Mars 2016
AllmäntClean Drink

Clean Run

Vi fortsätter att kötta på

Årets andra Clean Run. Idag hade vi vädret med oss och var ca 30 personer som tillsammans tog oss runt årstaviken. Mitt mål med detta race är att få ihop 200 deltagare som slår ett slag för hälsan, vi har kommit en bit på vägen men är långt ifrån framme i mål. Jag kommer fortsätta tills vi tillsammans har nått målet.

När vi är uppe i tillräckligt många deltagare är min tanke att spela in en film om Clean Run och sedan sprida den för att visa hur viktigt gemenskap är och hur roligt träning kan vara.

Jag hoppas att du är med på nästa lopp som är om en månad!

 

P3317936

P3317960

P3317970

P3317956

Kommentera

 1. Ebba

  Vilket datum blir nästa? För jag ska nämligen upp till Stockholm om lite mindre än en månad över helgen & hälsa på släkten & det hade varit sååå kul att vara med och springa??

 2. Linnéa W

  Åh fett kul! hur långt springer ni ungefär? Blir sugen men kan nog ej hänga på erat tempo så långt därför skulle jag vilja veta hur långt ni kör hehehe

 3. nicole

  Jag önskar ja kunde vara med på sånt här men bor i Jönköping. Önskar jag bodde i Stockholm och kunna springa med er. Älskar att springa och gör det flera dagar i veckan! Aldrig testat clean drink. För finns inte här i Habo. ?

 4. Jessi

  Tycker ni kan köra det en lördag! Typ den 30 april, då småstadsbon lilla jag kommer upp till Stockholm! Då ska jag dra med mina vänner och tvinga de bjuda in alla sina vänner. Hihi! 🙂

Visa alla 8 kommentarer
Uncategorized

Status

Mår: Inte bra, inte dåligt. Det känns som jag fortfarande har något i kroppen som vägrar släppa kroppen och sedan dålig sömn på det. Sovit: Dåligt, Molly har feber och hur det är med sjuka barn och nätter har jag berättat förut. Lite som att försöka sova på en nattklubb. 

Imorgon: Drar vi till Spanien. Väderprognosen visar 20+ och sol. Jag håller tummarna för att de håller i sig. 

Paula: har varit stressad en vecka inför resan. Jag blir lika förvånad varje gång vi ska ut och resa när jag ser Paulas planerade packning. Ska man utgå från den så verkar Sverige vara det enda landet som säljer blöjor, nappar och ersättning. 

Jag: har inte tränat ordentligt på en vecka nu och börjar få lite småångest. Tur att det är Clean run ikväll så jag iaf får springa lite. Jag hoppas även att du kommer och springer med oss. Förra gången var vi 40 personer som sprang, jag hoppas på lika många idag. 17:00 ses vi utanför vårt kontor i Liljeholmskajen (sjövikskajen 8). 

  

Kommentera

 1. Diana

  Bättre att ha för mycket än för lite. 😀

  Kan du inte visa lite mer detaljerade bilder på hur det ser ut där ute hos er och insyn när du tränar, hur du byggt upp och hur det ser ut utifrån grannarna. Det jag är ute efter är att kanske göra en egen träningshörna på vår altan men är lite känslig mot åskådare. :/

Allmänt

4 frågor idag igen

Nämn en klassisk grej där Paula blir trött på dig?
När hon kommer hem och jag har varit hemma en stund och hon ser att jag inte har gjort ett skit hemma. I min värld handlar det inte om att jag inte bryr mig, det är bara andra saker som har dykt upp just då. Att hänga upp tvätt, tömma torktumlaren och diskmaskinen är inte något jag prioriterar eller tänker på när jag kommer hem.

Måste man ha tillgång till ett gym eller en box för att kunna följa passen i din bok?
Nej, det behöver man inte. 90% av passen går att göra hemma eller utomhus. Det jag dock rekommenderar alla att införskaffa är ett par bra träningsskor och ett hopprep.

Är det pengar som driver dig i dina företag. Eller hur ser du på det?
Pengar är roligt, pengar kan också försvinna väldigt fort. Ena dagen kan man vara miljonär, nästa dag kan man vara bankrutt. Jag är väldigt noga med att respektera pengar och inte ta något för givet. Jag har ingen aning om hur morgondagen kommer se ut så jag ser till att uppskatta varje dag jag kan leva ett bra liv och ge mina barn ett bra liv. I mitt entreprenörsskap är det inte pengarna som driver mig, även om det också är en morot såklart. Men det som verkligen driver mig är affärerna, att bygga upp saker och sedan lämna över det. Att ha lyckats, det är den känslan som driver mig.

Mitt mål med livet är att ha en lycklig familj och var en lycklig person.

Vad tror du Molly kommer vilja komma hålla på med när hon bli äldre?
Bra fråga. Utifrån vad jag har sett under dessa år är Molly en väldigt aktiv och idrottsintresserad tjej, men hon älskar också att pyssla, måla och dansa. Jag har många musiker och konstnärer (mamma tex) i släkten och vi är även många idrottstokiga. Eftersom jag själv älskar sport och aktivitet vill jag självklart att hon ska dras åt det hållet. Men det viktigaste är självklart att hon gör något hon själv tycker är kul, typ idrottar ;).

  

Kommentera

 1. Munther

  Som jag har längtat efter denna boken!

  Idag beställde jag hem den, jag ska ge boken till min sambo som ska gå på pappaledighet i 7 månader från idag.
  Kommer bli en fin present till honom som jag lovar att han kommer att uppskatta till 100%
  Även jag kommer nog uppskatta den minst lika mycket.

  Tack för en bra blogg!
  Du har fått mig till att börja träna igen efter två förlossningar.

 2. Paulina

  Måste säga att dina ”frågeinlägg” är bland det bästa att läsa om på din blogg, sen är det kul när Paula svarar på samma frågor 🙂

  Mkt bättre än frågestund – som känns lite old nu!

 3. Petra

  Vad kände du på ul med Leo när ni fick veta att det var en till flicka
  ni skulle få ? kände du någon sorts besvikelse att inte få en pojke?

Visa alla 6 kommentarer
Allmänt

GBG

Göteborg var fint. Snart är jag i Stockholm igen =)

IMG_4180

IMG_4174

IMG_4172-1

Kommentera

Allmänt

Status

Sovit: 6 timmar
Mår: Bättre än på länge. Jag är äntligen frisk.
Sovplats: Sängen
Vikt: 87,6
Frukost: Smoothie: Whey-80, is, banan och lite vatten. En näve mandlar.
Nu: Sitter på tåget på väg till Göteborg. Jag ska ha ett möte och sedan ska jag köpa en present till mig själv. Gissa vad?
Molly: Fick feber igår. Hur är det ens möjligt?
Leonore: Räknade ut att hon hade varit sjuk 90% av sitt liv. Det jävla viruset vägrar släppa taget.
Paula: Paula säger att hon också har ett virus som vägrar släppa taget. Jag tror hon menar mig =(

   
    
    
    
 

Kommentera

 1. Mikaela

  Läste att Paula blev nedröstad när det gäller inköp av ett Bee. Det låter väldigt jobbigt att släpa med Donkeyn till Spanien.Beet må vara dyrt men se det som en investering.Om ni får ett till barn längre fram kan ni köpa till liggdelen och den kommer att kunna användas vid varje semesterresa tills Leonore är 3-4 år.Dessutom har den bra andrahandsvärde.Happy wife,happy life! ?

 2. Diana

  omg vad cool bilden var där du och en vän står på händer rakt ut och du är på han på ryggen. Grymt cool och starkt!
  Krya på M. Roligt sagt av Paula, haha.

Allmänt

4 frågor

Vad är det bästa med att ha två barn?
Det jag tycker är bäst med att ha två barn är att man får det bästa av varje. När jag har umgåtts mycket med Molly så finns det inget bättre än att komma hem och få egentid med Leo. Likaså tvärtom. Sedan blir familjelivet mer ”rättvist” med två barn. Det är på något sätt ingen som slipper undan och på så sätt blir det inga konflikter. Antingen har jag Molly, eller så har jag Leo, eller så är vi alla samlade.

P2101822

Om Paula skulle försvinna ur ditt och dina barns liv. Hur skulle du då beskrivit Paula för dina barn?
Jag skulle säga att hon var som mig, men dubbelt så bra på allting. Dubbelt så snygg, dubbelt så snäll, dubbelt så varm, dubbelt så ordningsam, dubbelt så dålig på att köra bil osv.

IMG_8020

Vilken resa är den bästa du gjort med familjen?
Jag tror på riktigt att det är resan när vi åkte till Lalandia i sydöstra Danmark. Det var 4 dygn av skratt, kärlek och fint väder. Kan rekommendera ALLA att åka dit.

image

P6122254

P6132432

P6132467

P6132493

P6132506

P6142583

P6122215

Folk säger att frukost är det viktigaste målet på hela dagen. Men om jag vill gå ner i vikt och inte tränar, ska jag ändå äta frukost då?
Jag är en av dom som anser att frukosten är det viktigaste målet på dagen, oavsett om du vill gå ner i vikt eller inte. Du lägger grunden för hela din dag genom frukosten och ditt blodsocker kommer dala något fruktansvärt utan frukost. I viktminskningsyfte handlar det om att stimulera förbränningen, det gör du inte genom att hoppa över frukosten. Utan genom att äta regelbundet.

img_3603

Kommentera

 1. Julia

  Innehåller din bok träning som ska genomföras på gym, crossfit etc. Eller är det sådant man kan göra hemma? 🙂

 2. jon

  Har du funderat på att sänka priset på Clean? För 20 kr ligger den ju samma som Cecius och Nocco som är redan etablerade. True-drycken verkar ha gett upp <15kr prisklassen, så om du hoppar in med Clean för 10kr burken i butik tror jag att du kan ta hela den nischen. Energidrycker utan kolhydrater är ju rätt dyra som det är.

 3. Madelen

  Kan du inte lista några exempel på bra måltider som stimulerar förbränningen? Frukost, lunch, middag o mellanmål.. Gärna olika förslag! 🙂

Visa alla 8 kommentarer
AllmäntClean DrinkCrossfit

Påsken

Fredag: Riktigt risig men försökte ändå få igång kroppen genom att köra en workout på altanen. Förutom att lungorna kändes små som pingisbollar så hade jag sönder altanen genom att droppa en viktskiva på en av plankorna. Riktig dundersuccé med andra ord.

Lägg märke till när Molly tycker det är färdigfilmat =)

En snabbis i bubbelpoolen gjorde ingenting bättre.

FullSizeRender-3

På kvällen åkte vi till Paulas pappa som fyllde år. Det är sjukt roligt med Paulas föräldrar med tanke på att dom typ är lika gamla som mig, haha. Och det bästa som finns är att komma hem till Marco, lägga sig i soffan och bli så jävla bortskämd. I fredags var inget undantag. På menyn stod det långkokad flankstek med potatissallad och till efterrätt pannacotta.

Lördag: Värstingväder och återigen försökte jag få igång kroppen genom att köra lite hemma träning på altanen. Återigen kändes det som jag andades genom ett sugrör och det tog inte lång tid innan jag la ner och kastade in handduken.

Publiken:

FullSizeRender-4

IMG_4161

Sista workouten och avslutningsfest väntade på Nordic. Jag kunde inte göra sista workouten och fick göra den igår (måndags) men det gjorde inte så mycket. Jag fick se alla andra slita arslet av sig och resultatet av dessa 5 veckor blev en biljett till EM som är i slutet på maj i Madrid.

På kvällen var det fest och det var allt annat än lugnt. Det märktes att det var ett stort gäng av människor som inte dricker alkohol mer än ett par gånger per år. Det spårade ganska fort =)

Söndag: Släktkalas på Ekerö. Jag och Molly åkte dit, Paula och Leonore stannade hemma och vilade upp sig. För att ni ska förstå vilken fantastisk släkt jag har så spelade jag in en film under kvällen. Ungefär såhär går det till.

Måndag: Trots fortsatt sjukdom bestämde jag mig för att köra den sista workouten i crossfit open. Jag hade inga större förväntningar och tänkte att jag kör och hoppas på det bästa. Måste jag ge upp så får jag göra det. Workouten såg ut såhär:

21 thrusters 30/43kg
21 burpees över stången
18 thrusters 30/43kg
18 burpees över stången
15 thrusters 30/43kg
15 burpees över stången
12 thrusters 30/43kg
12 burpees över stången
9 thrusters 30/43kg
9 burpees över stången
6 thrusters 30/43kg
6 burpees över stången
3 thrusters 30/43kg
3 burpees över stången

Ni kan ju förstå syran som kommer när man är nere på 15 burpees och har ungefär hälften kvar. Det sjuka är att jag gjorde mitt bästa resultat under hela open och gick i mål på tiden 09:51. Tydligen är det bra att vara sjuk ibland.

Efter blev det solparty och middag hos mina föräldrar.

IMG_4153

Kommentera

 1. Louise

  Heej Hugo! Jag är en tjej på 20 år som tycker att det är svinkul att träna när jag väl kommer in i det och kommer igång! Just nu vill jag få tillbaka min platta fina mage jag en gång hade men har SÅ svårt att få det. Känns som att det aldrig försvinner fett från just magen, har du några bra tips på hur jag kan göra?? Är så jäkla tråkigt att träna utan resultat?
  Stendiggar din och Paulas bloggar för övrigt! Grymma inspirationer båda två!! Ha en fin dag 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.