September 2017
Allmänt

Kliande små kryp

Inlägg i samarbete med Paranix och Luskollen 

För ett tag sen tipsade jag er om Luskollen och hur det gick till när jag körde en ordentlig luskamning på Molly som drog med sig gnetter hem från föris. Leo klarade sig vilket känns skönt med tanke på att enda sättet man får henne att sitta stilla mer än 5 sekunder är genom att limma fast henne i stolen. Det var med andra ord bra att jag paranixade bort dem kvickt.

Förra helgen var det ”Avlusningsdagar” i hela landet så jag hoppas ni tog er en ordentlig koll på alla i familjen (själv satt jag som en schimpans och pillade igenom Paulas hårbotten). Det är fortfarande högsäsong för löss så jag vill bara uppmana er att kamma igenom håren på era barn regelbundet och se till att alltid ha lusbehandling hemma ifall ni stöter på något kryp. Jag slår ett slag för Paranix – de har produkter i både schampo- och sprayform och är buslätta att använda. I filmen ser ni hur det gick till tidigare i år när jag paranixade bort gnetterna i Mollys hår.

Kommentera

 1. Theresa williams

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

Uncategorized

Family friday

Fullt upp med dom här idag, samtidigt försöker man jobba och vara en grym farsa. Ungefär lika lätt som att spela gitarr utan fingrar. 

Trevlig fredag på er!

P.S jag kommer vara på workout parties ikväll med Clean, så kom förbi vår monter om ni ska dit. 


Bra badhus. Husbybadet: 

Kommentera

 1. Mathilda

  minns det badet från när jag var liten. Det som jag minns starkast är när jag o mina tjej kompisar (var väldigt små) blev tafsade på rumpan mm utav vuxna män som stod stilla i strömtunneln, typ varje gång vi var där.

Allmänt

God morgon världen

Idag ska jag köra heldag med dom här två <3. Badhus och lekland

Kommentera

Allmänt

Vårt smarta hem

I samarbete med Telia Zone och Smarta hemmet

Som jag berättade om tidigare har jag och Paula ett riktigt kul samarbete med Telia Zone i höst. Vi har helt enkelt fått lite hjälp med att göra vårt hem smartare än vad det varit tidigare. HÄR hittar ni mitt förra inlägg där ni fick följa med på en house tour hemma hos oss.

Vadå smart hem? kanske du undrar nu. Kan det räkna, stava och fixa bokföringen?
Nej (men det där med bokföring vore ju dock kul om Telia fick till, skulle varit guld att slippa den), i slutändan är vårt hus faktiskt bara ett hus och ingen tänkande människa men med hjälp av Telias wifi (Telia Zone) synkar vi appar och tjänster vi använder oss av hemma så att de samspelar på ett riktigt smart sätt. Det gör vardagen lite lättare helt enkelt.

Något jag skulle vilja lyfta lite extra den här gången är IFTTT (If This Then That) som är perfekt för mig som har lika bra minne som en nyvaken guldfisk. IFTTT gör att saker sköts lite av sig själva – till exempel att bilder från telefonen laddas upp automatisk i molnet när man kommer hem till zonen, utan att man själv behöver synka. Hur många är som mig och tänker att ni ska säkerhetskopiera sen? Det där ”sen” kommer alltid lite för sent dock, typ som när jag råkade bada med telefonen i somras och blev en iPhone fattigare. Paniken som uppstår när man tänker på de tusentals bilder på barnen, resor och annat är inte att leka med. Nu laddas mina bilder upp i molnet så fort jag kommer hem utan att jag behöver tänka på det.

P7027909Efter bad med iPhone

Vi har också synkat våra Arlo-kameror som jag berättade om i förra inlägget. Tack vare IFTTT aktiveras våra kameror på en gång när vi lämnar zonen och avaktiveras när vi kommer hem igen. Man måste alltså inte komma ihåg såna saker själv utan kan lita på att ens smarta hem sköter sånt åt en. Skönt för Paula som är van vid att vara min kom-ihåg-lista. Nu kan jag överlåta mycket av de punkterna till IFTTT och vår zone. Tack Telia!
hugo arlo

Jag och min stora kärlek. Och så Paula till vänster. 

Vill du veta mer om hur du får ett smartare hem? Gå in på Smarta hemmet av LOPPI och Telia Zone där de samlat info och tips.

Kommentera

Uncategorized

Barnen sover

Och äntligen dags för lite lugn och ro, tänkte läsa en bok också. Frågan är bara vilken jag ska välja 

Kommentera

Allmänt

En liten TB

April 2014 fick jag möjligheten att åka på ett perfekt dygn med en vän. Jag tog med mig Jonas och första aktiviteten på dygnet var att sy upp varsin skräddarsydd kostym på Rose & Born. Eftersom vi direkt efter leverans skulle vidare mot Grand hotell så åkte vi i kalsonger till butiken.

IMG_0063

IMG_0068

IMG_0092

När vi var klara och fina så väntade vår egna chaufför utanför och tog oss vidare till Grand Hotel för frukost:

20140405-093712.jpg

Mätta och belåtna satte vi oss i bilen igen. Nästa stopp var Arlanda Vip Service. Jag tänkte att det var en lounge som fanns inne på Arlanda, helt fel. Vip Service är en egen terminal där man får tillgång till en egen lounge med personal. Vanligt är tex att världsstjärnor, politiker och väldigt förmögna människor tar den vägen. Du behöver inte checka in, inte stå i kö och dom kommer och hämtar dig när det är dags att stiga ombord på planet. Självklart får du skjuts av en av deras egna bilar till flygplanet, du stiger på sist av alla och inte samma väg som resten av passagerarna.

20140405-093137.jpg

20140405-093203.jpg

20140405-093210.jpg

Därefter flög vi business till Amsterdam. Klev av och satte oss på en av Amsterdams finaste krogar. Lunch som smakade utsökt serverades.

P4050215

P4050220

P4050267

Efter någon timmes strosande på Amsterdams gator så åkte vi tillbaka till flygplatsen och satte oss på ett nytt flyg som tog oss till Paris. I Paris checkade vi in på ett fint hotell, käkade god mat och sedan drog vi på fotboll. Här är dom sista bilderna från resan. Man kan säga att kvällen och natten blev en minneslucka =). Jag missade även flyget hem morgonen efter och det hade inte varit hela världen, om det inte var så att Paula väntade på mig i Helsingfors. Stämningen var tryckt när jag kom hem.

P4050315

P4050320

P4050322P4050234

P4050224

P4050298

P4050326

Den här upplevelsen kommer jag dock sent att glömma.

Kommentera

Allmänt

Vem är du??

Paula: Har äntligen (efter 6) år kommit på att hon är dålig på att medge när hon har fel. Dessutom erkänner hon också att hon är dålig på att be om ursäkt. Det är ganska roligt det där. Jag har absolut inga problem med att erkänna när jag har fel och jag har heller inte några problem med att be om ursäkt.

Jag kan säga att Paula har oftast rätt och hon har inga problem att säga till mig när jag har gjort fel. Jag sväljer det 99 gånger av 100 och säger att jag skall bättra mig, eller tänka på det tills nästa gång.

Däremot så händer det ibland att jag faktiskt har rätt, då försöker jag oftast säga det på ett bra sätt. Ändå lyckas Paula alltid vända det, jag vete fan hur hon gör. Från att jag har rätt, så slutar konversationen med att Paula ”fått” rätt och diskussionen är över. Jag vet iofs varför det slutar med fördel Paula. Jag orkar inte kriga om en skitsak. Jag vill bara att budskapet ska komma fram, thats it. Nu när Paula har erkänt att hon är dålig på att medge när hon har fel så kanske det blir annorlunda. Om jag ger Paula konstruktiv kritik och hon svarar ”Absolut, du har rätt. Jag ska tänka på det tills nästa gång”. Då är det över och alla är nöjda.

Att bemöta kritik är något vi alla kan bli bättre på. Man känner sig oftast väldigt träffad av kritik. Kritiken behöver absolut inte vara negativ, men ändå går vi in i försvarsställning och agerar därefter. När man sedan har smällt det hela så brukar oftast polletten trilla ner, men då är det försent.

Är du den typen som krigar till döden för att få rätt, men sedan efter en stund kommer på att partnern kanske hade rätt?

Eller är du den personen som är bra på att ta emot kritik och svarar moget på en gång?

img_2735-1.jpg

Kommentera

 1. tp

  Jag brukar säga att jag har fel bara för att undvika en konfrontation haha, så jäkla skönt. behöver inte alls ha rätt, behöver bara inte ha människor som ska tjafsa. lugn och ro. sen kan man nästan alltid fixa saker i efterhand och då lär sig folk av sina misstag och jag slipper ta en konfrontation haha.

 2. Elin

  Jag säger nästan att jag har fel för ofta. För att försvara mig! Heller inte så bra. I mitt förra förhållande så var hon en världsmästare på att få sina fel till rätt, jag blev tokig men förstod heller inte alltid att det var det hon gjorde. Hon erkände också att hon var grym på att omvandla det. men vi kunde ha heta diskussioner. I mitt nuvarande förhållande erkänner vi om vi har fel båda två, och är vi oense och inte kommer fram till det så slutar det med ”Vi är överens om att vi inte är överens” haha 😉

 3. Line

  Jag har definitivt svårt att erkänna/inse att jag har fel och även ofantligt svårt att säga förlåt när det är allvar. Tror att det kan ha med dålig självkänsla att göra som Jenny sa. Åtminstone i mitt fall. Märker att jag 9/10 gånger ifrågasätter vad jag sagt eller skrivit samt skuldbelägger mig själv vid bemötande med nya människor, eller vid mailkontakt och personen inte svarar; ”Men hjälp nu måste jag ha skrivit något konstigt” fast att jag var nöjd med min formulering från början. Kanske är det därför jag alltid tycker att min pojkvän har fel och inte jag, för att kompensera på något undermedvetet plan.

 4. Jenny

  Jag har nog svårt att erkänna när jag har fel och väldigt svårt att be om ursäkt tyvärr. Tror det hänger ihop med dålig självkänsla.
  Tack för en grym blogg och podd 🙂

Visa alla 6 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.