En vecka nu, och det går bra faktiskt! Man får tänka till lite innan man stoppar något i munnen 😂 men annars går det toppen!

Visa alla 8 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.