Oktober 2014
Uncategorized

Alla är helt inne

IMG_5834.JPG

I Pippi

IMG_5836.JPG

Kommentera

 1. Em

  håller också med Emma och Louise! är fantastiskt att följa din personliga utveckling och mognad och vilken förändring du gjorde sedan Paula blev gravid! det ger hopp att det finns fler killar där ute som kanske kommer ta sig i kragen när det blir allvar. och håll hårt i Paula, hon verkar vara en fantastisk mamma och person. plus sveriges vackraste kvinna! 🙂

 2. Louise

  Jag måste bara säga Hugo, jag följt din blogg i flera år och det är så kul att se vilken fantastik individ du har blivit.( inte för att du var en dålig person innan men du fattar ) Driven, sambo och från vad jag kan se, underbar pappa. Det ska bli kul att fortsätta följa dig och se hur långt du kan gå, i karriär, träning och livet i övrigt 🙂 Du har inspirerat mig att börja träna mer och tro mer på mig själv!

  Tack för en bra blogg!

  // trogna läsaren Louise

Visa alla 8 kommentarer
AllmäntTräning & kost

Vad vore en fredag utan disco, svett och tårar

Det var disco tema på Unique. 70 tals musik och discolampor. Det var bara tofflor från intersport som saknades.

Men jag körde på och det blev allt annat än disco. En wod på 50 minuter är inte roligt på en fredag. Men efteråt kändes det bra, såklart.

varje 10 minuter i 50 minuter:

800 meter löpning
2 ropeclimp utan ben
10 handstand pushups
15 ring dips
20 burpee boxjump over
vila fram tills nästa 10 minuter börjar.

Det är bara att köra. Byt ut dom övningar ni inte behärskar eller inte vet hur man gör mot övningar som ni har koll på. Pusha er själva. Se till så att ni max vilar 2-3 minuter mellan varje set. Är ni klara med alla övningar på 5 minuter så är det alltså för LÄTT. Dipsen funkar bra att köra på en stol eller mellan två stolar. Har man inte tillgång till en box så kör endast burpees med klapp, armhävningar istället för hand stand pushups och 20 situps istället för ropeclimb.

”Varje dag räknas”

Kommentera

Allmänt

Frisk som en nötkärna

Vilopuls: 50 och hjärtat slår som en klocka. Kul! Hoppas det fortsätter så några år till.

IMG_5816.JPG

 

Kommentera

Allmänt

Det där såg ju inge härligt ut

Jobbigt om man tappar greppet bara =)

Kommentera

AllmäntTräning & kost

Jag fick en fråga – Hur man börjar med Crossfit

Crossfit finns för alla. Oavsett ålder, kön, fysisk status, mål och kunskap.

Det absolut bästa man kan göra om man är sugen på att börja med Crossfit är att söka upp en box. I Stockholm finns det ca 16 boxar på olika platser. Dock rekommenderar jag er att söka upp en box med god erfarenhet och bra rykte, speciellt som nybörjare. Det allra viktigaste för en nybörjare är att få lära sig grunderna rätt, gör man inte det så kan det gå riktigt tokigt och senare i framtiden så vill man inte hålla på att justera teknik för att man har lärt sig fel från början. Lär man sig rätt från början så finns det en väldigt bra grund att fortsätta bygga på.

Jag tränar på Crossfit Unique och Crossfit Nordic. Två väldigt bra boxar, båda med väldigt bra gemenskap och duktiga coacher. Båda boxarna har nybörjarklasser, prova på pass och dagens pass som man kan hoppa på när allting känns bekvämt. Crossfit är tufft, men det finns ingen träning som ger en människa mer energi och glädje.

Att dessutom komma till en box och se dagens ”wod” uppskriven på tavlan är motiverande. Hur motiverande är det egentligen att dra till ett gym, stå i kö till maskiner, inte veta vad man ska köra och dessutom kanske inte ha någon att köra med? När boxarna kör dagens pass så finns det en tanke, en ide om att alla skall bli bättre. Klasserna är begränsade till antal så att alla skall få den hjälp dom behöver och förutom det så är det en j*vla stämning. Alla kör och alla hjälper alla.

Här kan ni läsa mer om att prova crossfit på nordic: http://www.crossfitnordic.se/prova-pa-pass/
Och här på Unique: http://www.crossfitunique.com/om-oss

För mig blev det ett pass med Numi idag. Han är en av coacherna/ägarna på Nordic och även en av dom främsta atleterna i Europa och kom på plats 5 i Regionals som är sista stoppet innan Crossfit games där dom bästa atleterna i världen gör upp.  Vi körde på och avslutade med en hyfsat jobbig wod. Det är bra att sparras med någon som är bättre än en själv. Så det här passet var bra för Numi =)

Kommentera

 1. Julia

  Jag är tjej, 20 och lite kurvig. Vill börja träna något coolt för är så fruktansvärt trött på gymmet. Den träningen jag gör nu hjälper ju mig genom att jag inte rullar fram men når aldrig några extrema resultat.

  Har gått på några boxningspass på gymmet och det var så kul! Men har inte lust att satsa seriöst inom kampsport eller crossfit, men vill ha en kul träningsform..

  Bor i Göteborg. Känner du till något bra?????

 2. Mari

  Sen kan man ju alltid skala ner passen, alla behöver inte göra så där avancerade övningar 😉 Och det bästa är ju ändå gemenskapen. Alla peppar varandra, oavsett nivå! Det är grymt!

AllmäntFamiljeliv

Spikes

Ni vet dom där stunderna när man bara låser in sig, tar ett bad och läser en tidning?. Jag saknar dom.

10 sekunder tog det innan Molly kastade i alla sina leksaker och tittade på mig med sina hundögon ”snälla, får jag bada med dig”. Så nu gör vi spikes och lär oss hålla andan under vattnet. Molly har klarat 25 sek hittills, nästa vecka skall hon satsa på minuten.

Kommentera

Allmänt

Man blir glad

Nu: är tid, datum och kategorier fixat i bloggen. Så nu slipper man gissa vad klockan är.

Snart: ska jag hem och möta upp mäklaren som skall sälja vår lya. Förmodligen kommer den ut till försäljning i vår. Men ni kanske vet någon som är ute på lägenhetsjakt? Maila mig i sådant fall. 97 kvadrat med el, varmvatten & fönster i alla rum.

På: Söndag drar jag till Sundsvall. Finns det några bra boxar där?

Nu: möte med toppbloggaren Emelie Walle. Hennes blogg: http://emeliewalles.vimedbarn.se/

Här: med min kollega Stina i mitten. Hennes blogg: Stinas.me

Utsikt: The view

Imorgon: Cigarr, Whiteroom och riktigt hängiga ögon.

Kommentera

 1. P

  Ego på Södra Järnvägsgatan 7, gå in där och få ett passerkort till deras Crossfit box så du kan komma in när du vill och delta på pass!

 2. MissBurpee

  Hej!

  Tack för en STÖRT bra pepp-blogg. Men, skulle du kunna göra ett inlägg för sådana som mig som är nyfikna på crossfit, men tränar på ”vanligt” gym.. Vad kan man börja med där för att testa sig fram lite?

  TACK 🙂

 3. Brum brum

  Vad händer i Sundsvall på söndag då? Medans du ändå är i Norrland så kan du väl köra upp till Ö-vik, och medans du är i Ö-vik så kan vi kanske ta en bild tillsammans, och medans vi tar en bild så kanske du träffar på Foppa igen, och medans

 4. jos

  Jag har följt din blogg i några år nu och vill bara säga att det känns som en harmoni har infunnit sig både på bloggen och i ditt liv, det är roligt och skönt att se!! Och det känns som att du har goodwill och vill hjälpa folk att utvecklas genom träning. Positiva vibbar! Tack för det 🙂 Är själv superinspirerad vad gäller min träning nu, men det kan iofs bero på att jag egentligen borde fokusera på att plugga haha. Men life is good, iaf!

Visa alla 9 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.