Augusti 2015
AllmäntFamiljeliv

Stay or

Paula verkar vilja fira jul tidigt iår och har satt upp ljusslinga på övervåningen. Hon tycker det är mysigt. Jag tycker det är som att sätta på sig slalombyxor i juli, eller badbyxor i december.

Vad tycker du?

Kommentera

 1. Jeanette

  Byt ut den till en ljusslinga med massa olika färger som tokblinkar och se vad paula säger haha 😉

  Nej men en schysst taklampa med mysigt ljus där ni har högt i tak tror jag skulle va snyggt 🙂

 2. Gina

  Jag förstår känslan men det blir fel med en slinga, hitta istället en fin golvlampa som ger samma mysfaktor eller en liknande som i Mollys rum.

  Annars har ni verkligen skaffat ett drömhus!

  Lycka till!

 3. Millie

  Jag tycker det där är svinsnyggt! Så himla mysigt, och ni kommer inte ångra er när det börjar bli fett mörkt nu i september. Ibland vill man inte alltid ha en stark lampa tänd, och då passar den där jättebra :))

 4. Angelica

  Den passar inte riktigt med stilen på huset. Det skulle se mycket mer stilrent ut med en ljuslist, skulle kunna funka i fönsterna också… antingen som uplights eller i överkant 🙂

 5. NATALIE

  Håller med, ser juligt ut. Hon får hänga ljusbollar längst väggen istället och sätta några lyktor vid glaset. Mer stilrent! 🙂

 6. Fanny

  Åh nej.. Ni måste ta bort den! Ser jätte billigt ut.. Finns jätte fina golvlampor att ha i hörnet där istället!

  Jätte fint hus ni fått, GRATTIS! 🙂

 7. Lin

  Sätt dit en fet ljuskrona i något modernt snitt, där det är högt i tak. Ljus behövs där, men kanske inte i form av en ljusslinga.

 8. nellie

  Ljusslingan måste bort och en stor fin golvlampa måste in i hörnet istället, kanske någon i glas eller liknande. Men GUD vad fint hus ni har, är såååå avis!! Grattis till er som gjorde det köpet! <3

Visa alla 33 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Citroen grand c4 picasso

Idag är det dags att säga adjö till denna skönhet.

Vi har haft några riktigt bra månader tillsammans och ditt utrymme har gjort min och Paulas vardag enklare många gånger. Speciellt nu under flytten. När vi fick dig kan jag erkänna att vi hade lite förutfattade meningar, folk pratar ju mycket. Det visade sig att ingenting av det folk hade sagt stämde. Du var skön, rolig, trevlig. miljömedveten, hade bra säkerhetstänk och inte nog med det. Du gillade även att ta egna initiativ, tex bromsa automatiskt när du hamnade för nära framförvarande bil eller som när du parkerade själv för att du såg att jag var upptagen med instagram.

Eftersom vi trivdes så mycket med dig kommer vi fortsätta köra en bil av samma märke och modell. Jag hoppas att dina nya ägare kommer gilla dig lika mycket som oss. Kanske är det någon av er som är ute efter något prisvärt, stort och bra. Läs mer här: http://www.citroen.se/bilar/citroen/grand-c4-picasso.html

Citroen grand c4 picasso heter modellen.

Kommentera

AllmäntFamiljeliv

5 saker du bör undvika vid flytt för att slippa bråk:

– Gå inte och lägg dig när din partner håller på att packa upp. Inte populärt.

– Kom inte hem tomhänt. Har dom inte det du söker i butiken så köp något annat. Något är bättre än inget.

– Låt den ena bestämma inredningen och möblering. Tycker du att något är fult så var bara tyst! Tystnad är bättre svar än fel svar.

– Ät hela tiden för att hålla blodsockret uppe. Dippar är inte att rekommendera under flytt.

-Låtsas att du fått ett måndagsexemplar när något går sönder. Det tar mer energi att tjafsa om varför du hade sönder den än att åka och köpa en ny och låtsas att du fick byta ut produkten i butiken.

Kommentera

 1. Stephania

  Haha! Läste upp listan för min man – han instämde på detta trots att vi ej är i flytt. Men denna lista är något som stämmer in på vardagen också ☺

Visa alla 8 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Turen som följt efter oss denna helg är overklig.

– flyttstädningen dök aldrig upp i vår gamla lägenhet. Av det lärde jag mig att aldrig mer anställa det billigaste flyttbolaget på internet. Det blev en akutlösning som var bra mycket dyrare än vad jag hade räknat med.

– Projektorduken jag skulle hämta på netonet hade hamnat i Kalmar. Den kommer nästa vecka, den skulle ha kommit förra veckan.

– Mio tappade bort vår soffa. Som kompensation fick deras skyltex och gratis hemleverans. Flyttgubbarna kom med soffan men ramlade med den på gräsmattan. 2 saker: Jag kommer aldrig mer handla på Mio och jag kommer aldrig mer rekommendera någon till att handla på Mio. Har man gjort gjort bort sig så kryper man till korset och ber om ursäkt, man säger inte att vi ska få vänta ytterligare 2 månader på en ny soffa. Det hela slutade med att vi fick betala fullt pris för ett skyltex med gräsfläckar på.

– Efter 24 timmar i nya boendet blev det stopp i avloppet och avloppsvatten rann upp i tvättstugan. Om man säger såhär, ni vet den där gamla läraren man hade i mellanstadiet som hade en andedräkt från helvetet? Den var god i jämförelse.

– Jag satte upp en rullgardin i vårt sovrum. Mina snickarkunskaper är sedan tidigare lika bra som Mollys men att jag borrade 4 hål som jag var tvungen att göra om tar fan rekordet.

Nu till det positiva:

– ibland är det bra att vi är familj Damp. Vi har i princip fått upp hela vårt hem på 3 dagar. 08-03:00 har varit arbetstiderna.

– Ni vet när man får känslan att någonting känns riktigt jävla bra? Så känns vårt nya hem. Det är sinnessjukt hur bra allt är.

– Jag styr ljudsystemet i hela huset med min Iphone, det är helt klart den första grejen jag visar folk som kommer på besök. Paula visar allt annat =)

– Altanen är även den på gång och den 10e september kommer bubbelpoolen. Jag tänkte ta lite bilder ikväll så ni får se.

Igår var det loppievent och jag har dragit igång med en höstutmaning #thehugoway på Instagram som jag stod och berättade om på scen. Utmaningen kommer handla om träning, såklart.

Kommentera

 1. tilda

  Angående Mio, exakt samma hände mig. Jag skulle flytta hemifrån och min pappa hade ordnat släp som skulle hämta min soffa. Var inne en vecka innan betalade allt och då fanns den där.

  Kommer dagen jag ska flytta och ska hämta soffan, den finns inte. Får vänta i över en timme. Och de säger ”vi måste sett fel” vi beställer en ny kommer om 6 veckor. Man bara jag ska ha inflyttningsfest imorgon utan soffa? Nä tror inte det.

  Som tur var har ja en mamma med jävla anama. Jag hade sett att de fanns ett utställningsex i butik så då begärde vi det. Eller att de skulle köra soffan från närliggande ort. De kunde erbjuda 1000:- rabatt på utställninsgexet var enda svaret. Som var rispat på baksidan redan. Vi sa nä det är inte okej och de sa att butikschefen skulle ringa upp. När han väl ringde upp var det en helt annan femma. Jag skulle få utställningsexet gratis hos mig tills dess att den nya soffan kommer. De kör ut den nya soffan och tar med den gamla utan kostnad. Och jag fick 1500:- i kompensation för deras misstag. Visade sig efter en vecka att min bokning visst stod på lagret så efter 1 vecka fick jag min nya soffan, men fick komprensation och hämtning och lämning som lovat.

  Eloge till dem för de löste problemet, sjukt att de ens kan hända och att det tydligen händer över allt.
  Kräv mer det förtjänar ni! 🙂

 2. Sessymessy

  Skyltexet ska ni väl bara ha tills den nybeställda soffan har kommit hem!? Acceptera absolut inte skyltexet när ni betalat fullpris! Vi råkade ut för liknande – dock ej Mio – och fick ha skyltexet tills den nya fanns att leverera. I samband med leveransen tog de skyltexet med sig tillbaks.

 3. Diana (La Madre)

  Det såg så kul ut när du bar kaninen. 😀 Hann inte ta kort på det men hade vart kul. Kul att se er på eventet och höra dig på scenen.
  Hoppas ni får en fin dag och lycka till med flytten. Ta hand om fina Paula nu. <3

 4. Lina

  Alla kan göra misstag och även du! Om ni är lite SMARTA reklamerar ni in den nya soffan. Ni kan sitta på den i 2mån och slita ut de, så kommer det en ny soffa efter ett tag. Just Saying! Det finns värre saker i världen en att inte kunna sitta i en soffa på två månader, ibland är det faktisgt bra att längta efter något allt måste inte gå inom planering.

AllmäntFamiljeliv

Q & A

Hur känner du inför ett till barn?
Helt ärligt har jag inte hunnit reflektera så mycket över att vi ska få ett till barn. Det var typ igårkväll när Paulas bröst började läcka mjölk som jag för första gången kände ”okej, det här närmar sig”. Med Molly var det annorlunda, allt var nytt. Det skulle pratas med magen och varje vecka hade jag och Paula högläsning i sängen om vad som händer med bebisen ”just nu”. Nu ligger allt vårt fokus på barnet vi redan har och det sjukaste av allt är att Paula är i vecka 28. Vi eller pulkan födde Molly i vecka 37. Hur jag känner för ett till barn är oklart, jag tycker det är mycket med ett barn och jag undrar hur det kommer bli med två. Min största rädsla är att jag ska glömma bort att jag har två barn och komma hem med endast Molly eller tvärtom. Tänk er Paula när jag har varit och hämtat på förskolan och endast kommer hem med ena.

Vad är det jobbigaste med att ha barn?
– Det finns inget som heter trött och sliten när man har barn.
– Ett skrikande barn är värre än Paulas frisörkunskaper.
– Det här med att städa 24/7 är ingen höjdare.

Vad är det bästa med att ha barn?
– Ett litet leende från Molly är det som krävs för att jag skall glömma allt det jobbiga.
– Den ärliga kärleken som man får. Det bästa som finns är när Molly visar sin kärlek på sitt sätt. Det kan vara så enkelt att hon vill att just jag ska följa med henne och leka.
– Man får leka utan att vara omogen igen.

Varför tycker du att man skall börja med crossfit?
– Det är som en lekpark med massa hinder men för vuxna. Eller crossfit är som ett tv-spel där man är en bil och för varje bana man klarar så får man bygga på bilen lite grann. Ju bättre man blir, desto fetare blir bilen, men man blir aldrig så nöjd med sin bil att man vill sluta. I crossfit slutar man aldrig att utmanas och det är nog främst det som är grejen, sedan är det såklart grym träning och gemenskap.

Vad är det absolut bästa med Paula?
– Det absolut bästa med Paula är att hon inte vet om sina bästa sidor själv. Det gör att hon är the girl next door med fötterna på jorden och ett hjärta som kommer från en annan planet. Det borde finnas fler Paula i världen. För mig är hon allt och bara att min egen mamma älskar henne mer än mig säger en del.

Kommentera

 1. Cassy

  Håller med om att hennes blogg inte alla håller måtten för toppbloggare, den kan ligga ”död” flera dagar i rad medans andra sociala medier uppdateras i alla dygnets timmar. Om hon tycker det är jobbigt att blogga bör hon gå ut med en paus istället för ”bortförklaringar”. 🙂 Tack för en välskött och underbar blogg Huggsan! Har följt den dagligen i flera år.

 2. G

  Förstår inte inlägget du skrev om att Paula sköter bloggen hur bra som helst.. Du bloggar oftare och hennes blogg kan ligga sådär utan inlägg i flera flera dagar :s

 3. Vilja Nyman

  Förstår inte hur det kan vara en bra sak att hon inte vet om sina bästa sidor? Hon förtjänar att veta hur bra hon är menar jag. Det bästa hade väl varit om hon visste hur fantastisk hon är, och fått vara stolt och nöjd med det? Självkärlek liksom. Det behöver ju inte innebära att en inte är ödmjuk inför det 🙂

 4. Jackie

  Min andra dotter är 3v och min första är dryga 2 år. Min första är ett riktigt energiknippe med stark vilja och röst, min nya är väldigt lugn i jämförelse. Jag var ärligt orolig hur jag i helskotta skulle orka med 2 ungar men alltså det är en baggis! Den andra märks knappt, jag är härdad av den första tror jag!

 5. Karro

  Hahaha min pappa hade glömt att han hade två barn så han promenerade glatt ut från IKEA med min bror och när dom kom till bilen frågade mamma vart jag var. .. ”visst fan hon är kvar i kundvagnen”. Men jag mår prima idag höhö

Visa alla 18 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Idag hängde jag och Molly

Efter förskolan åkte vi till heron och tog en fika. Det blev 2 frozen yoghurt och en kaffe för mig.

Själva fikan tog 15 minuter men gå till bilen som stod i parkeringshuset 50 meter bort tog 30 minuter. Det är roligt med barn =)

Kommentera

 1. Så kan de gå

  Hej Hugo!
  Älskar o läsa din blogg. Du är så motiverande på något vis. Nu kommer jag vara brutalt ärlig, jag har alltid hållt mig i rätt så trim kropp, jag fick en livskris för ca x-antal år sedan pga olika händelsen så droger o alkohol vart en vardag. Just nu avtjänar jag ett straff på ett behandlingshem. Problemet är dock att man ofta byter ut ett beroende emot ett annat. Som i mitt fall tex mat. Har gått sjukt mkt i vikt o skulle bli så tacksam om du skulle vilja mejla mig några tips ang motivation o hur man ska äta på bästa sätt.

  (Satt häktad i bra månader för o lyckas ”självömka i mig godis)

Visa alla 6 kommentarer
AllmäntCrossfit

Intervju +

Mellan mina träningspass brukar jag jobba ett par timmar. Idag bestod dom timmarna av en plåtning + intervju med Dagens Media som kommer ut om någon vecka. Det kommer bli ett väldigt bra reportage kändes det som.

Morgonens pass bestod av styrka. Benböj, marklyft och pushpress. I böjen kom jag upp i en 4a på 160 och i marklyften en 5a på 180kg. Jag börjar äntligen få upp lite vikter, kul.

Efter det gjorde jag 10-1 av pushpress 60kg och strikta pull-ups. Har ni idetorka är det en väldigt bra workout att köra. Man kan princip välja vilka övningar man vill och göra samma sak. Det som är bra är att det är idiotjobbigt i början man eftersom repsen minskar orkar man hålla ett bra tempo.

Medan jag tränade studsade Sveriges crossfit elit på damsidan omkring på andra sidan. I slutändan blev det en bild.

Här är en till utmaning till er. Samma låt som sist men denna gång med push-ups. Kör på knäna om ni inte minst klarar 25 st på tårna. Låten hittar ni här: https://www.youtube.com/watch?v=41N6bKO-NVI

Kommentera

 1. Diana (La Madre)

  Fan vad grymt, du klarade väl nästan låten eller? Hur lång är den egentligen?! Coolt med squatsen i alla fall.

  Såg svaret du fått från LD på hennes blogg. Ja ja, hälsosamt är i alla fall grejen i livet, spelar ingen roll vad folk säger. Man behöver inte överträna och heller inte överäta. 😉

 2. Fidde

  Klarade 3:20 av låten ! Jag tränar på gym, Men blir väldigt sugen att börja med crossfit när jag ser dina videos, Grym är du Hugo !

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.