September 2015
AllmäntFamiljeliv

Livet med en gravid sambo

– Paula öppnar alla fönster i hela huset och ligger fortfarande å svettas i soffan. Själv har jag börjat använda vinterjacka inomhus och sover med kläder på.
– Paula tycker det är helt sjukt att jag inte har köpt något till bebisen och det fick jag höra igår. Räcker det inte med att bebisen kommer få världens bästa pappa i present tänker jag. Tur att Paula inte hör mina tankar.
– Paula ropar några gånger per kväll efter mig. Det kan vara alltifrån att jag ska bära in tvättstället till tvättstugan till att jag ska bära upp en kudde från golvet. Tydligen säger man inte nej till någon som är gravid.

Vi är i slutet på denna graviditet och det har gått bra, mycket bättre än med Molly. Jag kommer ihåg hur Paula var när Molly låg i magen. Haha, jag skrattar bara jag tänker på det.

Det värsta var nog när vi skulle ut och bowla med några vänner. Det började hemma, Paula var i vecka 12 ish och hade inga kläder som passade, allt var för litet och allt var mitt fel. Efter mycket tröstande bestämde vi oss tillslut för att gå och bowla. Väl på bowlingen slutade Paula efter ett tag prata med mig. Okej, hon ska inte förstöra min kväll tänkte jag. Det slutade med att Paula åkte hem och jag drog vidare. När jag sedan tassade in vid 02 tänkte jag att det är nog bäst att jag sover på soffan och inte väcker Paula. Det tog ungefär 2 minuter innan Paula stod ovanför mig och frågade vad fan jag gjorde hemma, jag bor här? Svarade jag. Efter det frågade jag varför hon blev så sur tidigare på kvällen och vägrade prata med mig.

Då hade tydligen jag stått och blåst upp kinderna och hånat Paula för att hon hade gått upp i vikt.

Har jag lärt mig någonting i mitt liv så är det att man aldrig hånar en tjej för att hon har gått upp i vikt, oavsett om hon är gravid eller inte. Sedan, skulle jag först trösta Paula hemma och säga att hon är jättefin för att sedan håna henne för att hon är tjock. Idag skrattar vi iaf åt det.

Under denna graviditet har varken jag eller Paula ens reflekterat över att hon är gravid. Det är egentligen nu som det börjar hända grejer. Paula börjar bli tung och börjar få ont. Det är som att kroppen vill att man ska få nog, även att vi män ska få nog =). Är det bara mysigt med en graviditet så längtar man inte efter förlossningen.

Nu längtar vi båda. Molly också!

Kommentera

 1. Caroline

  amen haha :p jaa, man får sig alltid ett gott skratt på din&Paulas bloggar. Härligt att ni skrattar år det i efterhand, även fast man i stunden det sker inte alls tycker det är roligt 😀

 2. Emma

  Tycker inte att du ska gå med på att ha det kallt om nätterna. Paula får väl sova ute i ett tält om det är så varmt.

 3. R

  Hahaha älskar din blogg! Och paulas med.
  Så kul att läsa kommentarerna med. Chilla lite människor.
  ”Mamma” sluta läs hennes blogg då om du har tröttnat.
  Paula verkar vara en väldigt jordnära tjej, bara för att man ibland klagar betyder det inte att man inte är lycklig, hon är människa precis som alla andra.

 4. Mamma

  Har alltid gillat paulas blogg men tröttnat en hel del på sista tiden . Gnällspik e vad hon är istället för att vara tacksam och titta sig omkring o bara vara nöjd . Människor lever i misär , Paula i lyx, ensamstående mammor som drar allting själc , paula har dig som är så snäll , ändå klagar hon . Vaddå sur för att du inte köpt nått till bebisen ? Tror Paula måste sluta tänka så materialistisk , man uttrycker känslor på olika sätt men Paula har en färdig mall i huvudet .tråkigt ! Speciellt när du e den Molly har roligast med ! Varför ska det alltid köpas saker ? Man kan skapa minnen istället som håller längre. Tror Paula måste bromsa lite i sin attityd . Det e ingen nytt att vara gravid , tänk om alla gravida höll på sådär. Däremot e det inställningen som går att förändra !

 5. Maja

  Molly är för söt! Jag dööör! <3

  Förresten. Jag har ett skitbra tips till dig, nu när du har en baby på G.
  Om man som du och jag, är tokig i märkesvaror och kvalitet, finns det en undersökningssite, där man gör undersökningar som man får betalt för i form av poäng som man sedan kan shoppa för. Allt från Kay Boyesen till KitchenAid produkter finns. De har galet mycket babygrejer också och allt är märkesvaror.
  Perfekt för såna som mig som inte riktigt har råd att köpa sånt annars. Prylarna man plockar ut blir alltså helt gratis! Jag hittade länken här. Där står all info man behöver veta. http://goo.gl/BepLJk

 6. jon

  Det är möjligt att hon tjatar på dig för hon vill att du ska ilskna till och sätta emot. Tjejer tröttnar om man är en våt strumpa hela tiden, det är bättre att veta att du är stabil och har gränser.

 7. Sarah

  Ibland tror jag att Paula använder graviditeten som en ursäkt till att få allt efter sin vilja och hysa agg mot allt och alla medan hon skyller på hormorner. Minns inte man blev ARG direkt av det, såsom Paula verkar vara minst några gångar per dag. 🙂

 8. Isabelle

  Ja det märks regält att ni är Unga du och Paula 🙂 heheh

  När blir Giftemålet då ???….. 🙂 hihihihiih.

  Hoppas ni Mognar till då lite när ni är Gifta kanske !!!. 🙂 LOL.

 9. Mysan

  Oj vad elak du var mot henne.. Fan va ledsen ås förnedrad jag hade känt mig om någon gjorde så mot mig när jag var gravid. Paula är så stark

 10. Annica Magnusson

  HAHA! Då kan jag väl såga såhär.. Min make har rätt tur då, för det enda besvär jag har haft är rent illamående om jag inte ätit men jag har aldrig blivit förbannad eller ledsen sådär..

  Men han har väl lärt sig han med, nu då vi väntar tredje barnet som kommer att komma innan första barnet hunnit bli tre år.

Visa alla 18 kommentarer
AllmäntCrossfitFamiljelivTräning & kost

Event med Loppi

Igår hade jag tillsammans med Loppi ett träningsevent i Humlegården. Vi var ett glatt gäng på 15 pers och jag höll i spakarna. Det som stod på tapeten var såklart funktionell högintensiv träning. När jag i början berättade att dom skulle arbeta i par och hinna med så många varv som möjligt på 15 minuter tror jag inte att det var någon som trodde att det skulle bli jobbigt.

Det blir jobbigt och när man tränar högintensivt känns sekunder som minuter och minuter som timmar.

Alla fick köra med en partner och när ena körde så vilade den andra. Vartannat varv.
Amrap (så många varv som möjligt) på 15 minuter:
– 5 Human row. Ena personen ligger på marken och den andra står ovanför. Man greppar varandras händer och sedan drar sig personen som ligger ner uppåt.
– 7 burpee över sin partner
– 10 utfallsteg

Jag tror att det var ett par som hann 18 varv tillsammans.

När dom hade fått vila en stund avslutade vi med att köra burpees varje 30 sekunder. Börja med 1, nästa 30 sek så kör man 2 osv osv. Daniel och Katti vann och klarade hela vägen till 13 burpees.

Kolla hur långt du kommer.

Bilder: Jag och Katti

Molly gnuggade intervaller:

Kommentera

 1. Isabelle

  Benny: Jag får hålla med om att den Jackan var fräck som Paula har där på sista bilden !!!!!!!!!!!!!!, och Mollys regnjacka är fin också men den finns nog inte i vuxens storlekar liksom.. 🙂 hehe.

 2. Sanna

  Varken din blogg eller paulas blogg är mobilanpassade för mig längre (iPhone 5, Google chrome), vilket gör att inte orkar gå in och läsa lika ofta längre eftersom det måste zoomas in och ut och hålla på:/

AllmäntFamiljeliv

Mina 4 favoritsaker hemma

Ringklockan. Den använder jag mest när jag är hungrig och inte orkar gå upp från soffan. Tre ring betyder mat, två ring betyder massage och ett ring betyder att Frost börjar. Paula har inte riktigt fattat betydelserna ännu, men det kommer väl:

Kött-tavlan. Den enda tavla jag själv har valt i vårt hem. Jag valde den med omsorg:

Molly

Min vackra och underbara fästmö:

Kommentera

AllmäntFamiljeliv

Classic

När man tror att man har koll på läget. Varenda gång när Paula har varit borta har jag glömt något. Denna gång tänkte jag imponera:

Paula:
Vad fint det är hemma.
Jag: I know.
Paula: Vad har hänt med blommorna?
Jag: Fan. Jag glömde visst att vattna tror jag.
Paula: Det tror jag med.

Mollys gosedjur är med levande än våra blommor.

Kommentera

 1. sara

  Fast de där blommorna vissnar inte om de inte får vatten på 2 dagar, så paula kan inte heller ha vattnat eller plockat döda blad på ett tag isf 😉

AllmäntCrossfit

Förberedelserna för helgen är i full gång

Kommer det biceps curl och tricepsdrag vinner vi.

Veckans utmaning:

Double unders with partner. Hur många gör ni?

Kommentera

AllmäntCrossfit

I helgen tävlar jag i Malmö

Jag och Paula åker ner på fredag, Molly stannar hemma hos mormor, hon har det bättre där än i en träningshall. För mig är det viktigt att Paula hänger med, hon ger mig det jag behöver för att kunna vinna. Det är en lagtävling om 2 personer per lag. Jag bildar team tillsammans med Simon. Det ska bli kul att tävla igen. Vill ni komma och kolla så är det i baltiska hallen på lördag och söndag.

Det är många duktiga lag som ställer upp men jag tror på mig och Simon. Vi åker inte ner till Malmö för att delta, vi åker ner för att kriga om förstaplatsen.

Våra tävlingströjor passar dock Simon bättre än mig:

Idag:

Träna, möten och sedan i eftermiddag har jag tillsammans med Loppi ett träningsevent i Humlegården. 16:30 bör ni vara på plats om ni vill svettas tillsammans med mig och ett gäng andra bloggare. Molly ska också dressa upp sig och vara med. Det här var i somras, ni kan tänka er hur bra hennes armhävningar är nu:

Kommentera

Allmänt

Tips

Jag såg en dokumentär i helgen. Den hette Fed Up och jag kan starkt rekommendera er att se den. Jag satt till början med en godis i munnen, det blev också min sista godis den kvällen.

Dokumentären handlar om socker, barnfetma, att två av tre i Amerika är överviktiga och att 40 råttor fick välja mellan sockervatten och kokain. 37 valde sockervatten. Sverige är ett av dom länderna där övervikt ökar mest i hela världen.

En Amerikansk matbutik har ca 600,000 matvaror. 80% av dom har tillsatt socker i sig.

Det kanske vidrigaste av allt var nog att höra hur livsmedelsbranschen tillsätter socker i barnmat för att göra våra barn sockerberoende redan i tidiga åldrar.

Kommentera

 1. Marja

  Ja, inte vet jag som inte har provat kokain men det låter som att sockervatten är godare än kokain? Det har med att jämföra socker med kokain är löjligt. Yes, beroendeframkallande men kom igen… Däremot är det oerhört skrämmande med allt dolt socker i mat, särskilt i mat som riktar sig till barn. Här behöver livsmedelsindustrin göra en helomvändning om de ska ha någon trovärdighet kvar. Det vore intressant att se om problemen kvarstod om vi åt bra mat utan tillsatser och socker, och sockret bara fanns i fikabröd, desserter och godis, dvs livsmedel man vet innehåller socker och är onyttigt. Dessutom misstänker jag att det är skillnad på att använda vanligt socker gentemot alla ännu sötare och skadligare varianter som används av livsmedelsindustrin idag under benämningar som man inte alltid kopplar till socker. Men det är väl det som är tanken.

 2. L

  Helt gaalet,behöver inte se dokumentären…i learned it firsthand,högt blodtryck,diabetes och efterföljande hjärtsvikt….alla tjockissjukdomar på en gång!Socker borde om inte förbjudas så iallafall beskattas hårtDet är ett gift som är oerhört beroendeframkallande,och kostar i både liv och otroligt massa pengar i vården…Jag hade tur,fick en chans till…numer äter jag inga kolhydrater alls.mår sååå mkt bättre,sover bättre,och orkar mer,mitt blodsocker har halverats på bara en månad,mitt blodtryck är nu nästan normalt,jag powerwalkar en halvmil om dagen..kilona rasar av mig,på bara drygt en månad!!!Är så glad över att jag äntligen tog tag i mitt sockerberoende…=D

Visa alla 6 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.