December 2017
Allmänt

5 nyårslöften att satsa på

Nyårsafton är här och majoriteten av alla svenskar svär på att dom ska bli smalare, lyckligare, hälsosammare, rikare och kändare. Halva grejen med nyårslöften är ju dock att man inte håller dom. Man borde ha en klausul när man snackar med barnen om att man ska hålla det man lovat – ”om man har lovat något måste man hålla det så länge du inte lovade det den 31 dec för då är ditt löfte inte värt ett skit”. Handen på hjärtat – hur många av er har sett tillbaka på året och tänkt att   ni faktiskt höll allt ni lova? Jag listar fem löften jag tycker är värda att satsa på under 2018!

 1. Rör dig rätt 
  Gymmet kommer svämma över nu i januari med alla som lovat att 2018 ska vara årets år när det kommer till formen. I februari börjar det mattas av och i mars har det börjat eka tomt på löpbanden. Lova dig själv en vettig satsning på hälsan där du lägger mest vikt vid en hälsosam livsstil och inte en plötslig viktminskning. 30 minuters rörelse om dagen är ett vettigt löfte; ta en promenad under första halvan av din lunchrast och käka under andra halvan. Jobbar du på kontor och har ett skrivbord du kan höja – stå så ofta som möjligt. Ta trapporna istället för hissen. Hittar du små kryphål till motion kommer oftast motivationen att träna ”ordentligt” på köpet och du vill gå till gymmet och svettas.
 2. Välj vego 
  Jag älskar kött och väljer 10 dagar av 10 en fett biff eller hamburgare om jag har möjlighet. Men Paula vill gärna äta mer vegetariskt och jag köper att det är bättre för miljön (ofta) och bra för kroppen att dra ner på köttet. Älskar du också kött? Börja med att ta bort kött ur ett av dagens mål (ofta äter vi kött utan att ens tänka på det, behöver du skinka på frukostmackan eller kyckling i lunchsalladen?) eller att köra en köttfri dag i veckan. Börja smått och jobba dig uppåt. Jag kommer nog aldrig bli vegetarian men dra ner på kött kan vi alla göra ändå.
 3. Koppla ur dig 
  Kanske är det skumt att jag säger det med tanke på att jag är online nästan dygnet runt men jag tror man blir mer medveten om det när man jobbar med det också. Sociala medier är skitkul och en del av vår vardag men lägg ifrån dig mobilen ibland. Jag och Paula försöker koppla bort blogg och insta på helgerna (med varierande resultat) – ska bli bättre på det 2018.
 4. Ta risker 
  Jag tror att majoriteten av dom som exempelvis kommenterar skit på bloggar är människor som av någon anledning är lite missnöjda. Det behöver inte vara att dom är avundsjuka på just den som dom kommenterar på men dom har nåt inom sig som gör att dom kanske inte vågar ta risker och ändra sina egna liv. Välj en ny väg i livet som kanske känns läskig. Satsa på något du tror på. I värsta fall har du i alla fall försökt och behöver inte dö tänkandes ”jag borde ha…”. I bästa fall går det vägen och du kommer bli så jävla glad med dig själv.
 5. Häng med dina nära och kära
  Lägg tid på dom som betyder nåt för dig och låt dom veta det. Pulkan och hennes mamma sitter fortfarande fast i navelsträngen vilket kanske är något ohälsosamt men i grunden tycker jag det är fint att dom har så bra kontakt. Man ångrar aldrig att man spenderade tid med sina nära när man hade möjligheten.

Kommentera

Tankar

Aktivering av barnen

 ”Jag reagerade inte på just den grejen utan mer att du skrev att nu är de minsann lediga och nu ska de aktiveras från morgon till kväll. Ni känner såklart era barn bäst men jag är så allergisk mot att förskolebarn måste aktiveras en massa när de är lediga? De blir så överhopade av intryck och aktiviteter på förskolan där de ska samsas med flera andra barn och gå upp tidigt på morgonen och bli hämtade flera timmar senare. Finns det någon tid i livet små barn mest bara får vara? Ta en promenad bakom huset? Ta det lugnt hemma en hel dag utan att någon förälder får myror i benen och måste hitta på grejer? Detta är en diskussion jag tycker är intressant…” 

Mia kom med en kommentar efter inlägget om iPad till Leo så jag kör ett inlägg med hur vi tänker om detta. Först så tänker jag att vi tänker olika om just ordet aktivering. Förstår att det låter som att vi planerar regelrätta aktiviteter till barnen men för mig är det mer att under tiden dom har lov från föris är det upp till mig och Paula att hänga med dom och göra saker från morgon och kväll. Det behöver inte vara lekland, lekträffar och avancerade grejer utan inkluderar även just att ta en promenad bakom huset eller vara hemma och göra ”ingenting”. Även om vi låter barnen sköta sig själva måste vi ju ha viss uppsikt över dom så att dom inte slår ihjäl sig, varandra eller bränner ner huset. Så det blir ju att ”aktivera dom från morgon till kväll”. Sen är både jag och Paula rätt rastlösa och kan inte hänga inomhus en hel dag och ligga på soffan utan vi vill röra oss, göra saker och få lite omväxling under dagen. Men ”aktiviteter” vi gjort under lovet är ju bland annat:

 • Åkt till MediaMarkt för att handla iPad.
 • Gått ner till parken och hängt i ”snön” (slasket).
 • Åkt till mataffären och bunkrat käk.
 • Tagit promenad till affären för småhandling.
 • Pysslat hemma – Paula och barnen gjorde ”lavalampor” (fast utan lampan, fattar inte riktigt poängen helt ärligt) och barnen älskar sitt målarstaffli. Sen har dom lekt på egen hand med sina julklappar såklart.
 • Kollat film – mornarna går i lugnt tempo och vi har dragit oss i säng och soffa med film längre än under vardagen.
 • Hängt med våra familjer.
 • Jag och Leo drog lekland på juldagen när Paula och Molly var hemma, lite egentid på varsitt håll helt enkelt.

Ja, själv tycker jag inte det är skitavancerat. Kanske lekland då men älskar fan lekland, barnen får kaosa loss och är helt slut efteråt. Nu kör vi dock på Sälen och då blir det aktivitet på riktigt några dagar, räknar med att både Molly och Leo ska åka svarta pister med ögonen förbundna i slutet av resan.

Kommentera

 1. Carro

  Herre Gud alltså är detta ett skämt?Det är i så fall det sämsta skämtet jag har hört i mitt vuxna liv.Så när barnen är lediga från förskolan ska dom få bara vara hemma och ta det lugnt?Barn mår faktiskt bra av att få vara utomhus och röra på sig.

 2. Ronja

  Ni verkar vara toppen föräldrar!! 🙂 Tummen upp till er! Men en fundering bara, när jag läser din (och paulas) blogg ifrån datorn kan jag inte se hela kommentarerna som skrivs utan bara första meningarna, men på telefonen finns en knapp ”visa kommentarerna” är jag ensam om detta problem? :/

 3. Sara

  Alla gör det de mår bäst av helt enkelt. Vi är en familj som måste ha hemmadagar där vi inte gör ett smack. Andra behöver fart och fläkt. Tur att alla är olika och att alla faktiskt får göra vad de vill. Vem bryr sig egentligen? Hur orkar man ens bli upprörd över vad andra gör?

 4. Martina

  Håller med, stackars barn som aldrig får ha tråkigt eller vila. Men jag förstår ni är lite av en ADHD familj, ser ner på människor som har ”tråkigt”, är hemma. jag läste någon gång i Paulas blogg att hon skulle aldrig kunna vara hemma en hel dag utan för att ha gott samvete så ska det aktiveras hit och dit för att förtjäna det. Kunna slappna av det. Tur att vi lever olika liv och att ni har hittat det som passar er, för jag förstår inte hur ni orkar. Göra allt till värsta grejen. Hoppas att era barn inte blir lika hetsiga när dom blir stora! Jag förstår, det är coolt att alltid ha något framför sig och varför ska man ha tråkigt. Livet är för kort för det, ja men kommer ni orka resten av livet i detta tempo, gör någon det? Förstår att barn ska aktiveras men lika som dom gör saker måste dom få möjlighet att slappna av, ha tråkigt någon gång för att uppskatta det roliga. I dagens samhälle ska barnen gå på flera aktiviteter, låt dom för fan välja själva om dom gillar det eller inte. Hitta deras grej

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Känns som att du kanske borde göra som du själv skriver och inte göra allt till värsta grejen och slappna av lite, Martina. Hoppas du får ett lugnt och fint nyårsfirande med din familj. Kram

  2. Anna

   Martina.
   Ja stackars barn som har en kärleksfull familj
   stackars barn som får alla dessa upplevelser
   Stackars barn som har ett varmt o fint hem
   Stackars barn som får växa upp under stabila former.
   Skärp dej! Det finns många barn de är synd om, lägg din energi på dom i stället

   1. Martina

    Tyvärr bryr jag mig inte om ”barnen i Afrika” utan dom vi sätter till världen i Sverige. Det var inte riktigt kritik utan en undran, hur dom ska orka detta tempo livet ut..Varför vågar folk inte ha ”tråkigt” längre och vara besatt av att ha diverse aktiviteter. Nu pratar jag i största allmänhet, helt sjukt finner jag det

    1. Anna

     Så det finns inga barn i Sverige som far illa menar du?

     ”Men jag förstår ni är lite av en ADHD familj, ser ner på människor som har ”tråkigt”, är hemma”
     Så en aktiv familj är alltså en ADHD familj enligt dig, det är enligt min mening helt sjukt! Hur kan du veta vad alla gör 24 timmar om dygnet?! Jag själv hatar att ha tråkigt, varför ska man ha tråkigt? Har jag tråkigt så hittar jag nått att göra, även om de bara är att kolla på tv så roar det mej

     1. Martina

      Självklart finns det de, men jag tycker att det är sorligt att svenska barn eller vuxna i största allmänhet måste aktiveras hela tiden. Ha roligt hela tiden.Varför måste man ha ”roligt” hela tiden, varje timme på dygnet? Med ADHD familj menar jag ( motsatsen till har jag , en diagnos som är tvärtemot adhd, behov av lugn och ro eftersom jag påverkas mer än andra av intryck, miljöer och stress & press) att i och med att dom är egenföregare, så spelar det lite hur en person med adhd är, deras liv speglar en hyperaktivitet, att dom har svårt att ta det lugnt, att vila och återhämtning är något obefintligt i deras livsstil. Visst tar dom lugnt men i form av att göra saker för att förtjäna vila, återhämtning, lugn och ro, vara hemma som vanliga utan diagnoser kan göra utan problem.

      Jag har inte heller bett att ni ska gilla min åsikt, min poäng var att jag håller med denna person, jag finner det sorligt att deras barn ständigt måste aktiveras, ha roligt varje timme av dygnet och även dom. Jag har lärt mig att ha tråkigt och uppskatta det roliga i livet. Lika mycket som jag gör aktiviteter så som boxning eller jobbade hårt på mitt senaste arbete kan jag vara hemma en dag, utan få dåligt samvete. Utan på något sätt förtjäna det.Man behöver inte göra saker hela tiden för att livet är för kort, att man ska uppleva så mycket som möjligt av det. Och jag har inte påstått att dom skulle ta skada av deras upplägg men man måste få ge kritik, fundera på hur det uppfattas utåt utan att alla ska explodera.

 5. Zeynep

  Snälla Hugo… Skulle du kunna göra ett inlägg om hur folk tar allting så himla negativt och tror sig själva vara så positiva genom det? Kommentaren i ditt inlägg är inte på något sätt skrivet på ett negativt pikande sätt vad jag kan se, tvärtom, en kommentar som öppnar dörr för en diskussionsfråga vilket i sin tur leder till att vi människor förstår och får varandra förstådda(såklart genom positiva vibbar och ej hatiska syftar jag på). MEN varför, hoppas det på någon så fort den undrar, diskuterar eller respekterar men ej håller med angående något. SNÄLLA SLUTA VARA SÅ LÄTT KRÄNKTA! Jag har följt Hugos blogg i flera år, och tror att han är kapabel nog att skilja på negativa kommentarer som bara innehåller hat och även tvärtom. JAG ÖNSKAR ALLA ETT GOTT NYTT ÅR MED POSITIVA VIBES⭐

 6. Johanna

  Herregud!
  Först är ni dåliga föräldrar för att ni köper en Ipad till er 2 åring och sen är ni också dåliga föräldrar för att ni aktiverar barnen för mycket?
  Ni ska inte ens behöva försvara något av de sakerna, fortsätt som ni gör! 🙂
  Gott Nytt År på er!

 7. J

  Äsch då. Tycker man klart och tydligt ser att ni är ypperligt bra föräldrar! Visst uppfostrar jag mina barn ganska annorlunda, men det säger inte att erat sätt är fel. Heja er!

 8. Emma

  Helt onödig kommentar från ”Mia”, hon vet ju ingenting om hur erat vardagsliv ser ut. Du / ni ska inte behöva försvara er, det är upp till var och en hur man vill göra.

Visa alla 14 kommentarer
Uncategorized

Vi drar mot fjällen 😀

Kommentera

 1. Sara

  Eller så kan ni alla gnälliga människor låta Paula och Hugo bestämma själva över hur deras barn ska sitta i bilen? Jisses alltså.

 2. Malin

  Hugo! Är det Q7:an du kör nu? Hybriden? Såg så rymligt ut med två barnstolar i baksätet, letar som en galning efter en större bil.

    1. Sara

     Jag brukar inte vara den som kommenterar, men när jag ser ett så litet barn sitta framåtvänd får jag gåshud.
     Tyvärr är många föräldrar bekväma och vänder sina barn tidigare än de borde, för att det är jobbigt att få i barnen i bakåtvända bilstolar. Ofta är det föräldrarna som tycker att det ser obekvämt ut, inte barnen. Det finns bakåtvända bilstolar som räcker upp till 125 cm långa barn och riktigt så lång tror jag inte att Molly är 😊

   1. Alma

    Men snälla nej det är inte obekvämt. Köp en riktigt stol och lär henne sitta skräddar. sluta vara så jäkla tafatta föräldrar som ger vika i något som är NÖDVÄNTIGT. fattar ni inte att hon mest troligt inte överlever en krock om hon sitter sådär. hur kan man vara så nonchalant som förälder? ska ni då säga ”aa men hon fick ju faktiskt ont i benen”. kolla några videos vad som händer när små barn sitter framåtvända så kanske ni kommer på bättre tankar…. o ja detta är en sak man verkligen inte ska vara tyst om. ipad eller inte skitsamma men nu handlar det om liv och död!

  1. Kaha

   Kan ju finnas orsaker till att ha henne framåt. Har själv en på endast 3.5 men hennes ben somnade hela tiden så fick till slut vända henne.. men Mollys stol behöver nog höjas i ryggen ser det ut som!

    1. Cristina

     Folk är så naiva och litar blint på ”sina nya säkra bilar”. Molly är liten och hon SKA sitta bakåtvänt.

     Min son är lika gammal som Molly och han har gått om plats i sin Axkid Minikid och kan sitta där länge till.
     Så det Hugo skrev att benen inte får plats är bara bullshit – bekvämlighet kallas det.

     1. JL

      Ja, och vet ni? De är så himla bekvämt och skönt, vi har TVÅ-åringen som fyller tre nu framåtvänd redan. Sjukt smidigt och skulle aldrig knöka med en bakåtvänd barnstol till honom… Nu sticker de ordentligt i era ögon va? 🙂

     2. Cristina

      Ja, jag lägger ner nu. Var inte ens jag som började en diskussion. Men det äl väl bara Hugo Rosas som får håna andra? 🙂 Men don’t worry. Tänker inte besöka eller kommentera din blogg mer om man inte får skriva vad man tycker.

    2. Kaha

     Ja eftersom hon gallskrek när benen somnade så kändes det inte som en bra idé att hon distraherar mig när jag kör. Vi alla är ju olika, eller hur. Folk ger sina barn råa morötter vilket för mig är tokigt.. haha. Men inte ger jag mig på de föräldrar och säger hur vidriga de är för det.

Visa alla 17 kommentarer
Allmänt

Års Resumé 2017 April-Maj

Eftersom att jag och Paula lever ihop så är det lika bra att göra denna års resumé ihop också. Paula har kört jan-mars (Läs här) och nu är det min tur att köra april & maj.

April:
Vi köpte som sagt hus i februari och fick nycklarna i mars, men vi flyttade in i april. Så hela april handlade till stor del om att komma in i vårt nya hus. Vi stormtrivdes från dag 1 och det gör vi fortfarande. Eftersom vi har lite energi i vår familj så hade vi mer eller mindre kommit i ordning redan efter två dagar och då såg det ut såhär:

Den 7e april kidnappade vi min mamma som fyllde 60 år. Vi tog henne till Ystad Saltsjöbad på en spaweekend. Inga barn. Bara jag, Paula och mina föräldrar. Jag kan varmt rekommendera er att åka dit. Årstid spelar egentligen mindre roll.

Det var skönt att komma iväg från allt kaos som jag och Paula hade brottats med under en tid.

Det tog några timmar i min mammas sällskap, sedan zoomade jag ut:

Min diamant:

11e april. Molly drog till Spanien med sin mormor och varje dag fick vi bilduppdateringar om hur dom hade det:

Outfiten on point:

Molly fyllde även 4 år under april och hon drog till med ett spinderman kalas på Andys i Bromma. Succé. Jag och Paula kunde bara konstatera att kalas ska man ha på lekland och inte hemma:

Maj:
Maj bjöd på mycket roligt. Det var kolmården, svensexa, massor med toarullar, bröllop och invigning av vårt utegym.

Jag drog igång maj med att fixa till tomten. En ganska lätt match att åka och köpa sten tillsammans med Leonore tänkte jag. Haha, det slutade med att jag lastade Leonore, barnvagnen och 500kg sten på rullvagnen. Vissa skulle säga att det var farligt, jag säger bara Yolo.

Kolmården. Varje år blir vi bjudna dit när dom har premiär. Vi alla älskar Kolmården så vi blir lika glada varje gång inbjudan dimper ner i brevlådan.

Någon dag efter kolmården fick jag mms av Paula. En bild på 17kg toapapper som stod utanför vår dörr. Haha, jag hade tydligen köpt lite toapapper av tjejen som knackade på några veckor tidigare. Jag kryssade bara i och undrade efter varför hon blev så glad. Jag förstod det senare.

Vi har fortfarande massor av rullar kvar =)

Svensexa till Marbella för Jocke. Bland dom mest minnesvärda resor jag gjort =).

Vi började även komma i land på tomten under maj. Staket kom upp, altanen blev klar, värmen började komma och utomhusgymmet blev färdigt.

Vi avslutade maj med Jocke och julias bröllop. Väldigt fint och Paula var så fin att jag svimmade flera gånger =)

//Fortsättning följer

 

Kommentera

 1. L

  Vet att du alltid får kommentarer om att du är så roligt, men du är verkligen det!! Är så kul och gå in och läsa dina statusinlägg med en massa roliga formuleringar och liknande. Även bara din snabba inlägg med ”bara” en bild och nån mening. Jätteroligt att läsa ”Ipad-inlägget” också. En jädrigt bra blandning helt enkelt!

Tankar

ipad till en 2-åring?

Svårt att hålla koll på röda dagar och när det är meningen att man ska jobba dom här dagarna mellan jul och nyår. Eftersom barnen är hemma ligger fokus på dom också så jag hoppas ni har tålamod med att uppdateringen kanske är lite segare än vanligt här inne. Fan vad vi ska köra i januari dock. Nytt år nya tag osv.

Visste med mig att inlägget jag skrev igår oundvikligen skulle leda till frågan ”hur tänker ni nu?” om att vi köpte en iPad till Leonore. Även om frågan var väldigt neutralt ställd tänkte jag berätta lite hur jag tänker kring det hela. Främsta anledningen till att vi köpte en iPad till Leo är vår stundande bilresa till Sälen. Om jag fick välja mellan 5h med ett skrikande barn i bilen eller att äta glas skulle jag fråga vart ketchupen är och hugga in. Säga vad man vill om iPads men dom är som att sätta ungarna i hypnos och det blir lugnt och skönt för alla. Snart drar vi till Maldiverna också så då tänker jag att det är schysst mot våra medresenärer att slippa ha Leo gormandes hela resan. Jag tycker att iPads är helt fantastiska att ta till när tålamodet och orken tryter. Våra barn sitter inte klistrade vid dom 24/7 utan majoriteten av tiden härjar dom. Ni som följer mig på Instagram har sett mina storys, det är fullt ös medvetslös nästan dygnet runt i det här dårhuset. Vi leker ute, vi leker inne, vi läser bok ihop (eller OK Paula gör) och vi har skärmförbud vid matbordet hemma.

Att iPaden sen åker fram när vi är på restaurang, om barnen är med på jobbmöten, långa resor eller när det är den där kritiska timmen mellan föris och middagn ser jag inte som något problem. Dessutom är det svårt att motivera varför dom absolut inte får hålla på med skärmar när jag och Paula jobbar via mobilen typ hela tiden. Vi lever med teknologin på ett annat sätt idag än vi gjorde när jag var liten, det rör sig hela tiden framåt så det är bara att hänga med. Så länge barnen rör sig, leker och har tråkigt ibland är iPads inget hot mot varken fantasin, hälsan eller utvecklingen. Så tänker jag i alla fall. Hur tänker ni?

Kommentera

 1. Linn

  Håller med dig till fullo! Alla är så kritiska mot paddor till barn men så länge man sätter gränser och inte låter de sitta där alltid (och har den till långresor eller dylikt) så ser jag inget fel i det alls oavsett om barnet är 2 år eller 10. Tröttsamt att folk alltid ska gnälla! Paddan är min räddning många gånger!

 2. Jenny

  Tycker ni tänker vettigt. Men kan inte låta bli att tänka på hur överlevde våra föräldrar långa bilfärder när paddan inte fanns? Tror faktiskt att vår generation och generationerna innan oss var bättre på att ha tråkigt för det fanns ibland inga andra alternativ.

 3. Emma Mattsson

  Vi har en två-åring och tänker precis som er! Vi har nyss bilat fram och tillbaka över jul 100 mil enkel resa- och det hade varit olidligt utan iPad (är gravid och trött också och behövde vila själv för att kunna lösa av maken). Kan rekommendera Radio-Apan, tror det är SR som gjort den, vår Lovis älskar den. Lycka till på resan!

 4. A

  Våt dotter på 4,5 har börjat spela på padda nu. Hon började spela lite vanliga spel och då satt hon ca 15 min per dag. Tröttnade snabbt. Men nu har hon spelat runkeeper och är helt fast. Om vi inte begränsade henne skulle hon spelat hur länge som helst. Jag ser att hon får ont i nacken o fingrarna så Max 15 min per dag sen räcker det.

 5. Evelina

  Våran dotter fick glasögon när hon var 3 Mån, vi fick gå till en synpedagog och dom uppmuntrade faktiskt iPad och tex babblarna för att det hjälpa till med utvecklingen, men då är det ju så klart med måtta men att man har en padda för att underlätta lite då och då tycker jag absolut inte är något fel. 😊👍

 6. Sonja

  Tjena Hugge! Jag hörde av en lärare på mitt universitet att så skraja som väldigt många är för paddan och att våra barn spenderar för mycket tid med den och hur detta ska påverka barnen – exakt såhär kände våra förfäder när barnen började att läsa böcker. Och jag hade varit jäkligt tacksam om föräldrarna hade gett sitt barn en padda istället för giraffgosedjuret på vår 4 timmar långa flygfärd. Föräldrarna, barnet och medresenärerna hade alla varit lyckligare haha

 7. Isabella

  Skulle säga att det går inte undvika digitaliseringen som pågår just nu. Inom förskolan är det det främsta målet vi arbetar med. Det finns bra appar för barn och så finns det skitappar. Ett bra tips som barnen tycker är roligt plus att det är pedagogiskt och lärorikt med ett syfte är ”Jaramba”. Den kostar i vanliga fall pengar men den är gratis fram till April. Kör på med paddan men tänk på vilka appar ni använder!

 8. Tine

  Förstår ditt resonemang. Sen finns det ju leksaker att pyssla med i bilen?
  Jag tycker att bilen är ett perfekt ställe att ha lite ”tråkigt” när man åker lite längre. Det kan bli protester i början men sen om man ej ger med sig utan de får ha nått en leksak att ”pilla med” så lär de sig ju tillslut att såhär e det i bilen. De behöver inte ha nått å göra hela tiden. Det e ju vad man vänjer dem vid med.

  1. Sofia

   Nej de är inte vad men vänjer dem med, vår dotter på 4 år klarar bilresor utan problem men de gör inte våran son på snart 2 han skriker sig blå, svettig och hes!!! Vi har testat allt, de vi inte vet är om han blir åksjuk? Men han spyr inte men kan inte riktigt säga om han mår illa än då talet inte är där. Han får ha telefonen plattan osv de funkar inte hur vi än ”vänjer” honom! Oftast slutar de med tåg så han slipper sitta fastspänd så nej jag köper inte ditt resonemang att de är lite protest i början, försök åka 30 mil med en skrikandes unge (jag har gjort de ett antal gg då min släkt bor så långt ifrån mig)

   Jag köper sditt resonemang hundra gg i veckan Hugo! O de barn som kan ja tråkigt i bil kan ha den fortsättningen också men säg inte att de ör vad man vänjer dom till för då drar jag av mig håret haha 😂😂😂🙈🙈🤪😩😩

   1. Julia

    Att sitta i en bil utan digital distraktion är också en mognadsfråga. Antingen accepterar man det och låter bli att åka 30 mil med ett litet barn på två eller så tar man fram paddan.

 9. Emma

  Helt rätt resonemang av dig Hugo, ni är redan aktiva så det knakar i väggarna. Hajar inte varför folk tog illa upp av att ni ska köpa en iPod till Leonore? Ser det som en win-win lösning för er alla när tålamodet ställs mot sin spets

 10. Mia

  Jag reagerade inte på just den grejen utan mer att du skrev att nu är de minsann lediga och nu ska de aktiveras från morgon till kväll. Ni känner såklart era barn bäst men jag är så allergisk mot att förskolebarn måste aktiveras en massa när de är lediga? De blir så överhopade av intryck och aktiviteter på förskolan där de ska samsas med flera andra barn och gå upp tidigt på morgonen och bli hämtade flera timmar senare. Finns det någon tid i livet små barn mest bara får vara? Ta en promenad bakom huset? Ta det lugnt hemma en hel dag utan att någon förälder får myror i benen och måste hitta på grejer? Detta är en diskussion jag tycker är intressant…

  1. Johanna

   Har du provat att vara hemma och ”ta det lugnt” med en 1,5-2 åring?! Herregud, halva huset är rivet innan lunch.. Barn som inte aktiveras går mest omkring och pillar på grejer, klättrar på stolar, bord och river ur lådor var 5:e minut. Det handlar inte alls om ouppfostrade barn eller lata föräldrar, utan barn med spring i benen behöver aktiveras!

  2. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Tror kanske det vi tänker olika med formuleringen men kan ta hur jag ser på aktivering av barnen i ett annat inlägg =) Tack för input

Visa alla 23 kommentarer
Uncategorized

Jag & Molly

Det går bra nu. Är det något Molly har ärvt av mig så är det sin klantighet. Paula tror att hon skojar ibland, medan jag känner igen mig. Paula tror även att jag skojar ibland.

Som idag när jag sprang rakt in i ett träd och blev knockad 😂😂

Annars: Har dagen varit kanon. Är fan helt slut.

Barnen: Har ju lov, så dom ska aktiveras från morgon till kväll.

Jag: Och Paula gör vårt bästa för att även vi ska kunna göra våra grejor. Så idag när Paula tränade körde jag hinderbana med dom och efter det åkte vi gemensamt till Media Markt för att köpa en Ipad till Leonore.

Att: Shoppa och stå i kö i en varm butik med två ungar som har mer energi än en katt med senap i bajan är lika kul som att stoppa ner handen i en blender.

Imorgon: Blir det kolla bröllopslokal. Tack och lov utan barn 🙏

Nu: Utcheckning!

Kommentera

 1. cass

  1 iPod till leonore.. kan ni inte berätta om hur ni resonera fram till ett sånt köp? Tkr det är intressant, är ju ett aktuellt ämne för småbarnsföräldrar nu för tiden.

Allmänt

Tips för att överleva mellandagsrean

Pulkan är rolig, ser att hon skriver om att det räcker med konsumtion och att hon inte förstår sig på mellandagsrean. Tror ni inte hon såg ut Molly och Leo gjorde på julafton när vi kom till Kungens kurva igår och hon såg alla sale-skyltar? Antar att det är något som kickar igång hos dom flesta av oss. Själv älskar jag mellandagsrean, vem älskar inte att fynda? Här är mina bästa tips för hur man lägger upp rean på bästa sätt:

 • Tänk igenom vad du faktiskt behöver och vill ha. Det är lätt att ryckas med när man står i butiken och hittar en locktång med 50% rabatt men sen kommer man på att man inte ens har hår nog att locka. Tänk efter innan shoppingturen vad du faktiskt behöver hemma eller vill investera i, bra basplagg, nya vinterpjuk eller kanske en ny dammsugare.
 • Om du tvekar, skit i det. Står du med en tröja och tänker ”ja eller kanske eller nej, eller ja?” – då vill du inte ha den på riktigt. Skit i den och gå vidare tills du hittar det som gör att pulsen stiger och du känner kärleken strömma.
 • Åk in tidigt, eller väldigt sent. Satsa på att vara i butiken antingen när dom öppnar vid 10 eller vänta till någon timme innan stängning. Åk gärna till shoppingcenter som inte är megahypade typ Mall of Scandinavia. Ta nån lite mindre så är det garanterat mindre folk.
 • Sätt upp en budget. Annars kan det lätt spåra ut. Bestäm innan hur mycket pengar du får lägga på rean och håll på det hårdare än det där nyårslöftet om att börja träna och bli en bättre människa.
 • Spara kvittot. Jag vet inte hur det är med er men ibland har jag slängt kvittot eftersom det ändå inte är öppet köp på reaprylar men sen har skiten gått sönder. Ha kvar kvittot så kan du få pengarna tillbaka eller tillgodokvitto om nåt sånt händer.
 • Kolla kvalitén. Lätt att man rycker åt sig allt som är nedsatt med 70% men ha lite is i magen och kolla att det inte är hål, taskiga sömmar eller bara usel kvalitet överlag. Inte kul när man tror att man fyndat men kommer hem med skit som går sönder efter en gång.
 • Shoppa hemifrån. Varför ska man ut och trängas egentligen? Nu kan man ju beställa allt online och slippa stå i milslånga köer. Fynda direkt från soffan är livets liv. Fast jag gillar också känslan av att vara i en butik och komma hem med grejer, typ som en jägare på stenåldern som kommer hem med sitt byte. Bara det att mitt byte är märkesskor eller elektronik hehe =) Svårt för barnen att bli mätta på det bytet.
 • Deala alltid. Är kartongen lite kantstött, en söm trasig eller har du bara feeling? Försök få personalen att sänka priset ännu mer. Du ångrar aldrig en bra deal så det är alltid lönt att försöka (också kul att få Paula att skämmas i affären).

Hon försöker se lugn ut men man ser hur shoppingbegäret brinner i ögonen.

Kommentera

 1. Sara

  Jag kanske är den enda i världen men jag avskyr shopping. Tråkigt, svettig, dyrt och folk överallt 😵 Fy faaaen. Köper bara saker jag behöver. Sånt där ”bara vill ha” får vara just vill ha och inte måste köpa.

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.