Juli 2015
AllmäntFamiljelivResor

Klarade det

Haha

Kommentera

 1. Sarah

  Jag dör hundrad gångar om! 😀 Har saknat dina videos på prinsessan! Hon är såååååå freaking söt. Vet knappt var jag ska ta vägen, hahahah!

Visa alla 8 kommentarer
AllmäntFamiljelivResor

Med bra kamera blir det bra bilder

Gott & blandat från dom senaste dagarna.

3 generationer Rosas

När jag var liten tog han hand om mig. Nu när jag är stor är det jag som tar hand om honom.

Bra fotograf eller bra modell?

 

Kommentera

 1. mich

  Wow vet att folk har frågat dig tusen gånger och du har nog svarat tusen gånger! Men vilken kamera använder ni just här? 😀 Kram

 2. Diana (La Madre)

  Vad fint, sånt tänk gillar jag. ”När jag var liten tog han hand om mig…” Så ska det vara, så är det tyvärr inte. Alltså i samhällets verklighet. Du ska vara stolt över att du har det tänket och den respekten för din familj. Fin kille! Fina värderingar!

  Vad är det för kamera då?? Bra bilder med bra kamera… men vilken kamera är det 🙂

AllmäntCrossfitFamiljeliv

Gotland +

Med lite bättre väder hade det varit ännu finare men vi gör det bästa av situationen och åker runt en hel del. I dagarna var vi vid ett ställe som heter Djupvik. Bra mat och värsting utsikt. Vi har varit vid en helt värdelös farm, vid några fina caféer och igår besökte vi kneippbyn som var drömmen för barnen. Molly fick äntligen träffa Pippi.

Annars har jag kommit på att semester är ganska svårt när man har barn och egna intressen. Mina och Paulas konflikter under semestern grundar sig till 99% på att jag tränar, Paula får ta det största ansvaret och jag tar inte med tillräckligt intiativ när det gäller Molly.

I ett förhållande gäller det att ge och ta. Jag hatar att bråka men ibland är det oundvikligt. Paula vägrar förstå att mina behov kommer före hennes 😉

Jag tycker Paula blir grinig för småsaker och inte är tillräckligt tydlig och Paula tycker att hon är min mamma och att jag är egoistisk ibland.

Det enda jag begär är klarhet. Dom flesta tjejer tror att vi män kan läsa tankar. Om vi inte kan göra 2 saker samtidigt kan vi knappast läsa tankar.

”Men du borde fatta” brukar Paula säga. Nej jag fattar inte, för då hade jag sagt något.

Vill jag inte att Paula åker iväg, eller sover, eller vad som helst så säger jag det. Jag antar inte att hon förstår genom att jag är tyst och ”sur”.

Sedan kan jag rekommendera alla killar att inte somna när ni skall prata ut med era tjejer (utan att ni vet det). Dom glömmer inte problemet under natten som vi gör.

Män och kvinnor besitter olika egenskaper och det är ju tur. Annars skulle det aldrig funka.

För er som inte är intresserade av relationsproblem och tips:

Min träning går bra och i förrgår satte jag för första gången en dubbel frivändning på 140kg. Sånt gör mig och Molly glad.

”Molly pappa tark” brukar hon säga.

Kommentera

 1. Anna

  Tycker att det är lite tråkigt att du generaliserar så med kvinnor och män och att vissa förmågor och beteenden tillskrivs det ena könet… så ser det ut hos er, i er relation, inte i allas relationer och inte alla människor.

 2. Lina

  Hahaha det här är så roligt att läsa för jag och min kille bråkar exakt likadant – jag blir skitsur och tyst, och tycker att han ska förstå varför.. dock har jag lagt till med att jag går och diskar (läs: slamrar och slår med vårt vardagsporslin allt jag har) om han ändå intr fattade att jag var skitarg. Haha den brukar alltid gå hem! Sen har jag själv märkt att vi måste prata ut samma dag (helst, om det går….) för han har också förmågan att glömma alltihop något dag senare vilket ju alltid försvårar då jag gärna går och funderar någon dag innan jag vill diskutera igenom och hitta en lösning…. 😛 Haha, tur man kan förändras! Jag har faktiskt lärt mej att försöka säga direkt och rakt på vad jag känner, men det är faktiskt mest för min egen skull…

 3. Sofia

  Håller med Angelica, så oskönt inlägg!

  Du generaliserar way too much! ”De flesta tjejer” ”Vi killar” , alltså njaa. Tala för dig själv.

 4. Emma

  Hugo, kan du inte ge tips på vad som funkar absolut bäst för dig som inte alltid ser att det behöver städas, fixas, planeras, umgås osv? Vad kan man som partner göra för att mannen (som det oftast verkar vara) ska göra lika mycket som kvinnan? Funkar tjat, är det en bra lösning? Och kan du på något sätt lära dig av tjatet och och göra saker på automatik eller krävs det tjat/bråk för att du ska förstå? Tycker du att vi kvinnor för höga ambitioner och egentligen borde chilla mer som ni män gör? (generaliserar satan här, men du hajar vad jag menar!) Alla förklaringar och tips uppskattas! 🙂

 5. Sara

  Haha jag dör det sär låter precis som mig och min man! Min Karl tränar 2 pass per dag och vi har en dotter på 1 år! Jag vill att han är mer med oss men förstår att hans intresse är träningen. Å jag år precis likadan, jag blir tyst och sur och tycker han borde förstå och fråga vad det är för fel! Men även när han frågar så säger jag inget

 6. Ylva

  Här kommer ett konkret tips: när du ser pulkan vid frukostbordet så säger du: ”Idag skulle jag vilja hinna med det här och det här, vad vill du hinna med?”. All tid som du spenderar ifrån familjen, lika mycket tid ska Paula ha att göra SINA saker på, så om du tränar två timmar så innebär det att pulkan ska ha rätt till lika mycket tid utan ansvar för molly. Kanske vill hon ändå vara med er, men hon ska bara softa och du ska se till att Molly är klädd, får mat och går på pottan osv. Det är mycket enkel matematik.

  Heja, heja!

 7. Diana (La Madre)

  ha ha skön du är, ironi. Nä men ärligt, det låter ju som typ allas problem med barn och familj. Just you wait, snart kommer nr 2, då ställer vi mammor lite mer krav och du får verkligen en prövning på vad träningen betyder för dig och vad familjen är för något.. Min man är galet (var) beroende av träning. Han har tränat sedan han var 11 år. Allt möjligt. Men med två barn så kan han inte bara jobba och sen träna efter utan måste avlasta lite, umgås med sina barn, ta nattningen ibland, JAG kan inte göra allt, även om jag gör det mesta.

  Men men det tar ett tag tills man lyckas pussla ihop allt och lista ut ett sätt som funkar för varje familj. 😉
  Men vissa saker tycker även jag att MÄN BORDE KUNNA FATTA!!! 🙂

 8. michaela

  Antar att du är ironisk Hugo när du skriver att Paula vägrar förstå att dina behov kommer före hennes!? Om inte så låter du som världens mansgris

 9. Petra

  Härliga bilder! Man ser vilken härlig energi Molly har. Gulligt att hon säger att du är ”tark”.. Ett tips på en bok: Män är från Mars, kvinnor är från Venus.:-)

 10. Peter

  Men vafan skärp dig nu Hugo. Sluta skyll ert extremt ojämställda familjeliv på att män och kvinnor är olika och lös problemet istället.

 11. Lina

  Haha åh jag känner såå igen mig. I Paula! :p Typ som nu när Mumin kära man sitter och pillar med sina förbannade datorer (hans jobb, intresse och hobby) medan jag tycker att han kan vara mer initiativtagande gällande mig och vår dotter… Jaja. Man kan inte få allt, eller i alla fall inte det, för har det inte gått efter 8 år och hur många bråk som helst om det så lär det inte gå nu heller… Vi är helt enkelt olika, vi tjejer och killar.

  Tack för bra blogg!

Visa alla 16 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Vi har det bra

Molly vilar hos pulkan och jag roar mig =)

Haha. Brukar det hända någon mer än mig?

Kommentera

AllmäntCrossfitFamiljeliv

Bodyweight workout – Man tar det man har

Det finns ingen dålig träning, bara dåliga ursäkter.

Idag fick jag använda det som fanns, människor. Perfekt om man vill göra en rolig grej med familjen. Dom flesta barn älskar nog att vara träningsredskap.

Såhär la jag upp passet:
15 meter over head utfall med människa
10 over head squat med människa
15 meter over head utfall med människa
30 meter farmerwalk med människa x 2
10 overhead squat med människa
10 push-ups med människa x 2

Jag vilade 2 minuter mellan varje varv och körde allt 5 varv. Det blev jobbigare än vad jag trodde och levande skivstänger är helt klart underskattat. Eftersom att vikten sitter på olika ställen så får muskler man inte är vad vid att jobba med arbeta.

Såhär:

Kommentera

 1. O.

  Var tvungen att se videon utan ljud just nu, men ska kolla på den med ljud i morgon.

  Men alltså MOLLYYYYY i början av videon, nere i vänstra hörnet…!!! Så söt så jag dör, as usual.

 2. anonym

  Hej Hugo! Jag har en fråga gällande träning. Jag är en tjej, 15 år och jag skulle verkligen behöva ”komma igång”. Jag har funderat en del på thaiboxning och det känns som en riktig utmaning och inte bara grym träning utan ett sätt att tuffa till sig lite, vilket jag är i behov av.. Grejen är att jag vet inte om jag vågar. Har du något tips på hur man vågar prova nya saker?

AllmäntFamiljeliv

Lummelundagrottorna

Molly har hittat ett nytt favoritställe att sova på, på golvet. Hon ville inte sova i sin säng, inte i vår säng men golvet passade bra. Friskt!

Idag började dagen med ett träningspass på Crossfit Visby. Paula och Molly låg och sov som stockar när jag åkte hemifrån.

Det blev ett lugnt men bra styrkepass med massa ryck och benböj.

När vi kom hem var Paula, molly och resterande barn redo för att dra. En kopp turbokaffe och sedan satt vi i bilen igen.

Lummelundagrottorna var dagens utflykt. Coolt som fan.

Efter grottorna var det socker eller självmord för min del. Det är kul med småbarn men det är fan ingen dans på moln. Full fart non stop. Enda gången jag har lite lugn och ro på dagarna är när jag går på muggen. Det kan t.om hända att jag ibland går utan att jag har ett behov att utföra. Sitta på toastolen och titta lite Instagram är underskattat.

Här kollade jag om hela Paulas mun fick plats i min

Middag:

Kvällsdopp:

Kommentera

 1. Emma

  Tycker att ni överaktiverar ert barn. Barn behöver inte åka runt överallt hela tiden. Låt henne att bara vara så tror jag att hon får lugnare nattvanor. Bara ett tips :-). Annars tycker jag att ni är kanon som föräldrar!

 2. Linnea

  Hej! VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG – Största i Sörmland och topp 14 i Sverige! Bloggen är inte som alla andras – med uppdatering minst 10 gånger om dagen, skriver jag om min ovanliga ätstörning UNS, om min depression, och vägen tillbaka mot ett friskt mående. Jag kämpar varje dag för att gå upp från min dödligt låga vikt, och finna livsglädjen igen. Skulle vara GULD om du ville kika in och slänga in en kommentar! Kram!

AllmäntFamiljeliv

Just nu

Vi befinner oss på ett solsäkert Gotland. Tips om vad man inte får missa på denna Ö mottages mycket ödmjukt i kommentarsfältet.

Kommentera

 1. Anna

  Kneippbyn helt klart!! Både sommarland och vattenland, Molly kommer att älska det. Där finns karuseller, djur, ett pippi-hus, hoppborgar, god mat osv.

  Annars, missa inte glassmagasinet i Visby hamn, säg en smak och de har den 😉

 2. Anonym

  Besök det riktiga Pippi huset i Gotland där det även finns massa djur och karuseller .Det är även ett vattenland där som är välldigt bra .

 3. Tess

  En hel dag på Fårö, för att besöka alla fina stränder och stanna där ni känner för!
  Glassmagasinet i hamnen, med 150 glass smaker och där man kan köpa en våffla med 10 kulor.
  Kneippbyn, skulle hela familjen älska – mini vattenland
  En hel dag i Visby runt ringmuren och strosa i alla små sommar butiker.

 4. Frida Nilsson

  Blå lagunen!! Bästa kalkbrottet! Creperie (strykjärnet)! Gå upp i en av ruinerna! Vandring runt ringmuren, krusmyntagården! Asså se så mycket som möjligt av vår underbara ö! 🙂

 5. Josefine

  FÅRÖ!!,
  Så fina stränder, raukar och gryyyyyym mat.
  Räkna med en heldag (och åk i tid från ca 10 är det sjuka!!! Bilköer till färjan.
  Kurens bensin har grymma galetter och crepes.
  Restaurang fårögården har galet god mat!!
  Finns även en Nice beach-bar på sudersand.
  I Sudersands semesterby finns en stor och rolig lekpark 🙂
  Fårö har helt magiska solnedgångar.
  Missa heller inte högklint strax utanför Visby, samt Kneippbyn sommarland

 6. Mickan

  Missa inte :
  -Glassmagasinet i hamnen med över 150 smaker, allt från choklad och pistage till Redbull, öl, vitlök och saffran-honung.
  -Klädoutleten 0498 som ligger utanför ringmuren mellan Österport och Söderport, så snygga kläder och sååå skön stämning.
  -Krusmyntagårdens grillbuffé. No words needed.
  -En drink på Krönet på Adelsgatan. Världens finaste utsikt!!!

 7. Sofia

  Kneipbyn på Gotland de är ett mini Astrid Lindgrens värld och karuseller mm man får även gå in i riktiga pippi huset som de spelade in i filmerna. Jag var där när jag var liten och älskade stället. Så mysigt och roligt

 8. Denice

  Leva Kungslador är mycket värt ett besök. God lunch och mysig butik och lekytor för barn. Även Krusmyntagården med deras goa kryddor såklart 🙂

 9. Wilma

  Det finns en ”hemlig” strand på Fårö som är fantastisk. Kommer inte ihåg vägbeskrivningar förutom att man skulle åka förbi något bageri och gå genom nån kohage, men det går säkert att ta reda på, den var underbar i alla fall och man var helt själv, som en medelhavsstrand

 10. Fina

  Missa inte kustvägen upp till fårö med små lantbodat och loppisar, bästa maten har ni mitt i visby på Surfers eller bolaget, missa inte! Sen får ni absolut inte låta bli jungfrun, gotlands högsta rauk eller högklint som har en utsikt som är fantastisk. 🙂

 11. Bella

  Pippi långstrumps hus såklart. Fårö är också väldigt vackert om ni vill ta magiska bilder med vacker solnedgång! Sedan bara gå i stan innanför murarna och äta en pizza! Så mysigt!

  Älskar din och paulas blogg!

 12. sanna

  högklint men det är mest för vuxna som gillar utsikt, så håll hårt i Molly där! strandpromenaden i Visby får inte
  missas, den ska promenerad i solnedgång med kameran 😉 Visby glass i hamnen, inte gute glass! kalkbrottet på furillen verkar helt sanslöst tufft, hann aldrig åka dit sist. men det verkar vara ngt för challenge boy!

 13. Julia

  Kneippbyn- sommar och vattenland kul för molly
  Gangvide- en bit utanför Visby men massa äventyrsgrejer ponnyridning och kanotpaddling
  Fårö- fin ö utanför Gotland med häftiga restauranger blandannat kutens en resturang uppbyggd av skrot. Och Gotlands finaste stränder
  På tisdag så mycket burgsvik, från serien så mycket bättre, utomhus konsert i burgsvik som alltid blir en fantastisk folkfest med musik.
  Och så middag på strands veranda med utsikt över kallis magiskt om vädret är bra.
  Annan sak som barn brukar tycka är kul är att åka ”tåget” från östercentrum så får ni vuxna samtidigt en rundtur runt Visby 😀
  Och för dig så finns det ett härligt utegym ut mot snäck vid havet

Visa alla 21 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.