December 2015
Uncategorized

Snart är vi där

När året tar slut. Hoppas ni får en fantastisk kväll. Gott nytt år! 

   
   

Kommentera

 1. Gogojaja

  Hugo hur många Cleanfit volkswagen jeeps har du körandes, 1 va?

  Såg en utanför Norrköping idag när jag var på väg hem till Stockholm, var det du? 🙂

 2. åsa

  Jag såg precis att paula hade lagt upp en familjebild på dem på hennes blogg så det var kul att se, hade helt missat att kolla hennes blogg:)

  ”R” sa jag att jag ”visste” det eller? jag sa att jag TROR att det knappt finns några. Lär dig läsa lite bättre nästa gång:) puss

 3. åsa

  Fixa lite mer familjebilder på dig, Paula & Leonore, tror knappt det finns några? Kan nog vara kul för Leo att kolla tillbaka på sånt när hon blir äldre:) Finns annars massvis med familjebilder på dig, Paula och Molly!

Visa alla 11 kommentarer
AllmäntCrossfitFamiljelivResorTräning & kost

Gott nytt år!!

Paula har gjort norra Europas längsta tillbakablick. Jag får ångest när jag tänker på att det har tagit henne 6 timmar och hon är ”bara” framme i september. Det betyder att det skulle ta mig en vecka att göra samma sak.

Jag fokuserar istället på highlights under året.

Januari:
Jag ställde upp i min första crossfittävling och vann!

10974396_10155243493685165_5350318722932024456_o-1024x768

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paula& Molly prydde omslaget på mama som är Sveriges största mammatidning:  

 
Februari:

Trist månad men Molly åkte skridskor för första gången och jag insåg samtidigt att hon inte var någon naturbegåvning när gällde is & hockey.

P2213278

Jag ställde upp i en tävling som gymgrossisten annordnade. Dom ville ha svaret på vilken träningsform som fick fram den bäst tränade människan. Jag ställdes mot en styrkelyftare, en fighter, en gymmare och en triatlet. Jag kom på delad 1a plats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P4150871

Molly hängde mycket med mig:

P2142517

Molly fick även en ny favoritbok:

image2-1024x1024

Och vi körde ansiktsmask tillsammans

P2042006

Mars:

Jag drog till Finland och tävlade. Vi vann =)

P3073831

P3073946

Det blev officiellt att jag var en av utmanarna i Gladiatorerna 2015. Inspelningen skedde redan i November 2014 men man får inte berättade att man är med fören några veckor innan första programmet går på tv.

PB231162

PB231199

Budskapet var tydligt:

PB231157

Molly blev bara roligare och roligare:

April:

Helt värdelös månad. Det enda roliga var påsken:

P4030059

Och typ det här klippet:

Mollys 2 årsdag också. Den glömde jag =)

P4181122

P4181124

P4181131

Paus. Fortsättning kommer beroende på om jag får några kommentarer eller inte.

Kommentera

 1. Felicia

  Mollys mage på ansiktsmask bilden är ju bara för gosig!!!!!! Kommentar självklart vill vi se fortsättningen och säger som dom andra förlossnings berättelsen tack! 😉 god fortsättning!!

 2. F

  Här kommer en kommentar.
  Jag vill hellre ha fortsättningen på din förlossningsberättelse ☺ Eller har du redan lagt upp det? Isf ber jag om ursäkt om jag missat det.

Visa alla 26 kommentarer
CrossfitFamiljeliv

Uppvärmning för imorgon

Bästa sättet att bli bra på pull-ups. Gummiband! Ju starkare du blir, desto mindre motstånd väljer du på gummibandet.
Paula satte igång med sin pull-ups resa idag.

4 set x3 reps.

Innan hon körde pull-ups körde hon 2 min on och 2 min off intervaller. Man gasar alltså i 2 minuter och sedan vilar man 2 minuter. Ett väldigt effektivt sätt att förbättra sin kondition.

Paula körde 6 intervaller och det gjorde hon på en air bike. Haha. Jag ville inte säga något innan men air bike är jobbigare än att sitta i bilkö när man redan är sen till något.

Kroppen blir atackerad på ett sätt som den inte är van vid. Ju fortare du trampar, desto jobbigare blir det, såklart. Prova om ni har någon på gymmet.

Jag själv körde på med mitt egna. Jag lyfte massor av vikt, här 135kg.

Och här coachade Paula mig när jag gjorde massa minuten saker. Minuten saker betyder att jag varierar mellan olika övningar på olika minuter och gör ett visst antal reps per minut. När jag gjort klart mina reps väntar jag till nästa minut börjar och då går jag även vidare tills nästa övning. Solklart?

Och glöm inte: ”Det spelar ingen roll hur långsamt du springer, du kommer fortfarande att varva alla som sitter i soffan”

Kommentera

 1. Diana

  Ah fy fan vad grym du är!! Vart helt tokimpad av den sista övningen! Måste visa den till Mr i huset och be han göra några, såg ju ascoolt ut. 😀

  Vad grym Paula är, heja Paula. Hon är verkligen på G.

 2. emelie

  kan inte du skriva ett inlägg om mjölksyra? hur det är för dig o allmänna tips? när jag styrketränar känner jag att mjölksyran kommer ganska snabbt, fastän jag är vältränad, jag känner att musklerna har mer att ge men det gör så ont pga syran, är den bara psykisk? alltså så länge man kan tänka bort den kan man köra på liksom. tänker att det borde vara ett mått på hur vältränad man är desto längre tid tills mjölksyran sätter in.. är det så?

Uncategorized

Några bilder i vardagen 

Här försökte jag vinna över Leo i arga leken. Omöjligt  
Här var jag och åkte skridskor med Molly. Hon tyckte det var svinroligt, i 2 minuter. 

  
Leos första kontakt med en kettlebell 

  
Bilselfie 

  
Syskonkärlek 

  

Kommentera

 1. O.

  Alltså, jag brukar verkligen tycka att Molly är en mix av er båda, men bilselfien… där har du en mini-me Hugo! 😀 (Y) <3

 2. Jordan

  Bebisen visar vem som bestämmer i familjen nu och framöver. Bara att ge med sig. Vill Leonore se på barnprogram samtidigt som det går någon viktig match på tv är det bara att slå på barnkanalen. Finaste döttrarna Rosas.

Visa alla 6 kommentarer
AllmäntCrossfitFamiljelivTräning & kost

I samarbete med SATS (rättelse, nu går det att titta på videon)

Nu ska jag ge er ett ovärderligt tips. Från och med den 4e januari kommer du att kunna träna med SATS online. SATS online är till för alla som inte har möjlighet att ta sig till gymmet jämt. Perfekt för personer som ständigt är på resande fot, mammor & pappor och för personer som inte får tiden att räcka till.

Träna på dina villkor: När du vill och var du vill!

Jag tycker detta är ett kanonsätt att aktivera fler människor. Jag köper att man inte alltid har tid att gå till gymmet, speciellt inte som småbarnsförälder. Jag köper dock inte att det inte finns tid till att träna. Dessutom behöver du inte ens åka till träningen med detta koncept, träningen åker till dig!

Det finns ett stort utbud av korta men effektiva träningspass inom olika kategorier instruerade av SATS bästa tränare.

Online Training lanseras den 4:e januari 2016. Då kommer det att finnas 17 olika träningspass inom kategorierna Cardio, Strength, Body/mind, Flexibility, Dance, Mama, Family. Utbudet kommer att utökas med tiden. För att få veta mer om Online Training och de träningspass som snart finns tillgängliga, vänligen besök: www.sats.se , www.sats.no , www.sats.fi

Kommentera

 1. Moa

  Hej!
  Kostar det att ta del av dessa träningspass online? Jag har inget SATS gym där jag bor, känns därför onödigt att behöva löpa ett riktigt tröningskort. Är det gratis eller tecknar man något speciellt medlemskap just för detta?

 2. Jenny

  Hej!
  Om du har tid och lust hade det varit uppskattat om du ville tipsa om hemmaträning muskelvis utan att man har några redskap till hjälp . / MVH stressad småbarnsförälder 🙂

CrossfitFamiljelivTräning & kost

Train for life

Det är nästan som semester här hemma. Molly är i Spanien och helt plötsligt finns det massvis med tid. Igår kväll åkte vi och tränade, Leonore sov, Paula körde ett stenhårt konditionspass och jag gnuggade på med mitt egna.

Paula är en ganska imponerande varelse. När vi träffades för 4 år sedan så var Paula snygg av naturen, det såg ut som hon tränade regelbundet. Verkligheten var något helt annat, Paula visste lika mycket om träning som jag vet om smink. Hon älskade att festa och var beroende av cigg. Sedan blev vi gravida med Molly. Ciggen och festandet las självklart ner naturligt. Dock hade inte Paula en särskilt stark kropp och kroppen förändras självklart under en graviditet.

När Molly hade kommit så tror jag det ringde en väckarklocka hos Paula. Hon fattade att hennes kropp hade förändrats och för att bygga upp den igen så var det träning och en sund livsstil som gällde. Paula började träna regelbundet och resultaten kom fort. Efter några månader visade Paula helt andra sidor för mig. Hon började av egen vilja dra till gymmet och gick ut och sprang på kvällarna. Det viktigaste av allt, hon älskade det och hon började prata om träning med mig. Jag försökte bara uppmuntra henne men såg självklart att ett gemensamt intresse höll på att växa fram. Vilket gjorde mig glad.

När Paula sedan blev gravid med Leonore hade hon byggt upp en stark fysisk grund under ca 2 år. Paula var i sitt livs form! Detta gjorde att Paulas graviditet med Leonore gick betydligt mycket bättre än hennes graviditet med Molly. Paula orkade mer genom hela graviditeten, hon var piggare, starkare och gladare.

Paula frågade mig någon gång om hon hade tränat alla dessa månader i onödan nu eftersom hon nu var gravid igen. Man tränar aldrig i onödan, det är som att sätta in pengar på banken svarade jag. I framtiden kommer du kunna ta ut dom pengarna. Det kommer vara lätt för dig att komma tillbaka till träningen när Leonore föds och det beror på att du har byggt upp en grund och ett muskelminne. Jag tror inte på dig svarade Paula.

Igår efter vi hade tränat så berättade Paula att hon kände sig stark, peppad och att det var inte i närheten av lika jobbigt som dom första månaderna efter Mollys graviditet.

Det ska bli kul att följa Paulas resa nu när hon vet vad träning innebär och hur man tränar. Jag ler inombords varje gång jag hör när Paula pratar om träning. Man behöver inte älska samma saker men gemensamma intressen gör förhållandet lite roligare.

Träning är livet!

https://i1.wp.com/hugorosas.se/wp-content/uploads/2015/03/IMG_8640.jpg?ssl=1

Kommentera

 1. Sandra

  Hej! Kul att hon är igång efter graviditeten. Vill bara påminna (inte komma med pekpinnar) om vikten av stabiliserings-träning för att få ihop magmusklerna igen. Kan tipsa om appen ”mammamage”, tråkig men super för att bygga en bra grund : )

 2. Sara

  Inspirerande läsning! Är gravid med mitt första barn och är precis som Paula i sin första graviditet, d.v.s. helt otränad och levt ohälsosamt innan men ändå alltid haft en snygg kropp så har inte behövt bry mig om träning. Och det känner jag av under graviditeten med diverse besvär.. Och har redan börjat känna mig motiverad till att börja träna efter barnet just för att få tillbaks min gamla (och en ännu bättre) kropp och att vara starkare inför nästa graviditet! Kan Paula kan jag 😉

 3. Julia

  Fin du är Hugo! Som inte tvingar eller pressar henne utan bara peppar och stöttar! Precis som man vill att ens partner ska vara! Fortsätt vara en fantastisk fästman och pappa, det verkar som du är grym på båda delarna! Gott nytt år 🙂

 4. Diana

  Härligt med lite ”semester”, hoppas M har det bra. 😀
  Lycka till med träningen, så härligt att ni kan köra tillsammans. Snart är P i toppform igen. 😀

Visa alla 6 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Ni vet när man blir påkommen

=)

Kommentera

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.