Februari 2016
AllmäntCrossfit

Vill du sätta din första pull-up innan sommaren?

Då ska du titta på denna video:

Kommentera

 1. Katarina

  Vad är skillnaden på pull up och chins? Trodde det där va chins och om man ändrar greppet är det pull up men kanske är tvärtom? Hehe

 2. ida

  Jag fixar 4 kippade med svart gummiband. Målet är att klara 5 vanliga innan året är slut. 5 kippade innan sommaren!

 3. Camilla

  Jag har klarat typ 8-10 st, minns inte exakt. MEN nu när jag inte tränat det regelbundet orkar jag knappt EN utan gummiband längre. Helt tappat styrkan :/ Har inte orkat börja om från början nu igen, slarvar bara med dem och slutar genast det är tungt. Växlar med chins som är mycket enklare.

 4. Nattis

  Klarade noll nu när jag började träna igen (gått upp i vikt samt tappat muskler är dålig kombo o blir bara jobbigare). Men när jag var i bra form klarade jag flera utan hjälper och det är SÅÅÅ kul.

  Klarade från början noll då, men körde många negativa (visst kallas dom så?), hoppa upp och dra sig sakta ner. Hoppa upp å håll emot på nedvägen.
  Samt en maskin som gymmet hade som hade samma funktion som gummibandets syfte, att förenkla o lätta kroppsvikten.

  Kul att du lägger ut lite inspo-filmer på ändå enkla övningar, så blir man lite pepp att komma åter i gamet!

 5. Rebecca

  Åh äntligen! Det är nämligen mitt mål innan sommaren att klara pullups, men jag känner mig så kass så detkänns värdelöst. Jag tränar ryggen väldigt mycket nu för att få upp styrkan. Men det känns som att anden inte hjälper mig tillräckligt, det känns så otroligt svagt av hela mig. Har du tips på hur man ska göra tekniken ? Toppenbra blogg 🙂

 6. Frida

  Skulle också vilja ha lite mer utförliga tips… Vilka andra övningar är bra för att träna de muskler som behövs för att irka? Är det bra att öva genom att hoppa upp och sen försöka ”hålla emot” på vägen ner? Vad ska man tänka på?

 7. Ela

  Noll…skulle du kunna ge lite mer beskrivning om hur man skall göra eller vad man skall tänka på?eller är det bara att ”dra upp sig? Eller hur kan man träna för att de muskelgrupperna stärks? Tack för en super blogg!!hälsningar från svenskfinland 🙂

Visa alla 9 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Helgen

Leonore har drabbats av någonting som heter RS virus och torsdag-fredag bodde vi på sjukhus. Minimalt med sömn och konstant rädsla för att något ska hända lillugglan.

Sjukvården i detta land ska vi vara glada för och att personalen inte har högre lön än vad dom har är ett skämt.

Allt gick bra och förhoppningsvis repar sig Leo snart.

FullSizeRender-3

På fredagen fick vi permission och åkte hem. Molly var hos sin morfar så jag och Paula kunde återhämta oss lite grann under fredag natt och lördag morgon. Det blev ett och annat avsnitt av Suits.

På lördagen drog vi till Strängnäs, Molly och Mollys morfar. Kilovis med mat, bra återhämtning och film. Det bästa som finns är att komma till mina eller Paulas föräldrar. Man blir bortskämd och jag behöver inte lyfta ett finger under ett par timmar.

Vi sov över i Strängnäs och gårdagen var ungefär såhär lugn:

IMG_2824

Kommentera

 1. Ida

  Så Paulas pappa bor i Strängnäs? Vad roligt! Bor där själv och undrar vad ni tycker om Strängnäs beroende om årstiderna? Roligt att få höra 🙂 tack för en grym blogg!

 2. Frida

  Hoppas Leonore kryar på sig!

  Ville bara titta in och säga TACK för den grymma drickan ni har tagit fram. Blev ju mer än glad när jag hittade clean på Ica här uppe i Umeå.

CrossfitTräning & kost

Crossfit Open

I helgen drog årets säsong av Crossfit igång och allt börjar med 5 veckor av konstant ångest haha.

5 veckor, 5 olika workouts. Varje workout släpps på torsdagen och skall skickas in på måndag kväll. Alla i hela världen gör samma workout och man kan hela tiden se hur man ligger i Europa, världen och i sitt eget land. Damer tävlar för sig och herrar för sig.

Den första workouten som kom i torsdags natt såg ut såhär:
20 min amrap (så många varv som möjligt) av:
7,5m walking lounges 43/30kg
– 8 bar facing burpees
– 7,5m walking lounges 43/30kg
– 8 c2b pull-ups

Jag gjorde den i fredags och gick så hårt in i väggen. Efter 10 minuter var allt en dimma för mig. Jag såg knappt, jag hörde ingenting men jag fortsatte och jag slutförde. Dock är jag inte nöjd med mitt resultat så nu om en stund ska jag göra om den igen.

Förhoppningsvis går det bättre denna gång. Jag har bättre sömn i mig, en bättre plan och känner mig mer taggad.

Kör någon av er Open? Hur gick det på 16.1?

_40A8650

Kommentera

 1. Sanna

  Körde 16.1 nu i helgen, blev väll ganska besviken då jag aldrig fick in rytmen i OHutfallsgången så där tappade jag mycket tid, så frustrerande. Hade väll egentligen velat köra den en gång till men kände mig för sliten i kroppen samt att den va lite för lång för psyket för att göra om 😉 fick iallafall 145 rep, ok efter att inte ens ha kört crossfit i ett halvår… Nu taggar vi 16.2 🙂 lycka till!

 2. Rebecca

  Kör min första open i år och gjorde 16.1 i fredags! Jag är sjukt nöjd bara att jag lyckades köra rx då jag gjorde mina första c2b någonsin dagen innan haha 🙂

 3. Ida

  Förra året vid Open var jag höggravid och hade som mål att våga anmäla mig i år. Är en ”vanlig motionär”. Klarar inte c2b så det blev skalad. 277 poäng. Är nöjd! Hoppas kunna göra någon av de 5 som RX. Satsar du i team i år igen?

 4. Emelie

  Jag körde den nyss, och fick ihop 4 + 2/3 varv, 124 reps, på RX-vikter. Är väldigt nöjd med tanke på att jag
  1. inte tränat på två(!) månader pga långdragen förkylning med halsont (det här med att komma igång igen lugnt var det ja…),
  2. körde heavy doubles + några singlar på 80-90% av max i C&J + marklyft innan jag körde 16.1,
  3. aldrig kört vare sig overhead lunges eller c2b innan. Haha. Optimala förutsättningar 😉 But I did it and I did it good utifrån mina förutsättningar!

 5. Diana

  grym header och bilden i inlägget.
  hade vart så kul att köpa kort åt mannen i hemmet. Tycker han ska börja med Crossfit, han älskar träning men har inte lyckats övertyga han än, det är styrketräning och kampsport just nu och har nog alltid vart. 😀

AllmäntFamiljeliv

Konversation

Molly kom upp igår kväll, efter att Paula lagt henne.

Jag: Molly, jag hör dig (hon sätter sig alltid i trappan). Gå och lägg dig igen.
Molly: Jag kan inte sova
Jag: Varför inte?
Molly: Jag tänker på godis.
Jag: Hahah, jag med. Men det är inte lördag idag.
Molly: Det är visst lördag
Jag: Det var lördag igår. Nu sover vi.
Molly: Pappa
Jag: Ja?
Molly: Jag älskar mina nappar
Jag: Jag vet. Kattungarna tar hand om dom i skogen.
Molly: Vad bra.
Molly: ZZzzzZzz

Nu: Frukost!

img_5699

Kommentera

 1. eq

  Jag använde napp tills jag var 7,5 år!! Hade en huggtand, men i övrigt väldigt raka och fina tänder. Hade tandställning i 6 månader enbart.

 2. Fanny

  Jo men man ser på de barnen som inte borde ha napp tidigt, då ser tandläkaren att tänderna börjar röra på sig eller börjar få ett öppet bett så de kanske har bett dem att sluta med napp

 3. Matilda

  Jag hade napp ända fram till 7 (!) års ålder. Jag får ibland frågan av tandläkare om jag har haft tandställning (vilket jag inte har) eftersom jag har tvärraka tänder. Så bara för att man som 2-åring har napp behöver det inte betyda panik. Man kan ju faktiskt ha något slags mellanting, att nappen bara är okej vid läggdags och inte dygnet runt.

 4. Mich

  Jag var också ett napp barn… 5/6 år var jag. Helt otroligt att mina tänder är spikraka. Jag vill ändå inte att mina barn ska ha napp så länge. Lika bra att ta fighten i tid. Kram

 5. Nathalie

  Jonna, jag är ett nappbarn och slutade inte förren jag var 5/6 år och mina tänder var inte nådiga haha. Hade 1 1/2 cm utåtsåtående tänder och det var inte jättekul nej, men också en fara då jag riskerade att slå ut alla mina framtänder om jag skulle ramla framåt eller så. Tycker det är bra att sluta med napp runt 3 årsåldern för kan tänka migatt det blir svårare ju äldre man är!

  Fick tandställning i 5an som jag fick ta ut sommaren till 8an, och har nu raka fina tänder. Är dock väldigt glad att jag fick den så tidigt 🙂

 6. Anna

  Jonna, om du sett tänderna på barn som haft napp för länge skulle du förmodligen byta åsikt. Att sluta med napp handlar ju inte om att barnen ska ”växa upp” utan om att barnen inte längre behöver nappen för tryggheten. Dessutom är napp ett av de största hindret för barns språkutveckling.

 7. Jonna

  Varför har föräldrar alltid så bråttom med att ungarna ska sluta med det ena och det andra. Hur farligt är det om en litet barn, inte ens fyllda 3 år, få ha sin napp en stund vid läggdags, sen kan man ju plocka ut den när barnet sover. Det är ju en trygghet. Så sorgligt tycket jag, känner medlidande.. Haha skrattar åt att jag är så fjantig men kan inte hjälpa det. Jag vet att var och en gör det som är bäst för sina barn men ibland kanske man inte ska ha så bråttom med att de ska växa upp <3

Visa alla 10 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Skillnader mellan 1 och 2 barn

Första barnet: Molly är täppt i näsan. Tror du vi måste åka in?
Andra barnet: Så länge hon andas är det lugnt.

Första barnet: Molly är 5 veckor, 2 dagar och 24 timmar gammal.
Andra barnet: Öhm, hon är några månader.

Första barnet: Molly måste vara med hela tiden. Även fast hon inte kan prata så vill hon vara med.
Andra barnet: Leonore får ligga här i tvättstugan en stund…

Första barnet: Ingen parfym. Molly ska känna lukten av hennes pappa.
Andra barnet: Vilken tycker du luktar godast Leonore? Hugo Boss eller Armani?

Första barnet: Wow, titta. Molly skrattar. Vi ringer alla vi känner och berättar.
Andra barnet: Har vi berättat för alla vi känner att vi har fått ett till barn?

Första barnet: Nya kläder måste tvättas innan Molly kan använda dom. I parfymfritt tvättmedel.
Andra barnet: Hahaha

Första barnet: Man bär barnet med största möjliga försiktighet
Andra barnet: Molly, hoppa helst inte på Leonore. Jag tror inte hon tycker om det.

Första barnet: Om några månader kanske vi kan åka på en weekend på tumanhand till New York älskling.
Andra barnet: Om några år kanske vi kan ta en weekend på tumanhand till New York älskling.

Första barnet: Älskar det så jag spricker
Andra barnet: Samma sak

img_4544.jpeg

Kommentera

 1. sofia

  Hej! Vi är en liten familj som lever under hot och våld. Vi flyr just nu inom Sveriges gränser var dag för att slippa misshandel och hot. Men vi har ett problem, myndigheterna blundar för vår situation. Vi får klara oss själva. Vi har blivit spottade på och personerna som utsätter oss för detta hittar oss varje gång. Jag har en dotter på 7 år och är nu gravid i vecka 16. Jag ber er om hjälp. Snälla sprid vår historia. Hjälp oss att tvinga myndigheterna att reagera och agera genom att vi är många som pratar om det. Snälla rödda oss!

  http://hjlpenfrndden.blogg.se/2016/february/hjalp.html

  Och nej, det är absolut inget virus. Vill man inte använda länken så gå gärna in på blogg.se och sök efter: hjlpenfrndden

 2. stina

  Hahahahaha, klockrent.
  Precis så kände vi, varje punkt var mitt i prick.

  Till alla surpuppor, alla handskas olika med kämpiga situationer. Uppenbarligen hanterar Hugo det med humor för att inte älta ner sig i det och håller humöret uppe (man har ju trots allt ett äldre barn också som behöver ha harmoni och skratt i sitt liv och då behövs föräldrar som INTE gräver ner sig i sorg för varje motgång och förväntar sig den värsta utgången).
  Vissa människor behöver verkligen växa upp och respektera att alla e olika och hanterar situationer på olika sätt, Hugo hanterar deras situation på ett hälsosamt sätt.

 3. Louise

  Hugo Hugo, jag älskar att läsa din blogg och du får mig att skratta så ofta. Ignorera de negativa kommentarerna, tänk att det alltid ska komma någon som lyckas hitta ”fel” och lyfter upp pekpinnen.

 4. Kajsa

  Lina jag förstår att man ofta tar illa vid sig av idioter som kommenterar här och jag känner ofta som du. Men faktum är att flera spädbarn per år dör i just detta viruset. Och de vet fortfarande inte hur läget kommer utvecklad med Leo. Hur man än vrider på det så känns det inte roligt att skoja om just det just nu även om jag helt förstår Hugos inlägg om barn nr.2 🙂

 5. Lina

  Assååååååå guuuud. Det är hans dotter!!! Jag tror inte han menar något illa? Sluta vara så negativa . Hugo you crack me up everytime!

 6. kajsa

  men alltså.. skämta om att ”sålänge hn andas är det lugnt” när hon just nu är inlagd på sjukhuset pga just andningbesvär? jag vet inte om du vet det men RS är obotligt och det är i VÄRSTAfall livshotande. Nu antar jag att Leo inte är så dålig just nu men att hon är inlagd är alarmerande nog. Du är rolig och jag förstår din humor men ibland måste man faktiskt tänka lite längre än näsan räcker. krya på er nu & passa på att ta det lite lugnt!

Visa alla 18 kommentarer
AllmäntCrossfitFamiljeliv

Helgens utmaning

Klarar du hela låten? Sätt på videon, dra på högtalarna och kolla hur långt du kommer. Det är roligare om man är fler. Kör ni på jobbet får ni gärna tagga mig på instagram @huggson

Ni ser ju hur långt jag kom =)

Kommentera

 1. Erik

  Jag skulle vilja se en video där du visar hur man klarar en muscle-up, plus tips på hur och vad man ska träna för att lyckas göra sin första. Jag är nämligen en bra bit ifrån atm.

 2. Teberia

  Hej Hugo!
  Jag undrar om du har tips på bra träningsskor? Jag gymmer och kör väldigt blandat. Jag både styrketränar, springer, går på pass osv. Vill i första hand ha ett par bra skor som man kan springa långt i och som ger bra stöd. Det finns så många skor på marknaden så det är så svårt att veta vilka man ska välja. Frågar dig för att du verkar ha bra koll på sånt och själv springer ibland vad jag sett hehe.
  Sedan undrar jag om ni någon gång kommer släppa clean drink med smak? Jag har prövat drickan och tycker att den funkade jätte bra då jag orkade mycket tyngre vikter än vad jag brukar plus att jag fick mkt mer energi, men jag har aldrig gillar smaken på bcaa tyvärr.
  Det blev en väldigt lång kommentar nu haha men hoppas jag får svar! 🙂

Visa alla 7 kommentarer
AllmäntCrossfitTräning & kost

Man blir irriterad

Alla dessa dieter som ploppar upp, olika ”hälsoföretag” som ligger bakom. Man ser dom överallt och dom tjänar snuskigt mycket mycket på att manipulera oss. Olika paket man ska köpa under några månader som är svindyra. Dom garanterar viktnedgång och att du ska få i dig nödvändiga ämnen. Första dagarna är jobbiga men sedan kommer man in i det.

Jag läste om ett paket där man ska äta 1 mål om dagen och sedan stoppa i sig alla möjliga kosttillskott som företaget erbjuder. 

Det är väl klart att man tappar vikt om man äter 1 mål om dagen, det fattar vem som helst? Men vad händer sen då, när man har slutat med produkterna som kostar tusentals kronor och börjar äta som vanligt igen. Kilona kommer garanterat komma tillbaka. Företagen säljer SVÄLT i en exklusiv förpackning.

Vi människor är allt bra kluriga. Vi kan inte gå och träna några timmar i veckan för vår framtid och vårt välmående. Men vi kan stå ut med att äta 1 mål per dag för att gå ner i vikt. Make no sense.

Dom här företagen som erbjuder alla dessa dietlösningar vill jag skicka åt helvete, dom borde inte få finnas och hela deras verksamhet är en BLUFF.

Och alla bloggar jag har sett som rekommenderar sina läsare att börja med dessa dieter för att dom själva ska tjäna pengar, vad är ni för förebilder? Skäms ni inte?

Den enda nyckeln till en snygg och välmående kropp är bra mat och hälsosam livsstil. Thats it!

Det finns inga genvägar. Allt slår tillbaka, om man inte gör det på riktigt. Hur många av er har gått på diet och tappat vikt? Har ni lyckats hålla er kvar på vikten som ni gick ner till? Hur mådde ni under dieten?

Den bästa dieten på marknaden kommer snart och den kommer heta: Superkroppen på 2 månader med Hugo Rosas =)

Med superkroppen menar jag en superkropp från insidan till utsidan. För det borde vara allas mål att ha.

20140724-174048-63648550.jpg

Kommentera

 1. Kourtney

  BRA och sant inlägg! Blir irriterad hur NAIVA folk är asså! SOm t.ex. C9 som cirkulerar överallt! Bluff! ALLT, allt är för att tjäna pengar på folks naiva hjärnor! Klart de får en förändring när de gör en förändring! Daaahhh!! Det enda som alltid kommer gälla är att äta bra mat utan tillsatser och skit och lagom mycket!

 2. Madde

  Började med LCHF för ett halvår sen och det förändrade hela mitt liv. Har gått ner 15 kg och hela min livsstil är förändrad. Jag kollar upp allt jag äter och jag äter ingenting med socker i, inte ens frukt. Är ett kilo ifrån min målvikt så har börjat övergå till mer ”normal” mat nu.. Men kommer aldrig gå tillbaka till det jag åt förr. Vill bara äta kött o grönsaker resten av mitt liv typ haha. Träningen har jag satt igång med ordentligt med.. Förr tyckte jag det va jätte tråkigt men nu kör jag ett 5×5 program i några veckor o efter det ska jag bygga muskler ordentligt. Är så hinla nöjd och nu fattar man inte att andra människor låter sig bli överviktiga när det är så enkelt att gå ner i vikt om man bara äter rätt.

 3. Josefin

  Undrar även varför det är så svårt att hitta en komplett innehållsförteckning till produkten? På er sida framhålls det väldigt tydligt att den innehåller Zink, magnesium osv. Men inget om att den innehåller citronsyra, aspartam och E120.
  Står ni inte för produktens innehåll?
  Varför förstöra källvattnet genom att stoppa i detta?
  Och att färga drycken röd med löss innebär ju att ni inte kan marknadsföra er som vegan. Tråkigt.
  Gör om, gör rätt ☺

 4. Josefin

  Tycker du kastar lite sten i glashus nu Hugo. Har du ens koll på vad t.ex citronsyra är, hur det framställs? Hur extremt många som får allergiska reaktioner, klåda, snuva mm av detta? Och har du någon aning om färgämnena i din produkt? Jag har ifrågasatt detta förut, men har inte fått svar eller så togs min kommentar bort.
  Om du ska sälja en prudukt som ”clean” så tycker jag att det ska vara just det, REN. Då hade jag tyckt det var en bra idé 🙂

  Och ang. citronsyran, hänvisa inte till Livsmedelsverkets rekommendationer, LMV är ett skämt. 🙂

 5. Ellie

  Jag håller inte riktigt med 🙂 Jag gick på en 9-dagars kickstart och den hjälpte mig att få igång tänket med annan mat och träning. Jag lärde mig nya recept som var nyttiga och först tvingade jag mig till att träna men sedan blev det något som jag insåg att jag måste göra. Första gången jag upplevde ett träningspass som roligt var en riktigt skön känsla. Det är inte alltid roligt att träna men jag gör det ändå nu. Så jag tror att dessa kickstarter kan fungera för vissa faktiskt 🙂

 6. Emma

  Johanna
  Hej!
  Jag tycker faktiskt du har fel. (Jag vet att du har fel)
  Jag har jobbat i restaurang i över 10 år. Då hinner man aldrig äta. Frukost har jag inte ätit på 15 år. Jag är helt enkelt inte hungrig. Jag äter 1 gång om dagen och går varken upp eller ner. Det är inte så att jag vräker i mig det där målet om dagen heller utan det är en helt normal portion. Jag är inte hungrig mer än så. Jag är uppväxt med ”är man hungrig äter man, annars gör man det inte.” Jag tror inte att det är bra för kroppen att trycka i sig massa mat bara för att..

  _____________

  Du förstår väl att om du äter så lite så vänjer sig kroppen vid det? Det är många tjejer som svälter sig under en längre period och ligger i underskott så kroppen vänjer sig. När du sen går över 1000 kcal om dagen, om detta var det vanliga i flera år, så går du ofta upp i vikt och det kan ta lång tid att vänja sig ut ur detta.

  Det kanske låter konstigt, men det var en näringsfysiolog som förklarade detta för mig. Så då måste man sakta med säkert gå upp lite i kalorier 🙂

  Och för dig, som jobbar på restaurang och har gjort det i många år, kanske detta går bra nu. Men vad händer när du blir äldre och din kropp inte fått i sig det som den behöver under en längre period? Jag vet själv när man jobbade på restaurang så jobbar man i högt tempo, är stressad och är runt mat hela tiden vilket påverkar matlusten och arbetstiden kanske inte gör det möjligt att ha lunch när man äter. Då får man ta sitt eget ansvar och se till att kroppen har allt den behöver, även om det inte visar varningsklockor. Alltså, äta frukost, lunch, middag och mellanmålen som man behöver..

 7. Sessymessy

  Hej, Jag gick faktiskt på en diet för 3 år sedan, dvs pulver och piller samt ett mål mat om dagen. Den hjälpte mig att komma bort från allt det ohälsosamma jag stoppade i mig. I samband med dieten började jag träna samt fundera över min nya mer hälsosamma livsstil och vad jag skulle undvika i matväg när jag slutade med dieten för att inte återgå till mina dåliga vanor och därmed en ofrånkomlig viktuppgång. Jag har hållit min vikt +\- något kilo sedan dess. Jag använde mig av dieten för att dels gå ned i vikt men framför allt för att få snabb hjälp att skippa all skit jag stoppade i magen.

 8. Nathalie

  Hej Hugo!
  Du är en stark människa. Du är en bra förebild. Du sk vara stolt över dig själv!
  Du har koll på vad du gör och hur du ska göra det. Du har kunskap inom träning och hälsa.

  Hur ser en dag ut för dig, tänker mest på måltider och träning. Något tips till frukost för en person som tränar ofta men som är trött på gröt, haha.?

  Längtar tills din bok kommer, har precis börjat komma in på crossfit-spåret. Så mycket roligare än att gå till ett gym och göra samma gamla övningar.

  Kram!

 9. Jessi

  Tjohoo!! Nu har även jag beställt hem ett flak cleanfit!! Brukar ha svårt att tro att sånt funkar och är alltid skeptisk till vad det faktiskt innehåller, men det gör jag inte nu. Jag litar på på just dig och din kunskap kring området helt och hållet!!! Tack för denna fantastiska uppfinning!!!

 10. Lina

  Hej hugo jag längtar supermycket efter din bok då jag är en 17-årig tjej som älskar att träna men saknar inspiration till nya övningar. Men jag har en fundering kring din bok, kommer du ha med stretchövningar till muskelövningarna eftersom det är en viktig del av träningen som många tycker är svår ! 🙂

 11. Oslofru

  Håller med dig! Skrev faktiskt om exakt samma sak i min blogg idag. Blir så irriterad på en del stora bloggare som försöker lura på sina läsare bantningskurer. Grrr. Väldigt bra skrivet! Fortsätt inspirera och motivera! 😀

 12. Julia

  Hej!
  Du säger att man ska äta hälsosamt men har du någon aning om vad socker gör med din kropp? Dina små barns kroppar? Jag antar att ni alla äter bröd, flingor, gröt osv osv, även dina barn, har du någon aning om vad som händer i kroppen av allt socker? Jag ber dig, och alla andra, att kolla på filmen ”sockerfilmen”.
  Mvh Julia

 13. Tova

  Jag håller med i det du skriver, men jag kickstartade min viktnedgång med hjälp av LCHF. Den dieten fungerade för mig, när man har ett enormt sockerberoende är det svårt att ja disciplinen som krävs för att äta rätt mat och framförallt i rätt mängd..

  Med LCHF kunde jag äta mycket mat, sålänge jag höll mig till dietens relger. Har tappat 20kg, tränar regelbundet och har nu börjat med en mer hälsosam kost, och framförallt med rätt mängd. (Har håll vikten i ca ett år.)

  Tack vara denna diet, denna kickstart, kan jag nu försöka träna upp en hälsosammare relation till mat!

 14. Emelie

  håller verkligen med dig hugo. folk är så lata och vill ta genvägar som inte funkar.

  alltså att äta en gång om dagen för man inte är hungrig eller stressar för mycket låter knappast hälsosamt. skulle vilja se ämnesomsättningen på dig.. allt är heller inte svart eller vitt, som om de enda alternativen är antinge det eller trycka i sig massa mat.

 15. Johanna

  Detta är så bra skrivet och sant. Det finns inga genvägar. Dessutom mår inte kroppen bra av dieter. Varierad regelbunden träning och bra mat är grejen. Jag har alltid älskat styrketräning och tränar minst 4 pass i veckan. Utan träningen mår jag dåligt, känner mig okoncentrerad och svag. Vi människor är inte gjorda för att sitta stilla. Vi är gjorda för fysisk aktivitet. Dessutom kan man säga att träning är som att vaccinera sig mot framtida sjukdomar som stillasittande tillslut kommer resultera i.

 16. Johanna

  Hej!
  Jag tycker faktiskt du har fel. (Jag vet att du har fel)
  Jag har jobbat i restaurang i över 10 år. Då hinner man aldrig äta. Frukost har jag inte ätit på 15 år. Jag är helt enkelt inte hungrig. Jag äter 1 gång om dagen och går varken upp eller ner. Det är inte så att jag vräker i mig det där målet om dagen heller utan det är en helt normal portion. Jag är inte hungrig mer än så. Jag är uppväxt med ”är man hungrig äter man, annars gör man det inte.” Jag tror inte att det är bra för kroppen att trycka i sig massa mat bara för att..

 17. Hugo

  Hej Nutritionisten, tack för din kommentar

  Jag vill kommentera ditt inlägg då jag är väldigt noga med att poängtera att Clean är till för den aktiva människan, och därför inte en bantningsprodukt eller en produkt som ska ersätta den vanliga kosten.

  Jag har aldrig förmedlat att vår dryck ska ersätta något annat, det jag förmedlat, med all rätt, är att Clean drink är en hälsodryck som ska ge en kick i vardagen.

  Ytterligare så är drycken framtagen av Clean i samarbete med ett av nordens ledande vitamindryckesföretag för att säkerställa den bästa kvaliteten. Dessutom har några av Sveriges främsta elitidrottsmän fått vara med i framtagandet av receptet.

  Med vänlig hälsning,
  Hugo

 18. Jenny

  Hej Hugo!
  Älskar att följa dig å Paulas kanaler, ni sprider så jävla härlig energi 🙂
  Jag tänkte höra med dig om du vet nån crossfitbox där man får ta med sig sin lilla hund? Vill så gärna börja träna å få hjälp av nån kunnig, är livrädd att skada mig. Men vill samtidigt inte lämna hunden ensam på eftermiddagarna/kvällarna, hon är redan ensam ca 5-6timmar när jag jobbar vilket hon inte lider av men några få timmar till å mitt hjärta brister.
  Måste komma igång att träna NU. Tips??

  Undrar även om CleanFit är vegansk?
  Tack för superinspirerande blogg!

 19. Jonna

  Tycker du är väldigt klok och förmedlar en otroligt bra livsstil och syn på träning. Du är faktiskt den personen som fick mig att hitta min träningsform som jag tycker är rolig så tack för det!! Dock så äter du väldigt mycket animalier och undrar bara om du är medveten om vad det gör med din insida? Jag äter ENDAST mat som får min kropp att må bra och prestera sitt bästa och efter mycket undersökning så valde jag att utesluta alla animalier ur min kost. Kolla gärna 101 reasons to Go vegan på youtube om du är intresserad och så mån om din och din familjs hälsa som jag tror 🙂 väldigt informativ och lärorik föreläsning!

 20. Nutritionisten

  Utveckla gärna vad den elementära skillnaden är mellan dessa ”hälsoföretag” och Clean Drink.

  Du skriver:
  ”Man ser dom överallt och dom tjänar snuskigt mycket mycket på att manipulera oss. Olika paket man ska köpa under några månader som är svindyra. Dom garanterar viktnedgång och att du ska få i dig nödvändiga ämnen.”

  Låter som en klockren summering av den verksamhet du själv bedriver. Nämligen att sälja en överprisad ”hälsodryck” full av ingredienser utan dokumenterad effekt.

  ”Men koffein/bcaa/vitaminer funkar ju!” kanske du kontrar med då. Ja, i vettiga doser. Vilket det i många fall inte rör sig om i din produkt.

  ”Men min dryck innehåller minsann inget taurin!” Ok, men den innehåller karnitin. En annan aminosyra som, i likhet med taurin, inte har någon helst verkan.

  Kan peka ut ett tiotal andra brister om inte detta skulle räcka.

  Mvh,

 21. Malin

  Amen to that Hugo! Jag har alltid varit en sådan som vill ha små snabba lösningar!! Var så nära att testa C9 förra sommaren men insåg sedan att det där är inget för mig.
  Nej bra mat och träning är lösningen på mina problem ?

Visa alla 28 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.