November 2017
Uncategorized

Förändringen är total

Äntligen ny frisyr! Va tycks? Bättre nu, eller bättre innan?

Kommentera

Visa alla 7 kommentarer
Allmänt

Äntligen torsdag

Mår: Okej, sovit ganska dåligt. Tuffa drömmar och gråtande barn satte sina spår. Paula var på AW med Loppi igår, så jag var solo med barnen. Den kritiska perioden är alltid mellan 22:00-01:30.

Sovtimmar: Jag la mig klockan 21, men somnade 23:00 och sedan var jag uppe och fixade välling vid 00:30 och sedan kom Molly in gråtandes vid 01:30. Tjena livet!

Vaknade: 07:00, fixade mig själv och sedan väckte jag ungarna. Att förklara för en 4 åring att vi har lite bråttom eftersom vi ska käka frukost tillsammans på förskolan är lite som att säga till en dement dam att berätta om hur dagen har varit. Leonore är inga konstigheter, hon tycker det är kul att klä på sig. Molly hittar miljoner andra saker att göra samtidigt som hon ska klä på sig. Jag har alltid mutor, men försöker oftast utan och sedan när tålamodet är mindre än min skäggväxt så plockar jag fram mutorna.

Jag: Har suttit med vårt försäkringbolag hela morgonen. Först och främst tappade jag min guldkedja i somras och tänkte att jag åtminstone skulle få tillbaka pengarna jag köpte den för eftersom jag köpte den till ett pangpris. Tydligen inte, dom hänvisa till något som heter åldersavdrag. Hur kan ni göra det på guld frågade jag? Det är bara så det är tydligen. Jag fick tillbaka hälften av vad jag köpte kedjan för, vilket såklart var surt. Pengarna jag fick räcker väl knappt till en silverkedja. Sedan hade vi incidenten i vårt arbetsrum när hyllan välte rakt över arbetsbordet och datorn. Nu fick jag svar från försäkringsbolaget gällande datorn. Den har gått över nyföräskringsvärdet (eller vad det heter) med 3 månader, så nu får jag istället 20% av nyvärde. Istället för en ny dator. Dom 20% räcker till ett nytt tangentbord och en mus, på sin höjd. Haha. Det går bra nu.

Annars: Är jag glad och rätt lycklig. Livet går i den riktning jag vill, förutom att jag bråkar med förkylningar. Det är inte lätt att ha småbarn samtidigt som man tränar och ständigt bryter ner sitt immunförsvar. Jag har sagt till Molly att jag inte pratar inne på förskolan nu för tiden för att jag tränar på att hålla andan. Verkligheten är att jag inte vill andas där inne, risken att bli sjuk är för stor. Haha

Nu: Klippa mig

Glöm inte: Bra killar finns bakom varje hörn sa gud och gjorde sedan jorden rund.

Kommentera

 1. Milla

  Byt försäkringsbolag. Så är det inte hos andra. Vi fick fullt värde för iPhone, Mac-dator bland annat och de var betydligt äldre än 3 månader.

  1. E

   jag tror han syftade på att nyförsäkringsvärdet gått ut för tre månader sedan 🙂 inte att den bara räckte i 3 månader.

 2. Sandra

  Vad har du för föräskrings bolag egentligen? Jag har Länsförsäkringar och hade inbrott i bilen, fick ersättning för guld halsband som 2 år gammal full pris en vinter jacka som va 1 år gammal full pris en Gucci väska utan kvitto (gåva) full pris också ett år gamal! Länsförsäkringar är guld försäkring!!

  1. Erika

   Jag har också länsförsäkringar och vi fick tillbaka väldigt mycket när vi förlorade hela vårt förråd i översvämning. Bästa försäkringsbolaget!!

 3. Isabelle

  Hej! Har du tips på övningar som är bra för ben/rumpa när man har överrörliga leder? Min överrörlighet har lett till knäproblem och ex utfall gör alldeles för ont dagen efter i knäna. Squat fungerar om jag verkligen koncentrerar mig på att inte böja bak benen för långt när jag ”kommer upp” igen. 🙂

 4. Anonym

  Det är inte bra med mutor Hugo, har barnen ingen egen drivkraft eller…? Låter som operant betingning…(behandlar barn som djur..)

 5. Sofia

  Kommer podden inte ut den här veckan? Bestämde ni er för att sluta med den? Tyckte ändå att ni nämnde någonstans att den var på väg upp och att ni skulle berätta hur ni skulle göra med den framöver…? Eller har jag helt inbillat mig det?

Visa alla 13 kommentarer
Allmänt

Julklappstips och lite träning

Tränade lite idag. Det är alltid lika roligt att komma tillbaka till träning efter sjukdom, lika hård käftsmäll varje gång. Det som är skönt är efteråt, då vet man att man är tillbaka. Bästa känslan.

Dagens träning bestod av flås och det kändes som min puls slog i taket redan vid uppvärmningen, så då kan ni tänka er hur resten av passet gick. Det enda jag tänkte på var att köra i mitt eget tempo och hur skönt det skulle bli när jag var klar. Haha.

Det är ofta jag leker med mina egna tankar (demoner) när jag tränar. Oftast räknar jag på konstiga sätt för att lura mig själv om det inte är så mycket kvar. Om jag tex kör en workout med 5 olika övningar och 50 reps i varje övning. Då räknar jag 10 reps i taget och sedan börjar jag om från noll. Så tänker jag ”nu ska jag bara upp till 10, 5 gånger och sedan är jag klar”. Det hjälper mig ganska mycket faktiskt. Det gör att jag kan trycka på lite extra på något sätt.

Andra saker jag har börjat med på senare tid. Lägga ner mellan 10-15 minuter på uppvärmning. Det är viktigare än vad man tror att få igång lungor och hjärta innan ett hårt flås pass.

En bra bok att köpa till någon ni älskar i julklapp hittar ni HÄR!

Kommentera

 1. Isabella

  Har en fråga ang back squat. Jag front squatar och squatar med kettlebell framför mig utan problem men det känns omöjligt att att göra en back squat och med stång över huvudet. Känslan är att jag faller bakåt så resultatet blir att jag lutar mig för mycket framåt och ryggen böjs. Jag funderar på vad det är jag behöver träna upp. Kan det vara bröstet eller ryggen eller rent av bara rörligheten? Jag sitter på huk utan problem och squatar djupt i övrigt så den rörligheten är inget problem. Ha de gott!

 2. Elin

  Uppvärmning är så tråkigt.. men SÅ bra! Kör också 10-15 min uppvärmning. framförallt rörlighet med pinne. Träningspasset blir mycket bättre när man är ordentligt uppvärmd 🙂

 3. Julia

  Hej Hugo!
  Jag följer dig och Paula verkligen överallt och älskar er personligheter!!! Känns typ som att jag känner hela eran familj efter alla dessa år jag följt er 😂
  Men det jag vill fråga är… jag har precis börjat på crossfit efter att ha varit en Friskis och Svettis nörd✌🏻 Och jag minns att du prata om att man bör börja stretcha när man kör crossfit. Och mycket riktigt, det behöver jag med.
  Såååå jag undrar om du kan göra ett inlägg med bra stretch-övningar?😇😇
  PS. Ni är bäst. Både du och Paula. / Julia

 4. Sandra

  Har beställt din bok till min man nu. Han har väldigt svårt att ta sig iväg när han kommer hem sent och det är mörkt, sen vill inte vår son att pappa ska åka iväg (pappig period för tillfället) och så har vi en bebis hemma, haha ja inte helt lätt, men det blir nog bättre snart och då kanske din bok är en hjälp på vägen 🙂

  Måste också säga att du är otroligt givmild, tänker på vad du har gjort för Cecilia (prisonbeauty.blogg.se) himla fint gjort av dig.

Visa alla 9 kommentarer
Allmänt

Lite bröllopstankar

Igår var jag och Paula och kollade på ett ställe. Stället hette Siggesta gård och ligger ute på Värmdö. Jättefint tyckte jag, Paula var inte helt med mig. Eftersom att jag har lika mycket intresse av bröllopslokal som Paula har av Crossfit så är det hon som får bestämma.

Det som är viktigt för mig när det kommer till bröllop är:
Gästerna- ska känna sig välkomna och ha det bra under hela vistelsen. Det ska inte finnas en tråkig minut.
Dagen innan- Jag och mina bestmans ska ha en kanondag och kväll dagen innan bröllopet.
Temat- På bröllopet måste vara minnesvärt. Gästerna ska gå från vårt bröllop med ett minne för livet och det ska även vi göra.
All inclusive- Jag känner att det är viktigt att bjuda gästerna på allt. Alla skall känna sig bortskämda på både dryck, mat och fest.
Framträdanden- Jag tycker underhållning är viktigt.
Dress code- Väldigt viktigt.
Övernattning- Den känns viktig för mig. Jag vill att man avslutar bröllopet dagen efter med en brunch eller frukost. Viktigt med bra avslut.
Bröllopssviten- Man gifter sig bra en gång (förhoppningsvis)
Ljus- Väldigt viktigt. Atmosfären skall upplevas som mysig.
Bröllopsklänning- Längtar tills jag får se Paula i sin.

Mindre viktigt:
Plats- Jag tänker att det är vi som gör bröllopshelgen till något minnesvärt och inte platsen.
Blommor- Hur kan blommor vara så dyrt?. Jag tänker att man egentligen skulle kunna plocka lite buketter själv och ställa ut. Paula håller inte riktigt med.
Kyrka- Kyrka som kyrka kan jag känna.
Vickning- På småtimmarna spelar det ingen roll vad man får att äta. Allt går ner när gästerna är fyllda med dryck.
Transport för brudpar- Jag har sett att vissa åker Rolls Roys etc. Jag skulle kunna skjutsa Paula på en cykel och inte ha några problem med det.
Bröllopstårta- Har någon av er någonsin kommit ihåg ett bröllop för tårtan?

Har jag missat något?

Kommentera

   1. Jessika

    Ja, det är en fantastisk plats i oslagbar miljö både inne och ute. Hela hotellet är så fint inrett. Tycker Hugo och Paula ska komma och titta 😉

 1. D

  Oh shit finns de så mkt att tänka på inför bröllop, inte undra på vi inte ens planerat ett. Eftersom övernattning är ett måste för dig tycker jag ni ska kolla en bit bort, Loka Brunn. Helt galet vackert, kyrka finns, avsluta bröllopet med brunch å en spadag

 2. Maline

  Har ni kikat på Fågelbrohus på Värmdö? Jag och min sambo har bokat in vår vigsel där nästa år. Där kan man få gifta sig på plats om man inte vill ha ett kyrkligt bröllop. Sen finns boendet där vilket vi uppskattar mycket. Paketpriserna är bra i jämförelse med många liknande, eller t.o.m mycket sämre ställen, som kan ha mycket mindre att erbjuda fast för dyrare kostnad. Du kan välja alltifrån endast vin till 3-rätters middagen eller också drinkbiljetter eller fri bar. Tårta ingår i paketpriset då de samarbetar med ett lokalt konditori, samma sak med blommorna då de samarbetar med en lokal trädgårdshandel. Supergullig personal och väldigt god mat!

  Är övertygad om att det kommer passa oss perfekt i alla fall 🙂 Hoppas att ni också hittar ert perfekta ställe!

 3. Jennifer

  Jag tycker:
  – bröllopstårta är sååå överskattat, vi körde ’vanlig’ efterrätt istället. Supergott!
  – att det finns vickning är viktigt, men vad det är är mindre viktigt (korv m bröd, mackor, allt som man kan äta med händerna)
  – blommor är superdyrt, vi beställde från en blomgrossist och satte ihop buketterna och vigselbågen själva
  – jag gifte mig utomhus med vigselförrättare, förstår inte vitsen med att gifta sig i kyrkan om man inte är troende. Med vigselförrättare har man även mer att säga till om vad som sägs under vigseln vilket är mysigt. Vår förrättare fokuserade på vår kärlekshistoria och vad som är viktigt för oss i vår kärlek. Väldigt fint! Åh villgifta mig igen nu (med samma man!)

  1. Jennifer

   Glömde MATEN! Maten och drycken var viktigt för oss och det var otroligt uppskattat av gästerna. Av de bröllop jag varit på där de haft en liten grillbuffet som huvudrätt (som vi också hade) har det varit mest uppskattat, bättre än en serverad tallrik. Du som är grillmästare och dina hungriga crossfitkompisar lär uppskatta att få ta mat själv 🙂

 4. Jennifer

  Angående dress code är mitt tips att köra relativt ledigt, alltså typ ’kavaj’ eller ’sommarfin’, eller snäppet finare – ’kostym’. Kör ni smoking eller frack låste de flesta killar hyra/köpa och det kan kännas lite stiff. Jag har varit på bröllop med klädsel alltifrån bohemchillat till frack och ledigare klädsel gör gästerna mer bekväma och man har lättare att släppa loss och ha kul! Du och dina marskalkar kan ju fortfarande ha smoking om du vill vara extra fin 🙂

 5. Maria

  Hej Hugo, har en liten träningsfråga jag hoppats på att du kan svara på 🙂 Det är så att jag har börjat träna nu, har gjort det i en månad. Började träna mestadels pga mina celluliter som jag har på rumpan och baklåren. Jag har träna regelbundet i lite mer än en månad, men jag har fått betydligt mer celluliter , sedan ja började träna. Kan tillägga att jag kör mycket kondition, ca 50 min på löpbandet , bränner 500 kalorier samt övningar yogamat och lite styrketräning. Maten är helt okej, äter varken 100 procent nyttigt , men inte 100% dåligt. Försöker förvänta mer än vad jag äter.

 6. Malin

  Helt ärligt nu Hugo, vad tycker du om att Paow är tillsammans med en 17-åring som kallar henne ”min livspartner” … Que? Ingen har väl missat att hon och Lance Hedman-Graaf är tillsammans … jag tycker det är opassande. Även om han är ”mogen för sin ålder” så undrar jag hur hon tänker?! Hon är nog inte riktigt som han ska i huvudet … Vad tycker du i ämnet?

  1. Malin

   Helt ärligt nu Hugo, vad tycker du om att Paow är tillsammans med en 17-åring som kallar henne ”min livspartner” … Que? Ingen har väl missat att hon och Lance Hedman-Graaf är tillsammans … jag tycker det är opassande. Även om han är ”mogen för sin ålder” så undrar jag hur hon tänker?! Hon är nog inte riktigt som HON ska i huvudet … Vad tycker du i ämnet?

   1. Idiot

    Veeem fan bryr sig om paow, här sitter killen och skriver om sin framtid med Paula och deras bröllop ihop o så ställer du en dum fråga om hans ex, get a life

  2. e

   Har verkligen tänkt på att Paow och Hugo utgör ju verkligen bilden för det där att ha vunnit eller förlorat över sitt ex. Paow har efter de gjort slut dela opererat sig och tatuerat sig till oigenkännlighet, och ser riktigt sliten ut, sedan har honvarit med i alla B-reality-tv shower som finns inkl lyxfällan och är nu ihop med en 17-åring… medan Hugo har mognat, bildat familj osv osv. Jag skulle fan tycka synd om mitt ex om han hade gått ner sig så mycket som Paow haha

Visa alla 34 kommentarer
Allmänt

Onsdag och status

Mår: Bra, idag kommer jag träna =)


Säkerheten: Fick för mig igår kväll att vi måste höja säkerheten här hemma. Halva natten satt jag uppe och installerade en rad massa saker.
Och: Det där är problemet med mig. Helt plötsligt kommer jag på något och så släpper jag allt jag håller på med och börjar med det nya. Jag satt och jobbade när jag kom på att säkerheten skulle tas till nästa nivå. Om det blev mycket jobb när jag var klar vid 00:30. Not so mycket.
Sovit: Som en kung, men vi måste ha ny bäddmadrass. Jag tror att vår börjar ge upp. Kan den göra det efter 5 år?


Vår: Säng var btw mitt och Paulas första gemensamma köp. 30.000 på avbetalning, vilket radarpar. Haha.
Annars: Leker livet och jag är på bra humör. Det bästa som finns är att vakna och känna att man skulle kunna rädda världen om man ville.


Igår: Åkte jag bakom en bil och vi närmade oss ett övergångsställe. Kanske 2 meter innan bilen framför mig passerade övergångsstället så kom det en cyklist från ingenstans. Cyklisten blev påkörd och drog sedan därifrån. Det måste garanterat ha gjort ont och det måste garanterat ha blivit märken på bilen. Alla åkte alltså därifrån som ingenting hade hänt. Jag kan inte sluta fundera på vems fel det egentligen hade varit om det hade blivit en grej? Hjälp mig, jag kan inte komma till ro innan detta är utrett.


Nu: Frukost
Glöm inte: Ibland är den svåraste vägen, den rätta vägen.

Kommentera

 1. Malin

  Precis det här ”scenariot” frågade jag min körskolelärare för ett par år sedan när jag tog körkort. Det är ju en förares mardröm när en cyklist bara cyklar rakt ut på ett ”övergångsställe” det svaret jag fick var följande: Bilisten är alltid skyldig. Hur än situationen är, den som kör bilen är den skyldige. Jag blev chockad över svaret och har sedan jag fick mitt körkort krypit förbi övergångsställena i vår lilla håla. Lärt mig alla utantill, på riktigt.

 2. Cecilia, - En blogg om drogmissbruk, fängelse och kriminalitet

  Hej!
  Även om ingen kan rädda hela världen kan alla göra något och det visar verkligen du. Jag vet fortfarande inte hur jag ska tacka nog och även om mitt liv inte är en hel värld, visar du så tydligt vad medmänsklighet är.

  När mamma ringde imorse och berättade att hon fått ytterligare en swishning från dig i natt hade jag svårt att tro henne, svårt att relatera till att det här händer lilla mig. Att ha klarat dessa fem månader ren känns omöjligt ännu större, det ger mig ännu mer styrka att kämpa vidare och du blir ytterligare en person jag vill hålla mig ren för.

  Du är en fantastisk förebild och jag hoppas verkligen du inser det själv, Paula och tjejerna har sådan himla tur och såklart du som har dom. Ni är familje-goalz rakt av ❤️! Herregud vad jag är tacksam, Hugo!

  (Nu ska jag ut i skogen och leta granris i min varma, fina jacka ☺️).

 3. -Jenny-

  Var det ett övergångsställe med cykelöverfart? Cyklar har inte företräde som gångare men det är ju bra om bilar stannar. Jag cyklar aldrig innan jag ser att bilen ser mig och daltar in. Cyklisten borde tagit ögonkontakt med föraren innan han dundrat på, för det var väl en han?

 4. Nicole

  Jag skulle säga att det nog var cyklisten fel, även vi som går och använder cykel tänker jag måste bromsa in lite vid övergångsställen for att vara säkra att ingen bil kommer. Även om man har företräde så finns det dom som inte stannar, så körde denne person rakt ut framför bilen så har bilen ingen chans att stanna.
  Tycker iallafall jag. Fult att han intr stannade också.

Visa alla 8 kommentarer
Allmänt

4 frågor

Vad ser du fram mot just nu?

Kortsiktigt att bli frisk och då ska jag fan hålla mig frisk för resten av livet, orealistiskt kanske.

Sedan ser jag fram mot julafton, sälen och sedan Maldiverna i januari. Jag ser även fram mot 2018, jag har starka känslor om att det kommer bli ett väldigt bra år. Förmodligen ett av dom bättre åren i livet.

Jag ser även fram mot att hämta vår nya bil i januari. Jag har lånat en likadan som jag kör nu och älskar känslan av att köra ett miljövänligt monster. Pendlingen här i stan gör jag helt utsläppsfritt och dom längre resorna planerar bilen åt mig. Den kör nästan av sig själv och ljudisoleringen påminner om tystnaden man känner när man dyker under vattnet.

Vilket är ditt drömjobb?

Tror jag har svarat på det förut, men brandman står högt upp hos mig. Tanken av att få jobba med kroppen, hjälpa människor & djur och att få träna på arbetstid gör mig intresserad. Att dessutom inte veta hur jobbdagen kommer se ut tror jag skulle passa mig som en örn i luften.

Om du skulle få välja något att bli bättre på?

Kanske lära mig att leva i nuet lite grann? Jag är ganska dålig på att njuta för stunden. Jag blir rastlös av tanken 😂. Jag skulle även vilja kunna boka en resa med bara mig själv och min bok till ett varmt land. Att vara ensam är jag sinnessjukt dålig på och det skulle jag vilja bli bättre på.

Det största materiella vill ha just nu?
En rullresväska från LV är riktigt aktuellt just nu. Annars inget speciellt. Kanske en robotdammsugare? Någon av er som har en sån? Bra eller?

Kommentera

 1. Mallan

  Köp robotdammsugare! Jag trodde inte det skulle funka men det har revolutionerat livet. Med småbarn är det fan det bästa sedan färdigblandad ersättning. Bara gör det, du kommer att älska den typ mer än nya bilen, lovar!

 2. Maria

  Vill tipsa om Nödkassen på Facebook. Så många familjer som behöver hjälp med blöjor, kläder,mat och julklappar. Så lätt att hjälpa,. Jag gör det minst en gång i månaden vill hjälpa alla men det går tyvärr inte

 3. Isabelle

  Robotdammsugare är det bästa <3 Slipp dammsuga varje dag under höst/vinter som man annars gör då så mycket skit släpas in. Räddningen! Har en Cleanmate S 300, köpte den när den var på kampanj för 499 pix. Älskar bra affärer!

  1. Maline

   Nä nu ser jag den fjärde frågan under sista bilden. Den ser dock jättekonstig ut 🙂

   Det största materiella vill ha just nu? <<< ullresväska från LV är riktigt aktuellt just nu. Annars inget speciellt. Kanske en robotdammsugare? Någon av er som har en sån? Bra eller?

Visa alla 11 kommentarer
Allmänt

Status

Mår: Lite bättre, men inte helt 100.
Antal sovtimmar: 6. Jag kom i säng alldeles för sent igår. Jag satt med räkningar och ett samarbete om en grill som borde bli årets julklapp.
Sovit: man sover inte jättebra när man har två barn som ligger och hostar halva natten samtidigt som man själv ligger med frossa och har näsborrar som en fisk.


Paula: Och jag firade 6 år igår. Tiden går fort när man har roligt. Bla har vi hunnit skaffa 2 barn, varit utomlands 25 gånger, flyttat 4 gånger, tjafsat 167 gånger, gjort slut 2 gånger. Framförallt har vi älskat varandra 2192 dagar av 2192.


Molly: ”Hörru pappsen” är hennes färskaste utryck. Det finns inte en dag när jag inte skrattar åt Molly. Det bästa är när hon ska sjunga för Leonore i bilen. Stackars hennes musiklärare i framtiden.


Har ni lyssnat: På misslyckande podden som jag var med i? Vad tyckte ni?


Vår podd: Den kommer att släppas senare idag och beslutet är fattat.
Nu: Frukost
Glöm inte: Att en kackerlacka kan leva 10 dagar utan huvud. Där kan vi snacka om jobbiga dagar!

Kommentera

 1. A

  När gjorde ni slut och hur länge? Hur kändes allt då? Hade ingen aning om det och menar inte att snoka men hade vart kul att läsa om hur kärleken till varran övervann tankarna att gå skilda vägar

 2. Delia

  Gillade Misslyckande-Podden. Det kändes ärligt och öppet men utan värderingar i varken misslyckanden eller framgångar, vilket därför kändes snarare peppande och intressant att lyssna på 😄

Visa alla 7 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.