Juli 2016
Uncategorized

Lördag

Ni vet när man kunde sitta bredvid sin kompis i samma stol och snacka om livet. Det var tider det. 
Trevlig lördag önskar vi från landet! 

Kommentera

Uncategorized

Spontanitet när den är som bäst

Det är ett privilegium att ha grannar som dessa. Det var faktiskt dom här som fick oss att flytta hit från första början. Tapi & Moa

Ledsen hos pappa

Glad hos mamma

Kommentera

 1. Isabelle

  va med henne så möe som möjligt och lek och sånt sen får hon väl förtroende för dig kanske 🙂 hehe ..

  Kanske är nån period bara då hon är Mammig..

 2. Annica

  Tycker det är sunt av dig/er att visa att det inte är glamor hela tiden. Utan att ni faktiskt också har lite up and downs. Det är skönt att få den ”mänskliga” aspekten från er också. Man känner sig mindre ensam och faktistk glad över att hitta några man känner igen sig i. <3 Kram till hela familjen.

  1. Annica

   Han sätter inte träningen före familjen, däremot så förstår jag både honom och Paula i det. Min man tex.. Jobbar 7-16 måndag-fredag + vissa uppdrag i sitt egna företag utöver detta. Sedan har han sin hobby på söndagar kl 12-18. Jag är mammaledig med minsta/pluggar heltid distans. Men jag ser inte att barnen ”tar skada” av att träffa ena föräldern lite mindre, snart kommer det vara jag som får mer obekväma arbetstider osv. Då är det mig de ser mindre av. Är jag egoistisk då? För träningen är ju också en del i Hugos jobb.

Visa alla 7 kommentarer
Allmänt

Fredag

Mår: Mycket bra. Bra väder och semester-ish slår det mesta. Inga måsten, ingen stress. Detta är vår sista sommar i huset så det gäller att ta vara på tiden.


Kroppen: Jag sprang intervaller igår. 3x 8 minuter på 85-90% av maxpuls. För att hålla koll hade jag på mig pulsklocka. Jag körde den klassiska och tänkte, det är bara 3 gånger, inga problem. Men 8 minuter är ganska lång tid och syran var fan konstant, efter kändes det bra. Idag när jag vaknade kändes det mindre bra, stel som en pinne. Jag brukar bli det när jag springer för mycket. Jag antar att mina 89kg och min löpteknik som är sämre än Mollys simning tar ut sin rätt.


Paula: Är sugen på en sista minuten. Antingen drar vi till Spanien igen, eller någon annanstans. Någon av er kanske har det ultimata resmålet i Europa? Det ska helst vara godis för ögonen.

Här: Egypten. Undra hur gammal Molly var. 1 kanske?


Imorgon: Drar vi ut till landet, Katrinelund utanför Örebro. Kanske kan bli en vlogg på det. Det kommer bli en rolig dag med vattenskoter, sol och bad.

Nu: Andra set. Vann första med 6-1 mot bullen. Förnedringen var total. En 3-rätters på fine dining restaurang står på spel. Det kommer bli gott =)

Kommentera

 1. Malin

  Oj flytta redan, ni har ju precis flyttat in typ:ish? OK, kanske tröttnat på Sverige och flyttar utomlands. Hugo kanske sålt sin energidryck Clean och sen säljer dom allt och drar! hehe vem skulle inte göra det? Kalla Sverige liksom … brr brr och sommaren har väl varit OK men tror att både paula, hugo och molly fullkomligt älskar sol & bad!

 2. Victoria

  Jag bor i Örebro, och undrar var i katrinelund kan man bada? Hästhagen? Där skulle inte jag bada ? och katrinelund ligger ca 5 min från centrala Örebro, så det är inte så mycket landet ?

Visa alla 13 kommentarer
Allmänt

Paula är klok

– Paula säger till mig när hon tycker att jag har fel
– Paula säger till mig när hon tycker att jag tex inte visar mina föräldrar tillräckligt med kärlek
– Paula vet att jag inte vet och därför säger hon det
– Paula hjälper mig. I början när hon säger något sånt tycker jag hon är dum i huvudet. Sedan får jag dåligt samvete och inser att Paula har rätt.
– Paula har oftast rätt
– Paula är snäll mot mig
– Paula brukar skratta åt mig. Det gillar jag
– Paula suckade och skrattade samtidigt idag. Jag hade ätit 2 paket kyckling- bacon som pålägg. Jag trodde det var pålägg. Det var d inte. Man skulle steka skiten. Än så länge är jag frisk, vi får se imorgon
– Paula är inte så bra på att äta frukost, så oftast lagar jag frukost till henne. Jag tror hon uppskattar det
– Paula gillar inte när jag kommer med sista-minutensaker, om det inte är en utflykt för hela familjen till tex kolmården
– Paula älskar att klämma finnar på min kropp. Ibland klämmer hon på födelsemärken bara för hon inte hittar några finnar
– Paula är snygg
– Paula är klok
– Jag älskar Paula
– Paula älskar mig
– Paulas kille längtar tills Paula heter Rosas i efternamn

Kommentera

 1. Sarah

  Höjden av avundsjuka. Skrämmande. Ni som skriver kommentarer om hur dålig deras relation är eller hur dåligt Paula behandlar honom – det är så dumt att jag inser att det är lika bra att skratta åt det. Jag skrattar åt er. Vi alla är olika och har olika relationer. Vi har olika jargonger och olika sätt att säga saker på. Ni är så otroligt ointelligenta som tror att det bara finns ERT sätt när de har valt att ha det på ett annat sätt. Visst är det fint att man själv väljer sin partner? Den någon annan älskar och vill vara med kanske jag aldrig skulle kunna vara med – helt otroligt, va? Men om ni tänker efter är det kanske rätt fint? Ni är är så lättkränkta som tycker att små kommentarer i en stabil relation som deras är mobbning. Ni har haft det alldeles för lätt i livet, det räknar man ganska snabbt ut. Att ni ska sitta och säga att något är mobbning för att NI inte gillar hur en människa är men sedan sätter er i grupp för att trycka ner en människa – då kan jag berätta att det är just mobbning ni sysslar med, Men det går inte att komma ifrån att osäkra, svaga och ointelligenta människor alltid kommer bete sig så och jag hoppas och tror att både Paula och Hugo tar åt sig NOLL utav vad ni skriver. Ta er dyrbara tid och finn lite glädje och kärlek i era liv så slipper ni ägna er tid åt att hata och störa er på andra, världen kanske blir en liiiiite bättre plats när man slipper höra på alla era dumma kommentarer där det lyser igenom att ni själva är olyckliga. Och till Paula och Hugo, jag älskar att ni är på RIKTIGT. Att ni höjer varandra men samtidigt kan vara ärliga om det ni tycker är jobbigt i er relation och sidor hos varandra som ni tampas med. Heja er!

 2. Hanna

  hahahah läser igenom kommentarerna nedanför. Älskar ert förhållande, varför? För mitt förhållande är EXAKT likadant. Fullkomligt älskar när Paula i en av vloggarna säger ”du är fan dum i huvudet” (eller något liknande) när Leo börjar gråta. Pga jag hade sagt och gjort samma, och min kille hade reagerat exakt som dig Hugo. En kan inte alltid vara kärleksfull i vad man säger, och vi tjejer får oftast dra de största lassen med att fixa och dona, och komma ihåg ca allt, då kan man bli ganska lätt irriterad. Men för det har man inte attitydproblem, det kompletterar man ju med sina goda sidor sen. Precis som Hugo också verkar göra.

 3. Molly

  Asså skäms inte människorna i kommentarsfältet? Hugo skriver ett inlägg om sin kärlek till Paula och ni hittar ändå negativitet? Seriöst? MER KÄRLEK ÅT FOLKET – tack:)

 4. Ellinor

  Ni som tycker att Paula enbart trycker ner Hugo och har en dålig attityd, antar att ni inte läser Paulas blogg med tanke på hur mycket hon brukar hylla Hugo där. Man kan inte haka upp sig på en vlogg där Paula säger att Hugo är ”efterbliven”. Hade Hugo tagit det så hårt tror jag inte att han hade lagt upp den från första början.
  Jag läser bådas bloggar och har bara en liten klump i magen när jag läser dem och det är enbart för att jag kanske inte får en lika fin relation och familj som de har när jag blir äldre. Paula och Hugo är goals. Det man som läsare (till BÅDAS bloggar) får se är att båda ger och tar, att de kan tjafsa för att sedan bli sams. Jag tycker det är väldigt sunt, istället för att gå och hålla inne på saker.
  Så till er som sitter och bara är negativa – gå och gör något vettigt av era liv.

 5. Ellinor

  Ni som tycker att Paula enbart trycker ner Hugo och har en dålig attityd, antar att ni inte läser Paulas blogg med tanke på hur mycket hon brukar hylla Hugo där. Man kan inte haka upp sig på en vlogg där Paula säger att Hugo är ”efterbliven”. Hade Hugo tagit det så hårt tror jag inte att han hade lagt upp den från första början.
  Jag läser bådas bloggar och har bara en liten klump i magen när jag läser dem och det är för att jag kanske inte får en lika fin relation och familj som de har. Paula och Hugo är goals. Utöver det man som läsare (till BÅDAS bloggar) får man se att båda ger och tar, att de kan tjafsa för att sedan bli sams. Jag tycker det är väldigt sunt, istället för att gå och hålla inne på saker.
  Så till er som sitter och bara är negativa – gå och gör något vettigt av era liv.

 6. Jenny

  Paula har dålig attityd, sen om hon är bra på andra sätt så är de bra, man ingen kan väl ha undgått hennes attityd problem. Vem säger till sin blivande man att han är så jävla trög samt efterbliven för att han råkade stötta till med vagnen och Leo blev ledsen? Hon kommer säkert vara med många ggr när hennes barn blir ledsna om nån olycka är framme när de är med henne, ska Hugo då säga att hon är efterbliven och trög? Snacka om att ge dåligt samvete.. Då hade nog många sagt ifrån om han gjort så.

 7. Anne

  Hmm, det märks att många som kommenterar inte själva har haft ett seriöst förhållande.. Det handlar om att ge och ta, och komplettera varandra. Dels är det ganska uppenbart att inlägget är skrivet med glimten i ögat, och dels så är det nog rätt vanligt att tjejen får ”styra upp” lite i förhållandet (nu generaliserar jag, men så är det i vårt förhållande i alla fall, pga att min kille har aspergers, och när man har barn så behöver man ha lite struktur som någon med t.ex adhd eller asperger kan ha svårt för att fixa själv utan partnerns hjälp/stöd). Det är väl av just den anledningen folk parar ihop sig två och två här i livet? För att bli en bättre version av sig själv, och alltid ha stöd i ryggen när man behöver det, vilket jag tycker att Paula och Hugo verkar ha hos varandra.

 8. Rebecka

  Kärlek är fint, ni är fina, Njut av allt de vackra ni skapar tillsammans!
  Du inspererar, eran kärlek inspererar

 9. Jessi

  Haha men åh, har ert förhållande som mitt mål! Med all kärlek och irritation mot varandra. ?
  Huvudsaken är hur man känner för varandra, och jag tror bestämt att ni driver om dessa kommentarer om att ”Paula styr dig”. Visst fasen är det så, minst lika mycket som du styr henne på de saker du ”irriterar” dig på henne om ?

 10. Louise

  Jag ser mitt och min sambos förhållande lite i ert,
  Min sambo har ganska grav adhd och många gånger behöver han en hård ton för att göra något eller att han ska tänka steget längre. Medan han germmig kärlek och närhet han tröstar mig i amin ångest och är stöttande.
  Alla har olika starka sidor och olika svaga sidor och på så vis så kompletterar man varandra,much kallar Paula honom för idiot så är han vuxen nog att säga till själv om han anser att det är ett problem. Var lycklig för deras skull för det är jag 🙂

 11. Nicole

  Men herregud vad jag inte håller med om de negativa orden om Paula. Tycker hon verkar vara en underbar partner, och att Hugo faktiskt skojar om hennes tillrättavisande på ett kärleksfullt sätt tyder bara på att han inte ser det som något negativt. Människor behöver olika saker i ett förhållande och oftast är det en av partnerna som är lite mer ”styrande” än den andra utan att det behöver vara något negativt. själv får jag superpositiva vibbar av hela er fina familj!

 12. Linda

  Utöver att Paula har ridit på en räkmacka tack vare Hugo (och din ex Paow), så håller jag med om att jag tycker det verkar ohälsosamt att hon ska hålla på och sätta gränser, tala nedlåtande till och smutskasta sin egen kille. I videos framgår det bland annat att hon säger ”din jävla idiot” när du omedvetet råkar nudda till Leos sida av vagnen. Jag hade skämts för att tala så till min egen man och SÄRSKILT framför hans vänner. Men det är den sidan man ej ser direkt i bl.a. hennes blogg, utan då måste man se lite djupare in i allt för att inse. Men hoppas innerligt ert förhållande är jämställt och att hon ej är den pekpinnen som man får ett (icke bra) intryck av. That was it from me!

 13. .

  Håller med Er som inte gillar Paula. Får inga bra vibbar av henne heller. Hon verkar lite av en ”bitch” som man säger i folkmun.

 14. Johanna

  Åh jag tycker verkligen ert förhållande är GOALS, håller inte alls med de som kommenterar nedan! Ni verkar vara kärleksfulla, ha roligt tillsammas, dela vänner och familj och komplementera varandra så bra. Jag älskar att ni delar med er av allt det positiva och fina, men även att ni berättar om tjafs och sånt och inte bara visar solsken. Sen verkar ni vara så engagerade och roliga föräldrar också!

 15. e

  men herregud. på vilka sätt menar ni att hon förändrat honom negativt? jag ser bara tvärtom, att han har utvecklats och förändrats till set bättre tillsammans med henne. till att bli mer mogen och omtänksam och osjälvisk. hur kan det vara dåliga saker ehh och det känns som att båda två är väldigt bra på att låta de vara de personerna de är. inte ens jag som är singel är sådär bitter på lyckliga par haha!

 16. camilla

  Nu är det ju inte direkt upp till oss att avgöra hur Hugos & Paulas förhållande är bara för att de delar med sig en viss del i bloggen. Men om jag skulle ta mig friheten att tycka och tänka (utan att faktiskt känna någon av dom privat) så tycker jag deras förhållande verkar alldeles ”perfekt” om man får säga så, dv.s en blandning av allt med en orubblig kärlek i grunden – ett sådant som jag själv har med min sambo sedan över 10 år tillbaka och hoppas allt alla som vill får uppleva <3 Peace.

  1. MIlla

   Hoppas du skojjar, ser ingen mobbning utan 2 personer som ölskar varandra o har en underbar familj! Hugo verkar må hur bra som helst, håll era bittra kommentarer för er själva…

   1. Linda

    Milla det känns otroligt fånigt och lite desperat hur mycket du försöker ”skydda” ett par du inte känner. 🙂

 17. Lupe

  Har aldrig tyckt om Paula, inte den sidan man såg av henne i början och hur det förändrade dig negativt. Men är du lycklig så är det inte vår ensak, glad för din skull, menar det.

  1. Sandra

   Precis vad jag menar. Det känns som att hon trycker ner honom för sedan att uppläxa honom. Får lite läskiga vibes av henne, men glad att det går bra för dem och att han trivs så 🙂

 18. Sandra

  Paula hjärntvättar dig och har tagit all din personlighet ur dig samt gillar att dumförklara dig. Men skönt att ni har så starka känslor för varandra. Det är det viktigaste!

   1. Sandra

    Jag skäms inte alls utan talar faktisk endast av det vi kan se härifrån. Därutöver är jag inte heller avundsjuk. Har ett underbart förhållande med mannen i mitt liv, utan att jag ska behöva agera morsa eller pekpinne åt honom! 🙂

    1. MIlla

     Alla förhållanden är olika och det Hugo troligen försöker förklara är att han mår bra av Paula. Endel behöver struktur och någon som kompletterar en själv.. Förstår inte hur ni fått en så dålig bild av Paula, tycker hon verkar genomgo…

  1. Annica

   Gammalt ex som inte vill inse att hon själv sabbat det för sig? Just saying… 😉

   Nä men hoppas du en dag hittar lika stark kärlek som de har för varandra.

Visa alla 38 kommentarer
Uncategorized

Mina favorittjejer


Träna, kalas och nu hem och träna igen. Gymmet hemma är guld värt såna här dagar. Jag får ihop träningen samtidigt som familjen är samlad. 


Paula börjar bli mer och mer in for träning också. Här om dagen körde hon sitt första renodlade styrkepass någonsin (idag kan hon fortf inte gå haha). Efter styrkan gjorde jag en wod till henne som hon demolerade totalt. Jag stod på riktigt med öppen mun och undrade vad som händer, när ska hon gå in i väggen. Men hon gick aldrig in i väggen, utan hon bara körde på. Sjukt roligt att se. Tidigare har Paula haft en tendens att börja med massa tics när det blir jobbigt, typ göra burpees på olika ställen på hela tomten, dricka vatten mitt i, gå runt halva tomten under passet (antagligen för att få vila under den korta promenaden) osv. 

Workouten hon fick göra såg ut såhär: 

Svingar med 10kg

Burpees 

18-15-12-9-6-3

Hennes tid: 7:48

Paula brukar också ofta ha en massa synpunkter på saker och ting när hon tycker det blir jobbigt. Jag säger bara, du vet allt när det kommer till barnen och då lägger inte jag mig i. Här vet jag allt så då lägger inte du dig i. Tyst och kör nu. 

Kommentera

AllmäntUncategorized

Galen inspelning

Tack vare alla omtagningar har jag fått mig ett fint träningspass också. Jag visste inte att Hökarängen söder om Stockholm var så fint.

Nu: Hem till tjejerna 

Kommentera

Allmänt

Föräldraskap

När man har barn så finns det nog ingenting som kan jämföras i bekräftelse som när ens barn ger en det. Molly har alltid varit extremt mammig och nu är även Leo det. Det är något jag har fått acceptera och jag skulle ljuga om jag skrev att det alltid har varit okej, för det har det inte. Det är klart man vill vara nummer 1 ibland. Så funkar vi människor.

Men jag vill ändå intala mig själv om att Molly har blivit mer och mer pappig den senaste tiden. Bara en sån grej att hon vill gå och bajsa med mig kan göra min dag. Eller när hon vill att just jag ska bära henne, eller natta henne, eller att hon vill åka pappas bil. Det är såklart väldigt små saker, men ändå väldigt stora saker för mig. Paula sa till mig igår att Molly är 3 år och kan gå själv. Absolut kan Molly gå själv, men vill hon bli buren av mig så bär jag henne mest för min egen skull. Att bli utvald är inget man säger nej till, iaf inte jag. Jag skulle bära henne till andra sidan jordklotet om hon kom till mig och bad om det.

Det finns inget större än när ens 3-åriga dotter viskar i örat att hon älskar sin pappa.
När ens dotter stannar upp mitt i kaoset och säger ”pappa, vad fin du är”
När ens dotter frågar om mamma och pappa har köpt leksaken till henne och säger ”tack, vad ni är snälla”

Föräldraskapet gör mycket med oss. Ibland när jag börjar gråta till en b-serie där ett barn hamnar i knipa så undrar jag om föräldraskapet verkligen är hälsosamt. Haha.

Jag lyssnade på sommarpratarna här om veckan. Avsnittet handlade om en man som förlorade sin andra halva när hon var höggravid med deras dotter. Kvar lämnades han med sin nyfödda dotter. Sjukt starkt program och hur han pratade till sin dotter Livia genom hela programmet gjorde att jag förlorade någon liter vätska i tårar.

”Livia, när jag nu talar till dig är det sommaren 2016 och du är fyra år, och du har viktigare saker för dig än att lyssna på det här, som att ställa till med kalas i ditt Muminhus, eller bada dockorna i handfatet. (…..)Men så kommer dagen då jag inte längre är kvar i livet, och behovet att söka i ditt och mitt förflutna kommer vara en del i ditt sätt att hantera din gränslösa sorg. Och där, precis då, i något arkiv, kommer du hitta denna inspelning och du kommer att lyssna.” 

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/741294?programid=2071

img_5405.jpg

Kommentera

 1. E

  tror det där speciella ”pappas flicka” kommer när barnet blir lite äldre. det är nåt särskilt med pappa-dotter relationen. särskilt i tonåren kunde jag uppleva att jag o många tjejkompisar hade bättre relation med pappa än mamma, i den åldern när så mycket händer i kroppen och i livet och man vill bli vuxen. så håll ut bara 😉

 2. Diana

  Det är underbart med pappa och dotter relationer, visst är de oftast mammiga men pappa är något helt annorlunda. De är ju roliga, pappor, mammor är en annan typ av trygghet, pappor får man har så skoj med och är lite tokiga. 😉
  Och mer kommer, hon kommer söka dig allt mer och mer ska du se. 🙂

 3. Jessi

  Jag är inte ens förälder men började lipa för det här.. Min pappa lämnade oss när jag var 8 år. Har i perioder kommit tillbaka men kan aldrig minnas att han agerade ”som en pappa ska”. Han lät mig alltid dricka från säkert 13 årsålder, kunde dra iväg på våra kvällspromenaden för att festa så att jag inte hittade hem (han bodde i en annan stad), även låst ute mig från porten så jag vandrat runt mitt i natten i en okänd stad som 15 åring, han hade aldrig någon koll, när vi campade glömde han bort mig och min syster (jag 11 år och min syster 14) på andra sidan av Halmstad för att han festade med sina vänner, när vi blev tillbaka skjutsade hade de världens fest och hånade mig och min syster och puttade på oss etc etc. Men, det största men:et, min mamma fann en annan kort efter att de skiljdes och han har alltid varit min pappa, min emotionella pappa, inte biologiska: och i texten du skrev känner jag igen den trygghet han gav mig. Och det är först nu som 26 åring som jag är så otroligt tacksam och minns alla fina saker han gjort för oss och han har alltid ställt upp! Det är nu jag minns allt! ? Det är även nu jag slutat ha dåligt samvete för att ”inte vilja ha min pappa som pappa” och börjat presentera min mammas nuvarande pappa som min pappa! Och för mig låter det som att du är precis som den pappan jag alltid önskade, och som jag nu vet att jag alltid haft!❤️

Visa alla 7 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.