Februari 2018
Allmänt

Härligt med snön

Ok mitt senaste inlägg var lite deppigt så jag tänkte försöka samla lite positiva grejer med snövädret och att sommaren tycks vara längre bort än någonsin. Lite trist dock att när jag googlar på ”därför är vintern bra” för inspiration får jag upp artiklar som ”Vintern leder till ohälsa och förkortar livslängden med 6 år för varje -10”, ”Därför väger du mer på vintern”, ”Därför dör fler på vintern” och ”Därför får du sämre hy på vintern”. Inte skitmunter läsning direkt. Därför behöver vi ladda upp med lite bra grejer med snön.

 • Du kan släppa ut magen och skjuta upp dieten någon vecka till. Dunjackan kommer inte packas ner i källaren än på ett tag så njut av bylsiga kläder och varm mat som kramar dig inifrån. Beachen kan vi börja tänka på när stormen är över.
 • Serie-marathon med gott samvete. Tänkte du att du och din partner skulle börja gå härliga kvällspromenader som umgänge på kvällarna? Skit i det och linda in dig i 4 filtar och rosta ett gäng mackor. När det är -12 grader behöver ingen gå ut, njut av soffan och din favoritserie.
 • Okej du behöver skotta snö för att komma någonstans. Men tänk då att du slipper klippa gräs, trimma buskarna (i dubbel bemärkelse, hehe), kratta löv, skura altanen, kratta smågruset som sprider sig som löss över hela uppfarten och allt annat kul man har när man bor i hus. Njut av att du bara behöver skotta en smal gång ut från dörren och till bilen – resten av snön kan gott ligga tills den smälter.
 • Tänk på dom i öknen. Typ 30% av jorden består av öken vilket innebär att ganska många bor i öknen. Dom får aldrig snö, dom har det bara torrt och varmt och brist på vatten. Tänk vad skönt att slippa leva i en öken och alltid ha vatten runt om sig. Även om det är fryst och i snöform.
 • Åk pulka med barnen. Inget man vill göra varje dag eller när det är så kallt att näsan klibbar igen av kyla (ni vet vad jag menar va, att näshåren typ fryser ihop?) men att släpa sina barn upp och ner för en pulkabacke är bra träning, härliga minnen för kidsen och ganska kul för dig själv också.
 • Barn och snö. Är en ganska kul syn. Visserligen är det lika roligt att klä på ett barn vinterkläder som det är att rulla naken i glas men när kläderna väl är på är det rätt gulligt att se dom ramla runt i snöhögar lika stora som dom själva. En positiv grej är också att deras ben är så korta att dom bromsas upp bra av snön – man behöver alltså inte springa efter dom lika snabbt som resten av året.
 • Parkera vart du vill. Om det är snö överallt går det inte att se vart parkeringsrutorna börjar eller slutar. Det innebär att parkeringsrutorna kan vara vart som helst – känn friheten och parkera mitt i en korsning, det KAN vara en ruta där någonstans.
 • Du får tid att reflektera. Att stå i bilkö 3h för att någon tjomme kört med sommardäck kan kännas som en mardröm men försök tänka positivt och se det som en chans att börja meditera. Egentid där du kan scrolla mobilen, fundera på vad du ska göra med ditt liv eller shoppa online. Se bara till att alltid ha ett litet lager av snacks i bilen – ingen gillar lågt blodsocker.
 • Alltid en ursäkt. Känner du inte för att gå till jobbet idag, ring och säg att du inte kommer fram pga snö. Kom du hem en timme senare än vad du lovat din partner? Bilköer pga snö. Vill du inte träffa en kompis du bokat upp dig med? Säg att du var ute så länge i snön att du känner dig lite krasslig. Snön räddar dig ur vilken knipa som helst. 


Kom ihåg: Det som göms i snö kommer upp i tö (så var försiktig med vad ni gräver ner)

Kommentera

 1. Emelie

  Vill tipsa om att leta upp en väg där det blivit drivsnö över ena väghalvan. Kör fort i drivsnön och njut av att det flyger snö åt alla håll. Roligt!!!!!

  1. Daisy

   Haha med den kommentaren kan man tro vi bor grannar. Va nog över en meter drivsnö på halva vår vägbana igår. Va tvungen å stanna å fota bilen å snön tillsammans 😂😂

Allmänt

I mitt huvud

Man har en tanke om att man älskar vintern och när snön kommer så ska man ge sig ut med familjen, ta med varm choklad och vara utomhus hela dagen. Verkligheten är ju att man kanske vågar sig ut, men vänder efter 10 min när man inser att inga kläder i hela världen kan få en att bli varm. När t.om barnen börjar klaga, då vet man att det är illa. Med andra ord får våren gärna komma.

Jag har aldrig känt mig mer klar med barn än vad jag gör nu. Äntligen kan jag gå upp på morgonen, ta med mig täcket och lägga mig i soffan och somna till. Molly och Leonore sköter sig själv och vill dom något så kommer dom och hoppar på mig. Molly har t.om lärt sig hur kontrollen till tvn funkar. Tanken av ett till minibarn som man måste gå upp med och ha stenkoll på får mig att kallsvettas. Jag kommer ihåg med Leonore när hon var yngre, tittade man bort en sekund så höll hon antingen på att spola ner sig själv i toaletten, använde toaborsten som tandborste, eller använde jorden i blomkrukorna som rekvisita för sin lek.

Betala räkningar är aldrig svinroligt. Denna månad skulle mycket av Maldiverna betalas, vet inte längre om det var värt att åka dit. Haha. Jag har redan glömt hur det var att va där. Att flyga business class var dock en upplevelse. Molly sa igår i bilen att hon vill flyga flygplan snart igen och ha sånt säte som man kan ligga ner på. Undra vad hon kommer säga när vi ska åka med Ryan Air ner till Spanien i april.

Jag har en brutal rynka mellan ögonbrynen som jag gärna skulle bli av med. Vissa säger att jag ska göra botox, har någon av er gjort det? Funkar det?

Kommentera

 1. Hanni

  Min sambo har jag lurat i botox för längesen för han hade hela pannan täckt med bekymmer. Nu ser han sådär avskappand och glad ut när han är arg 😂👍 men han gör med cirka 4-6 månaders mellanrum och han är supernöjd. Innan tyckte han att det var ”gayit” (snälla jag vet att det är ett dåligt uttryck så igen föreläsning om det ordet nu tack)… du kan göra argrynkan eller pannan eller båda.

Skoj

Otroheten måste få ett slut

Det är inte första gången jag blir bedragen men nu tycker jag fan det får vara den sista. Jag pratar om Paula och hennes fulspel. Jag litade verkligen på henne och trodde vi hade något bra ihop, nu vet jag inte längre. Om man inte kan känna tillit till den man lever med, mamman till ens två barn och kvinnan i ens liv – vem fan kan man lite på då? Vissa saker kanske vi borde lämna utanför bloggen men det här har tagit så hårt på mig att jag ändå vill berätta för er. Det var i helgen det hände. Vi hade haft en fin fredag, tyckte jag. Allt kändes bra. Familjen hade myst och Paula och jag kunde koppla av tillsammans. Jag märkte dock att något inte stod helt rätt till, när man märker att den andre har tankar någon annanstans och inte riktigt lyssnar. Hon kollade på klockan ofta och när jag frågade vad hon tänkte på svarade hon snabbt ”inget!”. Lite för snabbt.

Jag somnade med en konstig känsla i magen och vaknade med ett ryck klockan 4. Fångade henne mitt i sveket. Hon skämdes inte ens när jag kom på henne med att djuriskt stirra på projektorn där Games of Thrones dundrade vidare. Trots att vi svurit på att det här skulle vi se tillsammans. Ofattbart. Tur att vi kan köra hypnos och få henne att glömma vad hon sett, synd bara att hon garanterat kommer babbla om det innan. Det kommer ta ett tag att bygga upp förtroendet oss emellan igen, hur ska jag kunna lita på hennes ord? Kom på att jag fick ett mail från en Julia förut med lite avtal jag borde få Paula att signa. Jag känner att det är dags nu. Otroheten måste få ett stopp. Nu får det vara nog.

 

Har ni också en opålitlig partner? Printa ut dom här avtalen och tvinga dom signa – du förtjänar bättre!

Kommentera

 1. L

  Hahahah blev så rädd i början av texten, du kan verkligen få en att skratta via text och det är sjukt svårt!! Du och Paula är Goals 🙂

Visa alla 9 kommentarer
Uncategorized

Svar 😀😀

Brukar du prutta offentligt i smyg?

Haha, det gör väl alla? Misstänker att t.om Paula gör det.

Hej Hugo! Vad ska man göra när man känner att man stagnerar i träningen? Jag tränar 3 dagar i veckan men på senaste tiden har jag inte sett den här utvecklingen jag vill se eller de resultat jag vill ha. Ge mig tips!

Så är det för alla. Tänk om träningen skulle gå spikrakt uppåt hela tiden, då skulle alla vara världsmästare. Det är när träningen är tuff som det är viktigast att köra på, även om man tror att det inte ger något så är det vad kroppen klarar av att prestera just då. När man sedan kommer ut ur dippen kommer man göra det starkare än någonsin. Mitt tips är att köra på och låta dig själv ha tuffa perioder utan att lägga så mycket vikt i det.

vad är det bästa med att vara pappa?

Inte fan är det att byta blöjor och kolla på greta gris i 4 timmar om dagen iaf 😂.

På riktigt. Att alltid ha något att komma hem till, att alltid ha något att sakna, att alltid ha något att göra, att alltid ha något att älska, att alltid ha något att krama. Det är de bästa med att vara pappa. Att få känna sig älskad, att få en kram och en puss vid nattning. Det finns så mycket att om jag fortsätter skriva så kommer det bli en bok.

När skaffar du dig en RS6?

Jag valde bort RS6 för bilen vi köpte.

När du köper en klocka, ser du det som en investering då eller bara ett kul hobby?

Jag ser det som en investering och att investera är min hobby 😀. Sedan älskar jag självklart klockor och ska man investera pengar ska man göra det i något man kan och är intresserad av.

Vad är ditt sämsta investering?

Jag vet inte om ni minns att jag öppnade en skoaffär på nätet? och investerade ett ex antal 100.000kr i ett lager med skor. Det gick inte riktigt som jag hade hoppats 🤦‍♂️.

När skaffar ni en egen hund?

Aldrig

Hur fördelar ni ekonomin hemma, har ni gemensam ”ficka”? Ex hela familjen går ut och äter vem betalar?

Jag och Paula är som en person och på samma sätt sköter vi ekonomin. Så har vi gjort sen vi fick barn och det funkar bra. Dock kan det vara svårt att hålla koll på vart pengarna går eftersom korten är kopplade till samma konto.

Hej Hugo! Några saker jag funderat på:

– hur lång är du?

– vad är din favoriträtt?

– om du va tjej för en dag, vad skulle du göra?

– vad är din favvofärg?

Idiot 😂😂

Hej Hugo,

Min fråga lyder: Hur gör ni med era barn när de inte lyssnar på er eller om de gjort något ”dumt” eller något de vet att de inte får göra? Hur ”straffar” ni dem?

Ha det bäst!

Jag är överlägset sämst i sverige på att ”straffa” mina barn. Något jag måste bli bättre på, eller åtminstone sätta gränser. Paula är bra på det. När dom inte lyssnar så säger jag till och det funkar aldrig, så då mutar jag dom och det funkar alltid. Bra farsa va? 😂

Hugo! Min kille dricker proteinshakes och det är gör mig ingenting MEN shakesflaskorna!! Herregud de stinker, nu har jag börjat fundera finns det något tips eller material än plast som inte börjar lukta om flaskan inte diskas direkt

Min första tanke när han och jag hade en diskussion om detta var att jag tyckte att det borde finnas en flaska i metall precis som alla termosar men han säger att han aldrig sett någon. Har du några goda råd?

Haha, du är inte ensam. Vi har fått slänga ett ex antal shakes genom åren. Det värsta var en gång när jag skulle flyga och hittade en gammal shaker i ryggsäcken precis när vi skulle boarda planet. Kön var massiv och jag tog ut shakern och öppnade locket för att se om den var gammal eller ny. På riktigt så flyttade hela kön sig och jag stod ensam kvar. Det luktade ruttet på hela Arlanda och folk trodde att jag skämtade. Jag bad om ursäkt och slängde shakern i en soptunna, sedan sprang jag in på planet och satte en plastpåse på huvudet.

Hur tänker ni kring ert hus? Vad är era planer för huset och trädgården. Tex kanske pool eller ska ni renovera något ( menar inte Paulas sätt med nya ramar haha utan typ måla om ett rum)

Det finns många planer. Pool vill vi ha och sedan vill vi bygga en till våning. Det är väl dom två småprojekten som står närmst på agendan 😂.

Kommentera

 1. Mycleanshaker

  Hej! Vi från MyCleanShaker har skickat ett DM på Instagram angående frågan om shakers! Hoppas du tar och kikar, ha det fint 🙂

 2. Jossan

  Haha, jag funderade på mephisto häromdagen! Om det fortfarande fanns kvar osv. Tänkte att jag skulle googla men det glömde jag bort, men nu har jag fått mitt svar 🙂

Uncategorized

Frågetisdag

När det är slask och 7 plusgrader, då vill man ha riktig vinter. När det blir minus 11, svinkallt och snökaos. Då vill vi ha slask.

Den enda som har rätt att klaga på vädret är Jenny, som kom in på gymmet med dom här händerna 😂😂.

Idag då: Med tanke på vädret så kör vi frågestund. Jag lyfter lite frågor här på bloggen efter lunch, så snabba er 😀😀

Här är en mall som ni bör gå igenom innan ni ställer er fråga.

Saker jag inte kommer svara på:

– Hur lång jag är

– Vad min favoriträtt är

– Vad jag skulle göra om jag var en tjej för en dag

– Vilken som är min favoritfärg

Saker jag gärna svarar på:

– Träningsfrågor

– Pappafrågor

– Affärsrelaterade frågor

– Kärleksfrågor

– Varför man ska snusa

Kommentera

 1. Alicia

  Vart köpte du din polotröja? Vill köpa till min pojkvän men har inte hittat vart du köpt den. Du kanske har skrivit det men har isf missat.. Den du köpte väldigt spontant syftar jag på 🙂

 2. klara

  Hej!
  Det ser ut som om Jenny har Raynauds fenomen, Om det är nytillkommet bör hon kolla upp det hos en läkare. Om det är något som påverkar henne mycket i vardagen finns det knep (och även läkemedel). Tack för en rolig blogg att läsa!

 3. sofia

  Blev väldigt nyfiken när Paula berätta att två av dina bröder har en annan mamma än du. Vill du berätta mer om de? Är mamman från Chile? känner du någon skillnad i er relation mellan din bror med samma mamma och pappa som du jämfört med de etc? Hur träffades dina föräldrar?

 4. Sandra

  Hej Hugo! Vad ska man göra när man känner att man stagnerar i träningen? Jag tränar 3 dagar i veckan men på senaste tiden har jag inte sett den här utvecklingen jag vill se eller de resultat jag vill ha. Ge mig tips!

 5. Ann

  Hej Hugo! Undrar vad din relation till politik är? är det något som står dig och din familj nära? Hur kommer du rösta i valet?

 6. Sanna

  Hej! Förra veckan började jag gå en crossfitkurs och jag tyckte att det var så kul!

  Så vad har du för tips till en nybörjare inom crossfit? 🏋️‍♀️ Och vad tycker du är det bästa med crossfit?

 7. frida vågberg

  vill först bara skicka en hälsning, har följt dig en lång tid och vill bara säga att du verkar vara en underbar människa, verkar så snäll och jordnära, jättebra pappa & snart en toppen make!
  kram!

  1. vad är det bästa med att vara pappa?
  2. om molly & leonore hade blivit pojkar, vad hade dom hetat?
  3. vem är molly och leonore mest lik i sättet?
  4. finns det någonting du saknar från tiden ni inte hade barn?

 8. Natalie

  Min vännina har börjat må illa varje gång hon tränar, dvs kräken upp i halsen typ. Vad kan de bero på? Hon äter ca 2 timmar innan träning!

 9. tina

  Hej,

  1. Vad är det bästa med att vara du?
  2. Vad är det bästa med dig o P?
  3. Hade du kunnat förlåta otrohet?
  4.. Är du svartsjuk?
  5. Bästa filmen`?
  6. an du inte berätta när du ”kände” att P var the one? Hon är grymt vacker.

 10. Em

  Jag har kört crossfit i ungefär 5 månader och det är de bästa valet jag gjort efter jag lämnat lagidrotten. Tävlingsmänniska som jag är, så vill jag nu blir riktigt bra på crossfit. Inte behöva skala ner mer eller mindre alla övningar jag gör. Vad är dina bästa tips för att bli bättre och starkare i CF? Jag vet att de tar tid, kräver tålamod och att man ska vara ihärdig. Men har du något bra råd? Samt, jag har som delmål till sommaren att klara mina första pull up, vad är dina bästa tips?

  Tack för GRYMT bra, rolig och inspirerande blogg!

 11. Jessica

  1. vad gör du när du får dippar i träningen? Hur håller du dig motiverad? Jag tränar 5-6 dagar i veckan och jag har ibland perioder där allting är bara känns som blåstblåst i träningen. Jag känner mig typ svag? Orkar inte lufta så tungt jag annars brukar göra det, orkar inte springa så långt jag brukar etc. jag försöker tänka att dålig träning är bättre än ingen träning, men när man har flera dåliga pass på raken så SUGER det haha.. då vill jag bara ge upp. Några tips?

  2. Hur många clean är max att dricka på en dag? jag dricker en om dagen. Jag är aktiv, håller igång mycket, äter bra annars så ”en energidricka” om dagen kan väl inte vara så farligt tänker jag. Men det kan väl ändå inte vara bra för kroppen och tänderna att dricka en om dagen?

 12. Jennifer

  Blir så ledsen och besviken på människor som alltid ska trycka ner andra. Varför ens kommentera taskiga saker om Paula? Jag tycker tjejer alltid klagar på varandra och försöker trycka ner varandra? Jag tror att det grundar sig i avundsjuka men fortfarande kan det såra. Jag gillar Paula och tycker om att läsa hennes blogg och tycker hon verkar vara en fantastisk mamma och sambo som ställer upp för andra. Så det jag försöker säga till alla tjejer som skriver taskiga saker är väll försök sprida glädje istället för negativitet. 💁🏼‍♀️👏🏼

 13. Newphosawang

  När skaffar du dig en RS6?
  När du köper en klocka, ser du det som en investering då eller bara ett kul hobby? Om: ja, på bägge två. Vad är fördelarna?
  Vad är ditt sämsta investering?
  Vad är ditt bästa investering som har gett väldigt bra avkastning?
  Har Paula lyckas skrapa fälgarna än?
  Vad blir det oftast för mat när du står i köket?
  När skaffar ni en egen hund?

 14. Sana

  – Om man vill gå ner i vikt, ska man springa eller gå snabbt?
  – Skulle du kunna göra videoklipp på hur man kan träna, ex hur man kör armar, ben, axlar, bröst ect.

 15. Elin

  Hej Hugo! Några saker jag funderat på:
  – hur lång är du?
  – vad är din favoriträtt?
  – om du va tjej för en dag, vad skulle du göra?
  – vad är din favvofärg?

  Tack för svar. Kram

 16. Melina

  Hej Hugo,
  Min fråga lyder: Hur gör ni med era barn när de inte lyssnar på er eller om de gjort något ”dumt” eller något de vet att de inte får göra? Hur ”straffar” ni dem?
  Ha det bäst!

 17. Sandra Johansson

  Hej Hugo!
  Jag undrar lite hur ditt mål med crossfiten ser ut idag? Vad siktar du på för placering i open? Hur många reps fick du på 18.1 samt hur tror du 18.2 kommer se ut?

  Ha det fint!
  /Sandra

 18. Klara

  Varför tror du att så många inte står ut med Paula? Oftast kommer det många kommentarer om Paula på andra sider som är så negativa pch emot Paula. Jag själv kan inte stå ut med henne just för hon inte tåler att man kritiserar henne för då blir man hängt ut i bloggen.

  1. M

   Asså jag kan bara tala för mig själv, jag tycker om Paula och hon verkar snäll. Men emellanåt känns hon bara så falsk, det lyser liksom igenom hela skärmen i vissa inlägg haha.. Fattar att det kanske är lite så det funkar i bloggvärlden men just be yourself tkr jag, det märks när man ”låtsas”

  2. Sanja

   Jag klarar inte henne för att hon konstant vänder kappan dit vinden blåser. Hon är (som någon skrev inne på bloggbevakning) en av de jobbigaste och falskaste personerna i bloggvärlden (att klå Bella ska man ha credd för!). Hon överdriver, ljuger och förvränger historier. Hon försöker framställa sig som en människa med vett och etikett, men misslyckas gång på gång. Hon tror att hon är så mycket bättre än alla andra på allt.

   Min bild av Hugo är däremot raka motsatsen. En skön, ärlig, snäll, generös och ödmjuk man!

  3. Sandra

   Tycker synd om er. Att ni påverkas så otroligt starkt av en människa via rn skärm att ni inte ”står ut”.
   Bloggare, influencer, personer som väljer att dela med sig av sitt liv är som böcker, filmer och serier. Alla passar inte alla.
   Håll er till de ni gillar och ge fan i att sprida era extremt omogna åsikter om folk ni inte känner var som helst.
   Tänker ni inte på att folk faktiskt, på riktigt, kan bli sårade?

  4. Prisonbeauty - En blogg om droger, kvinnofängelse och redan därifrån.

   Ni som känner er tvungna att klaga på en annan människa… alltså hur fan orkar ni med er själva? Kan ni se er själva i spegel och på riktigt vara stolta över er själva?

   Att som vuxen (?) människa bete sig åhär är för mig en jävla gåta, VARFÖR så t stort behov av att såra någon annan?

   Varför sådan jävka övertro på att era åsikter spelar den minsta roll? Skit i att läsa bloggen då, skit i att dölja henne, whatrver och skit definitivt i att skriva så genuint elaka kommentar.

   Har ni inget snällt att säga, så säg det inte alls. Hur svårt ska det va att förstå?

 19. Madeleine

  Hej! Hur ser du på genus-frågan?
  Hur jobbar ni med genus hemma hos er med barnen?
  Tycker du att det är viktigt att tänka på barn som barn (individer) och inte som just en kille eller tjej(alltså bara könet/fysiken)?
  T.ex. Varför ropa ”kom nu tjejer” om man ändå inte ropar ”kom nu brunögda/långhåriga osv.” 😉

  1. Alice

   Men suck. Släpp det jäkla genussnacket någon gång. Fokusera på dig själv i frågan istället? Det är så uttjatat med genussnack, lev livet istället 🙂

    1. Isabelle

     Hej Hugo!

     En fråga, hur hanterar du dessa (ovanstående) kommentarer som emellanåt skrivs om dig och Paula? Blir du sårad eller har du lärt dig hantera det?

     Just for the record tycker jag att Paulas och din blogg är de roligaste och mest genuina att läsa ”där ute i bloggvärlden”.

     Mvh

 20. Nina

  Hugo! Min kille dricker proteinshakes och det är gör mig ingenting MEN shakesflaskorna!! Herregud de stinker, nu har jag börjat fundera finns det något tips eller material än plast som inte börjar lukta om flaskan inte diskas direkt

  Min första tanke när han och jag hade en diskussion om detta var att jag tyckte att det borde finnas en flaska i metall precis som alla termosar men han säger att han aldrig sett någon. Har du några goda råd?

 21. Jennie

  Jag vill ha ett riktigt hugo-svar nu! Man pratar om att det gör så jäkla ont att bli dumpad, men hur går man vidare från ett uppbrott när det är man själv som lämnade? Inte för att det var ett destruktivt förhållande utan för att känslorna helt enkelt mynnade ut i vänskapskänslor? Då menar jag hur man går vidare med vetskapen att man sårade den andre rejält. Har du varit med om att ha krossat någon annans hjärta och hur gick du vidare?

 22. Emelie

  Hej!

  Hur ska man tänka kring kost och träning tycker du? Utesluter du något eller äter allting?
  Kan du ge tips på bra mål och mellanmål?

  Vad tycker du om frukt? Är det godis som många säger pga mycket socker?

  Hur ska man göra föra att få bort fettet kring magen? Få mindre midja?

  Älskar din blogg! 🙂

  1. mathilda

   Gör matlådor i form av storkok, spara pengar till ett ”räkningskonto” där du betalar alla räkningar på. Sätt över så mkt du har i räkningar per månad och försök ligga en till två tusen plus varje månad. Skaffa även ett matkonto du tar ifrån när du handlar. Vi är 2 st vuxna som handlar för ca 3000 kr mat i månaden i vårt hushåll. Vi sparar även en viss summa pengar till pension, resor, vid behov (om ngt går sönder) osv på en annan bank (vi använder hoist) så vi slipper nalla ifrån pengarna vid kris😂 Åk ofta hem till familj och ät om du har turen att göra det! Hoppas du fick något bra tips 🙂

 23. Matilda

  Hur tänker ni kring ert hus? Vad är era planer för huset och trädgården. Tex kanske pool eller ska ni renovera något ( menar inte Paulas sätt med nya ramar haha utan typ måla om ett rum) 😉

 24. Cornelia

  HUGO! körde 18.1 igår och mina händer ser ut som 7 svåra år, blödde helvete efter 5e varvet. what to do? sitter med crossfixe och smörjer var 5e minut men de svider ju helvete, något tips på va jag kan göra om de inte läkt inför 18.2, tejpar man eller va gör man?

 25. Cornelia

  Hur mycket tränar du på en vecka? Dels hur många dagar och hur många timmar per gång. Tycker det är så intressant med elitträning, då jag inte känner någon som satsar inom det. Har tränat och tävlat med häst har man bara en häst kan man bara träna den en timme per dag, sen är det liksom slut. Fråga två, du som tränar så mycket hela tiden och är väldigt vältränad – får du fortfarande träningsvärk?

Visa alla 44 kommentarer
Tankar

Trappvett

Måste briefa en grej med er såhär på måndagkvällen som jag funderat på. Tänk er att ni är och tränar på ett gym med flera våningar och att omklädningsrummet ligger i källarplan så ni måste gå ner dit när ni är klara. Precis när ni ska gå ner för trappan kommer det folk som ska upp. Trappan är en spiraltrappa vilket gör att ena sidan är bred och den andra smala vinklar. Vilken sida ska du som är på väg ner ta och vilken ska uppåtvandrarna ta?

Allmänt så har vi ju högerregel som appliceras typ överallt annars för att minimera krockar och onödigt tjafs men gäller högerregeln även här? I mitt tycke ska dom som går uppåt välja den smala delen av trappan eftersom man inte behöver lika mycket utrymme för foten när man går uppåt, så länge trampdynan får något att ta spjärn mot är man hyfsat stabil. Men om man går nerför är man mycket ostadigare och om man är en klant som jag kommer man garanterat ramla och krossa svanskotan om man ska balansera ner på hälen eller trampdynan. Har jag helt fel här eller ska man anpassa högerregeln efter spiraltrappor så att den som går ner fån den breda ytan? För mig känns det självklart men 9 av 10 gånger blir det kollision och/eller att man får stå och vänta på att ena parten står stilla och väntar ut den andre som lirkar sig runt.

Dagens fråga; vad är trappvett-och-etikett? 🤔

Den här trappen är visserligen ingen spiraltrapp men utmaning nog för mig =( 

Kommentera

 1. Sandra

  Förstår inte riktigt problematiken, jag hade väntat tills de som var i trappan var borta och då alltid valt den bredare delen att gå på. Vill någon inte invänta mig så får de gå på andra delen. Det tar ju trots allt inte många sekunder att gå i en trappa.

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Men om du är halvvägs ner för trappan och det plötsligt kommer en ström av folk som varit på spinningpass eller nåt?

 2. Anna

  Om trappan är svängd åt andra hållet blir de vänsterregeln isf så högerregel principen går nog bort 😂 Lurigt med spiraltrappor

 3. Sofia

  Högerregeln handlar ju dock inte om att man ska hålla till höger utan att den som kommer från höger har företräde när väjningsplikten inte gäller. Men annars håller jag med dig 😜

 4. Mikaela

  En annan grej är ju att de som går neråt har precis gymmat klart = trött i benen. Är ju omöjligt att gå i en vanlig rak trappa efter att ha tränat ben så tycker absolut att de med fräscha ben ska gå i de smala stegen för att underlätta för de trötta benen!

 5. Jennifer

  Hm har inte riktigt tänkt på det innan men jag håller nog med dig, jag tar smala delen på vägen upp och den större på vägen ner.

Visa alla 13 kommentarer
Uncategorized

Helgstatus

Mår: Bra, alla i familjen är friska till 95%. Det får man ändå se som något positivt.

Sovit: Ganska bra. Leonore vaknade någon gång, men jag låtsades inte höra så det var lugnt.

Beroende: Jag har en tendens att fastna i saker. Tex crossfiten och innan det var det typ golf, jag tog grönt kort och sedan spelade jag morgon och kväll en hel sommar 😂. Jag har dock inte spelat sedan dess. Paula har under helgen visat att även hon kan. Vi har börjat titta på Game of thrones och det finns inget stopp på henne. I lördags vaknade jag klockan 04 av att projektorn lös som att det var strålande sol ute. Det var bara Paula som fortfarande låg och tittade på serien som vi svor på att vi skulle se ihop. Not so musch. Det var även mitt fel att hon hade fortsatt kolla. Du somnade ju sa hon.

Jag: vet inte hur det är i era förhållandet, men i mitt så är det alltid jag som har fel. Det spelar ingen roll om jag har rätt, det slutar ändå med att jag har fel 😂. Jag tror att det ligger i kvinnors natur att ha rätt. För mig är det inte så noga.

Helgen: Har varit bra. Tränat, varit och hälsat på vänner i Nynäshamn, kollat serie, varit på museum, käkat burgare och kollat serie igen.

Prova: Brödernas By Bankomat om ni har vägarna förbi liljeholmskajen. Jag tycker mina vänner har gjort ett strålande jobb:

Nu: Ta mig ut i snöstormen. Svt sänder live från E4an, det ser mörkt ut för trafiken i sthlm idag.

Glöm inte: Riktig vänskap är när du kommer hem till din vän och loggas in automatiskt på WIFI

Kommentera

 1. mb2

  Märkte det under eran podd, att det Paula lyckas vända vissa saker till att det blir ditt fel. Sen lät det som att hon inte riktigt kan ta att hon kan ha eller kan göra vissa fel ibland.
  Men det var bara vad jag tyckte att det LÄT som under poddarna, jag känner ju inte er så vad vet jag 🙂
  Gillar er båda ändå 🙂

Tankar

Föräldraskapsanmärkningar jag gärna sluppit

Fan vad fint att läsa era kommentarer i förra inlägget, jag trodde nog inte att ni skulle vara så positivt inställda som ni ändå är. Ni är guld ibland alltså ❤ Något som Pulkan också tog upp i veckan var det här med att döma andra föräldrar, jag tror det märks av mer när man är så här öppna som vi är med allt. Då blir det lätt att sitta bakom en skärm och komma med kommentarer. Jag brukar inte ta åt mig av olika kommentarer utan oftast bara rulla in ögonen bak i skallen och gå vidare med dagen. Men jag tänkte summera några vanliga kommentarer jag får.

 • Vällingdilemmat 
  ”- Är inte Leo för stor för välling nu”, ”ni borde inte ge henne välling på natten” etc. Tro mig i att jag helst skulle fimpat vällingen för 1 år sen och fått sova en hel natt. Att vi ger Leo välling är för att vi är svaga och inte orkar ta tag i det – vi vet att det är dags. Vi bara orkar inte ta tag i det, OK?
 • Bilbarnstol
  Om jag fick en krona för varje kommentar om hur vi väljer att ha barnen i bilen skulle jag nog ha råd att köpa en ny bil, kanske inte en Audi men garanterat en äldre Volvo. Vi går efter dom riktlinjer som finns och bryr oss självklart om att våra barn sitter säkert. Sen skulle vi kunna ha dom bakåtvända och inlindade i bubbelplast tills dom är 30 men i dagsläget tycker vi det känns bra så som vi har det.
 • Hjälm 
  Har barnen hjälm på bild börjar folk anmärka på att dom kan fastna och strypas i typ vad som helst. Har dom ingen hjälm på en bild i närheten av en skidlift (innan vi börjat åka) tror folk att vi skiter i hjälmen och praktiskt taget kastar in dom i träd. I verkligheten? Vi har koll på barnen hela tiden och tänker på säkerheten i backen.
 • Bikinins vara eller icke vara 
  Det här märkte vi var en het potatis när vi var på Maldiverna. Jag hade aldrig tänkt tanken att bikini på barn skulle ha något sexualiserande i sig eller vara ett eventuellt problem för Mollys framtida självbild och tänker egentligen inte så annorlunda nu heller. Men räknar med nya kommentarer till sommaren/nästa semesterresa.
 • Hur kan ni träna när barnen är på förskolan? 
  Det som verkar trigga mammor runt om i landet mest av allt (jag har ärligt talat aldrig hört en snubbe anmärka på det här) är om man tränar medans barnen är på föris. Det är som ett rött skynke framför en tjur – alla går helt bananas. Jag tränar ofta när barnen är i förskolan – det ingår i mitt jobb att träna. Paula tränar dagtid ibland, hon jobbar både under tiden hon gör det och sen när barnen sover för kvällen. Vi hämtar oftast våra barn tidigt och utnyttjar inte direkt systemet med föris – ändå blir folk som tokiga emellanåt.
 • Barnen borde inte sitta vid iPaden 
  Visst, jag håller med om att det är ett problem om barn sitter sitta med en skärm hela dagarna. Men att ha lite nervarvningsstunder på eftermiddagen, på resan, på helgförmiddagen eller liknande är inget som kommer påverka dom negativt. Våra barn lever rövare 90% av sin vakna tid, om vi kan sänka dom med teknik 10% tackar jag och tar emot.
 • Föräldraledighet 
  Med jämna mellanrum tycker folk synd om Paula som tagit föräldraledigheten. Eller tycker att jag inte tar föräldraskapet på allvar. Att både jag och Paula jobbar med sociala medier men att jag dessutom driver företag gör dock att vi inte kör en traditionell föräldraledighet överhuvudtaget. Här tycker jag att folk får göra som dom själva vill och hur det passar för deras familjer. Alla har vi olika arbeten och livssituationer och det kommer ju avspeglas i föräldraledighet också.

  Hur är det för er, råkar ni ut för några oombedda pekpinnar från godhjärtade medmänniskor?

  3 sekunder från att fastna med hjälmen i gruset 

Kommentera

 1. mb2

  hahahaha!
  Du borde ta åt dig av alla kommentarer Hugo, ser du inte hur olyckliga dina barn är. Hur skadade dom är överallt och hur många gånger ni föräldrar tagit död på dom. Man ser dom aldrig skratta heller 😉
  Jag har jobbat för föris i 8 år och det är en värld där vuxna tycker och tänker så jäkla mycket hela tiden. Det ska vara på ett visst sätt jämt, annars är det FEL (enligt vissa).
  Jag var även gården ansvarig i 2 år, vilket jag i början tyckte var svin kul, då jag älskar att planera platser så att de blir så roliga och stimulerande som möjligt för kidsen. MEN, vad jag än kom med för förslag så blev det ett NEJ. Varför? Jo, för barnen kunde strypa sig, springa in i det, eller ramla på något och skada sig ”allvarligt”. Det har blivit så jäkla fjompigt med allting nu för tiden. Och då måste ni veta att JAG själv är en ganska orolig och en beskyddande person.

  Om man kan se förbi tråkiga kommentarer så gör det! Dom kommer alltid finnas där.

 2. J

  Jag kanske hade en å annan ogenomtänkt åsikt om barnuppfostran innan jag fick barn – sen fick jag barn, och inte vilket barn som helst utan en (härlig) stormvind med järnvilja. Då insåg jag att alla föräldrar gör så gott de kan för att överleva vardagen, efter bästa förmåga. Det sista jag behöver är en välvillig pekpinne som med största sannolikhet är droppen som får mig att känna mig ännu mer otillräcklig och värdelös. Alla har något de kämpar med. Var alltid ödmjuk!

 3. Ellen

  Har märkt att förskolepedagoger är jäkla helgon när det kommer till tycka och tänka. I Alla fall i vår kommun. Det tycker något om allas barn och vad föräldrarna gör som är så inkompetenta. Själva är det naturligtvis perfekta till 100 %.

 4. Jessica

  Din blogg är tamefan den roligaste jag läst 😂 du är så sjukt rolig! Tack för att du lättade upp mitt humör när mina barn precis gjort det motsatta 😅

 5. :)

  Frågan är ju , vad är reglerna för träning när barnen e på föris ? Regler för detta på förskolor i Stockholm? 🙂

  Jag tror folk triggas tex av att man kanske tränar , går till frissan , shoppar ibland när barnen E på föris .. och sen gnäller man över att man ej får ihop vardagspusslet med småbarn…. bara en teori…

 6. Therese

  Haha.. alltså, det finns ju alltid någon som ska ha en åsikt om allt eller ingenting.

  Det här med att tex bli ifrågasatt om varför man har barnen på förskolan fast man är hemma själv. Jag som jobbar inom vården, som dessutom jobbar jour, vilket innebär pass på 21h. Jag lämnar mina barn på föris kl. 9 eller 11 även om jag börjar kl. 15. Varför? Pappa jobbar till kl 16, hämtar 16.45 och jag kan inte känna att det skulle vara humant mot barnen att lämna på föris kl 14 för att sedan bli hämtade 16.45.

  En gång va det en man på mitt jobb som hade en diskussion med mig om att det var fel att jag jobbade och pappa va hemma med barnet för man ska amma tills barnet är minst 2 år och mannen ska helt enkelt ha två jobb om det inte ”funkar” ekonomiskt att jag är föräldraledig så länge. 🙄😯

 7. Alice

  Svenska kvinnor/mammor är fan helt hopplösa. Att de aldrig bara kan hålla käften. Alltså jag skäms. Jag har aldrig och skulle aldrig kommentera något sådant överhuvudtaget. Oavsett om någon åsikt skulle skilja sig åt! Undrar vad
  det är som gör att de här personerna bara måste anmärka på allt istället för att leva sitt liv.

 8. Sara

  Enda en skulle anmärka på bilden vore Isåfall att hjälmen sitter så dåligt på flickans huvud att om hon trillar och slår i huvudet är den knappast till någon hjälp eftersom den blottar hela pannan och sitter för långt bak. Men hon har ju ändå en hjälm på sig, vilket antagligen är bättre än ingen alls även om den sitter helgalet och fel 😁😁

 9. Lotta

  Vi får faktiskt mest kommentarer gällande vår ekonomi. Att vi reser för mycket/för dyrt, köper ny bil, renoverar, köper nytt hus. Hjälper ungarna med körkort och bil mm mm. Vet fortfarande inte vad folk har med vår ekonomi att göra i över huvudtaget. Vi lånar inte pengar för att kunna göra detta (förutom huset då), våra barn lider inte, dom har det dom behöver plus lite till, utan att vara överdrivet bortskämda och bara förvänta sig att få få få. Sen när man grymtar och nämner den svenska avundsjukan, så får man alltid höra, Jag är inte avundsjuk! Nä hä, men skit i min ekonomi då, och sköt din egen!

 10. Sara

  Ammar du inte? Varför inte?? Ersättning är inte bra för barnet! – okej nä men mitt barn kan ju svälta ihjäl istället då..

  När man delar på föräldraledigheten o går tillbaka till jobbet – men vem har barnet när du jobbar? …

  Är han inte för gammal för ersättning? – Jo men han ogillar välling men somnar inte utan något…

  Du måste börja jobba dag – jag måste ingenting men okej kan köra på skiftarbete istället för 12 nätter i månaden, vara borta kvällar, börja jobba 07 dagen efter och jobba dubbla… Mitt barn kanske lider av att få gå till pappa istället för mamma om han vaknar om nätterna

  Osv osv

 11. Lina

  Shit det där med träningen har jag inte ens tänkt på att ni fått skit för. Tänker lite såhär: min man har en timmes lunch som han gärna tränar på, jobbar vanligt 8-17 jobb. Om han skulle träna och vi har barn och folk skulle gå bananas så känner jag lite att folk är knäppa i huvudet. Det är ju inte som att han skulle hämta ungen på föris den timmen och lämna in ungen igen när timmen är slut.
  Varför skulle det då vara ett problem att era barn är på föris när ni tränar? Människor är märkliga!
  Jag tyckte ditt förra inlägg var fantastiskt och precis som många andra sa så tror jag verkligen inte att dina ungar lider för att du har tävling några veckor på ett år. I början tyckte jag att dina intressen var väldigt stora, när Leo var pytteliten. Men har backat helt i mitt tänk för jag vet att ni gör allt för era barn och ni är de enda som kan göra helt rätt för just Molly och Leo! Hoppas tävlingarna går bra och att du slipper bli något mer sjuk!

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Ja jag tänker också att om man jobbar ett ”vanligt” jobb och får till den där timmen med träning innan man hämtar barnen är man med största sannolikhet lite piggare och gladare när man hämtar ungarna själv också. Sen ska man ju hålla sig inom ramen för vad som är bestämt tidsmässigt men lyckas man få gå lite tidigare från jobbet är det ju fantastiskt om man kan träna lite. Tack för din kommentar!

   1. L

    Min man har ett ”vanligt” jobb. Han har en timmes rast men flexar in en halvtimme tidigare. Han tränar på lunchen och käkar snabbt innan han återgår till arbetet.
    Nu är han dock föräldraledig men det kommer ju funka på samma sätt när hon börjar förskolan.
    Men folk är så sjuk trångsynta… hur många gånger har inte du och Paula skrivit att du elitsatsar inom denna (fantastist roliga sport)? Sjukt luddig kommentar men jag blir såååå trött på folk som lägger sig i! Blä. Nu går jag fan och lägger mig. Godnatt!

 12. Malin

  Haha man kan inte låta bli att le lite när man läser vad du skriver! Vad skönt det måste vara för de som kommenterar att leva det perfekta livet.. Så härligt att aldrig begå misstag. Jag tror att folk är avundsjuka på att ni kan träna när barnen är på förskola, hade jag haft möjlighet så hade jag lätt gjort det! Men att jobba på operationsavdelning innebär en halvtimmas lunch punkt!

 13. Ullis

  Ja, gode gud!! Vad skriver man?!?! Vår son drack välling tills han var 6 år och han mår alldeles kanon idag, trots sina 23 år.
  Jag är 47 år gammal och tycker att ni är två stycken helt förträffliga föräldrar!! Ni gör ju allt för era två små flickor. Inte många i dagens samhälle som kan skryta med det.
  Folk som sitter bakom en skärm o lägger märke till allt anser jag inte är normala! Vet att det måste vara svårt, men ta inte åt er för ni är två alldeles perfekta föräldrar till era små flickor.
  Kram

  1. e

   Varför skulle det vara något farligt med välling? Finns ju för sjutton vuxenvälling! drack nog också välling till jag var typ 6 år, tyckte det var sååå gott haha. Jag är förhållandevis normal idag haha och har inte druckit välling sen dess.. så föräldrar borde bara chilla lite!

   1. Rebecca

    Är inte vällingen i sig. Det är mer ”småätande” det blir och på natten efter tandborstningen.
    Och på natten har man mindre saliv = kan bli lättare karies i tänderna (detta+ det ovan) Och barn med karies är inte roligt för någon.
    Så det är ju inte så att man blir ”onormal” pga välling på natten

    1. Malin

     Välling är skräp och något som bara vi i Norden har fått för oss att hälla i oss. Skulle aldrig ge mina barn det!! Utbilda er och läs på.

 14. J

  Jag är ensamstående mamma och får ofta höra hur bra jag har det som är själv och slipper en partner att tjafsa med om allt, slipper kompromissa… Eh. Ja och mitt barn växer upp utan sin pappa. Och vi lever på en lön. Och ALLT hänger på mig. Alltid.

 15. Jessica

  Fyyyy vad skönt att ni äntligen gör ett sånt här inlägg. Läst era bloggar i många år och ibland när man ser kommenterar folk lägger kryper det i kroppen och man önskar vissa bara kunde logga ut.

 16. Helen

  Alldeles för många.
  Vi har för hårda rutiner. ( Har fasta mat och sovrutiner)
  Vi överstimulerar vår 2 åriga son. ( Brukar komma från andra föräldrar som inte orkar eller vill delta i leken)
  Sådär mycket mat kan han väll inte äta. Kan det verkligen vara bra? ( sålänge han äter bra hemmalagad mat får han äta hur mycket han vill)

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Visst ja – överstimuleringen har ju vi också. Synd om barnen för att dom får sitta vid paddan men synd om dom att vi åker till badhus och lekland också 😂

 17. Sanna

  Har inte hört så mycket om just dessa punkter, bortsett från bikinis som har varit ett hett ämne även hos mig för några år sedan. Men har förstås hört en hel del annat i genom åren och mer lär det nog bli med åren. Jag tror nämligen det är ganska svårt att slippa undan när man är offentlig, oavsett om man är större bloggare som du och Paula eller en lite mindre som jag själv.

  Har ibland annat hört en hel del kommentarer om:
  – Fredagsmys och lördagsgodis – vad är okej och i vilken mängd?
  – Dotterns dockor (särskilt Barbies och liknade) och dess sjuka ideal som det ger.
  – Amning och hur länge det är okej, om det ens är det alls? Det har också varit ett hett ämne.

  och så förstås en hel del annat.

Visa alla 36 kommentarer
Tankar

Är det egoistiskt att satsa?

Nu när Open är igång är det full fokus som gäller för mig, även om jag är närvarande på andra saker är alla mina tankar på tävlingen. Det är 5 veckor som går extremt snabbt och sjukt långsamt på samma gång. Paula skrev ett inlägg förra helgen om livet som crossfit-fru och att det innebär mycket ensamtid med barnen. Det är en tid innan tävling och sen under själva tävlingsperioden jag satsar extra hårt och verkligen går in i träningsbubblan. Träningen är viktig för mig året om men för det mesta annars är jag i alla fall hyfsat vettig att snacka med emellanåt =) Det här är 4e året jag elitsatsar och ja, egentligen är det väl inte optimalt att göra det just under dom här småbarnsåren men jag har aldrig varit en person som går och tänker att ”Det här verkar grymt, jag gör det sen” utan när jag vill nåt så kör jag. Paula är med på tåget och det är jag sjukt tacksam för. Hon vet vad det här betyder för mig och att det som betyder mest är att familjen är med mig. Att jag har deras stöd och att höra ”heja pappa” får mig att lyfta lite tyngre, hålla ut lite längre och ta i lite mer. Det kanske är ego men en del av mig hoppas att Molly och Leo ser mig och imponeras av vad pappa gör, att det kanske följer med dom upp i åldern sen att farsan är rätt cool på sitt sätt.

Jag såg att vissa kommenterade på Paulas inlägg med att jag var egoistisk som ser mina intressen som viktigare än Paulas och att det är synd om barnen som missar tid med mig. Såna kommentarer gör mig lite irriterad – först och främst handlar det inte om en värdering i vems intressen som är mest värda. Jag tycker vi båda ska ha möjligheten att göra det vi intresserar oss för och det är inget jag ser som en konflikt. Ja, jag är mer frånvarande i tävlingsperioder men all övrig tid är vi rätt jämställda i fördelningen av egentid och egna intressen. Paula har sina träningskvällar när hon drar iväg och jag är med barnen, jag tränar varje dag men ofta på dagtid när barnen är på föris. Paula kör tjejkvällar ute, jag går ut mina vänner ibland. Vi båda har senaste året åkt iväg på egna resor med vänner där den andra stannat hemma med barnen och vi har också rest ihop. Sen så är träningen inte ett intresse för mig, det är en del av mitt jobb. Jag jobbar med mina sociala medier, jag jobbar med mina bolag och jag jobbar som signad atlet. I och med att jag är signad funkar det inte direkt att köra något pass ibland när andan ligger på utan jag satsar verkligen på träningen, är med i tävlingar och syns i kampanjer. Det kräver att jag är i bra form och att jag testar mig fram hela tiden.

Sen det här med att barnen missar tid med mig. Där kan man bara gå och lägga sig känner jag. Med tanke på mitt jobb och dess fria arbetstid tror jag att jag spenderar bra mycket mer tid med mina barn än en genomsnittlig pappa som jobbar 9-17 måndag till fredag och har 5 veckor semester om året. Jag och Paula delar på vabben, barnen hänger med i vissa jobbsammanhang, dom kommer och kollar när jag tävlar, vi reser ofta och vi hittar på mycket aktiviteter. Mina barn betyder allt för mig och även om jag blir något mer frånvarande vissa perioder på året tror jag dom vet att jag alltid finns där för dom.

Om Paula skulle vilja elitsatsa inom något område just NU så skulle det bli lite bökigt och kräva ett uppläggssamtal eller två men jag är säker på att vi skulle klara det också. Eller så kanske hon vill köra hårt om något år eller så och då får jag trappa ner. Om det är något jag och Paula har så är det en rak dialog med varandra och om hon skulle känna att det inte funkade skulle jag behöva ändra om helt enkelt. Är det egoistiskt att satsa överhuvudtaget under småbarnsåren; med jobb, träning eller något annat? Eller är det just träning som är egoistiskt? Vad tycker ni?

 

Kommentera

 1. Elin

  Hugo!
  Jag har ”följt” dig under alla år som du varit aktiv i socialamedier och vill säga att INGEN därute är så varmhjärtad och härlig som du, vore en dröm att få ha dig i sitt kompisgäng för du verkar helt underbar som person!
  Dina barn älskar verkligen sin pappa och man ser att du till 120% gör mer än allt för dom, dessutom är du den bästa Paula någonsin kan få vid sin sida i livet.
  Strunta i dessa white trash till folk som bara är medelmåttiga och trötta på sin egna tråkiga vardag.
  Kör hårt och såklart är du min absoluta favorit i hela OPEN!! 😀

 2. Rebecca

  Jag tycker att sålänge båda är med på det (vilket det ju är sjukt tydligt att ni båda är) så go for it! Blir så trött på att det ska finnas rätt och fel. Hela er familj vetkar ha en grym sammanhållning. Gör det som funkar för er. Alltid. Och skit i vad alla andra tycker. Ni är fantastiska!

 3. Frida

  Du och ni är grymma Hugo. Du är knappast den första föräldern i Sverige som bredvid sitt föräldraskap satsar på idrott/jobb. Kolla bara på stora idrottsstjärnor som spelar fotboll, handboll, hockey osv med mycket bortamatcher. Man är inte bara förälder. Man är en individ med egna intressen också tänker jag, och man måste få göra sådant man mår bra av för att vara en bra förälder, eller? Haha jag är iof bara 21 år och inga ungar men det är i alla fall min teori! 🙂

  Ha de gött!

 4. Noodle

  Huvudet på spiken!
  Brorsan tävlar också i CF och har två småbarn (en nyfödd). Hans fru vet att familjen kommer först, alltid. Han pusslar varje dag för att kunna vara med barnen, lämna, hämta, laga mat, natta osv.
  Utåt sett ser det ut som att han alltid är i boxen, att han alltid är iväg på tävlingar eller alltid sitter med mobilen i näven och jobbar. Men de som lever med honom ser ju verkligheten. Det är allt som betyder något.

  Paula är lika klok som dig Hugo och ni ger varandra tid att hämta energi i det ni älskar att göra, förutom att vara med familjen.
  Lycka till i open!

 5. Sandra

  Hejja hejja Hugo kör hårt, är Paula med på det, så är väl allt ok! Barnen verkar va såå glada och ha de bra, allt som folk skriver negativit är ju oftast tyvärr att dom är avundsjuka och att dom inte själva har tid med sina barn antagligen! många skratt när man läser din blogg fortsätt som du gör, man lever bara en gång👏🏻
  Hälsa familjen

 6. Mattias

  Tjena!
  Så länge du o din bästa halva är överens så finns ju inga tvivel om att du ska köra! Barnen påverkas av oss vuxna! Glada föräldrar glada barn, Nu är inte jag på samma nivå som med din satsning men ,om träning (som i mitt fall) oavsett satsning en del av ens liv, tror mer att.. skulle du inte få göra de du vill så skulle inget bli bra. Ingen vill ju säga nej till en annans dröm., glada barn inspireras , så fortsätt att inspirera! 💪🏻👌🏻

 7. wilma

  Om min pappa hade satsat i någon sport när jag var 2 eller 4 år gammal hade jag absolut inte påverkats av det. Hur mycket kommer man ihåg när man är i den åldern? KÖR PÅ GO FOR IT OCH LYCKA TILL!!!

 8. Bea

  Härligt för dina barn med en pappa som satsar på sin idrott ändå! Min pappa tävlade i strongman rätt framgångsrikt när jag var liten, vi åkte Sverige runt på tävlingar och jag hade sjukt kul! Roligast var såklart när pappa tävlade och tog i, då fick man heja precis så högt och mycket man ville! Sen fanns det alltid mycket kul runt tävlingarna, vissa gånger var det fitness-tävlingar i samband med strongman och det var roligt att kolla på! Nu var detta i slutet på det glada 90-talet så det är flera år sedan, men jag kommer alltid komma ihåg alla tävlingar med ett leende och jag tror dina tjejer kommer att göra samma sak. Heja dig och lycka till!

 9. Aicha

  Först och främst tycker jag att det är sorgligt att både du och Paula måste försvara era livsval i era bloggar för att det finns småsinta människor därute. Båda ni måste få ha intressen som är utanför föräldraskapet, för ni är ju faktiskt Hugo och Paula personerna och inte bara Pappa Hugo och Mamma Paula. Men vissa tycker att man inte får lov att vara individer när man är förälder.

  Det är så positivt att ni båda är inne i träning som en passion, era tjejer kommer nog säkert hitta någon träningsform att bli passionerad om då barn gör vad vi gör inte vad vi säger. Jag tränar mycket hemma själv och både min 2 åring och 4 åring vill gärna vara med ibland 🙂

  Lycka till er båda och försök att strunta i de negativa människorna.

  Det är klart att ni älskar och avgudar era barn, de är ju era barn..

 10. Anna

  Tycker du ska vara stolt som pappa och partner! Haters kommer alltid hitta något att hacka på speciellt när det kommer till frågor om ”jämställdhet” och där är det svårt att få en syl i vädret som en man. Huvudsaken är att ens relation bygger på gemenskap, kärlek och förståelse. Man ger och tar och det är ingen tävling. Tycker inte det finns någon egoism i att satsa på något man brinner för. Oftast är ju belöningen av det något som hela familjen vinner på och i ditt fall både ekonomiskt och förebildsmässigt. Småbarnsåren är vad man gör dem till, antigen lägger man livet på hold som många gör och jag är säker på att det är en av anledningarna till att folk inte får ihop sina relationer under småbarnsåren eller så ser man barnen som en natulig del av livet där dem hänger på och det fina med att vara två om det är att man kan ge varandra möjligheter. Jag ser inte hur ert liv hade varit annorlunda om du inte satsat? Då hade du lagt den tiden på annat jobb som säkert inte gett dig den flexibilitet du har och framförallt gjort dig mindre glad. Njut av ert liv!

 11. -Jenny-

  Jag tycker att du är en fantastisk och närvarande pappa som samtidigt är en seriös och duktig atlet. Heja dig och heja Paula!

 12. Annika

  Jag tycker att alla människor borde i grunden tänka att de allra, allra flesta föräldrar älskar sina barn villkorslöst och gör vad som helst för att ens barn ska ha det så bra som möjligt. Så tänker i alla fall jag, och med det i bakhuvudet säger jag KBK. Du och Paula är vuxna, hyfsat (hehe) vettiga människor som älskar era barn. Ni gör vad som är bäst för er. Fattar inte hur folk, främlingar! har mage att ifrågasätta det.

 13. Annica

  Jag har själv en make som reser mycket i jobbet på sommarperioden (scenmontör så är borta 1-4/5 veckor i stöten). Då blir det mycket ensamtid för mig med barnen… MEN, jag skulle aldrig kräva att han slutar jobba så. För det är vad han vill allra mest inom yrkeslivet. Vem är jag då att stoppa honom i hans dröm?!

 14. Patricia Nilsson

  Tycker inte att du gör några fel! Precis som du skriver så är du mer närvarande för dina barn än de som har vanliga 9-17 jobb. Jag jobbar som barnskötare och många av barnen har föräldrar som lämnar 7 och hämtar 17 och sen får man höra att de ska ha barnvakt hela helgen. Ni verkar umgås extremt mycket med era barn & ge dom all kärlek & närhet de behöver plus lite till. Att du tränar mycket förstår jag kan vara krävande i en relation, men som du säger så är det ditt jobb och så länge Paula är med på noterna så ser jag inga som helst problem. Hon har ju andra projekt som säkert du får anpassa dig till i vardagen, även om de kanske inte är lika ”långa” uppdrag. Strunta i alla negativa kommenterar och kör ert race! Det är bara ni som vet vad som funkar för er och utifrån verkar ni vara en helt fantastisk fin familj och era döttrar kommer se tillbaka på sin barndom med så mycket glädje för allt ni gör för dom!
  Förlåt för en lång kommentar & kram på dig!

 15. Agnes

  Jag tycker du gör helt rätt Hugo, tycker folk är så jävla töntiga som hackar ner på dig. Du satsar på hälsa och ger dina barn den bästa förebilden man kan få. Dessutom peppar du andra och fick mig att bli sugen och faktiskt börja träna crossfit! Så tack för att du inspirerar till ett hälsosamt liv! Skit i trollen.

Visa alla 15 kommentarer
Uncategorized

One down, 4 to go

Open är igång. Nu väntar 5 veckor av konstanta toabesök, dålig sömn och cirkus i livet. Under dom här perioderna har jag svårt att fokusera på något annat än tävlingen. Jag är nog inte helt lätt att leva med, tur att jag har Paula.

Idag körde jag 18.1. Det var 20 minuter av smärta och jag kommer alltid på mig själv över hur förvånad jag blir över hur lång tid 20 minuter är. Man dreglar när det har gått 10 min och då återstår 10 min. Det är ett skämt! Det enda jag tänker är att jag inte slutar förens jag är klar.

Såhär ser 18.1 ut:

20 minuter amrap (så många varv som möjligt)

8 toes to bar

10 hang db clean & jerk (22.5kg)

14 cal rodd

Bilder på det:

Kommentera

 1. Nicole

  Hugo! Kan du inte skriva mer ingående om crossfiten? 🙂 Typ vilka wodar du kör om dagarna osv. Håller själv på med crossfit och tycker du är grym! Körde en 21-19-18-16-12-10-8 du hade lagt ut för ett tag sen, var så jäääkla jobbig men sjukt rolig! Mer sånt tack 😉

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.