Maj 2015
AllmäntCrossfit

Regionals – Över för denna gång

Först och främst vill jag rikta ett stort tack till mina lagkamrater. Jag har aldrig haft så kul med ett lag som med team Alpha. Simon, Numi, Camilla, Linnea, Patricia och Jenny. Tack för att ni hela tiden har trott på mig och lärt mig allt jag kan.

Jag vill även rikta ett stort tack till Crossfit Nordic och våra sponsorer: Reebok, Gymgrossisten, Nocco, Rpm fitness och Rehband.

Tyvärr blir det inget Games (VM) för oss iår. Vi slutade på 7e plats overall och det är endast topp 5 som går till Games.

Det hade varit lättare att ta denna ”förlust” om det hade varit så att vi var för dåliga för att komma topp 5, dock var fallet annorlunda. Vi kom topp 5 i varenda event förutom ett event och det var ryck. Jag failade alla mina försök och fick alltså inte upp någon vikt vilket gjorde att vi kom näst sist i det eventet.

Små jävla pissmarginaler gör att vi inte kommer tävla i Games. Jag försöker se positivt på den här resan men just nu är det svårt, riktigt svårt. Vi borde ha kvalat och det känns som det är mitt fel att vi inte gjorde det.

Det jag kommer ta med mig är erfarenhet och hunger. Nu väntar ett år av stenhård träning för att lyckas bättre bästa år.

Min resa började i Juni för ett år sedan och den största delen till att min resa och utveckling har gått så fort är en man som heter Numi Katrinarsson. Han har coachat mig från dag 1, trott på mig, hjälpt mig och pushat mig. Utan Numi hade jag aldrig kommit dit jag är och utan Numi kommer jag inte nå dit jag ska.

Det var han som sa åt mig att köra ”dagens pass” hela förra sommaren trots att jag ville mer. Det var han som sa att jag var redo för att börja gå på tyngre vikter, det var honom jag fick börja jaga när jag var redo. Jag kommer ihåg att jag fick en tankeställe när vi hade kört några pass. Jag måste bli sjukt mycket starkare, snabbare och bättre för att ha en chans att ens kunna träna med honom. Sakta men säkert började min kropp svara, jag tränade som fan och jag började hänga med och jag kommer aldrig glömma första träningspasset när jag hängde med honom i woddarna utan att vara döende efteråt.

Efter det fortsatte det bara. Jag fick en reservplats i Nordics lag ”Alpha” och jag tänkte att jag skiter i att jag är ny i sporten, jag ska fan ha en ordinarie tröja och började köra ännu hårdare.

Crossfit Open kom och det var dags att visa vad jag gick för. Tyvärr gick det inte så bra som jag hoppats pga två workouts som innehöll mina största svagheter. Trots det fick jag tillslut min tröja i laget och vi hade ett mål, det var Crossfit Games i Juli.

Nu blev det inte så men jag kommer komma igen. Antingen i lag eller individuellt, det vill tiden visa.

Två veckor off väntar och jag ska försöka ta fram det positiva ur det här och motivera mig själv för kommande år.

Sist men stört. Min familj. Paula, Molly och lillen i magen som låter mig satsa på det här. Jag är inte ett jävla skit utan min familj och jag vill bara krama dom just nu.

Jag har fått vänner för livet.

Den här jävla snubben betyder sjukt mycket för mig. Han är löjligt bra atlet och nu även en av mina bästa vänner.

Kommentera

 1. johanna

  vem är killen på 3e sista bilden, men svarta byxor, brunt halvlångt hår och med handen i vädret? sjukt snygg iaf

 2. alex

  Du är verkligen för grym! Skit i vad som gick fel, tänk på hur många det är ens är som inte är där och kan göra en tusendel av det som du kan! Du har kommit så långt och med din vilja kommer du att kunna komma vartsomhelst! Keep it up!

 3. Aidai

  Lyfter på hatten för dig Hugo! Lätt för mig och andra att säga att ”hej, klandra inte dig själv” när det säkert känns piss strax efteråt. HAr läst din blogg länge och shit va jag är inmponerad av dig och din målmedvetenhet! Sjukt bra jobbat tycker jag iallafall och ger dig en välförtjänt klapp på axeln! Det är ”bara” att jobba vidare, för ack den som ger sig! 🙂 Ha de bäst!

 4. Mathias

  Riktigt bra jobbar på Regionals. Kul att se dig kötta. Fick du det där tunnelseendet igen och fick svårt att navigera dig som i Halmstad 🙂 Du har kommit extremt långt, klandra inte dig själv för något då allas ansvar är lika i ett Team. Sikta nu in dig på S. Open och N Throwdown så ses vi säkert där. Good lyck!

 5. Isabel

  Nä du vore inget utan dom, håller med. Dessutom vore du inget utan Linda Rosing och Paulina Danielsson, för utan Linda hade du aldrig blivit ”känd” och Paow gjorde dig ännu kändare. Och då tror jag nog inte du hade varit med i wipeout.. Så ja.. Ödet, grattis 😀

 6. Sara

  Förstår att de känns jobbigt, men vill bara säga att jag tycker ni va sjukt duktiga!! 7:e plats är inte fy skam de heller även om ni egentligen platsar i games. Nästa år tar ni/du det!! Se de positivt som sagt.

 7. Malin

  Förstår att det är svårt att se det positiva i det hela just nu, men tänk hur jävla långt du har kommit så snabbt! Nästa år kommer du/ni vara livsfarliga och jag önskar dig all lycka i din resa!!:) bra jobbat!!

Visa alla 12 kommentarer
AllmäntCrossfitRegionals 2015

Dag 1 – Regionals

Efter en dag är vi på 3e plats overall. Det återstår två stenhårda dagar så det är mycket jobb kvar men hittills är vi nöjda med vår placering.

Trycket här är sjukt och man märker verkligen att crossfit börjar bli stort vilket är kul. På vårt första event kom på vi på 5e plats av 30 lag och på event nummer 2 kom vi på plats 2.

Här är lite bilder från dagen:

Isbad efter:

Den här snyggingen är med mig hela helgen. Dock på armen och inte under armen

Kommentera

 1. Linnea

  Alltså tittade på ställningen på hemsidan nu och ni vann???! Det är ju så sjukt, GRATTIS Hugo och solid!!!!!! Det är så stört ju!! Bra jobbat 🙂

 2. Sara

  Jag visste inte ens vad crossfit var förrän för typ två år sen. Och nu håller var och varannan på med det. Tycker det är en underbar träningsform som passar alla. Verkligen alla. Lycka till Hugo och gänget!!

 3. Sara

  Tittar på eventen från igår nu i efterhand! Riktigt spännande, grattis ni är verkligen superduktiga 😀

Visa alla 7 kommentarer
AllmäntCrossfit

Inregistrerade

Imorgon 09:50 smäller det. Vill ni se live så kan ni kolla inne på http://games.crossfit.com/ (Meridian Regional)

Kommentera

 1. Anna

  Jag som inte ens tränar crossfit själv sitter som fastnaglad vid livesändningen! Ni är så duktiga, blir både imponerad och inspirerad! Hejar på er!

AllmäntFamiljeliv

Enligt Molly finns det bara ett lag

Kommentera

AllmäntCrossfit

Off we go

Team CF Nordic Alpha

Kommentera

AllmäntCrossfitFamiljelivTävlingar

Next stop Denmark

Jag vet att det är nära tävling när jag måste besöka muggen 2 gånger innan frukost och 1 gång efter.

Nu är allt packat. Jag har pussat den här donnan hejdå

Och jag är på väg till Arlanda

Kommentera

AllmäntFamiljeliv

Titta mamma

Kommentera

 1. A

  Hugo! Den här sommaren ska jag spendera själv, i en lägenhet på västkusten eftersom jag fått sommarjobb där. Något som jag skulle vilja viga min sommar är att komma i form, både konditionsmässigt och utseendemässigt.

  Det skulle kännas så otrolig skönt att komma hem igen som något av en ny människa. Men frågan är om jag kommer klara det. Går i samma klass som väldigt många träningsnarkomaner och deras träningar låter väldigt roliga men känner att jag inte riktigt vågar fråga om jag kan hänga på dem. Även av den anledningen skulle det vara skönt att komma tillbaka hem med nytt självförtroende, och att en hel värld av rolig träning skulle kunna öppna sig om jag bara vågade!

  Jag förstår att hela min hälsa kanske inte kan förändras på åtta veckor, men jag gillar att träna redan nu så det är väl främst kosten som jag ska ändra på då, samt träna mycket kondition för att tappa mina trivselkilon. Dock hatar jag både att äta (nyttig) mat samt att laga mat så isåfall skulle jag nog få leva på gröt, ägg och kvarg.

  Min fråga till dig är alltså; är det möjligt att få en ny form på bara några veckor, och hur mycket ska man hålla igen på livets goda som glass i solen och champange och jordgubbar? Help me please

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.