Mars 2014
Allmänt

Juristbyrå Stockholm Stance

Kommer ni ihåg när jag berättade om min pappas situation med en av hans anställda som hade anmält pappa till facket då pappa inte orkade med hans frånvaro längre och sa upp honom på (enligt den anställde) fel grunder. (Inlägget hittar ni här)

Den anställde krävde ett sexsiffrigt skadestånd och vi tog kontakt med en jurist som jag hade hört mycket gott om. Tomas Lesniewski är hans namn och han fullständigt körde över både fack och den anställde. Det hela slutade faktiskt med omågende uppsägning och skadeståndet ogillades.

Jag själv var med under förhandlingarna och blev minst sagt imponerad. Det är svårt att veta vart man ska vända sig när man hamnar i problem, det finns många jurister i Stockholm och tyvärr är det många som enbart är ute efter att tjäna pengar, därför tänkte jag nu rekommendera er att i framtiden ha Stance juristbyrå i åtanke när ni behöver hjälp. Dom hjälper till med allt från familjefrågor, avtal, arbetsrätt och bostadsjuridik.

Juristen ni ska anlita är självklart Tomas Lesniewski. Ung, pålitlig och på väg uppåt. Precis som mig =)

Kommentera

 1. jenny

  Aldrig hört talas om den byrån.
  Finns otaligt många byråer speciellt i Stockholm en av de mera kända (säkert dyrast också) är Mannheimer Swartling.. Eller i allafall bland Uppsala jur studenter De bjuder jämt på bio, brunch, frukost, case kvällar osv 🙂 Lyx

  /Jurist studenten 🙂

Visa alla 8 kommentarer
AllmäntFamiljeliv

Tillbaka till verkligheten

Summering av min pappaledighet och vi börjar med den jobbiga biten.

Tänk att man kan ha så fel. Glassigt med föräldraledighet tänkte jag, det var allt annat än glassigt kan jag säga. Hade jag inte drivit eget företag, en stor blogg och haft tusen bollar i luften så hade jag kanske kunnat slappna av lite mer. Nu har det istället varit jobb när Molly har sovit och stressigt när Molly har varit vaken. Jag är dessutom en sådan person som inte riktigt fungerar under stress. Men nu har jag i alla fall provat på detta och nu vet jag till nästa gång att jag måste vara MYCKET mer förberedd på vad som komma skall. Det fungerar inte att gå in halvhjärtat i en föräldraledighet och tyvärr gjorde jag nog det. Jag gick på ledighet med jobb i bakfickan och tänkte att det skulle lösa sig under vägen. Jag fattade ganska fort att det bara var att lägga ner. Dom viktigaste grejerna fick göras under Mollys sovtimmar, men resten har fått vänta tills nu.

Det har självklart inte bara varit negativt att vara ”pappaledig”. Jag älskar min lilla tjej så sjukt mycket och att ha fått umgås med henne på heltid i två månader har även varit underbart. Det har varit några ”special moments” som jag troligtvis aldrig kommer glömma.

– Jag har fått pussar när jag som minst har anat det.

– Molly har kommit och lagt sitt huvud på mina ben när jag suttit på golvet.

– Molly har ropat efter mig när jag har gått.

– Molly har varit snäll mot andra barn och hjälpt dom framför mina ögon.

– Molly har visat att hon har samma humor som mig.

Det är svårt att beskriva för er som inte har barn. Men när ens barn tex pussar en utan att man bett om det så är det som att få ett kvitto på tacksamhet, ett kvitto på att Molly är nöjd över att ha mig som sin far och det känns hela vägen in i hjärtat när det händer. För den värsta mardrömmen jag har är att Molly inte skall känna sig nöjd med mig, eller ännu värre. Inte känna kärlek till mig.

Jag frågade min mamma här om dagen vem av oss bröder hon älskar mest. Mamma skrattade och sa att jag var efterbliven som frågade en sådan fråga. ”Jag älskar alla precis lika mycket” var hennes svar. Det var ett ärligt svar, det kunde jag se på henne när hon svarade. Men när jag ställer mig själv den frågan, hur skall jag kunna älska ett till barn lika mycket som jag älskar Molly?

Jag fattar inte. Sedan förstår jag iofs heller inte hur min mamma kan älska mina bröder lika mycket som hon älskar mig =)

Kommentera

 1. CheeseCake

  Du behöver inte oroa dig. När ett syskon till Molly kommer löser det sig. Du kommer älska dit andra barn lika mycket 🙂 En vän hade samma tankar. När han väl fick sin son försvann tankarna. Han skulle aldrig kunna välja mellan sina två barn. Barnen är viktigast i världen. Så häftig förändring. Från en polare som bara pratade fest och tjejer till en dedikerad familjefar.

 2. MUD

  Jag fick min andra dotter när min första var 20 månader och jag var livrädd för att jag inte skulle kunna älska ett barn till lika mycket. Men man gör det, det bara blir så. Hade någon tvingat mig att välja mellan mina barn hade jag nog skjutit mig i huvudet så jag slapp. Och då var jag verkligen rädd innan andra föddes, min lilla tjej var ju världens bästa. Men de får inte dela på kärleken, kärleken fördubblas.

 3. Sara

  Jag känner igen mig såå mycket i dina funderingar kring om man kan älska ett barn till, räcker kärleken till fler?
  När jag väntade vårt andra barn frågade jag min svägerska som hade två barn samma sak. Hon sa ja man har kärlek till fler barn. Idag är jag mamma till tre barn och jag har så mycket kärlek till dessa små liv 😀 .. Jag tycker det är ett sundhetstecken att tänka och ställa sig frågorna 😀 .
  Önskar dig en fin dag / Sara

 4. O.

  haha, du är så rolig med din sjuka humor.

  Klart man älskar alla sina barn lika mycket.
  Jag kan redan nu se framför mig dina ord för blivande syskonet till Molly. Ska bli kul att följa er på vägen dit. 🙂

 5. Rebecca

  Men åh vad fint skrivet, Hugo. Du har växt sååå enormt mycket i mina ögon genom åren. Du verkar vara en fantastisk pappa!

 6. Nikki

  Det där kvittot på att man gör något rätt väntade jag verkligen på under Bobs 2 första månader i livet. Bara känslan av att han ler när han ser mig numera slår ju allt! Pussar känns som drömmen!

 7. mich

  har hört flera som ställer sig den frågan, sen kommee nr 2 och alla blir lika chockade över att dom känner lika mkt kääärlek <3

 8. Emma

  Så fint skrivet! Tro mig, man älskar alla sina barn lika mycket, för ens hjärta växer och blir större och större för varje barn man får! Och man får dubbelt så mycket kärlek tillbaka, om man nu har två barn som jag har.

Visa alla 16 kommentarer
AllmäntResor

Workshop with Olympus in Hamburg +

Kommentera

 1. linda

  Ah jag vet inte alltså.. Sen du blev farsa har du blivit, om möjligt, ännu snyggare! Det är helt galet, blir nästan irriterad 😀

Visa alla 10 kommentarer
Uncategorized

5 länder på en månad

Det är vad jag har framför mig och för att hinna andas lite mellan resorna så har jag bestämt att min fokus idag skall gå till min fina prinsessa.

Hamburg i helgen var mycket trevligt. Det är alltid roligt att träffa nya människor och med på resan var även några andra superbloggerskor. Olympus stod för ett underbart event och jag fick lära mig en hel del av deras nya kameror som ni troligtvis kommer få se mer av här på hugorosas.se.

Jag ska försöka lägga upp lite bilder från Hamburg under dagen. Men jag står som sagt under direktiv från lilltjejen så jag kan inte lova något =)

Nästa helg åker jag på en riktigt häftig sak, mer info kommer. Men jag ska göra Amsterdam och Paris på en dag och dagen efter flyger jag till Helsingfors där Paula med min familj väntar. Jag har blivit farbror och vi tänkte hälsa den nya Rosas välkommen till livet. Grattis till mig själv för farbrorskapet också.

20140330-153359.jpg

20140330-153415.jpg

Kommentera

Uncategorized

Mms från Paula

Såna här saker borde hända när mamma är borta och inte tvärtom. Molly försökte göra en high five med marken, med ansiktet 🙁

20140328-140326.jpg

Kommentera

 1. Jossan

  Det går inte att komma in på Paulas blogg, har försökt i kanske två-tre dagar men nej… Jag använder precis som personen ovan Chrome.

 2. Petra

  Stackars Molly! Det kunde ju varit värre men aldrig kul när det händer. Paula får ge henne xtra kärlek idag när du inte är hemma. Ha en skön helg!

Visa alla 6 kommentarer
Resor

Denna gång lämnar jag familjen hemma

Nu: Pressresa till Hamburg med Olympus.

20140328-093119.jpg

20140328-093141.jpg

Kommentera

Allmänt

Eftersökes

Vi hade en tävling på vimedbarn.se för inte så länge sedan (Se här) där man kunde vinna en sprillans ny Mac book air och vinnaren blev en tjej som verkligen förtjänade att vinna. Dock har vi inte fått tag på denna vinnare, så nu eftersom jag har fått höra på omvägar att denne person är en flitig läsare till min blogg så eftersöker jag henne här.

Gå in och kika om det är just du som har skrivit den vinnande kommentaren: http://vimedbarn.se/har-ar-vinnaren-av-en-macbook-air-fran-macoteket-online/

Kommentera

 1. tina

  Hugo! Har du hört om insanity workout?? Läste precis om det på en blogg och om du har chansen så googla det. Man ska under 60 dagar följa ett schema som gör att man kommer förvandlas skit mycket. Kan du inte säga vad du tycker om det?

 2. Jonna

  Trodde jag skulle svimma när jag såg att det var min motivering! Tack så himla mycket, detta gjorde min dag! 🙂

×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.