Augusti 2015
AllmäntFamiljeliv

Stay or

Paula verkar vilja fira jul tidigt iår och har satt upp ljusslinga på övervåningen. Hon tycker det är mysigt. Jag tycker det är som att sätta på sig slalombyxor i juli, eller badbyxor i december.

Vad tycker du?

Kommentera

 1. Jeanette

  Byt ut den till en ljusslinga med massa olika färger som tokblinkar och se vad paula säger haha 😉

  Nej men en schysst taklampa med mysigt ljus där ni har högt i tak tror jag skulle va snyggt 🙂

 2. Gina

  Jag förstår känslan men det blir fel med en slinga, hitta istället en fin golvlampa som ger samma mysfaktor eller en liknande som i Mollys rum.

  Annars har ni verkligen skaffat ett drömhus!

  Lycka till!

 3. Millie

  Jag tycker det där är svinsnyggt! Så himla mysigt, och ni kommer inte ångra er när det börjar bli fett mörkt nu i september. Ibland vill man inte alltid ha en stark lampa tänd, och då passar den där jättebra :))

 4. Angelica

  Den passar inte riktigt med stilen på huset. Det skulle se mycket mer stilrent ut med en ljuslist, skulle kunna funka i fönsterna också… antingen som uplights eller i överkant 🙂

 5. NATALIE

  Håller med, ser juligt ut. Hon får hänga ljusbollar längst väggen istället och sätta några lyktor vid glaset. Mer stilrent! 🙂

 6. Fanny

  Åh nej.. Ni måste ta bort den! Ser jätte billigt ut.. Finns jätte fina golvlampor att ha i hörnet där istället!

  Jätte fint hus ni fått, GRATTIS! 🙂

 7. Lin

  Sätt dit en fet ljuskrona i något modernt snitt, där det är högt i tak. Ljus behövs där, men kanske inte i form av en ljusslinga.

 8. nellie

  Ljusslingan måste bort och en stor fin golvlampa måste in i hörnet istället, kanske någon i glas eller liknande. Men GUD vad fint hus ni har, är såååå avis!! Grattis till er som gjorde det köpet! <3

Visa alla 33 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Citroen grand c4 picasso

Idag är det dags att säga adjö till denna skönhet.

Vi har haft några riktigt bra månader tillsammans och ditt utrymme har gjort min och Paulas vardag enklare många gånger. Speciellt nu under flytten. När vi fick dig kan jag erkänna att vi hade lite förutfattade meningar, folk pratar ju mycket. Det visade sig att ingenting av det folk hade sagt stämde. Du var skön, rolig, trevlig. miljömedveten, hade bra säkerhetstänk och inte nog med det. Du gillade även att ta egna initiativ, tex bromsa automatiskt när du hamnade för nära framförvarande bil eller som när du parkerade själv för att du såg att jag var upptagen med instagram.

Eftersom vi trivdes så mycket med dig kommer vi fortsätta köra en bil av samma märke och modell. Jag hoppas att dina nya ägare kommer gilla dig lika mycket som oss. Kanske är det någon av er som är ute efter något prisvärt, stort och bra. Läs mer här: http://www.citroen.se/bilar/citroen/grand-c4-picasso.html

Citroen grand c4 picasso heter modellen.

Kommentera

AllmäntFamiljeliv

5 saker du bör undvika vid flytt för att slippa bråk:

– Gå inte och lägg dig när din partner håller på att packa upp. Inte populärt.

– Kom inte hem tomhänt. Har dom inte det du söker i butiken så köp något annat. Något är bättre än inget.

– Låt den ena bestämma inredningen och möblering. Tycker du att något är fult så var bara tyst! Tystnad är bättre svar än fel svar.

– Ät hela tiden för att hålla blodsockret uppe. Dippar är inte att rekommendera under flytt.

-Låtsas att du fått ett måndagsexemplar när något går sönder. Det tar mer energi att tjafsa om varför du hade sönder den än att åka och köpa en ny och låtsas att du fick byta ut produkten i butiken.

Kommentera

 1. Stephania

  Haha! Läste upp listan för min man – han instämde på detta trots att vi ej är i flytt. Men denna lista är något som stämmer in på vardagen också ☺

Visa alla 8 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Turen som följt efter oss denna helg är overklig.

– flyttstädningen dök aldrig upp i vår gamla lägenhet. Av det lärde jag mig att aldrig mer anställa det billigaste flyttbolaget på internet. Det blev en akutlösning som var bra mycket dyrare än vad jag hade räknat med.

– Projektorduken jag skulle hämta på netonet hade hamnat i Kalmar. Den kommer nästa vecka, den skulle ha kommit förra veckan.

– Mio tappade bort vår soffa. Som kompensation fick deras skyltex och gratis hemleverans. Flyttgubbarna kom med soffan men ramlade med den på gräsmattan. 2 saker: Jag kommer aldrig mer handla på Mio och jag kommer aldrig mer rekommendera någon till att handla på Mio. Har man gjort gjort bort sig så kryper man till korset och ber om ursäkt, man säger inte att vi ska få vänta ytterligare 2 månader på en ny soffa. Det hela slutade med att vi fick betala fullt pris för ett skyltex med gräsfläckar på.

– Efter 24 timmar i nya boendet blev det stopp i avloppet och avloppsvatten rann upp i tvättstugan. Om man säger såhär, ni vet den där gamla läraren man hade i mellanstadiet som hade en andedräkt från helvetet? Den var god i jämförelse.

– Jag satte upp en rullgardin i vårt sovrum. Mina snickarkunskaper är sedan tidigare lika bra som Mollys men att jag borrade 4 hål som jag var tvungen att göra om tar fan rekordet.

Nu till det positiva:

– ibland är det bra att vi är familj Damp. Vi har i princip fått upp hela vårt hem på 3 dagar. 08-03:00 har varit arbetstiderna.

– Ni vet när man får känslan att någonting känns riktigt jävla bra? Så känns vårt nya hem. Det är sinnessjukt hur bra allt är.

– Jag styr ljudsystemet i hela huset med min Iphone, det är helt klart den första grejen jag visar folk som kommer på besök. Paula visar allt annat =)

– Altanen är även den på gång och den 10e september kommer bubbelpoolen. Jag tänkte ta lite bilder ikväll så ni får se.

Igår var det loppievent och jag har dragit igång med en höstutmaning #thehugoway på Instagram som jag stod och berättade om på scen. Utmaningen kommer handla om träning, såklart.

Kommentera

 1. tilda

  Angående Mio, exakt samma hände mig. Jag skulle flytta hemifrån och min pappa hade ordnat släp som skulle hämta min soffa. Var inne en vecka innan betalade allt och då fanns den där.

  Kommer dagen jag ska flytta och ska hämta soffan, den finns inte. Får vänta i över en timme. Och de säger ”vi måste sett fel” vi beställer en ny kommer om 6 veckor. Man bara jag ska ha inflyttningsfest imorgon utan soffa? Nä tror inte det.

  Som tur var har ja en mamma med jävla anama. Jag hade sett att de fanns ett utställningsex i butik så då begärde vi det. Eller att de skulle köra soffan från närliggande ort. De kunde erbjuda 1000:- rabatt på utställninsgexet var enda svaret. Som var rispat på baksidan redan. Vi sa nä det är inte okej och de sa att butikschefen skulle ringa upp. När han väl ringde upp var det en helt annan femma. Jag skulle få utställningsexet gratis hos mig tills dess att den nya soffan kommer. De kör ut den nya soffan och tar med den gamla utan kostnad. Och jag fick 1500:- i kompensation för deras misstag. Visade sig efter en vecka att min bokning visst stod på lagret så efter 1 vecka fick jag min nya soffan, men fick komprensation och hämtning och lämning som lovat.

  Eloge till dem för de löste problemet, sjukt att de ens kan hända och att det tydligen händer över allt.
  Kräv mer det förtjänar ni! 🙂

 2. Sessymessy

  Skyltexet ska ni väl bara ha tills den nybeställda soffan har kommit hem!? Acceptera absolut inte skyltexet när ni betalat fullpris! Vi råkade ut för liknande – dock ej Mio – och fick ha skyltexet tills den nya fanns att leverera. I samband med leveransen tog de skyltexet med sig tillbaks.

 3. Diana (La Madre)

  Det såg så kul ut när du bar kaninen. 😀 Hann inte ta kort på det men hade vart kul. Kul att se er på eventet och höra dig på scenen.
  Hoppas ni får en fin dag och lycka till med flytten. Ta hand om fina Paula nu. <3

 4. Lina

  Alla kan göra misstag och även du! Om ni är lite SMARTA reklamerar ni in den nya soffan. Ni kan sitta på den i 2mån och slita ut de, så kommer det en ny soffa efter ett tag. Just Saying! Det finns värre saker i världen en att inte kunna sitta i en soffa på två månader, ibland är det faktisgt bra att längta efter något allt måste inte gå inom planering.

AllmäntFamiljeliv

Q & A

Hur känner du inför ett till barn?
Helt ärligt har jag inte hunnit reflektera så mycket över att vi ska få ett till barn. Det var typ igårkväll när Paulas bröst började läcka mjölk som jag för första gången kände ”okej, det här närmar sig”. Med Molly var det annorlunda, allt var nytt. Det skulle pratas med magen och varje vecka hade jag och Paula högläsning i sängen om vad som händer med bebisen ”just nu”. Nu ligger allt vårt fokus på barnet vi redan har och det sjukaste av allt är att Paula är i vecka 28. Vi eller pulkan födde Molly i vecka 37. Hur jag känner för ett till barn är oklart, jag tycker det är mycket med ett barn och jag undrar hur det kommer bli med två. Min största rädsla är att jag ska glömma bort att jag har två barn och komma hem med endast Molly eller tvärtom. Tänk er Paula när jag har varit och hämtat på förskolan och endast kommer hem med ena.

Vad är det jobbigaste med att ha barn?
– Det finns inget som heter trött och sliten när man har barn.
– Ett skrikande barn är värre än Paulas frisörkunskaper.
– Det här med att städa 24/7 är ingen höjdare.

Vad är det bästa med att ha barn?
– Ett litet leende från Molly är det som krävs för att jag skall glömma allt det jobbiga.
– Den ärliga kärleken som man får. Det bästa som finns är när Molly visar sin kärlek på sitt sätt. Det kan vara så enkelt att hon vill att just jag ska följa med henne och leka.
– Man får leka utan att vara omogen igen.

Varför tycker du att man skall börja med crossfit?
– Det är som en lekpark med massa hinder men för vuxna. Eller crossfit är som ett tv-spel där man är en bil och för varje bana man klarar så får man bygga på bilen lite grann. Ju bättre man blir, desto fetare blir bilen, men man blir aldrig så nöjd med sin bil att man vill sluta. I crossfit slutar man aldrig att utmanas och det är nog främst det som är grejen, sedan är det såklart grym träning och gemenskap.

Vad är det absolut bästa med Paula?
– Det absolut bästa med Paula är att hon inte vet om sina bästa sidor själv. Det gör att hon är the girl next door med fötterna på jorden och ett hjärta som kommer från en annan planet. Det borde finnas fler Paula i världen. För mig är hon allt och bara att min egen mamma älskar henne mer än mig säger en del.

Kommentera

 1. Cassy

  Håller med om att hennes blogg inte alla håller måtten för toppbloggare, den kan ligga ”död” flera dagar i rad medans andra sociala medier uppdateras i alla dygnets timmar. Om hon tycker det är jobbigt att blogga bör hon gå ut med en paus istället för ”bortförklaringar”. 🙂 Tack för en välskött och underbar blogg Huggsan! Har följt den dagligen i flera år.

 2. G

  Förstår inte inlägget du skrev om att Paula sköter bloggen hur bra som helst.. Du bloggar oftare och hennes blogg kan ligga sådär utan inlägg i flera flera dagar :s

 3. Vilja Nyman

  Förstår inte hur det kan vara en bra sak att hon inte vet om sina bästa sidor? Hon förtjänar att veta hur bra hon är menar jag. Det bästa hade väl varit om hon visste hur fantastisk hon är, och fått vara stolt och nöjd med det? Självkärlek liksom. Det behöver ju inte innebära att en inte är ödmjuk inför det 🙂

 4. Jackie

  Min andra dotter är 3v och min första är dryga 2 år. Min första är ett riktigt energiknippe med stark vilja och röst, min nya är väldigt lugn i jämförelse. Jag var ärligt orolig hur jag i helskotta skulle orka med 2 ungar men alltså det är en baggis! Den andra märks knappt, jag är härdad av den första tror jag!

 5. Karro

  Hahaha min pappa hade glömt att han hade två barn så han promenerade glatt ut från IKEA med min bror och när dom kom till bilen frågade mamma vart jag var. .. ”visst fan hon är kvar i kundvagnen”. Men jag mår prima idag höhö

Visa alla 18 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Idag hängde jag och Molly

Efter förskolan åkte vi till heron och tog en fika. Det blev 2 frozen yoghurt och en kaffe för mig.

Själva fikan tog 15 minuter men gå till bilen som stod i parkeringshuset 50 meter bort tog 30 minuter. Det är roligt med barn =)

Kommentera

 1. Så kan de gå

  Hej Hugo!
  Älskar o läsa din blogg. Du är så motiverande på något vis. Nu kommer jag vara brutalt ärlig, jag har alltid hållt mig i rätt så trim kropp, jag fick en livskris för ca x-antal år sedan pga olika händelsen så droger o alkohol vart en vardag. Just nu avtjänar jag ett straff på ett behandlingshem. Problemet är dock att man ofta byter ut ett beroende emot ett annat. Som i mitt fall tex mat. Har gått sjukt mkt i vikt o skulle bli så tacksam om du skulle vilja mejla mig några tips ang motivation o hur man ska äta på bästa sätt.

  (Satt häktad i bra månader för o lyckas ”självömka i mig godis)

Visa alla 6 kommentarer
AllmäntCrossfit

Intervju +

Mellan mina träningspass brukar jag jobba ett par timmar. Idag bestod dom timmarna av en plåtning + intervju med Dagens Media som kommer ut om någon vecka. Det kommer bli ett väldigt bra reportage kändes det som.

Morgonens pass bestod av styrka. Benböj, marklyft och pushpress. I böjen kom jag upp i en 4a på 160 och i marklyften en 5a på 180kg. Jag börjar äntligen få upp lite vikter, kul.

Efter det gjorde jag 10-1 av pushpress 60kg och strikta pull-ups. Har ni idetorka är det en väldigt bra workout att köra. Man kan princip välja vilka övningar man vill och göra samma sak. Det som är bra är att det är idiotjobbigt i början man eftersom repsen minskar orkar man hålla ett bra tempo.

Medan jag tränade studsade Sveriges crossfit elit på damsidan omkring på andra sidan. I slutändan blev det en bild.

Här är en till utmaning till er. Samma låt som sist men denna gång med push-ups. Kör på knäna om ni inte minst klarar 25 st på tårna. Låten hittar ni här: https://www.youtube.com/watch?v=41N6bKO-NVI

Kommentera

 1. Diana (La Madre)

  Fan vad grymt, du klarade väl nästan låten eller? Hur lång är den egentligen?! Coolt med squatsen i alla fall.

  Såg svaret du fått från LD på hennes blogg. Ja ja, hälsosamt är i alla fall grejen i livet, spelar ingen roll vad folk säger. Man behöver inte överträna och heller inte överäta. 😉

 2. Fidde

  Klarade 3:20 av låten ! Jag tränar på gym, Men blir väldigt sugen att börja med crossfit när jag ser dina videos, Grym är du Hugo !

AllmäntCrossfit

Träningshets

Ibland sitter jag på nätet och då brukar jag läsa mycket. Jag gillar att läsa olika artiklar och följa folk på sociala medier. Just idag har jag läst ganska mycket kommentarer på folks, mest kvinnors sociala medier om hur dom vikthetsar och träningshetsar. Så fort det kommer upp en bild från gymmet där personen i fråga uppenbarligen är nöjd med sin prestation och kanske vill inspirera andra, då vikt och träningshetsar hon?

Sedan hamnade jag på en annans Instagram, jag ska inte nämna några namn men personen är överviktig, hon tycker att folk som är vältränade hetsar och hon själv lägger ut bilder på hur ohälsosamt hon lever. Kommentarerna till dom bilderna är skrämmande. Vissa skriver att hon är en förebild och vissa hyllar henne när hon äter chips till frukost. Hur fungerar folk?

Hetsar inte hon? Men åt andra hållet. Hon hetsar folk till att leva ohälsosamt. Det är tydligen bättre.

Jag hänger inte med. Jag rekommenderar alla till att börja träna, äta bra och må bra. Jag rekommenderar också alla att prova Ben&Jerrys fudge brownie, den är overklig. Det är fördelen med att träna, då kan man unna sig.

Man kan inte köra en bil och bara tvätta den på utsidan. Man behöver serva den också, annars kommer den gå sönder. Sköter man både insidan och utsidan på en bil så får man en bil som kommer hålla länge. Samma med oss och träning.

Tänk på att det inte spelar någon roll hur långsamt du rör dig, så länge du inte stannar.

Kommentera

 1. Ida

  Tycker Sabina där uppe la den väldigt bra! Varför ska vi kommentera, nedvärdera och framförallt döma någon överhuvudtaget? Jag anser mig inte ha rätten att bedöma en enskild individ för hur just den personen väljer att leva. Jag anser inte att någon människa har den rätten. Hälsa är olika för alla. Det som är hälsa för dig, alltså att träna på så hög nivå t.ex. kanske är rätt för just dig. Men sedan finns det många människor (bland annat dom som har eller har haft ätstörningar) som både är överviktiga/underviktiga & normalviktiga som faktiskt inte KAN träna på din nivå, eller överhuvudtaget. För dom är det rentav ohälsosamt att ge sig in i träning eller hålla en strikt kost. Allt är inte svart eller
  vitt så som du lägger upp det. Och alla människor har inte samma förutsättningar, och hälsa är, som sagt, väldigt olika & enormt brett. Men framförallt så kommer det inifrån & är individuellt. Så du avgör väll ändå inte vem som är hälsosam & inte, bara genom att kolla på en yta? En kropp?

 2. Linda

  Tänkte som du Fanny. Skrämmande att det verkar som att vuxna människor står för nätmobbningen. Och det värsta Emilia kunde komma på var att LD skulle låsas in på psyk. Man blir mörkrädd. Oavsett hur mkt, jag ogillar en person skulle jag aldrig uttrycka mig så själv.

 3. Emilia

  Lilla Linda, bara att du måste häva ur dig ” hur gamma är du” som svar till min kommentar säger mig att du är en liten flicka vilket även återspeglas i ditt resonemang.
  Jag är några år yngre än lady Dahmer och att bemöta henne konstruktivt går tyvärr inte då hon verkar sakna brist att ta in kritik och kunna självrannsaka sig. Nog om henne nu. Läser Hugos blogg för att jag gillar träning och får inspiration av honom. Bruksr heller inte kommentera men kände att jag ville stötta hans tidigare inlägg.
  Tack för mig!

 4. S

  Linda: jomen nu skrev ju hans fruga om att hugo bara stack iväg till gymmet och hon fick göra det mesta! Visst, ha träning som livsstil men påstå inte att det är rätt att prioritera bort familjen, och dessutom klaga på hur andra väljer att leva!

 5. Linda

  Emilia ja det var ju konstruktiv mogen kritik. En fråga bara…hur gamma är du? Jag håller inte heller med LD i mkt. Men att uttrycka sig så här är väl ändå över gränsen? Tror du hon tar åt sig ens? Eller vad var du ute efter nu? Eller prova och bemöt henne konstruktivt. På en mogen nivå. Nätmobbning ja…tuff bakom skärmen utav säkerligen vuxna människor.

 6. Emilia

  Mycket bra inlägg! Det finns inga fördelar med att vara överviktig och försvara någon som äter chips till frukost. Vad har fröken Dahlmer med för sunda åsikter? Jo att ha sex samtidigt som man ammar, det går inte att ta hennes åsikter på allvar då hon borde sitta inlåst på en sluten psykiatrisk avdelning!

 7. Jordan

  Jag förstår inte kritiken du får. Självklart är det allt annat är hälsosamt att äta chips till frukost, skriver jag som kan sänka en burk Coca-Cola till frukost. Däremot förstår jag hur illa det är och förväntar mig inte att hyllas. Går det inte att finna ett mellanting? Varför ska en ohälsosam livsstil ges utrymme. Så om jag börjar röka ska jag ses som en förebild för att jag inte går med trenden. Hellre anamar jag gin livsstil och Paulas. Håller på att förändras. Snart är colan utbyt mot min nya favorit havremjölk. Havremjölk till frukostdryck.

 8. Fanny

  Du är inget annat än en mobbare..hoppa på en person så!…att du inte skäms…hoppas inte molly lär sig av dig att de är okej att behandla människor såhär

 9. Fanny

  Komiskt att just du känner dig ha rätten att kritisera en annan persons livsstil med tanke på ditt tidigare destruktiva leverne innan molly kom! Seriöst Hugo lev ditt liv o håll käften om andras! Idiot!

 10. sofie

  Problemet med hälsohetsen är ju att den inte gör medelsvensken hälsosammare, tvärtom. Att vara överviktig är inte sällan ett lika stort psykiskt problem som ett fysiskt, precis som det är ett psykiskt och fysiskt problem att ha exempelvis anorexia. Det finns förstås en grupp som enbart blir inspirerad och peppad av att leva i ett samhälle som hälsohetsar, men väldigt många känner snarare skuld, skam och stress. Mat och träning blir ett laddat ämne, och de påminns om att de inte duger och börjar ofta tycka väldigt illa om sig själva. När något blir så jobbigt så är det vanligt att man trycker ner de känslorna, inte vågar ta i dem, tar en till glass istället, tröstäter, hetsäter…

  Jag har själv varit överviktig och mådde alltid sämre av att vara runt hälsohetsande människor. Jag är också f.d. rökare och det fungerade på precis samma sätt: Om någon berättade för mig om farorna med rökning så var min första instinkt att smyga iväg och ta en cigg. Att röka var nämligen mitt sätt att hantera stress, ångest och skuld på.

 11. Linda

  S finns ngt,,som heter balans också. Har man fått in träning som livstil. Då behöver man inte gymmet. Försummar barnen?…själv tar jag med mig barnen på träningspass.

 12. S

  Du vet att det är ohälsosamt att träna för mycket va? Försumma familjen allt du kan för din älskade träning men skit i vad andra gör!

 13. linn

  Till L:
  Om du inte vill vara med och betala för vården för tjocka människor (som enligt dig inte tar hand om sina kroppar, vilket du inte vet någonting om. hälsosam är inte samma sak som att vara smal, man kan vara tjock och jävligt stark och hälsosam) så tycker jag att du ska flytta utomlands till ett land där du betalar lite skatt och således slipper bidra till en gemensam välfärd.

  Personligen tycker jag exempelvis att det är idiotiskt med män som spelar hockey i och med den stora skaderisken (tacklingar etc), men jag är gladeligen med och betalar för deras vård eftersom jag vill leva i ett fucking solidariskt samhälle där vi hjälper varandra. Att shama tjocka människor är INTE att hjälpa någon.

  PS. ALLA människor har rätt att vara hur ohälsosamma de vill

 14. Linda

  Jag blir mest störd på när man säger att det inte går att tappa vikt. Att man måste plåga sig och gå hungrig. Basalförbränning är 1500kcal. Då kan man inte gå ner på 700 kcal.
  Det är en livsstil att leva hälsosamt. Min kropp vill inte ha skiten längre. Men äter mat. Riktig mat. Jag förstår budskapet i vad Hugo skriver. Och det är nice att ha kommit ner i normalvikt av hälsoskäl.
  Skönt att migrän försvann på kuppen. Ledvärk, trötthet,

 15. åse

  Men alltså, en Ben & Jerry, om det nu handlar om hälsa och inte utseende, den är väl lika onyttig sett till sitt innehåll, oavsett om en tränar eller inte?

  Tycker din text känns inkonsekvent och svårtolkad om det är hälsa eller utseende som är ditt syfte. Att unna sig en B&J efter träning har väl med kalorier-vikt-utseende att göra, medans man, om man vill leva hälsosamt inte äter en B&J alls? Eller hur? Har jag fel?

  Vad är skillnaden i att du eller en annan äter en lökring? Att du är smal och har tränat? Det är samma som att säga -”ska du verkligen äta den där”, och det är att shama. Inte snyggt. Jag tycker det är helt ok att ha utseende som motivator till att träna och förebygga ohälsa, men för den sakens skull behöver man inte shama dom som ar valt en annans livsstil.

 16. Lea

  Så bra skrivet! Jag tror på sunt förnuft och äter man för mycket av det goda så känner kroppen av det, och tvärtom. Lyssna på din kropp och människan är till för att vara aktiv och inte passiv. Jag tror inte på att sitta i soffan varje dag med en skål chips är bra för en i längden 😉

 17. Sabina

  Självklart bidrar bilder på vältränade kroppar till tränings- och viktminskningshetsen, eftersom den typen av bilder är vad vi MATAS med överallt, hela tiden. En smal, vit kropp värderas inte bara högre än andra, den är också den enda kropp som överhuvudtaget värderas, eftersom den är den enda som tillåts synas, den enda som får rum. När din kropp inte passar in i mallen, förväntas du anpassa dig så gott det går. Få saker provocerar den normative som en normkritiker gör.

  Om du är överviktig tvingas du stå ut med ständiga uppmaningar om att gå ner i vikt. Detta yttrar sig ibland i form av hån och ren mobbning, ibland i form av oombedda ”tips och råd” om hur du kan tappa vikt. Många tar sig också rätten att föreläsa om riskerna med övervikt. Eftersom i princip alla normalbegåvade är medvetna om dessa risker, är det enbart förminskande att påtala detta för någon, någonsin. Det är för övrigt sjukt integritetskränkande och förnedrande att använda en enskild individs kropp som ett varnande exempel.

  Jag tror du vet allt detta, och jag tror även(hoppas åtminstone) att du någonstans begriper att det inte är den överviktiga kvinnans kosthållning och fysiska aktivitet som hyllas, utan hennes förmåga att acceptera sig själv och se sitt eget värde, trots att samhället varken accepterar eller ser något värde i en överviktig kvinnokropp.

  Jag vet inte varför du tror att det är okej för dig att uttala dig kritiskt kring andras livsval, men jag antar att det är för att du anser dig leva ett hälsosamt liv. Själv tycker jag inte det är vidare hälsosamt att träna halva dagen. Tycker inte heller det är hälsosamt att behöva ta kosttillskott för att kroppen ska orka med det. Tycker inte det är hälsosamt att äta vare sig kött eller mejeriprodukter, och då de enda jag hört beskriva god mat som något man enbart tillåts äta om man tränar har varit ätstörda, tycker jag inte den typen av förhållande till mat är särskilt hälsosam. Men det är liksom inget jag skulle ”rekommendera” någon att undvika, eftersom jag inte har ett skit med andras val att göra.

 18. c

  inte någon som drog kopplingen till den ökade alkoholkonsumtionen i landet ? eller hört om folkhälsomyndighetens studie visar att nära 50% är överviktiga i Sverige ? ELLER speglar kommentarfältets samhällets ignorans? tror glassen o instagram personen va något som kallas exempel, vet inte om dem flesta här är cyniska till att hata eller rent av dumma i huvudet? nice inlägg!!

 19. Stoffe

  Håller med L här! Dessutom så äter många aktiva människor massa jävla kosttillskott, om ni nu är så jävla hälsosamma borde ni väl kunna få i er de ämnena ni behöver utan att ta till massa kemiska och ofta syntetiska substanser??? Vi är inte gjorda för att få i oss många av ämnena som finns i kosttillskott, iallafall inte i dem mängderna..

 20. L

  Hålla på med extremsport är också skadligt och rehab kostar samhället pengar. Rökning är också skadligt och kostar samhället pengar. Alkohol är skadligt och kostar samhället pengar och förstör SÅ många liv. Kan fortsätta… varför är det ingen som lägger sig i när folk röker och dricker? Det är ju inte hälsosamt!!! Just sayin. Varför ska bara ”tjockisar” som äter chips få skit?

 21. Linda

  Bra skrivet. Finns en balans också. På vissa bloggar är det så svart-vitt. Har själv gått ner 32 kg. Av hälsoskäl. Det går. Och man ska inte gå hungrig om man ska ner i vikt. Kalorier är oväsentligt om man förstår hur kroppen fungerar. Tillslut kommer det automatiskt. Kroppen vill inte ha skräpmaten. Att försköna övervikt är skrämmande. Kroppsideal är ngt helt annat. Och den dagen vi pratar hälsa framför vikt kommer det hända saker. Välfärdsjukdomar kommer belasta samhället enormt framöver. Det är ren fakta.

 22. L

  Det här är ju helt gaaalet…vad är det med folk?visst…man gör som man själv vill,men när sjukdomarna från ditt dåliga leverne kommer ska jag,hugo,och alla andra som tar hand om våra kroppar och hälsa vara med och betala för vården!!!…fetma,hjärt/kärl relaterade sjukdomar,diabetes.=.för tidig död!.Allt detta ökar lavinartat,pga att folk struntar i att ta hand om sig,detta kryper dessutom ner i åldrarna,barnfetma är ngt som inte alls skulle behöva drabba våra barn om föräldrarna tog sitt ansvar,för ingen kan väl idag säga att det inte finns info om faran med detta???Ser ingenstans att Hugo skriver att man måste vara fit,musklad,tight..men att om man inte tar hand om sig så går man till slut sönder..precis som bilar. =D

 23. Angelica

  Så himla rätt tänk. Finns en anledning till att närmre 50% av Sveriges befolkning e överviktiga idag (ja det stämmer!). Vi rör oss mindre och äter mer skit. Och folk blir fortsatt fetare och det trots denna ”vikthets”.

 24. Lin

  Johanna… Hohohohahaha… You had to go there. Sk övervikt bara är. Personen ifråga kan mycket möjligt vara fet. Men vad har det med saken att göra? Ingenannan ska väl komma och klappa denne person på huvudet? Alla normalintelligenta personer vet vad övervikt ÖKAR RISKEN för. Sedan ska vi inte glömma att övervikt är BRA ur vissa hälsoaspekter.

  Och nej, att hetsa träning och mat är inte positivt för alla. För många innebär det ångest, depression och ett ätstört beteende.

  Och hur kommer det sig att DU bestämmer vad som är nedvärderande? Du har inte tolkningsföreträde här.

 25. Johanna

  HAHAHA ojoj Hugo, nu har du startat ett tredje världskrig! Vet du inte om att det är olagligt att säga att någon är överviktig?;) Passa dig så inte polisen knackar på!

  Fan lägg bara ner ni som kommenterat och tar detta som kritik och blir rosenrasande. Hans inlägg är inte nedvärderande på något sätt, bara ren fakta som är väldigt svår för vissa att förstå. För som Hugo skriver

  ”Man kan inte köra en bil och bara tvätta den på utsidan. Man behöver serva den också, annars kommer den gå sönder. Sköter man både insidan och utsidan på en bil så får man en bil som kommer hålla länge. Samma med oss och träning.”

  Det är konstaterat att ALLA människor, ALLA, mår bättre av att röra på sig och äta hälsosamt, det är ingen propaganda utan ren FAKTA, punkt slut. Fråga vilken läkare som helst. Ni som påstår annat kan helt enkelt inte ha testat.

  Ingenstans i texten skriver han att han tycker att man ska leva exakt som han gör eller att livet han lever är det man ska sträva efter.

  LÄGG BARA NER OCH GÅ UT OCH SPRING ISTÄLLET

 26. linn

  Det är väl inte så svårt att förstå att anledningen till att personen hyllas, ses som en förebild och liknande beror på att det äääntligen finns en offentlig motpol mot hela det här äta-nyttigt-och-träna-samhället som är idag. En person som vägrar skämmas för sig själv och gömma sig ”trots att hen är tjock”. Som står för sin kropp och rätten till att äta vad man vill, se ut hur man vill och slippa dömas för det. Personligen tycker jag att det är jäkligt inspirerande.

 27. Chris

  Emilie:

  Lady Dahmer är inte på något sätt uthängd i texten. Sen att LD väljer att ta till sig det som personlig kritik mot just henne och kallar in sina trupper till försvar är knappast någons fel.

 28. Wow

  Kul att se att alla fetton reser på sig och försöker hitta ursäkter till sin fetma. NEJ, det är inte ok att vara fet. Det är en hälsorisk och att stoppa i sig massa fett och socker är inte normalt och ska ej normaliseras. Punkt.

 29. Emilie

  Sluta hacka på andra och deras livsval!! Träna som en galning tio timmar om dagen om du vill! Låt den som vill ligga framför tvn och äta glass göra det! Varför ska vi hela tiden bry oss om vad andra gör?!
  Och lite väl taskigt att hänga ut Lady Dahmer på det här sättet… tänk en vända till innan du publicerar sån här brôte!

 30. Ellen

  Han menar väl inte att klanka ner på hennes utseende – utan hur ohälsosamt hon lever och det leder till att folk dör i förtid. De som inte vill tänka på vad de stoppar i sig eller hur ofta de motionerar löper så mycket större risk att få en hel del hjärt- & kärlsjukdomar, vilket leder till att man oftast dör tidigare än om man hade valt en sund livsstil.

  Självklart är det upp till var och en men jag ser verkligen inget fel i att reagera när vissa folk faktiskt har en farlig livsstil – att Huga väljer att lyfta fram det tycker jag är super!

  Mer hälsosam kost och motion/träning till folket! Det handlar inte om att se bra ut, det handlar om att må bra!
  Men sen tänker jag väl inte stoppa de som väljer att äta chips till frukost men då hoppas jag att de vet alla sjukdomar det kan föra med sig, de som säger annat har helt enkelt ingen kunskap inom området.

 31. Maria

  Jag är så jävla trött på folk som anser sig ha rätten att tycka och kommentera andra människors kropp och utseende. Här försöker jag lära mina barn att man har rätt att se ut hur man vill och att det finns människor i olika former och stilar. Men dom kommer väl snart komma på att så inte är fallet, och det är tragiskt.
  Vi lever bara en gång, så låt folk leva livet som dom själva vill.

 32. Maya

  Hade personen i fråga inte varit överviktig hade du nog inte reagerat på det här sättet. Och om det är något som bidrar till hets är det alla äta/träna bloggar.

 33. Cecilia

  En sak till: När en ligger där gammal (förhoppningsvis) och sjuk och inte orkar äta den vidriga sjukhusmaten, så är det bara fettet som räddar dig från att dö i tex lunginflammation.

  Musklerna har redan förtvinat för flera år sen. Då är det bara fettet som kan ge dig ytterligare några år.

 34. Malin

  Du är så fettfobisk att det är äckligt Hugo. Överviktiga skammas och ses ner på konstant. De ungefär 2 personer som visar upp på sociala medier att de äter chips till frukost gör det inte i nåt slags mission att alla ska bli överviktiga. De gör det för att de som är överviktiga, de som träningshetsar och de som bara känner sig dåliga för att de inte är träningsnarkomaner och äter kvarg hela dagarna ska förstå att det är okej att äta chips. Det är okej att inte alltid vara hälsosam och alltid tänka på kalorier hit och dit.
  De som visar upp sin övervikt utan att skämmas gör det inte för att övervikt ska bli den nya normen, de gör det för att andra överviktiga ska få en möjlighet att känna att de också får finnas. Att de inte är osynliga och nedvärderade av allla.

 35. Ellen

  DU hetsar. Du lever ditt liv som du vill, men förfan se till att använda din hjärna innan du uttalar dig om hur andra gör det. Vem har sagt att ditt sätt är rätt sätt? FAN vad förbannad jag blir på träningsfreaks som har proteinpulver som hjärnsubstans. Jag köper att det viktigt för DIG att se ut som du gör och vara stark och smidig. Men du kan inte förvänta dig att folk vill leva ditt liv.

 36. Anna

  Kan inte du, Hugo, bara strunta i att någon äter chips till frukost? Bry ditt lilla huvud med något annat istället och fokusera på att leverera DITT budskap och inte trasha enskilda individer.

 37. Sann

  Förmodar att det är babe_ebba du menar?

  Jag tycker också att det är helt sjukt men mina vänner håller inte alls med mig. Om jag, som är smal men absolut inte tränad, skulle lägga upp en bild på mig i underkläder (som hon gör) skulle jag inte bli hyllad utan folk skulle angripa mig och tycka att jag hetsar. Men att hon lägger upp bilder i trosor är helt okej. Jag fattar inte varför då hon verkligen inte är hälsosam, handlar inte om att hennes kropp inte idealet utan att hon är överviktig. Folk tycks glömma att det inte handlar om att vi ska acceptera alla människor kroppar hit och dit, utan att man ska ha en hälsosam kropp. Tycker att det är helt sjukt hur hon kan hyllas så, farligt att vara sådär stor!

 38. j

  Vill dessutom tillägga att alla människor har sina hjärtefrågor – (vad du anser vara ) en hälsosam livsstil är din. Gott så. Men när du börjar reproducera den och tvinga oss andra att leva efter den för att vara ”rimliga” (eller vad du nu insinuerar med ”Hur funkar folk?”) så börjar det bli otrevligt. Hur skulle det vara om jag började nedvärdera dig för att du inte lever i enlighet med vad jag tycker är ett fullvärdigt liv? Kanske tycker jag att du borde ha en universitetsutbildning, kanske tycker jag att unga människor inte borde skaffa barn, kanske tycker jag att människor måste sluta äta kött osv osv – och i så fall kan jag väl få tycka det, men att upprepade gånger sälja mina värderingar som de enda rätta och sedan smutskasta alla som inte följer dom? Inte så najs.
  Du (och många andra) måste börja acceptera att vi bryr oss olika mycket om olika saker – och att det inte behöver betyda att man är dum i huvudet/en sämre människa.

 39. j

  Oj, håller inte med dig här Hugo (men däremot Lin, Stoffe och Lady Dahmer tex). Jag tror ingen sitter där ute och säger bli ”tjock heja heja” och om det är som LD säger att det är henne du menar så vet jag att hon inte uppmuntrar folk att påverka sin vikt – ÅT NÅGOT HÅLL. Och det är det som är poängen – hon bryr sig inte om sin vikt mer än för att samhället ideligen påpekar den, men för att hon är överviktig så tycker du att hon uppmanar andra till att bli det också? Fyfan vad du just nedvärderar allt hon står för och allt hon kämpar för (vilket är något mycket större än ”att äta hälsosamt”, tex ”att vara nöjd med sig själv och inte finna sitt välmående genom bekräftelse att man duger från andra”) – helt enkelt för att du inte tycker att man ska käka chips till frukost. Du gör dessutom precis det samhället gör varje dag mot människor som inte ser ut som rådande norm – du förklär ditt förakt för människor som inte äter/lever/tränar som du i någon slags ”omtänksamhet för vad som är bäst för kroppen/hälsan”. Vidrigt.

 40. Lady Dahmer

  Tusentals bloggar, tv-program, tidningar, sajter, filmer hetsar fram ett ideal som kräver en smal, svältande och söndertränad kropp. (Jag behöver bara ta en snabb titt i länklistan under detta inlägg för att få detta skadliga ideal nertryckt i halsen till exempel) vi fullkomligen tvångsmatas med detta. Varje dag. I alla rum. Du tjänar pengar på det.

  Men så finns det en, EN, person på Instagram (jo vi fattar vem du menar) som har mage att vara en motvikt till allt detta och du reagerar med att skriva ett ganska utelämnade, dömande o kränkande inlägg om denne (dvs mig) En person som skriver nyanserat och positivt om kroppar som demoniseras, hatas och kränks i alla andra rum och som inte ber om ursäkt när hon (jag) äter chirre till frukost kommer inte bidra till nåt annat än ökad självkänsla, självacceptans och välmående. Sopa rent framför din egen dörr istället o tänk på vad du o din sajt reproducerar. Jag är sårad o besviken.

 41. Lin

  Stina: Det är ju det som är grejen. Det leder inte alltid till något bra. ”Strong is the new skinny”, exempelvis – ett tydligt exempel på ett ideal. En norm som vissa svälter sig och tränar sönder sig för att nå. Hittills har jag inte sett någon mölja chips och pizza i mängder för att bli överviktig (eftersom den normen inte finns). Folk som ”promotar” morgonchips have no power here (i vårt samhälle), för ingen vill vara fet. Det enda lite ”onyttighetshetsande” kan leda till är att en tjej med matångest kanske inte känner sig värdelös i sex sekunder. Vad är det för farligt med att visa att man kan käka chips till frulle och inte skämmas skjortan av sig pga det?

  Anledningen till att personen får hejarop tror jag är för att folk känner att det är befriande. Hon käkade liksom chips till frukost och står för det! En blixt slog inte ner från klar himmel och tog kol på henne på fläcken. Hon avdramatiserade ”det fula”.

 42. SSK

  Först vill jag bara säga att unna sig kan man såklart få göra även om man inte tränar! Men till saken nu.. ingenting är nyttigt i extrema mängder. Att mat i större mängder är ohälsosamt är ingen nyhet för folk, men det är långt ifrån alla som vet eller förstår allvaret i att träna maniskt och bli besatt av sin kost. Ortorexi är riktigt knepigt och så lätt att missa just för att omgivningen, och förmodligen en själv, tror att man är just raka motsatsen till ohälsosam när det i själva verket är lika farligt som att hetsäta chips till frukost. Problemet idag är att en ätstörning mer eller mindre anses vara hälsosam och normaliseras, man FÅR inte skjuta det under stolen! Sen är det minst lika illa att uppmuntra till en kost som till störst del består av transfetter och att man får äta vad man vill – när man vill.. men skillnaden är att den sistnämnda inte kan normaliseras i samma grad eftersom att alla människor på denna planeten förmodligen är medvetna om att chips, läsk, snabbmat etc är ohälsosamt (man får ju ändå utgå från sunt förnuft). Att träna är bra, men man måste vara uppmärksam på när det går till överdrift (som med allt annat). Det råder ingen tvekan om att hetsen att träna är stor och det är bra att folk blir medvetna och börjar röra på sig mer, men man mår inte heller bra av att pusha sig till det extrema och därmed riskera att få en ätstörning på köpet. Som sagt, det farliga i träningshetsen är att ortorexi inte uppmärksammas och att en väldigt sjuk individ kan misstas för att vara motsatsen. Vore bra om du tog upp den aspekten på det hela också! Sen håller jag med dig i allt annat du säger – kroppen är ett tempel man ska ta hand om, både på insidan och utsidan 🙂

 43. L

  Men du Stoffe,jag påstår att ALLA har möjlighet efter sin förmåga att leva sundare, röra på sig och äta bättre..man behöver inte träna flera timmar på ett flashigt gym,räcker med att du kanske promenerar,simmar eller annat,bara du rör på dig.Att äta nyttigare kan alla göra,gäller bara att prioritera,hellre gröt än makaroner tex 😉

 44. Victoria

  hets åt de båda hållen är onödigt och faktiskt rent farligt för både kroppen fysiskt och psykiskt.

  Till en annan sak, jag skulle tycka det var väldigt intressant om du kunde dela med dig av din förlossningshistoria från när molly kom till världen samt hur dina tankar till kommande förlossning går.

  Du är en stor inspirationskälla till både träning, kost och relationer. Kämpa på!

 45. Stoffe

  Håller helt med om att alla borde försöka träna i den mån dem kan. Men allt är så hetsigt nu för tiden, man ”måste” äta clean och vara 100% medveten om vad man stoppar i sig, ha den perfekta kroppen, vara värsta jävla atleten etc. Vissa är jävligt lyckligt lottade och har tid att lägga ner en massa tid på sig själv för att bygga upp sin kropp, men alla har faktiskt inte samma förutsättningar. Människor med normala arbetstider och studerande har inte tid att gå och gymma halva dagarna, inte så jävla enkelt att hinna med allt helt enkelt. Låt folk leva hur dem vill och klanka inte ner på personer för att de har andra värderingar.

 46. Sandra

  Det är klart att man ska äta bra, träna och ta hand om sig själv. Men det är en sjuk träning- & mathets nu. Efter att man fött barn så ska man ju gärna ha kommit i form efter en månad, man ska posta hur ofta man är på gymmet och huuur nyttigt man äter, när fokuset kanske borde ligga på det lilla barnet. Bara för att ta ett exempel. Med det sagt, ja vi ska träna och ta hand om oss själva men det kan inte vara det viktigaste och prio ett i våra liv.

 47. isabel

  helt rätt hugo!!! Fler skulle behöva en spark i baken snarare än att äta mer chips till frulle=) även om de är jääääävligt gott

 48. agge

  Get your point!
  Jag såg en tjej på instagram (nämner inte namn) som haft anorexia.
  Hon lägger upp massa bilder på sin kropp och skriver att hon är stolt.
  Det jag ser på henne är att hon istället är överviktig. Går åt samma dåliga håll. Hoppas hon inser att hon kanske ska tänka lite på hur hon äter oavsett. Bara för det så har man inte mat problem utan alla måste tänka på vad man stoppar i sig.

 49. iz

  Bra skrivet! Känns ibland som att det är okej att ge sig på vältränade eller smala personer men man får inte säga något om överviktiga. Oavsett så är det ju hälsan som är viktigast

 50. Diana (La Madre)

  Ah men shit vad vidrigt, äta chips till frukost, det kan jag inte kalla att älska sig själv. Och då handlar det inte om vikt eller nått, utan att om du har respekt för din kropp överhuvudtaget så pumpar man inte i sig sånt skit till frukost och börjar dagen på det viset. Det är ingen bränsle att gå runt på. Men men alla gör som dom själva vill antar jag..

  Ja det är lika mycket hets det med, oavsett åt vilket håll det går så är det hets och inte okej. Saker och ting ska göras med måtta, för att må bra på ett sunt sätt och hälsosamt. Inte för att se ut som en anorektiker eller Michelin..

 51. amanda

  ”Det är fördelen med att träna, då kan man unna sig.” Jag tycker man kan unna sig bara inte i för stor mängd. Unna sig kan man utan att behöva träna, tycker jag

 52. Stina

  Alltså du Lin där uppe. Jag förstår vad du menar på ett sätt, det är inte mer än naturligt och allmänt skönt för själen att någongång äta chps till frukost, eller glass till kvällsmat. jag kan också vara trött på denna träningshets och mathets hela tiden. Känns som alla ska förfina allt lite extra. SAMTIDIGT som jag själv älskar träna, löpa och laga nyttig mat. Men jag kan också lägga ut en bild på instagram när jag trycker i mig något riktigt fett och gott, eller dricker alkohol. Det viktigaste är att må bra inte att det ska SE bra ut. Men vad Hugo menar är nog att syftet är väl ändå att alla ska må bra. Det är 2015 och vi vet att det inte är bra att vara överviktig, det är farligt. Så varför ska man höja en sån person till det högre? det är väl betydligt bättre att vara träningsinriktad osv för det leder ju faktiskt till något bra

 53. Lin

  Men du måste ju se det ur ett större perspektiv. Hur många hetsar att käka chips på morgonen? En? Två? Och hur ofta? Någon gång i månaden? Hur många skriver hundratals blogginlägg om träning/”nyttigt” ätande? Postar bild på bild på sin träning och sina sallader på IG? 50.000? Kan det inte vara nyttigt med NÅGON motpol? Är det inte lite irrelevant att gå på om att EN person gjort detta någon gång? Det är ju inte som att denna person bidrar till någon norm. Varför shame:a denna person? Vad skadar det dig eller andra om EN person erkänner att denne äter chips på morgonen? Om vi ska jämföra tror jag att dina sociala medier är mer hetsiga och skadlugare (därmed ej sagt skadliga).

Visa alla 67 kommentarer
AllmäntCrossfit

Veckans utamaning

Bring sally up – Air squats. Klarar du låten ut?

Viktigt att tänka på. Form före djup. Stå mellan höft och axelbrett, vikten ska hela tiden vara på hela foten och så fort den inte är det är det dags att vända upp igen, tänk även på att hålla upp bröstet så ni inte kör doppa ansiktet i marken grejen. Har du rörligheten som krävs skall du under parallell i varje repetition (under 90 grader med höften)

Offra några minuter av ditt liv och kör denna nu =) Berätta gärna hur det gick. Lycka till!

Låten kan ni lyssna på här: https://www.youtube.com/watch?v=41N6bKO-NVI

Kommentera

 1. Amanda B

  Puuh!! Jag brukar köra rätt mycket rumpövningar men haft uppehåll nu i 1,5 månad.. Klarade halva din video iaf.. Ska förbättras!!
  Kram

 2. Emma

  Innan jag utmanar mina kompisar i detta måste jag fråga varför man inte stannar i 90 grader med benen? Man vilar ju mycket mer när man ”sätter sig på huk” ? Vet att jag kommer få den frågan av grabbarna så lika bra att vara förberedd med argument fall du har tid att förklara! 🙂 Tack för en grymt bra blogg, och ROLIG, en av få bloggar som jag läser där jag faktiskt skrattar undertiden jag läser!

 3. Pauline

  Klarade halva idag men inom en vecka ska jag ta mig igenom hela!! Kul att ha något konkret att tävla mot istället för att bara räkna antal squats

 4. Elena

  Klarade hela men det var inte en dans på rosor! Känner mig jäkligt stolt faktiskt men Gud vad det brände i benen på sista som man ska hålla nere!

 5. emelie

  Kom till 2,40. Rätt stolt ändå, födde mitt andra barn för 3 månader sen och är efter det lika mjuk som en skumbanan. Dags att fixa formen?!

 6. Sophie

  Fast du fäller ju väldigt mycket med bröstet. Du tappar det redan på första.. Bra gjort dock. Jag klarar bara halva ca :p

  1. Hugo Rosas
   Hugo Rosas

   Hej Sophie. Absolut skulle jag kunna trycka upp bröstet lite till men det viktigaste är att ha en bra hållning i bål och svank, därför skriver jag att man ska tänka på att försöka hålla upp bröstet.

   Bra jobbat. Kram!

Visa alla 15 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Boom

Nu har vi fått nycklarna och börjar flytta in lite smått.

Paulas nya plats

Gräset har kommit

Första upppackningen

Projekt: Altan

Kommentera

 1. nellie

  Hahaha tänkte nästan att du skulle ta bort nyckelbilden, man vet aldrig om det går att spion kopiera nycklarna hahahah… Suuuperfint hem iaf

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.