Oktober 2014
Uncategorized

Alla är helt inne

IMG_5834.JPG

I Pippi

IMG_5836.JPG

Kommentera

 1. Em

  håller också med Emma och Louise! är fantastiskt att följa din personliga utveckling och mognad och vilken förändring du gjorde sedan Paula blev gravid! det ger hopp att det finns fler killar där ute som kanske kommer ta sig i kragen när det blir allvar. och håll hårt i Paula, hon verkar vara en fantastisk mamma och person. plus sveriges vackraste kvinna! 🙂

 2. Louise

  Jag måste bara säga Hugo, jag följt din blogg i flera år och det är så kul att se vilken fantastik individ du har blivit.( inte för att du var en dålig person innan men du fattar ) Driven, sambo och från vad jag kan se, underbar pappa. Det ska bli kul att fortsätta följa dig och se hur långt du kan gå, i karriär, träning och livet i övrigt 🙂 Du har inspirerat mig att börja träna mer och tro mer på mig själv!

  Tack för en bra blogg!

  // trogna läsaren Louise

Visa alla 8 kommentarer
AllmäntTräning & kost

Vad vore en fredag utan disco, svett och tårar

Det var disco tema på Unique. 70 tals musik och discolampor. Det var bara tofflor från intersport som saknades.

Men jag körde på och det blev allt annat än disco. En wod på 50 minuter är inte roligt på en fredag. Men efteråt kändes det bra, såklart.

varje 10 minuter i 50 minuter:

800 meter löpning
2 ropeclimp utan ben
10 handstand pushups
15 ring dips
20 burpee boxjump over
vila fram tills nästa 10 minuter börjar.

Det är bara att köra. Byt ut dom övningar ni inte behärskar eller inte vet hur man gör mot övningar som ni har koll på. Pusha er själva. Se till så att ni max vilar 2-3 minuter mellan varje set. Är ni klara med alla övningar på 5 minuter så är det alltså för LÄTT. Dipsen funkar bra att köra på en stol eller mellan två stolar. Har man inte tillgång till en box så kör endast burpees med klapp, armhävningar istället för hand stand pushups och 20 situps istället för ropeclimb.

”Varje dag räknas”

Kommentera

Allmänt

Frisk som en nötkärna

Vilopuls: 50 och hjärtat slår som en klocka. Kul! Hoppas det fortsätter så några år till.

IMG_5816.JPG

 

Kommentera

Allmänt

Det där såg ju inge härligt ut

Jobbigt om man tappar greppet bara =)

Kommentera

AllmäntTräning & kost

Jag fick en fråga – Hur man börjar med Crossfit

Crossfit finns för alla. Oavsett ålder, kön, fysisk status, mål och kunskap.

Det absolut bästa man kan göra om man är sugen på att börja med Crossfit är att söka upp en box. I Stockholm finns det ca 16 boxar på olika platser. Dock rekommenderar jag er att söka upp en box med god erfarenhet och bra rykte, speciellt som nybörjare. Det allra viktigaste för en nybörjare är att få lära sig grunderna rätt, gör man inte det så kan det gå riktigt tokigt och senare i framtiden så vill man inte hålla på att justera teknik för att man har lärt sig fel från början. Lär man sig rätt från början så finns det en väldigt bra grund att fortsätta bygga på.

Jag tränar på Crossfit Unique och Crossfit Nordic. Två väldigt bra boxar, båda med väldigt bra gemenskap och duktiga coacher. Båda boxarna har nybörjarklasser, prova på pass och dagens pass som man kan hoppa på när allting känns bekvämt. Crossfit är tufft, men det finns ingen träning som ger en människa mer energi och glädje.

Att dessutom komma till en box och se dagens ”wod” uppskriven på tavlan är motiverande. Hur motiverande är det egentligen att dra till ett gym, stå i kö till maskiner, inte veta vad man ska köra och dessutom kanske inte ha någon att köra med? När boxarna kör dagens pass så finns det en tanke, en ide om att alla skall bli bättre. Klasserna är begränsade till antal så att alla skall få den hjälp dom behöver och förutom det så är det en j*vla stämning. Alla kör och alla hjälper alla.

Här kan ni läsa mer om att prova crossfit på nordic: http://www.crossfitnordic.se/prova-pa-pass/
Och här på Unique: http://www.crossfitunique.com/om-oss

För mig blev det ett pass med Numi idag. Han är en av coacherna/ägarna på Nordic och även en av dom främsta atleterna i Europa och kom på plats 5 i Regionals som är sista stoppet innan Crossfit games där dom bästa atleterna i världen gör upp.  Vi körde på och avslutade med en hyfsat jobbig wod. Det är bra att sparras med någon som är bättre än en själv. Så det här passet var bra för Numi =)

Kommentera

 1. Julia

  Jag är tjej, 20 och lite kurvig. Vill börja träna något coolt för är så fruktansvärt trött på gymmet. Den träningen jag gör nu hjälper ju mig genom att jag inte rullar fram men når aldrig några extrema resultat.

  Har gått på några boxningspass på gymmet och det var så kul! Men har inte lust att satsa seriöst inom kampsport eller crossfit, men vill ha en kul träningsform..

  Bor i Göteborg. Känner du till något bra?????

 2. Mari

  Sen kan man ju alltid skala ner passen, alla behöver inte göra så där avancerade övningar 😉 Och det bästa är ju ändå gemenskapen. Alla peppar varandra, oavsett nivå! Det är grymt!

AllmäntFamiljeliv

Spikes

Ni vet dom där stunderna när man bara låser in sig, tar ett bad och läser en tidning?. Jag saknar dom.

10 sekunder tog det innan Molly kastade i alla sina leksaker och tittade på mig med sina hundögon ”snälla, får jag bada med dig”. Så nu gör vi spikes och lär oss hålla andan under vattnet. Molly har klarat 25 sek hittills, nästa vecka skall hon satsa på minuten.

Kommentera

Allmänt

Man blir glad

Nu: är tid, datum och kategorier fixat i bloggen. Så nu slipper man gissa vad klockan är.

Snart: ska jag hem och möta upp mäklaren som skall sälja vår lya. Förmodligen kommer den ut till försäljning i vår. Men ni kanske vet någon som är ute på lägenhetsjakt? Maila mig i sådant fall. 97 kvadrat med el, varmvatten & fönster i alla rum.

På: Söndag drar jag till Sundsvall. Finns det några bra boxar där?

Nu: möte med toppbloggaren Emelie Walle. Hennes blogg: http://emeliewalles.vimedbarn.se/

Här: med min kollega Stina i mitten. Hennes blogg: Stinas.me

Utsikt: The view

Imorgon: Cigarr, Whiteroom och riktigt hängiga ögon.

Kommentera

 1. P

  Ego på Södra Järnvägsgatan 7, gå in där och få ett passerkort till deras Crossfit box så du kan komma in när du vill och delta på pass!

 2. MissBurpee

  Hej!

  Tack för en STÖRT bra pepp-blogg. Men, skulle du kunna göra ett inlägg för sådana som mig som är nyfikna på crossfit, men tränar på ”vanligt” gym.. Vad kan man börja med där för att testa sig fram lite?

  TACK 🙂

 3. Brum brum

  Vad händer i Sundsvall på söndag då? Medans du ändå är i Norrland så kan du väl köra upp till Ö-vik, och medans du är i Ö-vik så kan vi kanske ta en bild tillsammans, och medans vi tar en bild så kanske du träffar på Foppa igen, och medans

 4. jos

  Jag har följt din blogg i några år nu och vill bara säga att det känns som en harmoni har infunnit sig både på bloggen och i ditt liv, det är roligt och skönt att se!! Och det känns som att du har goodwill och vill hjälpa folk att utvecklas genom träning. Positiva vibbar! Tack för det 🙂 Är själv superinspirerad vad gäller min träning nu, men det kan iofs bero på att jag egentligen borde fokusera på att plugga haha. Men life is good, iaf!

Visa alla 9 kommentarer
AllmäntFamiljelivTräning & kost

Det bästa som finns

Är när familjen kommer och hälsar på pappa på boxen.

Molly lyssnar riktigt bra på vad jag säger

Jag hann också leka lite. Här i räcket:

Och här lite handstand:

Christian, som är en av ägarna till Crossfit Unique. Grym snubbe och det bästa han vet är strikta handstand push-ups och Empanadas. Idag när jag körde mina strikta HSPU satt han bara och log eftersom han gjorde dubbelt så många som mig på sitt pass. Bajsövning. Jag har för långa armar och kanske är lite för svag =)

Annars har det varit mycket idag. Därav den usla uppdateringen. Vissa dagar är lugnare än andra och då hinner jag med mer.

Idag var det möten på tapeten, sen träning och efter det åka och bada med Molly. Fan vad hon älskar vatten. Själv sitter jag i barnpoolen med gåshud, hackar tänder och allt jag tänker på är hur skönt det skulle vara att hoppa i bubbelpoolen och umgås med resten av seniorerna som sitter där och myser. Vi provade en gång och det gick lika bra som Paulas första körlektion (hon kraschade).

Efter badet åkte dagens outfit på.

Kommentera

 1. claudia

  Kass körskola! Dubbelstyrningen och pedalerna finns för att körskoleläraren ska kunna hoppa in när något är på väg att gå snett!
  Låter som det kanske vore bäst att byta skola istället för att slänga pengarna i sjön, eller byta körlärare!

 2. Petra

  Haha Mollys kroppsspråk helt underbart när du ber henne hoppa o hon bara tittar på dig och visar med sin blick:Glöm det! Hoppa själv!:)

AllmäntTräning & kost

It’s a PR

Man blir så jävla glad när 120kg flyger upp som en sista repetition i en wod. PR it is!

Jag hade två superkvinnor att sparras mot idag. Woden vi körde såg ut såhär:

var 3e minut i 23 minuter. Alltså 8 set av:

400 meter löpning
10 boxhopp över
1 clean (cleanen skall vara utmanade, men man får inte faila) Jag valde att sätta PR istället =)

Innan

Efter

Kommentera

 1. Johanna

  Hej!
  Jag undrar lite hur du tänker kring muskelgrupper. Du kör ju ganska mycket all-around träning varje dag. Jag kör bodypump ganska ofta, många repitioner, inte mycket vikt och ganska intensivt. Varje muskelgrupp jobbas ungefär 5min, hela passet är 55min. För att få mitt liv att gå ihop går jag på detta mån, tis, ons. Även cx (core-träning i 30min) på tisdagar och torsdagar. Helgen brukar jag spendera i löparskorna. Tror du det påverkar min träning att inte vila muskelgrupperna emellan passen?
  Tacksam för svar!

 2. undrar

  Halloj!
  Jag försöker ändra kosten till mig och mitt barn (tack vare att se din o paulas transformation!) Och undrar hur ni äter, kan tänka mig att ni inte äter mycket skit men jag tänker typ olja och sånt? Har skaffat kokosolja nu och dumpat rapsoljan. Olika frön och nötter (chia) har tagit plats i skafferiet, jag märker redan en skillnad i energinivån hos oss. Har du tips på andra småsaker man kan ändra hemma, för det gör ju skillnad! Kram på er

AllmäntTräning & kost

Konversation

Paula: Vill du veta vad jag körde för pass igår?
Jag: Japp
Paula: Jag körde ”pyramiden”. Du vet när man börjar med en övning och sedan en till och sedan börjar man om på övning ett igen och kör sedan 3 övningar, sedan om igen och 4 övningar osv osv. 12 burpees, 10 marklyft på 40 kg, 6 pullups, 20 saxhopp, 20 omv crunches, 10 armhävningar, 10 rushar, 15 squats. så man började varje runda med 12 burpees och sedan 10 marklyft, sedan 12 burpees igen.
Jag: Jag fattar. En jävla massa Burpees med andra ord. Jag hatar burpees. Mer än vintern.
Paula: Inte jag, jag tycker typ att det är lätt.

Nu har hon sagt det, så nu ska Pulkan få följa med mig och köra burpees på riktigt. Jag har sett henne göra burpees och jag har aldrig sagt någonting. Men nu när hon tycker att det är ”för” lätt så ska hon få börja göra på riktigt =).

Hela bröstet i backen, utsträckt i toppläget och sedan hoppa med klapp. Det är roligt att Paula börjar få bra flås och börjar tycka denna intensiva träning är rolig. Jag längtar efter dagen då hon säger ”Skall vi wodda tillsammans idag, jag lovar att jag vinner”.

Hon är duktig och hon har gjort fina framsteg i sin träning. Jag kommer ihåg första gången vi var ute och sprang tillsammans, det var kanske 2 år sedan. Pulkan drog igång ett jävla tempo och jag fattade ingenting. Ska hon hålla det här tempot, vilken jävla talang tänkte jag. Två minuter senare stod hon vid diket och hurklade. ”Jag vänder” var det enda jag hörde. När jag kom hem igen blev jag utskälld för att jag hade fått med henne på något så idiotiskt som en löprunda.

Det är lite Paula i ett nötskal. Att skälla ut mig när jag gör saker i välmening. I New York så räddade jag henne från döden, bokstavligen. Hon gick rakt ut på cykelbanan där en cykel kom farandes i 170, så jag slet tag i hennes arm och drog in henne till mig. Det hade smällt rejält annars. Paula blev sur på mig för att hon fick ont i armen när jag drog tag i henne och att jag skrämde henne. Det var ju bara en cykel tyckte hon.

Tillbaka till träningen. Efter löprundan dröjde det länge innan Paula tränade igen och allt började egentligen på riktigt efter vår graviditet. Hon tog ett beslut, hon valde att göra träningen till en del av hennes vardag. Där är hon fortfarande, hon sliter, kämpar, flåsar och klagar. Men det viktigaste av allt, hon tycker att det är kul. Jag märker på henne att hon kommer hem efter sina pass och lyser. Vissa gånger mer än andra.

Vi får väl se när hon utmanar mig. Förhoppningsvis snart =)

Kommentera

 1. louise

  Kolla in EMILNORDQUIST på instagram
  och hans senaste video så får du se på burpees 😉

  Skulle vilja utmana dig att göra en likadan video som honom 🙂

 2. frida

  Hej! Jag har tränat i stort sätt i hela mitt liv allt från fotboll men senaste två åren har fokuset istället legat på gym. Känner att jag har kört fast i min träning totalt men när jag läser din blogg blir jag sjukt sugen på att testa på crossfit. Problemet är ju att jag har noll koll på vad som gäller och känner mig totalt vilse. Skulle vara kul med ett inlägg om vad man ska tänka på/hur man ska gå tillväga om man vill börja med crossfit.

 3. lukas

  Ska du ha en tjej som gnäller på allt o vill bara sitt bästa. Gnällde att hon fick ont i armen när du rädda henne från en olycka. I stället för ge dig beröm o tacka dig men nej jag ska gnälla hellre krascha än ge min kille beröm o tacksamhet. Sjuk tjej som aldrig kan uppskatta sina man o måste alltid trycka ner honom när det ändå han gör e för hennes bästa. Ta med dig Molly stick så snabbt som möjligt

 4. Mari

  Så himla roligt att ni kan träna tillsammans hela familjen! Adrian fick följa med mig till vår box i dag. Började träna crossfit när de anordnade en mammagrupp! Bästa träningen, en träningsform för alla! 😀

 5. Patrik

  Prestationsångest när du ska ha sex?
  Lider du av erektionsproblem?

  Erektionsproblem är inget män gärna skyltar med.
  Snoppen kan strejka även hos en ung kille med god fysik och normala testosteronhalter.
  För vissa är det snabbt övergående och hänger ihop med vissa situationer.
  För andra är det ett mer varaktigt problem.

  Vi på potensmedel.com kan erbjuda dig flera olika produkter som hjälper till mot erektionsproblem.
  Vi tillhandahåller generisk viagra, generisk cialis, generisk levitra.
  Vi erbjuder full anonymitet för dig som kund.

  Besök oss på http://www.potensmedel.com för mer information.

Visa alla 9 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.