Februari 2018
Allmänt

Härligt med snön

Ok mitt senaste inlägg var lite deppigt så jag tänkte försöka samla lite positiva grejer med snövädret och att sommaren tycks vara längre bort än någonsin. Lite trist dock att när jag googlar på ”därför är vintern bra” för inspiration får jag upp artiklar som ”Vintern leder till ohälsa och förkortar livslängden med 6 år för varje -10”, ”Därför väger du mer på vintern”, ”Därför dör fler på vintern” och ”Därför får du sämre hy på vintern”. Inte skitmunter läsning direkt. Därför behöver vi ladda upp med lite bra grejer med snön.

 • Du kan släppa ut magen och skjuta upp dieten någon vecka till. Dunjackan kommer inte packas ner i källaren än på ett tag så njut av bylsiga kläder och varm mat som kramar dig inifrån. Beachen kan vi börja tänka på när stormen är över.
 • Serie-marathon med gott samvete. Tänkte du att du och din partner skulle börja gå härliga kvällspromenader som umgänge på kvällarna? Skit i det och linda in dig i 4 filtar och rosta ett gäng mackor. När det är -12 grader behöver ingen gå ut, njut av soffan och din favoritserie.
 • Okej du behöver skotta snö för att komma någonstans. Men tänk då att du slipper klippa gräs, trimma buskarna (i dubbel bemärkelse, hehe), kratta löv, skura altanen, kratta smågruset som sprider sig som löss över hela uppfarten och allt annat kul man har när man bor i hus. Njut av att du bara behöver skotta en smal gång ut från dörren och till bilen – resten av snön kan gott ligga tills den smälter.
 • Tänk på dom i öknen. Typ 30% av jorden består av öken vilket innebär att ganska många bor i öknen. Dom får aldrig snö, dom har det bara torrt och varmt och brist på vatten. Tänk vad skönt att slippa leva i en öken och alltid ha vatten runt om sig. Även om det är fryst och i snöform.
 • Åk pulka med barnen. Inget man vill göra varje dag eller när det är så kallt att näsan klibbar igen av kyla (ni vet vad jag menar va, att näshåren typ fryser ihop?) men att släpa sina barn upp och ner för en pulkabacke är bra träning, härliga minnen för kidsen och ganska kul för dig själv också.
 • Barn och snö. Är en ganska kul syn. Visserligen är det lika roligt att klä på ett barn vinterkläder som det är att rulla naken i glas men när kläderna väl är på är det rätt gulligt att se dom ramla runt i snöhögar lika stora som dom själva. En positiv grej är också att deras ben är så korta att dom bromsas upp bra av snön – man behöver alltså inte springa efter dom lika snabbt som resten av året.
 • Parkera vart du vill. Om det är snö överallt går det inte att se vart parkeringsrutorna börjar eller slutar. Det innebär att parkeringsrutorna kan vara vart som helst – känn friheten och parkera mitt i en korsning, det KAN vara en ruta där någonstans.
 • Du får tid att reflektera. Att stå i bilkö 3h för att någon tjomme kört med sommardäck kan kännas som en mardröm men försök tänka positivt och se det som en chans att börja meditera. Egentid där du kan scrolla mobilen, fundera på vad du ska göra med ditt liv eller shoppa online. Se bara till att alltid ha ett litet lager av snacks i bilen – ingen gillar lågt blodsocker.
 • Alltid en ursäkt. Känner du inte för att gå till jobbet idag, ring och säg att du inte kommer fram pga snö. Kom du hem en timme senare än vad du lovat din partner? Bilköer pga snö. Vill du inte träffa en kompis du bokat upp dig med? Säg att du var ute så länge i snön att du känner dig lite krasslig. Snön räddar dig ur vilken knipa som helst. 


Kom ihåg: Det som göms i snö kommer upp i tö (så var försiktig med vad ni gräver ner)

Kommentera

 1. Emelie

  Vill tipsa om att leta upp en väg där det blivit drivsnö över ena väghalvan. Kör fort i drivsnön och njut av att det flyger snö åt alla håll. Roligt!!!!!

  1. Daisy

   Haha med den kommentaren kan man tro vi bor grannar. Va nog över en meter drivsnö på halva vår vägbana igår. Va tvungen å stanna å fota bilen å snön tillsammans 😂😂

Allmänt

I mitt huvud

Man har en tanke om att man älskar vintern och när snön kommer så ska man ge sig ut med familjen, ta med varm choklad och vara utomhus hela dagen. Verkligheten är ju att man kanske vågar sig ut, men vänder efter 10 min när man inser att inga kläder i hela världen kan få en att bli varm. När t.om barnen börjar klaga, då vet man att det är illa. Med andra ord får våren gärna komma.

Jag har aldrig känt mig mer klar med barn än vad jag gör nu. Äntligen kan jag gå upp på morgonen, ta med mig täcket och lägga mig i soffan och somna till. Molly och Leonore sköter sig själv och vill dom något så kommer dom och hoppar på mig. Molly har t.om lärt sig hur kontrollen till tvn funkar. Tanken av ett till minibarn som man måste gå upp med och ha stenkoll på får mig att kallsvettas. Jag kommer ihåg med Leonore när hon var yngre, tittade man bort en sekund så höll hon antingen på att spola ner sig själv i toaletten, använde toaborsten som tandborste, eller använde jorden i blomkrukorna som rekvisita för sin lek.

Betala räkningar är aldrig svinroligt. Denna månad skulle mycket av Maldiverna betalas, vet inte längre om det var värt att åka dit. Haha. Jag har redan glömt hur det var att va där. Att flyga business class var dock en upplevelse. Molly sa igår i bilen att hon vill flyga flygplan snart igen och ha sånt säte som man kan ligga ner på. Undra vad hon kommer säga när vi ska åka med Ryan Air ner till Spanien i april.

Jag har en brutal rynka mellan ögonbrynen som jag gärna skulle bli av med. Vissa säger att jag ska göra botox, har någon av er gjort det? Funkar det?

Kommentera

 1. Hanni

  Min sambo har jag lurat i botox för längesen för han hade hela pannan täckt med bekymmer. Nu ser han sådär avskappand och glad ut när han är arg 😂👍 men han gör med cirka 4-6 månaders mellanrum och han är supernöjd. Innan tyckte han att det var ”gayit” (snälla jag vet att det är ett dåligt uttryck så igen föreläsning om det ordet nu tack)… du kan göra argrynkan eller pannan eller båda.

Skoj

Otroheten måste få ett slut

Det är inte första gången jag blir bedragen men nu tycker jag fan det får vara den sista. Jag pratar om Paula och hennes fulspel. Jag litade verkligen på henne och trodde vi hade något bra ihop, nu vet jag inte längre. Om man inte kan känna tillit till den man lever med, mamman till ens två barn och kvinnan i ens liv – vem fan kan man lite på då? Vissa saker kanske vi borde lämna utanför bloggen men det här har tagit så hårt på mig att jag ändå vill berätta för er. Det var i helgen det hände. Vi hade haft en fin fredag, tyckte jag. Allt kändes bra. Familjen hade myst och Paula och jag kunde koppla av tillsammans. Jag märkte dock att något inte stod helt rätt till, när man märker att den andre har tankar någon annanstans och inte riktigt lyssnar. Hon kollade på klockan ofta och när jag frågade vad hon tänkte på svarade hon snabbt ”inget!”. Lite för snabbt.

Jag somnade med en konstig känsla i magen och vaknade med ett ryck klockan 4. Fångade henne mitt i sveket. Hon skämdes inte ens när jag kom på henne med att djuriskt stirra på projektorn där Games of Thrones dundrade vidare. Trots att vi svurit på att det här skulle vi se tillsammans. Ofattbart. Tur att vi kan köra hypnos och få henne att glömma vad hon sett, synd bara att hon garanterat kommer babbla om det innan. Det kommer ta ett tag att bygga upp förtroendet oss emellan igen, hur ska jag kunna lita på hennes ord? Kom på att jag fick ett mail från en Julia förut med lite avtal jag borde få Paula att signa. Jag känner att det är dags nu. Otroheten måste få ett stopp. Nu får det vara nog.

 

Har ni också en opålitlig partner? Printa ut dom här avtalen och tvinga dom signa – du förtjänar bättre!

Kommentera

 1. L

  Hahahah blev så rädd i början av texten, du kan verkligen få en att skratta via text och det är sjukt svårt!! Du och Paula är Goals 🙂

Visa alla 9 kommentarer
Uncategorized

Svar 😀😀

Brukar du prutta offentligt i smyg?

Haha, det gör väl alla? Misstänker att t.om Paula gör det.

Hej Hugo! Vad ska man göra när man känner att man stagnerar i träningen? Jag tränar 3 dagar i veckan men på senaste tiden har jag inte sett den här utvecklingen jag vill se eller de resultat jag vill ha. Ge mig tips!

Så är det för alla. Tänk om träningen skulle gå spikrakt uppåt hela tiden, då skulle alla vara världsmästare. Det är när träningen är tuff som det är viktigast att köra på, även om man tror att det inte ger något så är det vad kroppen klarar av att prestera just då. När man sedan kommer ut ur dippen kommer man göra det starkare än någonsin. Mitt tips är att köra på och låta dig själv ha tuffa perioder utan att lägga så mycket vikt i det.

vad är det bästa med att vara pappa?

Inte fan är det att byta blöjor och kolla på greta gris i 4 timmar om dagen iaf 😂.

På riktigt. Att alltid ha något att komma hem till, att alltid ha något att sakna, att alltid ha något att göra, att alltid ha något att älska, att alltid ha något att krama. Det är de bästa med att vara pappa. Att få känna sig älskad, att få en kram och en puss vid nattning. Det finns så mycket att om jag fortsätter skriva så kommer det bli en bok.

När skaffar du dig en RS6?

Jag valde bort RS6 för bilen vi köpte.

När du köper en klocka, ser du det som en investering då eller bara ett kul hobby?

Jag ser det som en investering och att investera är min hobby 😀. Sedan älskar jag självklart klockor och ska man investera pengar ska man göra det i något man kan och är intresserad av.

Vad är ditt sämsta investering?

Jag vet inte om ni minns att jag öppnade en skoaffär på nätet? och investerade ett ex antal 100.000kr i ett lager med skor. Det gick inte riktigt som jag hade hoppats 🤦‍♂️.

När skaffar ni en egen hund?

Aldrig

Hur fördelar ni ekonomin hemma, har ni gemensam ”ficka”? Ex hela familjen går ut och äter vem betalar?

Jag och Paula är som en person och på samma sätt sköter vi ekonomin. Så har vi gjort sen vi fick barn och det funkar bra. Dock kan det vara svårt att hålla koll på vart pengarna går eftersom korten är kopplade till samma konto.

Hej Hugo! Några saker jag funderat på:

– hur lång är du?

– vad är din favoriträtt?

– om du va tjej för en dag, vad skulle du göra?

– vad är din favvofärg?

Idiot 😂😂

Hej Hugo,

Min fråga lyder: Hur gör ni med era barn när de inte lyssnar på er eller om de gjort något ”dumt” eller något de vet att de inte får göra? Hur ”straffar” ni dem?

Ha det bäst!

Jag är överlägset sämst i sverige på att ”straffa” mina barn. Något jag måste bli bättre på, eller åtminstone sätta gränser. Paula är bra på det. När dom inte lyssnar så säger jag till och det funkar aldrig, så då mutar jag dom och det funkar alltid. Bra farsa va? 😂

Hugo! Min kille dricker proteinshakes och det är gör mig ingenting MEN shakesflaskorna!! Herregud de stinker, nu har jag börjat fundera finns det något tips eller material än plast som inte börjar lukta om flaskan inte diskas direkt

Min första tanke när han och jag hade en diskussion om detta var att jag tyckte att det borde finnas en flaska i metall precis som alla termosar men han säger att han aldrig sett någon. Har du några goda råd?

Haha, du är inte ensam. Vi har fått slänga ett ex antal shakes genom åren. Det värsta var en gång när jag skulle flyga och hittade en gammal shaker i ryggsäcken precis när vi skulle boarda planet. Kön var massiv och jag tog ut shakern och öppnade locket för att se om den var gammal eller ny. På riktigt så flyttade hela kön sig och jag stod ensam kvar. Det luktade ruttet på hela Arlanda och folk trodde att jag skämtade. Jag bad om ursäkt och slängde shakern i en soptunna, sedan sprang jag in på planet och satte en plastpåse på huvudet.

Hur tänker ni kring ert hus? Vad är era planer för huset och trädgården. Tex kanske pool eller ska ni renovera något ( menar inte Paulas sätt med nya ramar haha utan typ måla om ett rum)

Det finns många planer. Pool vill vi ha och sedan vill vi bygga en till våning. Det är väl dom två småprojekten som står närmst på agendan 😂.

Kommentera

 1. Mycleanshaker

  Hej! Vi från MyCleanShaker har skickat ett DM på Instagram angående frågan om shakers! Hoppas du tar och kikar, ha det fint 🙂

 2. Jossan

  Haha, jag funderade på mephisto häromdagen! Om det fortfarande fanns kvar osv. Tänkte att jag skulle googla men det glömde jag bort, men nu har jag fått mitt svar 🙂

Uncategorized

Frågetisdag

När det är slask och 7 plusgrader, då vill man ha riktig vinter. När det blir minus 11, svinkallt och snökaos. Då vill vi ha slask.

Den enda som har rätt att klaga på vädret är Jenny, som kom in på gymmet med dom här händerna 😂😂.

Idag då: Med tanke på vädret så kör vi frågestund. Jag lyfter lite frågor här på bloggen efter lunch, så snabba er 😀😀

Här är en mall som ni bör gå igenom innan ni ställer er fråga.

Saker jag inte kommer svara på:

– Hur lång jag är

– Vad min favoriträtt är

– Vad jag skulle göra om jag var en tjej för en dag

– Vilken som är min favoritfärg

Saker jag gärna svarar på:

– Träningsfrågor

– Pappafrågor

– Affärsrelaterade frågor

– Kärleksfrågor

– Varför man ska snusa

Kommentera

 1. Alicia

  Vart köpte du din polotröja? Vill köpa till min pojkvän men har inte hittat vart du köpt den. Du kanske har skrivit det men har isf missat.. Den du köpte väldigt spontant syftar jag på 🙂

 2. klara

  Hej!
  Det ser ut som om Jenny har Raynauds fenomen, Om det är nytillkommet bör hon kolla upp det hos en läkare. Om det är något som påverkar henne mycket i vardagen finns det knep (och även läkemedel). Tack för en rolig blogg att läsa!

 3. sofia

  Blev väldigt nyfiken när Paula berätta att två av dina bröder har en annan mamma än du. Vill du berätta mer om de? Är mamman från Chile? känner du någon skillnad i er relation mellan din bror med samma mamma och pappa som du jämfört med de etc? Hur träffades dina föräldrar?

 4. Sandra

  Hej Hugo! Vad ska man göra när man känner att man stagnerar i träningen? Jag tränar 3 dagar i veckan men på senaste tiden har jag inte sett den här utvecklingen jag vill se eller de resultat jag vill ha. Ge mig tips!

 5. Ann

  Hej Hugo! Undrar vad din relation till politik är? är det något som står dig och din familj nära? Hur kommer du rösta i valet?

 6. Sanna

  Hej! Förra veckan började jag gå en crossfitkurs och jag tyckte att det var så kul!

  Så vad har du för tips till en nybörjare inom crossfit? 🏋️‍♀️ Och vad tycker du är det bästa med crossfit?

 7. frida vågberg

  vill först bara skicka en hälsning, har följt dig en lång tid och vill bara säga att du verkar vara en underbar människa, verkar så snäll och jordnära, jättebra pappa & snart en toppen make!
  kram!

  1. vad är det bästa med att vara pappa?
  2. om molly & leonore hade blivit pojkar, vad hade dom hetat?
  3. vem är molly och leonore mest lik i sättet?
  4. finns det någonting du saknar från tiden ni inte hade barn?

 8. Natalie

  Min vännina har börjat må illa varje gång hon tränar, dvs kräken upp i halsen typ. Vad kan de bero på? Hon äter ca 2 timmar innan träning!

 9. tina

  Hej,

  1. Vad är det bästa med att vara du?
  2. Vad är det bästa med dig o P?
  3. Hade du kunnat förlåta otrohet?
  4.. Är du svartsjuk?
  5. Bästa filmen`?
  6. an du inte berätta när du ”kände” att P var the one? Hon är grymt vacker.

 10. Em

  Jag har kört crossfit i ungefär 5 månader och det är de bästa valet jag gjort efter jag lämnat lagidrotten. Tävlingsmänniska som jag är, så vill jag nu blir riktigt bra på crossfit. Inte behöva skala ner mer eller mindre alla övningar jag gör. Vad är dina bästa tips för att bli bättre och starkare i CF? Jag vet att de tar tid, kräver tålamod och att man ska vara ihärdig. Men har du något bra råd? Samt, jag har som delmål till sommaren att klara mina första pull up, vad är dina bästa tips?

  Tack för GRYMT bra, rolig och inspirerande blogg!

 11. Jessica

  1. vad gör du när du får dippar i träningen? Hur håller du dig motiverad? Jag tränar 5-6 dagar i veckan och jag har ibland perioder där allting är bara känns som blåstblåst i träningen. Jag känner mig typ svag? Orkar inte lufta så tungt jag annars brukar göra det, orkar inte springa så långt jag brukar etc. jag försöker tänka att dålig träning är bättre än ingen träning, men när man har flera dåliga pass på raken så SUGER det haha.. då vill jag bara ge upp. Några tips?

  2. Hur många clean är max att dricka på en dag? jag dricker en om dagen. Jag är aktiv, håller igång mycket, äter bra annars så ”en energidricka” om dagen kan väl inte vara så farligt tänker jag. Men det kan väl ändå inte vara bra för kroppen och tänderna att dricka en om dagen?

 12. Jennifer

  Blir så ledsen och besviken på människor som alltid ska trycka ner andra. Varför ens kommentera taskiga saker om Paula? Jag tycker tjejer alltid klagar på varandra och försöker trycka ner varandra? Jag tror att det grundar sig i avundsjuka men fortfarande kan det såra. Jag gillar Paula och tycker om att läsa hennes blogg och tycker hon verkar vara en fantastisk mamma och sambo som ställer upp för andra. Så det jag försöker säga till alla tjejer som skriver taskiga saker är väll försök sprida glädje istället för negativitet. 💁🏼‍♀️👏🏼

 13. Newphosawang

  När skaffar du dig en RS6?
  När du köper en klocka, ser du det som en investering då eller bara ett kul hobby? Om: ja, på bägge två. Vad är fördelarna?
  Vad är ditt sämsta investering?
  Vad är ditt bästa investering som har gett väldigt bra avkastning?
  Har Paula lyckas skrapa fälgarna än?
  Vad blir det oftast för mat när du står i köket?
  När skaffar ni en egen hund?

 14. Sana

  – Om man vill gå ner i vikt, ska man springa eller gå snabbt?
  – Skulle du kunna göra videoklipp på hur man kan träna, ex hur man kör armar, ben, axlar, bröst ect.

 15. Elin

  Hej Hugo! Några saker jag funderat på:
  – hur lång är du?
  – vad är din favoriträtt?
  – om du va tjej för en dag, vad skulle du göra?
  – vad är din favvofärg?

  Tack för svar. Kram

 16. Melina

  Hej Hugo,
  Min fråga lyder: Hur gör ni med era barn när de inte lyssnar på er eller om de gjort något ”dumt” eller något de vet att de inte får göra? Hur ”straffar” ni dem?
  Ha det bäst!

 17. Sandra Johansson

  Hej Hugo!
  Jag undrar lite hur ditt mål med crossfiten ser ut idag? Vad siktar du på för placering i open? Hur många reps fick du på 18.1 samt hur tror du 18.2 kommer se ut?

  Ha det fint!
  /Sandra

 18. Klara

  Varför tror du att så många inte står ut med Paula? Oftast kommer det många kommentarer om Paula på andra sider som är så negativa pch emot Paula. Jag själv kan inte stå ut med henne just för hon inte tåler att man kritiserar henne för då blir man hängt ut i bloggen.

  1. M

   Asså jag kan bara tala för mig själv, jag tycker om Paula och hon verkar snäll. Men emellanåt känns hon bara så falsk, det lyser liksom igenom hela skärmen i vissa inlägg haha.. Fattar att det kanske är lite så det funkar i bloggvärlden men just be yourself tkr jag, det märks när man ”låtsas”

  2. Sanja

   Jag klarar inte henne för att hon konstant vänder kappan dit vinden blåser. Hon är (som någon skrev inne på bloggbevakning) en av de jobbigaste och falskaste personerna i bloggvärlden (att klå Bella ska man ha credd för!). Hon överdriver, ljuger och förvränger historier. Hon försöker framställa sig som en människa med vett och etikett, men misslyckas gång på gång. Hon tror att hon är så mycket bättre än alla andra på allt.

   Min bild av Hugo är däremot raka motsatsen. En skön, ärlig, snäll, generös och ödmjuk man!

  3. Sandra

   Tycker synd om er. Att ni påverkas så otroligt starkt av en människa via rn skärm att ni inte ”står ut”.
   Bloggare, influencer, personer som väljer att dela med sig av sitt liv är som böcker, filmer och serier. Alla passar inte alla.
   Håll er till de ni gillar och ge fan i att sprida era extremt omogna åsikter om folk ni inte känner var som helst.
   Tänker ni inte på att folk faktiskt, på riktigt, kan bli sårade?

  4. Prisonbeauty - En blogg om droger, kvinnofängelse och redan därifrån.

   Ni som känner er tvungna att klaga på en annan människa… alltså hur fan orkar ni med er själva? Kan ni se er själva i spegel och på riktigt vara stolta över er själva?

   Att som vuxen (?) människa bete sig åhär är för mig en jävla gåta, VARFÖR så t stort behov av att såra någon annan?

   Varför sådan jävka övertro på att era åsikter spelar den minsta roll? Skit i att läsa bloggen då, skit i att dölja henne, whatrver och skit definitivt i att skriva så genuint elaka kommentar.

   Har ni inget snällt att säga, så säg det inte alls. Hur svårt ska det va att förstå?

 19. Madeleine

  Hej! Hur ser du på genus-frågan?
  Hur jobbar ni med genus hemma hos er med barnen?
  Tycker du att det är viktigt att tänka på barn som barn (individer) och inte som just en kille eller tjej(alltså bara könet/fysiken)?
  T.ex. Varför ropa ”kom nu tjejer” om man ändå inte ropar ”kom nu brunögda/långhåriga osv.” 😉

  1. Alice

   Men suck. Släpp det jäkla genussnacket någon gång. Fokusera på dig själv i frågan istället? Det är så uttjatat med genussnack, lev livet istället 🙂

    1. Isabelle

     Hej Hugo!

     En fråga, hur hanterar du dessa (ovanstående) kommentarer som emellanåt skrivs om dig och Paula? Blir du sårad eller har du lärt dig hantera det?

     Just for the record tycker jag att Paulas och din blogg är de roligaste och mest genuina att läsa ”där ute i bloggvärlden”.

     Mvh

 20. Nina

  Hugo! Min kille dricker proteinshakes och det är gör mig ingenting MEN shakesflaskorna!! Herregud de stinker, nu har jag börjat fundera finns det något tips eller material än plast som inte börjar lukta om flaskan inte diskas direkt

  Min första tanke när han och jag hade en diskussion om detta var att jag tyckte att det borde finnas en flaska i metall precis som alla termosar men han säger att han aldrig sett någon. Har du några goda råd?

 21. Jennie

  Jag vill ha ett riktigt hugo-svar nu! Man pratar om att det gör så jäkla ont att bli dumpad, men hur går man vidare från ett uppbrott när det är man själv som lämnade? Inte för att det var ett destruktivt förhållande utan för att känslorna helt enkelt mynnade ut i vänskapskänslor? Då menar jag hur man går vidare med vetskapen att man sårade den andre rejält. Har du varit med om att ha krossat någon annans hjärta och hur gick du vidare?

 22. Emelie

  Hej!

  Hur ska man tänka kring kost och träning tycker du? Utesluter du något eller äter allting?
  Kan du ge tips på bra mål och mellanmål?

  Vad tycker du om frukt? Är det godis som många säger pga mycket socker?

  Hur ska man göra föra att få bort fettet kring magen? Få mindre midja?

  Älskar din blogg! 🙂

  1. mathilda

   Gör matlådor i form av storkok, spara pengar till ett ”räkningskonto” där du betalar alla räkningar på. Sätt över så mkt du har i räkningar per månad och försök ligga en till två tusen plus varje månad. Skaffa även ett matkonto du tar ifrån när du handlar. Vi är 2 st vuxna som handlar för ca 3000 kr mat i månaden i vårt hushåll. Vi sparar även en viss summa pengar till pension, resor, vid behov (om ngt går sönder) osv på en annan bank (vi använder hoist) så vi slipper nalla ifrån pengarna vid kris😂 Åk ofta hem till familj och ät om du har turen att göra det! Hoppas du fick något bra tips 🙂

 23. Matilda

  Hur tänker ni kring ert hus? Vad är era planer för huset och trädgården. Tex kanske pool eller ska ni renovera något ( menar inte Paulas sätt med nya ramar haha utan typ måla om ett rum) 😉

 24. Cornelia

  HUGO! körde 18.1 igår och mina händer ser ut som 7 svåra år, blödde helvete efter 5e varvet. what to do? sitter med crossfixe och smörjer var 5e minut men de svider ju helvete, något tips på va jag kan göra om de inte läkt inför 18.2, tejpar man eller va gör man?

 25. Cornelia

  Hur mycket tränar du på en vecka? Dels hur många dagar och hur många timmar per gång. Tycker det är så intressant med elitträning, då jag inte känner någon som satsar inom det. Har tränat och tävlat med häst har man bara en häst kan man bara träna den en timme per dag, sen är det liksom slut. Fråga två, du som tränar så mycket hela tiden och är väldigt vältränad – får du fortfarande träningsvärk?

Visa alla 44 kommentarer
Tankar

Trappvett

Måste briefa en grej med er såhär på måndagkvällen som jag funderat på. Tänk er att ni är och tränar på ett gym med flera våningar och att omklädningsrummet ligger i källarplan så ni måste gå ner dit när ni är klara. Precis när ni ska gå ner för trappan kommer det folk som ska upp. Trappan är en spiraltrappa vilket gör att ena sidan är bred och den andra smala vinklar. Vilken sida ska du som är på väg ner ta och vilken ska uppåtvandrarna ta?

Allmänt så har vi ju högerregel som appliceras typ överallt annars för att minimera krockar och onödigt tjafs men gäller högerregeln även här? I mitt tycke ska dom som går uppåt välja den smala delen av trappan eftersom man inte behöver lika mycket utrymme för foten när man går uppåt, så länge trampdynan får något att ta spjärn mot är man hyfsat stabil. Men om man går nerför är man mycket ostadigare och om man är en klant som jag kommer man garanterat ramla och krossa svanskotan om man ska balansera ner på hälen eller trampdynan. Har jag helt fel här eller ska man anpassa högerregeln efter spiraltrappor så att den som går ner fån den breda ytan? För mig känns det självklart men 9 av 10 gånger blir det kollision och/eller att man får stå och vänta på att ena parten står stilla och väntar ut den andre som lirkar sig runt.

Dagens fråga; vad är trappvett-och-etikett? 🤔

Den här trappen är visserligen ingen spiraltrapp men utmaning nog för mig =( 

Kommentera

 1. Sandra

  Förstår inte riktigt problematiken, jag hade väntat tills de som var i trappan var borta och då alltid valt den bredare delen att gå på. Vill någon inte invänta mig så får de gå på andra delen. Det tar ju trots allt inte många sekunder att gå i en trappa.

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Men om du är halvvägs ner för trappan och det plötsligt kommer en ström av folk som varit på spinningpass eller nåt?

 2. Anna

  Om trappan är svängd åt andra hållet blir de vänsterregeln isf så högerregel principen går nog bort 😂 Lurigt med spiraltrappor

 3. Sofia

  Högerregeln handlar ju dock inte om att man ska hålla till höger utan att den som kommer från höger har företräde när väjningsplikten inte gäller. Men annars håller jag med dig 😜

 4. Mikaela

  En annan grej är ju att de som går neråt har precis gymmat klart = trött i benen. Är ju omöjligt att gå i en vanlig rak trappa efter att ha tränat ben så tycker absolut att de med fräscha ben ska gå i de smala stegen för att underlätta för de trötta benen!

 5. Jennifer

  Hm har inte riktigt tänkt på det innan men jag håller nog med dig, jag tar smala delen på vägen upp och den större på vägen ner.

Visa alla 13 kommentarer
Uncategorized

Helgstatus

Mår: Bra, alla i familjen är friska till 95%. Det får man ändå se som något positivt.

Sovit: Ganska bra. Leonore vaknade någon gång, men jag låtsades inte höra så det var lugnt.

Beroende: Jag har en tendens att fastna i saker. Tex crossfiten och innan det var det typ golf, jag tog grönt kort och sedan spelade jag morgon och kväll en hel sommar 😂. Jag har dock inte spelat sedan dess. Paula har under helgen visat att även hon kan. Vi har börjat titta på Game of thrones och det finns inget stopp på henne. I lördags vaknade jag klockan 04 av att projektorn lös som att det var strålande sol ute. Det var bara Paula som fortfarande låg och tittade på serien som vi svor på att vi skulle se ihop. Not so musch. Det var även mitt fel att hon hade fortsatt kolla. Du somnade ju sa hon.

Jag: vet inte hur det är i era förhållandet, men i mitt så är det alltid jag som har fel. Det spelar ingen roll om jag har rätt, det slutar ändå med att jag har fel 😂. Jag tror att det ligger i kvinnors natur att ha rätt. För mig är det inte så noga.

Helgen: Har varit bra. Tränat, varit och hälsat på vänner i Nynäshamn, kollat serie, varit på museum, käkat burgare och kollat serie igen.

Prova: Brödernas By Bankomat om ni har vägarna förbi liljeholmskajen. Jag tycker mina vänner har gjort ett strålande jobb:

Nu: Ta mig ut i snöstormen. Svt sänder live från E4an, det ser mörkt ut för trafiken i sthlm idag.

Glöm inte: Riktig vänskap är när du kommer hem till din vän och loggas in automatiskt på WIFI

Kommentera

 1. mb2

  Märkte det under eran podd, att det Paula lyckas vända vissa saker till att det blir ditt fel. Sen lät det som att hon inte riktigt kan ta att hon kan ha eller kan göra vissa fel ibland.
  Men det var bara vad jag tyckte att det LÄT som under poddarna, jag känner ju inte er så vad vet jag 🙂
  Gillar er båda ändå 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.