December 2014
AllmäntFamiljeliv

Gott nytt år!!

Kommentera

AllmäntCrossfitFamiljelivResorTräning & kost

Tillbakablick 2014

2014 har varit ett fantastiskt år på många sett

Vi har bla rest en hel del och hunnit med att besöka:

Hurghada

Marbella

Köpenhamn

Oslo

Amsterdam

Hamburg

Paris

New York

Vi har köpt nytt hus som vi kommer flytta in i till sommaren

Jag var pappaledig under Feb och Mars. Det blev mycket choklad och lek =)

Molly Döptes

Vi har varit med en del i media

20140429-161609.jpg

Molly fyllde 1 bast i April

Våra fina vänner gifte oss

Och mycket mycket mer roligt har hänt under 2014.

Men ett år kan inte bara fyllas av roliga och positiva händelser. Eller hur?.

Vi har även stött på en del motgångar. Vissa större än andra. Tex är två missfall i rad ingen höjdare. Det tar på psyket och man börjar klandra sig själv. För mig är inte själva missfallet/missfallen det jobbiga, för mig är det jobbiga att se Paula ledsen, förstörd och inte glad. När Paula är ledsen blir jag ledsen. Det är omöjligt för mig att få samma känslor som Paula. Hur mycket jag än skulle vilja så kan jag inte relatera till något som inte syns, något som jag inte kan känna eller ta på. Det jag däremot kan ta på och känna på är Paulas smärta, och det mina vänner. Det gör ont.

Igår var ingen rolig dag. Både jag och Paula hade bra magkänsla denna gång. Men även denna gång blev det pannkaka. Så det jag hoppas är att 2015 börjar bättre än hur 2014 avslutades.

Vända blad i boken och blicka framåt kan ibland vara det bästa. Gott nytt år mina vänner!

20140730-185907-68347944.jpg

Kommentera

 1. Sarah

  Ovanstående ska självklart inte förstås som om att jag räknar med att det går dåligt en tredje gång, utan snarare att IFALL det går åt skogen en tredje gång – Need to correct myself, så det inte blir några missförstånd! =)

 2. Sarah

  Så jäkla gulligt skrivit (gällande biten kring missfallen och Paulas smärta), det är såklart inte gulligt det ni har varit med om – Men det du skriver om att du känner igen dig i hennes smärta. Jag känner igen det i mitt eget förhållande. Det är så fint att känna varandras smärta!

  Jag lyckönskar er, och hoppas på att det går bra. Trots det inte går bra en tredje gång, kan ni ändå glädjas lite (?) över att ni efter tredje missfall får tillgång till hjälp från staten till en fjärde gång ”gillt”.

  Krama Paula! Och hörrni, sikket underbarn Molly måste vara som har fått Paula att bli gravid trots hon gick på p-piller och hela köret. Sikken dröm! 🙂

  Ta hand om er och GOTT NYTTÅR!

 3. Elina

  Kan inte riktigt relatera till ett missfall… Men att bli av med ett foster kan inte vara kul någonstans alls .. Men Paula ska vara så lycklig och glad att hon har en sån fin sambo som dig, du verkar verkligen vara helt fantastiskt, verkligen bry sig , sätta henne (och självklart molly) i förstahand . Man blir så glad av att läsa sånt ..
  All lycka till er & hoppas att molly snart får ett syskon. gott nytt år ! 🙂

 4. Petra

  Jag blir ledsen för er skull och håller tummarna att det går bra för er nästa gång. Önskar er ett riktigt Gott Nytt år! Och du krama Paula xtra hårt för nu behöver hon dig.

Visa alla 7 kommentarer
AllmäntCrossfitTräning & kost

Crossfit

90 sek on 90 sek off (Man kör full fart i 90 sek och vilar sedan i 90) x 6 set. Det var jobbigt. Men roligt =)

5 powerclean 60 kg
5 toes to bar
5 burpees

Såhär såg det ut:

Efter satt vi såhär och pratade om livet. Numi är från Island och idag berättade han att det bara bor ca 320,000 invånare på Island. Inte konstigt att jag har många isländska kompisar vars föräldrar är syskon =)

Kommentera

 1. Zoe Reichel

  Vad är ditt mål med träningen? Jag vet att du ibland berättar om mål du har i en eller två månader framåt, men vad är ditt slutgiltiga mål?
  Jag förstår att träning är en karusell som fortsätter snurra men vad vill du uppnå? Hade varit mycket intressant att veta eftersom ditt liv cirkulerar mycket kring träningen. :))))

AllmäntCrossfitFamiljelivTräning & kost

Update +

Två dagar kvar, sedan går vi in i ett nytt år med nya möjligheter. Gymmen kommer sälja tusentals av gymkort i Januari, tobaksmarknaden kommer gå ner en aning och många kommer köra nyktert ett tag framöver.

I Mars är det återigen lugnt på gymmen, tobaksmarknaden är tillbaka på samma nivå som i December och årets första fest har brutit den vita perioden för dom flesta.

Det som händer på gymmen i Januari är att massvis av människor ramlar in efter att ha ”börja träna” som nyårslöfte. Problemet är bara att dom flesta går från 0-100 på en gång och redan i februari är dom flesta borta pga sjukdom, motivationsbrist eller skada. Dom som däremot hittar glädjen med träningen och inte går all in från första början är även dom som brukar vara kvar på gymmet efter Februari. Tänk på det om ni har i åtanke att börja träna 2015.

Mina nyårslöften är:

Fortsätta vara snäll mot nära och kära. Ännu snällare mot mina föräldrar och inte bara tycka det är jobbigt när mamma ringer.
Inte vara stressad och ha 100 bollar i luften. Utan vara lugnare och gladare.
Bli en ännu bättre pappa, sambo och senare, make.
Skaffa skägg. Jag träffade en kille på stan här om dagen som jobbar med groming. Jag frågade honom när han trodde att mitt skägg skulle börja växa. Han frågade mig hur gammal jag var och när han fått mitt svar så sa han ”Du kommer aldrig få skägg, sorry. Efter 25 är det kört”. Det kändes typ som att höra att tomten inte fanns på riktigt när man var 4.
Lära Molly att man inte behöver kissa i blöjan för resten av livet.

Idag: Ren och skär berg och dalbana. Det började bra. Jag jobbade lite, käkade frukost och hängde med min bff. Till frukost blir det alltid havregrynsgröt blandat med en proteinshake (chokladsmak). Det funkar perfekt för mig, jag håller mig mätt på det och samtidigt så vet jag att jag har fått i mig tillräckligt med protein. För er som är ute det kalorisnåla så funkar detta grymt!. Proteinet jag använder hittar ni här: http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/whey-100

Sedan jobbade jag i några timmar och sedan drog jag och tränade. Grymt pass idag. Jag drog till Unique i Tyresö och körde tillsammans med Cristian. Bra tempo, jag kände mig stark och lyften gick bra.

Jag börjar även bli bättre på att twerka som ni kan se.

Jag avslutade med en wod som såg ut såhär:

– 300 meter rodd
– 10 powerclean med jerk
– 10 ring row
– 30 dubbelhopp med hopprep
– 10 burpees
– x 4. Vila 1 minut mellan varje set. Prova!

Som återhämtning efter ett sånt här pass kör jag Bolt Hardcore. En grym återhämtningsprodukt som bla innehåller vitargo (supersnabba kolhydrater), creatur (En renare form av kreatin som inte binder vätska) och bcaa. Den hittar ni här: http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/bolt-hardcore-1125-g

Efter träningen började dagen bli sämre. Det hände lite saker och sedan har min hals börjat strula. Förhoppningsvis är det inget allvarligt. Mycket pastasallad från svärmor blev det till middag iaf.

Kommentera

 1. Gogojaja

  Det där med skägg stämmer tyvärr, var glad att du har hår på huvvet istället. Folk börjar tappa när de är 16 och ser ut o va 30 när de är 19.

Allmänt

Öka dina chanser att bli toppbloggare

Min kära kollega skriver i sina blogg hur man ökar sina chanser till att bli toppbloggare hos oss under Januari 2015. Är du gravid, mamma eller pappa så är det Vimedbarn.se som gäller. Skirver du mer om livsstil, mode och skönhet så är det Myshowroom.se som gäller och är du ett träningsfreak eller älskar allt som har med träning att göra så är det Myfitbody.se som gäller.

Det kanske är du som är vår nästa toppbloggare? Läs mer HÄR!

Här är vi. Stina & Jag

 

 

Kommentera

AllmäntCrossfitFamiljelivTräning & kost

Day +

Skönt att vara hemma igen. Hemresan igår gick bra förutom en liten incident som inträffade några mil norr om Uppsala. Som ni vet är jag och pulkan ganska olika som personer, iaf när det kommer till vissa saker. Paula gillar att ha framförhållning medan jag inte är så supergrym på just framförhållning. Tex brukar jag alltid köra min bil tills tanken är tom, helt tom, alltså tills när även reserv är slut. Då tycker jag det är dags att tanka. Paula tankar gärna när halva tanken är kvar, vilket jag önskar att jag också borde gör ibland med tanke på hur många gånger min puls har gått upp till 200 för att soppan är slut och jag inte hittar någon bensinmack. I nästan alla fall brukar det lösa sig för mig, men igår var ett sådant fall där det inte höll på att lösa sig och paniken som kom var större än när man hoppar i vattnet och kommer på att man inte kan simma.

6 mil norr om Uppsala visade tanken att vi hade 50 km kvar att köra. Det är lugnt tänkte jag, åk vidare tills nästa mack kommer sa jag till Paula. 1 mil norr om Uppsala så hade det fortfarande inte kommit någon mack och bensinmätaren stod nu på 0, zero, nada, null, cero, reserven var alltså slut. Paula fick panik och skällde ut mig med all rätt. Jag försökte lugna henne med att det snart skulle komma en mack, vilket var en ren chansning. Det kom en mack och när vi svänger in vid pumpen så får vi verkligen soppatorsk. Det här med att leva på marginalerna är min grej tror jag.

Vad jag lärde mig: Att börja titta efter bensinmack lite tidigare och sluta köra på reservtank. När lampan börjar lysa så skall man åka till en mack direkt. Bra Hugo!

Idag: Drog jag och tränade på morgonen. Suget efter att få lyfta ordentligt var sjukt stort efter några dagar på ett discogym i Lofsdalen.

Jag körde ihop med Numi och Andreas på Nordic och det kändes bra. Jag börjar äntligen få lite kontakt med skivstången i mina lyft. Det kommer lägligt eftersom jag snart ska tävla.

Vi avslutade med två woddar som såg ut såhär.
3 varv på tid av:
6 marklyft på 140 kg
6 muscle-ups

Wod 2:
3 varv av:
15 Wall Balls
15 Toes to bar
50m Farmers Walk 40/32kg,
25 Burpee Box Jumps 60/50cm

Tack för ett bra pass!

Efter träningen åkte jag och hämta Molly och Paula och vi åkte till Junibacken på Djurgården. Lek och mycket pippisnack blev det där. Min framtida granne och vän Tappi kom också förbi med sin son och fru.

Därefter blev det käk på Oppizzicato. Grymt gott

Och nu sitter jag och dricker kaffe med Peter i köket.

Kommentera

 1. Isabel

  Måste hålla med Anne här! Hur tror folk vi som är uppvuxna i det klimatet gjorde när vi var små? Lekte med kottar framför brasan ifrån oktober till april? Hos oss är det lättare att ta skotern till affären än bilen vissa vinterdagar. Vi kanske inte nöjes åkte skoter som små i värsta kylan men inte fasiken fick våra föräldrar utskällningar av främlingar för att vi satt på en skoter i 2h..

  Ska tilläggas att jag är väääldigt känslig för kylan men har iaf överlevt 25 vintrar utan att mitt ansikte fallit av eller att jag fått några bestående köldskador.

  Däremot ett tips till Hugo till framtida skotersafari ;D, finns små vagnar att fästa bakom skotern där man sitter skyddad ifrån vinden och blir lite som att åka berg&dalbana 🙂

 2. yasemin

  Ett pyttetips: har jobbat på en bensimack där det varit endast kortbetalning som gäller. Folk blir inte glada när dom har 0 liter i tanken och endast kontanter, fått sååå mycket utskällningar… haha! Så efter det har jag lärt mig att ALDRIG tänka ”äsch tankar sen” för man vet aldrig om när man kommer till macken ifall det inte går att tanka. Fel på pumpar hos macken eller vad som eller vad som. Man vet aldrig 😀

 3. Anne

  Jonathans kommentar, so funny. xD Kunde inte hålla med mindre faktiskt.

  Herre min je, jag är uppvuxen i närheten av åre och har förfryst hela mitt face tusen gånger när jag varit ute och lekt. Dog INTE och for inte illa heller.. Sen heter det skoter, inte scouter (?).

  Och vad det gäller Paula så tar hon nog ganska bra hand om sig själv.

 4. Jonathan

  Inget illa menat nu, men med facit i hand, känner du verkligen att du är mogen för att vara pappa? Exponerar din dotter på internet, tar med henne ut i -30 grader i två timmar på en scoutertur när ni några dagar innan konstaterat att hon har köldallergi? Varför åkte ni inte hem? Du kan inte ens ta ansvar och ta hand om ditt barn eller din tjej.

AllmäntFamiljeliv

Tack för den här gången Lofsdalen

Vi ses snart igen!

Chilenska Ingmar Stenmark

Julafton

Kommentera

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.