Februari 2017
Uncategorized

Det är en sån kväll

?

Kommentera

Uncategorized

Konversation

Människor som är roliga vet oftast inte om det och på så sätt blir dom roliga. Därför är barn nästan alltid roliga när dom pratar. Molly är inget undantag. I söndags frågade hon tex min mamma och sin farmor om hon skulle ha barn snart. Mamma svarade nej och började skratta. Jag sa till mamma att det inte var någon dum fråga om man utgår från hur hennes mage ser ut. Det tyckte hon inte var lika roligt ?

Nyss satt vi i bilen när Moa ringde. Moa är vår vän som är gravid och även har sonen Jack som är Mollys kompis.

Moa: Hej Molly

Molly
: Hej

Jag
: Molly, visste du att Moa ska ha barn snart

Molly
: Nej

Moa
: Ja, det ska jag

Molly
: Men ska du byta ut Jack då?

Moa
: Nu kissar jag på mig

Molly
: Men har du blöja? Annars blir det blött i byxorna

Jag
: Molly, jag tror bara hon tyckte du var gullig och därför kissade Moa på sig

Molly
: Hmm ?

Annars: Har vi precis varit på säsongens sista simskola. Molly fick diplom för att hon simmade runt hela basängen. Hon kan simma nu, strulet är bara att hålla huvudet ovanför ytan och kan man inte det så kan det bli jobbigt i längden. 

Idag: Jobbat, varit på möte, tecknat nytt elavtal, betalat räkningar, tecknat försäkring osv. 

Imorgon: Tillträder vi vårt nya hus, spännande. 

Nu: Middag. Currygryta med ris!

Kommentera

Allmänt

Barnrummet och morgon

Dom här j•vla blåsorna som ska besöka mitt liv med jämna mellanrum och se till att jag inte får njuta av mina måltider.

IMG_3609.JPG

Igår gjorde jag om workouten. Kapade nästan en minut och kom i mål på 11:37, bravo mig. Såhär mådde jag efter det:

P1050562

Paula: Har ritat hela barnrummet nu. Hon har verkligen gått all in för det här med flytten. Dom har bilderna fick jag igårkväll på sms:

IMG_3610

Molly: Sover

P2280685

P2280683

Leonore: Är vaken kan man säga

P2280675

Nu: Frukost

Kommentera

 1. Sofia

  Hej Hugo! Jag har haft afte sedan jag var liten och har lidit av det i snart 20 år. Vet precis känslan! Som alla andra tipsar om, köp oralmedic! Det är en vätska i en tops som du lägger på blåsan, du lär gråta av smärta men sedan är smärtan av blåsan helt borta!! Rekommenderar starkt!

 2. Camilla

  Hej Hugo! Nu vill inte jag på något visa alls kritisera er som föräldrar, tvärtom ser jag dig o Paula som stora förebilder! Men märker att er minsta inte brukar vilja somna om kvällarna och har stött på samma problem – så ville bara slänga in ett tips… Testa korta ner på dagsvilan om det är så att hon fortfarande vilar på dagen, istället för ex. 3 h så 1 o halv h eller dylikt! Oberoende är hela er familj så lyckospridande! Kramar

 3. Sandra

  Ja alltså blåsor är så galet jobbigt! Jag har perioder när jag får blåsor titt som tätt hur mycket jag än rengör munnen, sen perioder när jag inte får några alls. Märkligt det där. Men en sak är säker och det är att man ibland kan bli helt handikappad av dem. När de är som värst har jag knappt kunnat prata för det gjort så ont.

 4. Mallan

  Jag har haft sjuka problem med afteblåsor till och från, men så kom jag på att varje gång jag köpte hem rågbröd fick jag ett utbrott.. var alltså överkänslig mot råg! Så fundera på om blåsorna kommer i samband med nåt särskilt käk är dagens tips från coachen 😉 speciellt med tanke på att alla mediciner som ska hjälpa när man redan har blåsor antingen är värdelösa eller gör typ lika ont som blåsorna så känns det ju smartare att försöka undvika att få dem!

 5. Joanna

  Som andra redan tipsat om, du måste byta tandkräm till zendium! Har blåsor titt som tätt så fort jag ”slarvar” och använder någon annan tandkräm. Men inte när jag håller mig till zendium! ??

 6. Malin

  Afte blåsor är inte kul…. för mig hjälpte det att byta till zendium tandkräm. Tydligen innehåller andra tandkräm ett skummedel som kan ge blåsor för oss känsliga 😉 Har också ett munskölj som jag använder om jag känner på mig att det är på gång. Köpt på apotea, kommer inte ihåg namnet dock!

 7. Hejhej

  Den oralmedic provade jag. Dyr som fan, gjorde ont som fan. Blåsan värkte inte längre, men man fick ju ett brännande sår istället som brände lika mycket under lika lång tid. Fattar inte riktigt varför jag någonsin gjorde det. Men jag har fått xylocain utskrivet, bedövnings-salva för munnen. Den öser jag på när mina blåser kommer. Tappar känseln på området under en tid. Tar den framför allt innan mat så jag kan njuta av den 😉

 8. Susanna

  Såg att någon redan tipsat om oralmedic, och ja den är superbra. Gör så in i he*vete ont i 3 sekunder men sedan slipper man mer smärta från blåsan. Om du inte redan provat eller använder sensodyne tandkräm så gör det. Jag har inte haft en enda blåsa sedan jag bytte tandkräm och hade de regelbundet förr. Det är ngt ämne som finns i andra tandkrämer som orsakade mina blåsor varje fall. Lycka till!

 9. MAtilda

  Hade fyra exakt likadana blåsor i munnen förra veckan och får det, precis som du med jämna mellanrum. Köpte mig en AloeVera-planta, skar av en stjälk och delade på den. Sedan masserade jag in den genomskinliga smörjan på blåsorna på kvällen. Dagen efter hade jag ingen smärta alls, gjorde samma sak kväll 2 och efter det var de helt bort. Naturligt och fint att ha i en kruka hemma!

Visa alla 16 kommentarer
Allmänt

Plus och minus

Plus:

– Leonore börjar bli äldre. Igår på badhuset så var hon inte ledsen en enda gång och hon ville flytta in i den stora rutschkanan. Det är helt plötsligt kul att gå och bada med båda barnen. Första året hänger man mest i barnpoolen och den andra får hänga med Molly. Nu börjar vi komma dit där vi kan hänga alla tillsammans och i det djupa vattnet provade vi att sätta på puffar på Leonore, även det gick bra. Kul, ett stort plus.

– På onsdag får vi tillträde till huset. Allt är mer eller mindre klart och jag och Paula är överens. Våningssäng och möbler är införskaffade, Värmdö kakel och design kommer hänga på låset på onsdag för att komma in och börja med ”renoveringen”. Flyttserien drar igång på onsdag igen!

– Molly vill åka skidor. Jag har längtat efter att hon ska säga det. Nu har jag en anledning att åka till fjällen.

– Våra drycker flyger ut ur hemmakvälls butiker och förra veckan hade vi ett nytt spännande möte med en ny aktör. Har ni inte provat våra nya smaker så råder jag er att besöka närmsta hemmakvällbutik. Min favorit är Lime/citron. Vilken är din?

Minus:

– Molly bråkar mycket just nu. Kläderna sitter fel, hon vill inte till förskolan, hon vill inte sitta i hennes bilbarnstol, hennes skor är för små. Hon vill säkert ha en annan pappa också. Det blir väl bättre snart hoppas jag. Jag får dåligt samvete när jag blir sur, men ibland kan jag inte hålla mig. Tänk er själva när man är stressad och vill dra och man har en dotter som ligger som en pinne på hallgolvet och skriker för att pippitröjan är i tvätten. Paula gör ju samma sak ibland, men då skriker hon för att jag har mer följare än henne på instagram ??

– Jag har så mycket kläder, men så lite kläder som jag använder. Jag kanske ska göra en bloppis här på bloggen där alla pengar som kommer in går till välgörenhet. Det är bara logistiken kring det hela som blir ett projekt. Lösning på det?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

 1. Chancetwo

  Vi hjälper dig gärna med försäljningen av kläder, vi hämtar, fotograferar och löser alla betalningar och kan se till att det skänks till en välgörenhetsorganisation som du väljer!

  Är du intresserad får du gärna höra av dig på info@chancetwo.se eller på 0738199576!

  Ha en fin helg!

 2. Sara

  Haha välkommen till 4års trotsen ? så himla underbar period ? genomgått det snart i ett år men min dotter börjar närma sig 5. Det är ungefär ett steg framåt och tre bakåt ? lycka till Hugo

 3. Carro

  Ang. barn i 3-4-årsåldern som är ”besvärliga”: de ska de vara. Lite deras jobb. Det kan underlätta att tänka på att det alltid finns ett behov bakom, de gör alltså inget bara för att ”jävlas”. Men ni verkar göra ett superjobb.
  Kul med nya huset!

 4. Mia

  Jag känner igen det där med stel som en pinnegrejen dock inte med min egna dotter, hon har andra utbrott. Min systerdotter är likadan 😛 men det är en fas som går över säger dom flesta 🙂

 5. Alexandra

  Hej! Kika in på usedby.se där är det många offentliga personer som säljer ut sina kläder och då kan man välja om pengarna ska gå till sig själv eller direkt till välgörenhet.

  Ha en trevlig vecka.

Visa alla 7 kommentarer
Allmänt

Vilken helg!

Open har dragit igång. Jag körde första workouten i lördags och kom i mål på 12:29. Jag ska göra ett nytt försök idag för att se om jag kan överträffa mig själv, tror att det fanns lite kvar i tanken i lördags (även fast jag typ svimmade efter haha). Första workouten i open såg ut såhär:

På tid:
10 alternerande DB snatch med 22,5kg
15 burpee box jump over
20 alternerande DB snatch med 22,5kg
15 burpee box jump over
30 alternerande DB snatch med 22,5kg
15 burpee box jump over
40 alternerande DB snatch med 22,5kg
15 burpee box jump over
50 alternerande DB snatch med 22,5kg
15 burpee box jump over

Prova om ni inte har något för er på gymmet idag ?. Ni kommer få känna på smärta, var så säkra.

Såhär fräsch var jag efter:


Efter Open passet åkte jag iväg och fightades med Madde. Vi skulle spela in våra svagheter och styrkor. Hon visade helt klart sin styrka genom att spöa skiten ur mig. Film på det kommer om ett par dagar.


Lördags morgon: Hotellfrukost med ena prinsessan


Och därefter gymnastik


Söndag: Badhus och lek hela j•vla dagen. Vi var på Fyrishov i Uppsala och snart kan fan familjen Rosas skriva en bok om Sveriges olika badhus. Fyrishov rekommenderar jag. Bra bad, bra för barn och trevlig personal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjukaste: Jag träffade en gammal bekant på badhuset. Jag tittade på honom och kom ganska snabbt på att sist vi träffades var vi konkurrenter i tv-programmet för snart 9 år sedan. Han var på badhuset med sin familj och jag med min. Snacka om att vi inte riktigt var på samma nivå för 9 år sedan när allt handlade om att charma trosorna av Rosing. Hans fru undrade hur vi kände varandra och det tog inte lång tid innan vi sa att vi träffades på Facebook för ett par år sedan. Haha, det var bäst så.

Skönt: Att jag iaf var där med Paula och inte med Rosing, då hade det kunnat bli stelt ??

Ha: En fantatisk måndag. Glöm inte att det bästa med måndagar är att det är långt kvar tills nästa måndag!

Kommentera

  1. Hj

   Det är sju personer på bilden jag lätt skulle kunna identifiera om jag kände dem eller körde bilden genom ett särskilt program. Hugo är så jävla respektlös som gör så här, pantad rent ut sagt! Alla PR är bra PR eller? Men snacka om att sabba sitt rykte.

 1. Hj

  Men ta ner bilden! Är du helt dum i huvudet som inte fattar att du inte får fota inne på Fyrishov och definitivt inte får lägga upp bilden på nätet?! Snacka om att leva upp till fördomen om pantade gymkillar…

 2. Sofie

  Tråkigt att behöva instämma med negativa kommentarer. Men hade heller inte uppskattat vara med på bild eller att mina barn som läggs ut på internet när vi besöker badhus. Tänk på andra 🙂

 3. Hj

  Inte schysst att lägga upp en bild på folk i badkläder utan deras medgivande. Fyrishov har dessutom en tydlig policy kring fotografering i badhuset, det krävs faktiskt särskilt tillstånd för att fota. Hade du särskilt tillstånd? Kollade du med personerna på bilden att det är ok att du la upp bilderna på dem? Jag tror faktiskt inte det och det schysstaste vore om du tog bort den bilden.

 4. Amanda

  Kan du inte lista Stockholms eller kringliggande kommuner över bästa badhus? Jag vet att ni tycker om Kokpunkten, men vilka fler? 🙂

Visa alla 10 kommentarer
Uncategorized

Fredagssyssla 

Borsta hår och göra toffsar 

Kommentera

Uncategorized

Stanna upp och känn efter

Om jag hade tittat mig själv i spegeln för 7 år sedan och sagt ”Om 7 år kommer jag vara tvåbarnsförälder till två friska och fina tjejer, ha en underbar sambo och köpt mitt första hus” så skulle inte ens spegeln ha trott mig, ännu mindre jag själv.

Nu står jag här. Det är fredag, jag är 27 år gammal och under morgonen har jag varit hemma med tjejerna. Jag har inget annat intresse än min familj, jobb och träning. När jag tittar mig i spegeln nu så känner jag ett välbehag. Jag är nöjd med personen jag blivit, jag är nöjd över att ha en familj som jag älskar över allt annat och jag är nöjd med hela mitt liv. Det jag är mest nöjd över är att jag inte har den här ständiga rastlösheten och det ständiga sökandet längre. Jag har kommit till ro i mitt liv.

Det är lätt att glömma bort vem man har varit och vem man har blivit. Ibland är det sunt att stanna till, tänka efter, utvärdera och framförallt känna stolthet.

Jag har aldrig stått mina egna föräldrar så nära som jag gör nu. Jag har aldrig haft så bra relation med mina närmsta vänner som jag har nu, jag har aldrig varit så lugn som jag är nu och jag har nog aldrig varit så lycklig som jag är nu.

Och det är tack vare dessa små krabater. Dom gör mitt liv och det är jag otroligt tacksam för.

Trevlig fredag på er!

Kommentera

 1. Bea

  Utan att känna dig känner jag verkligen att du är så himla VÄRD att vara stolt över dig själv och livet du skapat! Så kul att läsa verkligen!

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.