Januari 2013
Uncategorized

=)

Jag kommer dra till Paris en sväng. Jag vet inte om ni läste om det på Aftonbladet men där står det också lite om flytten.

Tack till alla er som har trott på mig!!

Kommentera

 1. izabelle

  Hej Hugo!
  Först vill jag bara säga att ja är ledsen att du inte klara uppkörningen, håller tummarna att du lyckas nästa gång! 🙂
  jag har en fråga jag hoppas du kan svara på, jag vet att du har haft körkort innan och klarat teoriprovet galant, och att mycket av vad du läst och så innan fortfarande satt kvar i huvudet, men min fråga är dock, hur mycket läste du? Och använde du dig enbart av böckerna?

Uncategorized

Tack

Jag är så lack på mig själv att jag bommade uppkörningen idag. Även fast jag tycker att inspektören gjorde fel i att underkänna mig så svider det duktigt. Jag tycker att det är konstigt och knappast troligt att jag är sämre på att köra bil nu än vad jag var när jag var 18 år och klarade uppkörningen galant.

Men men. Livet går vidare. Jag har bokat ny tid nu och förhoppningsvis så går det bättre då. Dom senaste dagarna har varit ganska jobbiga.  Sova dåligt och plugga mycket är ingen bra kombination. Jag hade svårt att sova i förrgår pga teoriprovet igår och jag hade ännu svårare att sova inatt pga uppkörningen som jag bommade idag.

Jag måste också säga att jag verkligen uppskattar ert stöd. När jag är lack och helst skulle vilja skjuta mig själv i huvudet med en vattenpistol så finns det inte mycket som kan få mig på bra humör. Paula lyckades genom några gulliga sms och ni lyckades genom era fina kommentarer. Hatten är av för er.

Har någon av er haft problem med uppkörningen? Är det någon som har kört upp mer än två gånger? Och i sådant fall, vad hände? Det kanske t.om är någon som har krockat på sin uppkörning?

/Skengravid

Kommentera

 1. Lilly

  Jag blev osams med trafikverkets förare 😉 hon vilseledde mig i en cirkulationsplats. Bommade. Hon hade en dålig dag. Bytte från norr till söderort och fixade det g a l a n t (trots snedsteg) som kört över spärrlinjen och så. ”Hur många ggr tror du jag har gjort det?” Frågade han efter mitt godkännande. Jag log och tackade artigt.

 2. Ellen

  Jag failade på första uppkörningen på påfarter, med placeringen i högersvängar några gånger och så glömde jag trampa ner kopplingen när vi skulle göra en planerad tvärnit från 70. Lite surt eftersom jag kunde köra ordentligt och körde bra förutom dem sakerna.

  Nästa uppkörning fick jag samma gubbe, och jag körde som en jävla kratta den gången. Gjorde allting fel. Fel växel, ryckigt, oplanerat, höll på att köra ner i diket rätt ner i en hästhage en gång. Efteråt sa han: ”Jaa.. Vad gick mest fel idag då?” Jag svarade: ”Allt..” Då visade han upp sin mobil där det stod godkänt. ”Skojar du…?”, frågade jag. Men det gjorde han inte och nu är jag så lycklig över att ha haft körkortet i en månad snart. Lycka till med ditt Hugo!

 3. Amanda

  jag kuggade första uppkörningen för att tanten tyckte jag var för nära en bil när jag skulle parkera… andra gången kuggades jag för att jag glömde stanna för en stoppskylt. problemet var att det inte fanns någon stoppskylt, så min körledare åkte tillbaka till platsen och skällde ut inspektören som fick ändra beslutet. det tog 5 dagar innan ändringen gick igenom. suuuuurt! men nu har jag haft det i mina år som krävs, men jag avskyr att köra bil pga allt jag varit med om 😉 får på riktigt ångest och sover ingenting natten innan jag ska köra och får ibland panikångest i bilen haha. psykfall 🙂 men när jag kör så kan jag ju!

 4. Denise

  har du testat att köra upp i en liten stad istället? kanske går bättre då. min bror körde upp 5 gånger så du är inte ensam haha 😉 du kommer nog klara det snart 🙂

 5. Fanny

  Lugnt Hugo du sätter det nästa gång. Jag klarade både uppkörning och teori på första försöket men krockade fyra dagar efteråt då jag tappade koncentrationen när jag lekte rockstar i bilen, men nu har jag haft det i två år och inga fler krockar som tur är 🙂 Men körkort är verkligen det bästa man kan ha, det är frihet!! Du fixar det nästa gång snygging!

 6. ano

  haha körde också upp idag o gjorde teoriprovet igår fick 51, så de gick åt helvetet men klarade uppkörningen i farsta idag som faktist var min andra uppkörning!!

 7. Sofie

  Haha stenhårt verkar det vara för er!
  Här har vi INGEN tät stadstrafik och ingen motorväg! Så vi skippa flera moment.
  Behövde inte fickparkera eller göra vänstersväng på landsväg 🙂 körde 10 på morgonen och väldigt lite trafik (liten stad). Haft körkort ett år 🙂

  Min syster klara sig fjärde gången så jag kan tänka mig att hon skulle haft det TUFFT i Stockholm 😉

 8. Linnea

  Jag kuggade första, det var snöigt, halvmörkt och på någon väg utanför staden där jag körde upp. Jag skulle köra över ett järnvägsspår och inser halvvägs över att jag råkat köra in på gångvägen som låg bredvid.. Därefter
  fick jag motorstopp vid rödljus i uppförsbacke och gled in i bilen bakom. Sen sa han att vi nog borde köra hem igen. Hahaha

 9. Loer

  Uppkörningen avgör helt vilken uppkörningslärare man har. Första gången fick jag en surkärring som satt helt tyst hela tiden. Hon nekade mig för jag blinkade fel i rondellen, det var det ända. Sen gå uppkörningen på statistiken. Om det har godkännt många irad så kan de neka även fast man körde hur bra som helst och tvärtom. När jag klarade uppkörningen så körde jag som sämst tyckte jag. Fick kanske ca 8-10 kärringstop och klarade det.

 10. Anna

  Där jag bor kuggar nästan alla på första uppkörningen hur bra dom än är.. Antagligen gör dom det med flit för att tjäna pengar.

 11. Lollo

  Jag kuggade uppkörningen 4 gånger! första gången var jag bara skit nervös och allt gick fel! dem andra gångerna missade jag stoppskylt, körde för sakta och lite andra såna fel. Men ge inte upp man klarar det till slut!

 12. Matilda

  Haha jag är så jävla dålig. Jag var sjukt nervös så jag körde in i ett elskåp när jag skulle avsluta uppkörningen med att parkera.

 13. Cecilia

  Jag klarade min uppkörning på 3e försöket. 1 gången gjorde jag bara ett fel (missade en förbuds skylt i ett villa område) tyckte han kunde haft lite överseende ;p
  2a gången var jag så nervös över att kugga igen att jag gjorde allt fel typ (fast måste skylla lite på tanten bredvid som i princip ställde sig på bromsen redan innan jag startat bilen, hon gjorde mig super nervös och fick mig att känns mig kass -.-)
  3e gången, en as skön ung kille, fick köra där jag aldrig kört innan, råkade missa en vägvisning och fick korsa heldraget för att komma rätt. Men han tyckte jag körde bra och om jag lovade att aldrig göra om det så var körkortet mitt ^^
  Har väl inga direkta tips, kör som du brukar och miljövänligt (y)

 14. Alexandra

  jag kuggade första uppkörningen för att jag lättade med ryggen från sätet när jag kollade döda vinkeln…. det var riktigt surt då jag aldrig hade fått den kommentaren av min körskolelärare någon gång innan! men två veckor senare så klarade jag uppkörningen 🙂

 15. Alexandra

  Väldigt mycket handlar om vilken inspektör man får. Jag fick göra jätte lätta saker under min uppkörning såsom rondell, motorväg, parkera på valfritt sätt, fånga upp bilen, köra på en 30 väg och även vända på en lämplig plats. När jag körde runt i en rondell råkade jag köra med båda hjulen på förarsidan upp mot kantstenen så hela bilen började skaka och tänkte shit jag kuggade nu men tog ett djupt andetag och körde vidare. Berättade även vad jag gjorde fel vilket jag tror räddade mig.
  Körskolan sa dagen innan min uppkörning att jag behövde minst 5 lektioner till (bokade uppkörning i smyg) men klarade båda på första försöket. Så trött på vissa körskolor som endast mjölkar pengar!!

  Hoppas det går bättre nästa gång! 🙂 kör upp i jakan! De är schyssta =)

 16. Hanna

  Klarade första uppkörningen, men var så omtumlad efteråt att jag körde mot enkelriktat när jag skulle ta tillbaka bilen till körskolan. Paniken där! Jag tror aldrig att jag har varit så skärrad som jag blev när jag upptäckte det misstaget. Det var rakt utanför min skola dessutom. Lyckligtvis gick det att backa tillbaka och ingen polis eller kompis såg mig!

 17. Caroline

  Hugo upp med huvudet och var stolt över dig själv. Bra gjort att bara ta tag i körkortet igen ju! Dessutom är det väldig skillnad på kontrollanterna. Körde upp och misslyckades två gånger nere i Skåne, över små idiotsaker. Sen gjorde kontrollanten mig mer nervös än nödvändigt eftersom han var allmänt dryg. Hade samma båda gångerna. Körde sedan upp en gång till här i Stockholn och det gick galant. Kontrollanten var trevlig och gjorde mig bekväm och lugn och då körde jag perfekt, inte en enda kommentar på något.

  Du vet att du kan köra bil. Tro på dig själv. Det är ingen big deal, jag vet att man blir sjukt besviken och förbannad på sig själv men du är inte ett dugg sämre för att du kuggat. Du fixar det innan bebis kommer och det vet du och det är det viktiga ju. Heja dig!

 18. Sara

  Jag kuggade på första uppkörningen! Han tyckte inte att det var lämpligt att hålla 90 på motorvägen när det var snöstorm, hehe… Och jag som hade fått lära mig att man skulle hålla den hastigheten som var så jag var ju självklart skitnoga med att hålla 90 om det var 90… 3 dagar senare gör jag uppkörningen igen och får samma gubbe haha ångest… Men då klarade jag det, men då var det heller inte snöstorm! 😉

 19. Josefin

  Jag klarade uppkörningen på tredje gången, första gången blev jag kuggad för att han tyckte jag hade för dålig uppsikt i bostadsområden när högerregeln gällde – men uppsikt åt VÄNSTER inte åt höger. På körskolan hade jag lärt mig att vara övertydlig med uppsikt åt höger när högerregeln gällde så det kändes ju lite surt…

  Andra gången fick jag i uppgift att svänga av vänstersväng från landsväg och hitta någonstans att vända på – eftersom jag inte kände till området jag körde upp i visste jag inte vilken avfart som skulle funka – slutade med att jag hamnade på en privat uppfart där det inte fanns någon möjlighet att vända bilen. Blev såklart rätt stressad av detta och kuggades mkt riktigt pga denna sväng.

  Tredje gången gillt körde jag egentligen inte annorlunda än de andra två gångerna men inga oturliga situationer uppstod och då fick jag körkortet.

  Kort sagt – du kan bli kuggad på rätt svaga grunder, detaljer som uppkörnings-ansvarig hakar upp sig på. Man ska komma ihåg att de är människor och inte Gud, deras ”judgement” är inte ofelbart. Tror att de går mycket på hur säker och uppmärksam man känns i bilen – förmågan att hantera en situation som uppstår på ett bra sätt – så håll huvet kallt så kommer det att gå bra. Känn ingen press, och berätta inte för alla att du ska köra upp nästa gång – då behöver man inte ha pressen att behöva berätta hur det gick efteråt som faktiskt kan vara mer stressande än själva uppkörningen ibland. Iallafall om man kuggar! Lycka till!

 20. Linnéa

  Kuggade första gången pga att blinkersen inte slog tillbaka av sig själv, som den gör i vanliga fall. DET var surt. Fick körkortet en månad senare och var då en mycket bättre förare än om jag skulle klarat det första gången. Tyvärr måste man ju ta extra körlektioner under den tiden om man vill förbättra sig. Lycka till!

 21. Madde

  Känner en tjej som körde upp 8ggr innan hon klarade det.
  Och känner en tjej som körde på en gubbe men klarade det ändå.

  Och min pojkvän blev underkänd för han stannade innan en rondell för det var fullt med bilar i rondellen. Anledningen: Bilarna bakom kunde ”köra på honom” för han stod still.

  Så finns sjuka personer man kör upp med x)

  Kämpa på!

 22. Patricia

  FEM GÅNGER KUGGADE JAG!!!
  Det var små saker som att jag skulle väja ut från trotoaren, ifall de som gick där skulle snubbla till, skulle fickparkera och då sa uppkörningsgubben att om bilarna stått närmare skulle vi krockat.
  Efter fjärde gången höll jag på ge upp men då var det pappa som bokade en tid och följde med och satt i baksätet, och den gången gick det felfritt.
  Så kämpa, har du barat kuggat en gång är det inget att sura över. Du tar det nästa gång!! 🙂

 23. B-O

  Körde upp förra veckan och kuggade jag med! Hade en riktigt bitter tjej som inspektör och klagade på det mesta… Blir bara lack när jag tänker på det, hade en riktigt kass dag kan man väl säga

  Bokat ny tid tills nästa vecka och ber att det ska gå bättre denna gång, vet att jag kan bättre än så =)

 24. emma

  Jag klarade det också på första försöket, både teori och uppkörning. dock körde jag bara väldigt lite landsväg, stadskörning, fickparkering och vända på lämplig plats hehe, det tog 20 minuter! Min inspektör var dessutom sanslöst ball. Vi satt och snackade fotboll hela uppkörningen tills han i slutet sa att jag hade klarat mig. haha.
  /Det fina med att köra upp i malmö. 😉

  BTW u will make it!!

 25. Klara

  Min kompis körde rakt in i en annan bil men den som bedömde tyckte att hon hanterde krocken på ett bra sätt så hon fick körkortet. Det är sjukt vilken skillnad det är mellan olika bedömare och deras krav om du inte fick det för att du körde genom en vattenpöl!

 26. Emma

  Jag klarade både teorin och uppkörning på första försöket för vanligt körkort (B) men för tungt släp (BE) så kuggade jag både teorin OCH uppkörningen första gången så va tvungen att göra allt två gånger :/ belv med nöd och näppe godkänd på båda den andra gången jag körde och skrev upp. Usch har aldrig vart så nervös i hela mitt liv, trodde jag skulle kräkas..

 27. Elin

  Jag kuggade två gånger mest för att jag var så nervös. Typ grät innan jag ens hann sätta mig i bilen. Men efter två uppkörningar bytte jag körskolelärare till en tuffare och klarade det tredje gången. Att jag kuggade två gånger tycker jag inte gör mig till en sämre trafikant tvärtom tror jag det gjort mig mer uppmärksam och försiktig.

 28. Emmsililla

  Jag gjorde uppkörningen tre gånger!
  Första gången bommade jag för att jag inte körde miljövänligt.
  Jag hade femmans växel i 70km/h istället för sexans växel. LÖJLIGT!
  Andra gången tyckte inspektörn att jag gjorde om logiken för att en annan bil hann svänga
  innan mig. Ville bara strypa denna hemska man. Skitsak lixom.
  Tredje gången satte jag det. Wihooo jag har lovat mig själv att ALDRIG ta körkort igen!
  Nu har jag haft mitt i tre år sååååå skönt…

 29. Sanna

  Klarade på 3e försöket, blev så jävla arg de gånger jag kuggade och tyckte det var så orättvist då jag kört väldigt bra på samtliga uppkörningar, och verkligen kunde köra bil. Det man måste göra är att acceptera att du måste köra överdrivet försiktigt och göra alla onödiga saker som inspektören kollar på – även fast du aldrig kommer köra på det sättet när du sitter själv och kör.. Mina bästa tips:
  – kolla backspeglarna överdrivet ofta, och överdriv ”rörlig blick” vrid på huvudet som fan när du kör i områden med folk, eller smala vägar med skymd sikt.
  – när du kör i villa område stanna vid varje högerregel korsning även fast du ser att det Inte kommer någon, och kör sakta som fan i villa områden (kuggade en gång på att inspektören tyckte att 25km/h var för snabbt i ett villa område -.- )
  – sakta ner vid övergångsställen även om de är personer flera meter bort från övergångsstället som kanske inte ens ska gå över – ha framförhållning och var bredd på allt.

  Det är sökert inget snack om saken att du kan köra bil, och att du borde ha blivit godkänd idag. Men måste helt enkelt acceptera att inspektörerna överlag är idioter som är alldeles alldeles för petiga i bedömingen. Kör bara så som de vill på uppkörningen så får du kortet – när du har kortet behöver du aldrig tänka på idiot saker och får köra precis som du vill.
  LYCKA TILL NU, nästa sätter du. Fatta vad skönt när du har körkort igen 🙂

 30. Sanna

  Jag klarade båda på första men hade en extremt lätt uppkörning. Fick varken backa något eller fickparkera.
  Men du fixar det. Bara att bita i detsura äpplet och göra ett nytt försök. Du fixar det 🙂

 31. Carro

  Ska ha uppskrivning&uppkörning nästa vecka, är mest nervös för uppskrivningen! Kände mig redo bara för några dagar sen men nu är det som bortblåst, jättenervös, ångest och en massa ” tänk om”
  Jag hoppas verkligen jag klarar det:) och även att du klarar ditt Hugo !

 32. Tina

  Kuggade första uppkörningen pga att jag körde 50 på 30 väg 3 gånger!! hehe så kan det gå om man gillar att hålla på gasen 🙂

 33. Ellinor

  Klarade min uppkörning i tisdag för andre gången 🙂 Hon kuggade mig första gången för att jag körde för snabbt i dimma på landsväg, hehe lite sjukt men aja. Sen ska jag göra mitt tredje teoriprov på onsdag så hoppas jag klarar det då =)
  Jag tyckte uppkörningen var lättare än teoriprovet !

 34. M

  Innan jag ens börjat på mitt körkort så hörde jag en historia i skolan om en person som under uppkörningen kuggat för att hon inte bromsat ordentligt för en låtsasälg som sprang ut på vägen framför bilen. Jag berättade detta för pappa och vi skrattade gott. Senare på min egen uppkörning åker vi ut på en 70 väg i skogen. Jag blir tillsagd att komma upp i angiven hastighet och sen skulle han säga till när det kom en älg. Haha jag skrattade gott inombords. Stod på bromsen för ”älgen” och fick gott med beröm :). Berättade aldrig för honom att jag hört om detta innan men känner mig så tacksam idag för att jag hade hört om detta innan 🙂

  Lycka till Hugo och ge inte upp. Du kommer att klara det! 🙂

 35. Helenah

  Jag klarade uppkörningen på första men det var i ett område jag kört jättemycket i osv.
  Sen åkte jag till USA och körde upp utan att kunna öva där och kuggade.
  Det är så mycket som spelar in, inte minst hur nervös man är!!
  Jag körde upp i ett lugnare område nästa gång och då gick det hur bra som helst.
  Du klarar det!!

 36. Lena

  Jag kuggade första gången och kuggade då på SAMTLIGA områden 🙂 Ha ha, man tror inte det är sant men det är det tyvärr… Jag var sjukt nervös är mitt försvar. En månad senare klarade jag uppkörningen galant 🙂 Det kommer du också att göra 🙂

 37. Amanda B

  Jag känner de som både har kört mot rött under sin uppkörning samt inte växlat ner vid rondeller (4ans växel och 60km/h kan inte rekomenderas). Håller tummarna att det går bättre för dig nästa gång! vilket det garanterat kommer att göra 🙂

 38. josefin

  Hugge mannen!! va inte less, jag lovar att du har det inom en snart framtid!
  Jag kuggade inte på uppkörnngen men däremot på trorin och jag får står din frustration, VAD MAN LACKAR!!
  men det är bara att ta sig samman och bita ihop, du klara det nästa gång. Och gör du inte det så är det bara att försöka en tredje gång..ingen är felfri.
  Tänk jag, haft körkort i ett halvår bara…spelade lite FÖR hög musik i bilen och gjorde några moves vilket rusulterade i att jag körde ut på en åker, in i en ladugård och kvadade farsans bil som nyss blivit omlackerad..piiiin.
  men jag har ändå ett körkort så ge för helvete inte upp när du klarat resten!!
  Du är en krigare=)
  KÄMPA HUGE OLE KÄMPA HUGGE OLE KÄMPA HUGGE OLE OLE LEL=))))
  Tänk på när du och lille rubsson sitter där i bilen och sjunger barnlåtar, då är all mörda värt det!

  Ha det! hälsa Paula=)

 39. Helena

  Haha, jag körde in bilen framför..dock tyckte ja den tvärnita..haha , kört upp 3 ggr efter de, sen rekommenderade körläraren automat eller Inge körkort alls.. Efter 5 uppkörningar har ja mitt körkort.hahh och kvaddat bilen en gång:( fick körkort för 2 månader sen faktist..

 40. petra

  jag var med om exakt samma sak, jag blev kuggad på första uppkörningen pga att jag stänkte ner gångtrafikanter och att jag placerade mig fel i en rondell, nervositet! andra gången gick galant, det hade inte regnat då 😉

  Nästa gång fixar du det!

 41. Anne

  Ps: En av mina vänner gjorde uppkörningen fyra gånger.. Han hade visserligen mer problem än andra pga att han inte kan svenska ordentligt, men han skämdes då inte för det och körde bara på! Till slut gick det!

 42. Anne

  Ähmen vafan, det är väl inget konstigt att kugga på en uppkörning eller två! Dem är ju så JÄVLA noga i bedömningen, så minsta lilla fel kan göra att man kuggar! Även dem som HAR körkort skulle troligen kunna kugga ganska enkelt på en uppkörning.. Just för att dem är så jävla noga med varje detalj.. Glöm det och gå vidare, boka en ny så fixar du det ju!

 43. M

  tips, frikoppla inte, dvs. ha inte kopplingen vid svängar. Han kugga mig för att jag frikoppla i tid och otid, det kosta mig en massa då jag var tvungen att ta fler körlektioner.

  1. pernilla

   Vem skjutton åker runt med kopplingen nere den ska ju enbart användas till att växla och dragläget och vid väldigt låg fart på ettan knappt det, jag har haft körkort i 1 år, hade blivit galen om någon körde runt med kopplingen nere i min bil med tanke på kostnaden att byta ut den ^^

  2. Therese

   Hade du inte lärt dig att man inte ska frikoppla i svängar osv var du nog inte redo för en uppkörning! Det är sånt man lärde sig lååångt i förväg 😉

   1. M

    hur i helvete ska jag lära mig det, när jag endast kört med körskolan, de borde säga till om någon. fan vad ni hoppar på en.

 44. erika

  Haha bli inte tjock!
  Jag klarade uppkörningen, där emot körde jag in i garageväggen med pappas bil en vecka senare. Då funderade jag på om det var rätt av han att godkänna mig :p

 45. k

  Jag klarade både teori och uppkörning på första ggn, men helt ärligt så fick jag inte så svåra moment att utföra. det va det vanligt, backa runt hörn, landsväg, motorväg, stadskörning osv. jag va sjukt nervös och var beredd på det värsta.. men iofs så hade jag privat uppkörning. mycket lättare än att gå igenom körskolan, låna endast deras bil för uppförningen. men ja tycker inte att du ska vara ledsen för att du ”bomma” på första ggn, du kanske trodd du skulle klara dig och därför ba ”ääärsh det går som det går” va nervör ist, då ör du mer uppmärksam. och överdriv med dina rörelser, tex när du ska kolla efter andra trafikanter eller människor, stick fram huvudet och leta haha så gjorde ja, allt för att ha skkulle se att jag va uppmärksam 🙂 lycka till på din nästa uppkörning!

Visa alla 53 kommentarer
Uncategorized

Nu blev jag glad igen

Hahah. Tjockisar är roliga.

/Ska bli fet och driva med mig själv

Kommentera

Uncategorized

Jag hatar mitt liv

Jag kommer inte blogga förrän jag har körkort. Jag bommade precis uppkörningen. Mitt eget fel, jag råkade köra på två vattenpölar så att det skvätte vatten på gångtrafikanterna. Nervositeten talade kan man säga..

20130131-090757.jpg

20130131-090816.jpg

Kommentera

 1. Matilda Holmström

  Jag klarade min uppkörning igår och kunde åka hem med ett körkort – nice känsla! Men jag säger som de andra, boka tid direkt och kör upp tills du klarar dig, oavsett hur många gånger du behöver. Det är inget att skämmas för! Plugga lite extra teori innan också så att du har stenkoll på vad som gäller 🙂 Lycka till!

 2. M

  upp med hakan, du klarar det nästa gång. du kunde ha fått körkortet idag, det beror på vilken trafikinspektören man får, vissa är stränga och kuggar för minsta lilla, andra så säger de bara bla bla bla tänk på det nästa gång du kör, men klar att du blir godkänd.

  all lycka

 3. Maddelito

  Kör upp direkt igen!
  Jag kuggade en torsdag, åkte hem o bölade lite samt boka ny tid. Dagen efter körde jag upp igen. Åkte då hem med körkort! Kör upp, kör upp, kör upp!

 4. Nathalie

  Kom igen Hugo! Du fixar det nästa gång 🙂
  Du klarade ju faktiskt skrivningen igår, skönt det. Du har bara en del kvar och den delen fixar du nästa gång!
  Ge inte upp nu på mållinjen!

Visa alla 13 kommentarer
Uncategorized

Steg 3 i kategori körkort

AVKLARAT.

20130130-123302.jpg

Kommentera

 1. Madde

  Hej! Jag undrar om du vet något om tabletterna som är LCHF på burk? Lurendrejeri eller inte? Är nyfiken på dem men tänkte jag skulle fråga någon som verkar ha det här mer på klart 🙂

 2. Ida Lindström

  Hellu! glöm inte att lägga en röst på mig i Gymgrossistens tävling som jag är med i. För att ha chansen att vinna måste jag hamna på en placering mellan 1-20 och nu ligger jag precis på gränsen. Tävlingen avslutas nästa Onsdag och alla röster är guldvärda!♥

  För att rösta kan du gå in här: http://gymgrossisten.bloggportalen.se/top-list och sedan klicka på +1 bredvid min bloggadress (runtheworld.webblogg.se)
  Tack på förhand!

Visa alla 22 kommentarer
Uncategorized

It’s time

Wish me luck.

20130130-113241.jpg

20130130-113249.jpg

Kommentera

Visa alla 7 kommentarer
Uncategorized

Tisdagshumor

Snart är det min tur
20130129-155553.jpg

20130129-155744.jpg

20130129-155837.jpg

20130129-155912.jpg

20130129-155933.jpg

20130129-160143.jpg

20130129-160206.jpg

Kommentera

Uncategorized

Den här var ju lite sjuk faktiskt

Undra hur lång tid den tog att göra =)

Kommentera

Uncategorized

Tisdag den 29 Januari

På väg till kontoret så fick jag den här bilden skickad till mig av Paula.

Snacka om att hon vet vad jag har för humor. Hon visste garanterat att jag skulle börja skratta när jag såg den. Problemet var bara att jag stod inne på tunnelbanan och på något sett så skäms man lite när man kommer på att man har stått och skrattat högt för sig själv. Det är konstigt det där med humor, att man delar samma humor med vissa och verkligen inte med andra.

Imorgon så är det dags för del 3 i kategori körkort. Jag har teoriprov och jag hoppas verkligen att jag klarar det. Jag har varit duktig och läst på, jag satt hela kvällen igår och pluggade. Det känns bra, magkänslan känns bra men jag är ändå nervös. Det är samma känsla som när man har en dag kvar till ett stort prov i skolan, man vet att man har läst på och har koll på bitarna men man är ändå nervös. Iofs läste jag inte så ofta på till prov i skolan men jag var ändå nervös, nervös för att någon skulle upptäcka att jag fuskade.

En av dom mest minnesvärda händelserna i gymnasiet var när vi hade ett stort slutprov i ”Organisation och ledarskap”. Resultatet på provet skulle avgöra vad vi skulle få för slutbetyg i kursen. Jag precis som 97% i min klass tyckte att studiematerialet för provet var hopplöst. Läraren hade gett oss en bunt med papper (ca 100 ark) samtidigt som han sagt ”Kan ni allt som står på papperna kommer ni kunna alla frågor som kommer på provet”. När väl provdagen var framme så hade jag mutat en tjej i min klass att inte gå på provet. Hennes uppgift var att sitta utanför med studiepapperna och med sin mobil i handen. Jag precis som alla andra hade skitit totalt i att plugga, alla andra räknade med att få ett ig och sedan plugga till omprovet. Så tänkte däremot inte jag. Jag fick provet och självklart satte jag mig i mitten. Längst bak är suspekt och längst fram är för riskabelt, mitten är perfekt. Jag tog av mig min mössa, sedan la jag mobilen i mössan och började messa frågorna på provet till den mutade tjejen utanför. Hon svarade på alla frågor och jag skrev sedan ner svaren på provet. Jag svarade medvetet fel på två frågor då jag inte ville att det skulle vara för uppenbart att jag hade fuskat och sedan lämnade jag in provet och gick hem.

Veckan därpå när vi fick tillbaka proven så fick som förväntat 97 procent icke godkänt på provet och läraren var mycket missnöjd. Han delade ut proven, men inte mitt. Alla fick sluta men han bad mig att stanna kvar och jag började svettas ”Faaaan, jag är så rökt tänkte jag” Läraren stängde dörren och sa sedan ”Hugo, det här trodde jag inte om dig. Du är lite av ett geni, jag har aldrig varit med om att en elev har kommit och gått som denne vill för att sedan skriva perfekta svar på slutprovet. Det kommer bli något stort av dig. Grattis till MVG i Organisation och Ledarskap” Tack sa jag och gick glatt hem och berätta för mamma att jag hade fått MVG. Stolt blev hon och hoppas att hon inte läser det här för hon bjöd mig tom på en resa som belöning för MVG´t.

Förutom detta så var jag en ängel i skolan.

Kommentera

 1. isabelle

  hahahah..! Men kan inte låta bli att undra vad som hände med ”den mutade tjejen utanför”? fick hon göra provet en annan gång? För annars är det ju liiiite surt att du fick mvg tack vare henne och hon fick ig 😀

 2. Annelie

  Vill börja denna kommentar med… Varför har alla hakat upp sig på Paulina? Tror ni på fullaste allvar att Hugo är intresserad av att prata om Paulina (Paow) när han träffat en tjej som han älskar? Ni har verkligen hakat upp er. Stackars Hugo och Paula som behöver höra det om och om igen. Jag tror på er som fan Hugo, sen dagen du öppnade upp det för oss om Paula så har jag fått känslan att det kommer hålla, ni verkade så fina med varandra. Jag vet att ni kommer bli super föräldrar, hänger ofta på Paulas blogg också, så har fått en humm om vem hon är. Underbar tjej, och bra val av dig Hugo. Dig Hugo har jag alltid tyckt om också, mer än de andra bloggarna som är mest ytliga. Du är en skön kille med humor, och lite mer personlig. Får mig nästan alltid ett gott skratt när jag kikar in här, och det är så jag tycker att en blogg ska vara. Givande. Känner mig som en slags stalker nästan, iallafall på Paulas blogg, då jag kommenterar hej vilt, men jag tycker att bra saker ska uppmärksammas. Och du och Paula verkar så fina tillsammans och jag är så glad för er skull, och att ni ska bli föräldrar. Grattis! Denna kommentar kanske hade passat bättre i inlägget under, men ville kommentera här, då de va mer kommentarer på det förra inlägget, och då tänkte jag att chansen att du läser det här kanske är större här, för mig är det viktigt att man får mycket ”beröm” för det bra man gör, och tycker att man ska uppmärksamma det bra. Så hoppas du läser det här och att ni kan ta åt er av allt gott jag har att säga, för det är ni värda att få höra oftare. Ta hand om dig och din familj Hugo! =)

Visa alla 9 kommentarer
Uncategorized

Family

Nu är det ca tre och en halv månad kvar tills jag är pappa, tills jag inte är huvudperson i mitt eget liv längre, tills jag har ett barn att ansvara över, tills jag måste prioritera bort 90% som inte har med mitt barn att göra, tills jag och Paula kommer ligga trötta på dagarna pga sömnlösa nätter, tills jag och Paula inte kommer ha lika mycket tid för varandra, tills jag inte kan riskera mitt eget liv längre genom att hoppa från broar, tills jag inte bara kan dra utomlands i en vecka, tills jag inte kan sova ut på mornarna, tills jag och Paula inte bara kan dra ut och käka.

Nu borde jag skriva att jag inte alls längtar efter det här för det är ju ganska konstiga saker att längta efter. Problemet är bara att jag aldrig har längtat så mycket efter något som efter det här. Jag längtar så mycket efter att bli väckt på morgonen av mitt egna barn, jag längtar så mycket efter att få hålla om mitt lilla barn, jag längtar så mycket tills vi är en familj och jag längtar verkligen efter att Paula ska få tillbaka sina vanliga hormoner igen =)

Sen dagen då Paula skickade sms till mig och skrev att hon var gravid har allting känns så rätt. Jag har haft en del tjejer i mina dagar, en del som jag har varit jätte kär i och en del som jag har älskat lika mycket som min högra stortånagel. Gemensamt för dom alla har varit att mina tankar kring barn har varit obefintliga. Eller med varenda tjej jag har haft så har jag tänkt samma tanke ”Det här är inte mamman till mina barn” oavsett hur snygg, smart och vacker hon varit, tills jag träffade Paula. Innan Paula skrev smset till mig och berättade att hon var gravid så hade en känsla gått genom min kropp flera gånger, en känsla som har sagt ”Paula ska bli mamma till mina barn” Det går inte riktigt att beskriva känslan men jag tror att vissa av er kan relatera till något liknande.

Paula är den vackraste och finaste tjej som jag någonsin träffat. Hon bryr sig om andra människor på ett väldigt fint sätt. Hon tror på mig och hon stöttar mig i allt jag gör, vilket känns otroligt tryggt för mig. Att ha en tjej som dessutom är min bästa vän bakom min rygg hjälper mig att komma dit jag vill och ska.

Nu två, snart tre. Familjen Rosas.

20130128-150056.jpg

20130128-150113.jpg

20130128-150207.jpg

20130128-150248.jpg

20130128-150318.jpg

20130128-150354.jpg

20130128-150548.jpg

Kommentera

 1. nicole

  fint skrivet Hugo ! 🙂 hoppas att era drömmar tillsammans går i uppfyllelse, och jag hopppas att en dag att få uppleva samma känslor för någon…

 2. stella

  Jätte fint skrivet och du känner säkert så NU men du har skrivit mer eller mindre exakt likadant om Paulina i ett inlägg (när ni var i göra slut/förlåta fasen). Dock inte så ingående med barn. Men klart och tydligt att du var 100% på att hon var tjejen du ville spendera resten av livet med.

  Menar inte detta som något påhopp, såklart älskar du Paula – men det är inte rätt att skriva sånt om ex flickvännen som inte stämmer bara för att du har ny tjej nu 🙂

  Kram på er och lycka till!

 3. karla

  tannja tannja da.. hvor gammel er du? alle vet at paow bare tenker på seg selv,er er slem mot folk som ikke orker hun. hun hadde ikke blitt en god mor heller. paula er en super person og kommer til å bli en god mor

 4. tannja

  Hugo hur kunde du ens nli tillsammans med paula? paow är bra mkt bättre än henne.
  paula är en gråmulen ganska ful/snugg tjej som kommer göra ditt liv surt och INGEN kommer vilja varken blogga känns sig likvärdig dig.

  1. V

   Är du en fjortis eller?
   Varför ska han vara ihop med paow för? Hon tänker bara på vikt och utseende, hänger ut folk hur som helst och är ganska vidrig ibland. Hon är en alkoholist som ligger runt när hon mår dåligt och klär sig som ett trash. Dessutom så har hon ingen utbildning eller mål i sitt liv. Så tror faktiskt att det är tvärtom

 5. Nathalie

  Fantastiskt, underbart fint skrivet till din fina Paula. Är helt tårögd och kan bara tänka mig hur P grät när hon läste det här, grät av glädje och hormoner 😉 Är glad att hon har dig i sånna här lite jobbigare perioder. Det här kommer bli så himla bra och det ska bli ett sant nöje att få fortsätta följa er på denna resa! Kram på er.

 6. F

  Och förmodligen en av de finaste familjerna som kommer finnas!
  Man riktigt ser och får känslan av att läsa både din och Paulas blogg, hur fruktansvärt mycket kärlek det lilla barnet kommer att få!
  Stort lycka till !

 7. Therese

  de där va de finaste jag läst på jag vet inte hur länge! Rös igenom hela kroppen o kunde inte hålla tåren inne!! Varföör finns de inte någon så underbar som du??! Helt seriöst, 80% består av idioter:/ du är en an dom 20% kvar..

  Är så glad för din och Paulas skull, helt otroligt hur man kan va så glad och förväntansfull över några som snart ska ha barn o som man inte egentligen känner haha.. Erat barn kommer bli den lyckligaste som får ha er som föräldrar! Jag tror det kommer gå jätte bra, och jag önskar er all lycka i framtiden! Ska bli så spännande att följa lillens uppväxt!
  Åhh, vill också ha barn nu! Lite avundsjuk är man ju! Även fast ja fyller 18 i maj haha:) Men tiden går fort!

  Kärlek till er!

 8. V

  Så vackert. Man märker verkligen att ni älskar varandra.
  Dessutom så har du förändrats enormt sen du blev ihop med Paula. Du har blivit mer jordnära och en snällare människa från det man kan se på bloggen.
  Tyckte du kändes jätte ytlig när du var med paow.

  Du har verkligen mognat :). Lycka till med allt och ni kommer få en perfekt familj.

 9. Camilla

  Ps jag håller med Sandy i allt det hon skrev!! Jag önskar också att min pojkvän var mer som dig Hugo… Du sätter verkligen Paula på den högsta piedestalen som finns! SÅ HIMLA FINT!❤ Har man inte den kärleken som ni har ja då får man ta lite från er kärlek genom att lösa era fantastiska bloggar hehe:) Kram igen!

 10. Camilla

  JÖSSES Hugo..nu fick du mina ögon att bli tårfyllda..! Gud vad fint skrivet alltså jag dör vilken FIN kille du är!! Vet inte vad jag ska skriva jag blev så rörd men OJ vad jag är GLAD för eran skull!!!!!:))) Ni är så otroligt fina&er knodd kommer att bli den sötaste bebben på jorden!!!;) KRAM på er!

 11. Sandra

  Paula e så fin!! Förstår inte hon e jätte vacker, hennes stil är jätte fin vart har hon köpt byxorna? Ni kommer få ett sånt underbart barn!:)

 12. Sandy

  Det här värmer mitt brustna hjärta och jag kan känna er kärlek ända hit, bry er inte om skvallerbloggar eller folk som säger ditten och datten om er- Ni är hur underbara som helst! Och det finns som tjej, ingenting bättre, än att se sin pojkvän skriva såna här underbara saker som en, man känner sig viktig och behövd, alla tyngder lyfter från axlarna och man vet att – sålänge man har den personen man älskar vid sin sida, då kommer allting bli bra. Tack Hugo för att du visar hur underbar och god du egentligen är, har fått en HELT annan bild av dig, och jag tvekar inte en sekund på att du och Paula kommer bli världens bästa föräldrar! Jag är så glad för er skull. Din flickvän, och sambo, Paula, är världens vackraste tös, på insidan OCH utsidan, du har verkligen lyckats catcha en topp tia där.

  Lycka till =) (ps. önskar min egen kille hade uppskattat mig lika mycket och visat det)

 13. Sofia

  Ps. Tycker verkligen du och Paula är urgulliga i hop. Och det är så fint att se er lycka. Ni verkar verkligen så lyckliga ihop. Och jag tror verkligen på riktigt att ni kommer bli gamla ihop.

 14. Sofia

  Väldigt fint skrivet. Tror du kommer bli en grym pappa och tror verkligen att du och paula kommer bli gamla ihop. Ni känns stabila och trygga i ert föräldrarskap.

  Jag har varit tillsammans med min kille snart 6 år och fick barn tillsammans nyligen. Har en son på 4 månader. Det mest fantastiska man kan göra tillsammans. Man går igenom mycket tillsammans såväl jobbiga som underbara stunder. Och för vår del har kärleken bara växt och växt och blivit ännu starkare sen barnet kom. Sån häftig känsla att få uppleva att få en familj. en familj som man själv skapat.

  Det första du skrev stämmer till viss del. Men mycket beror på vad man gör det till. För oss var det skittufft de första veckorna…sjukt jobbigt när man inte riktigt visste hur man skulle gå till väga med allt..men inte så konstigt då det tar lite tid innan man känner sitt barn. Mycket känns hopplöst och tårar kan komma. Men det blir bara bättre och bättre jag lovar!! Det viktigaste är att man är lugn och inte stessar upp sig för allt nytt i livet med barn. Då går det bäst.
  Idag är vår son 4 månader och vi hinner både gå ut och äta tillsammans…såväl som familj med vår bebis som själva då mormor/farmor är barnvakt…utan problem. Inget är omöjligt. Vi planerar åka utomlands om nåt år. Det går absolut bra…

  Livet slutar inte för att man får barn..snarare börjar…Tror du aldrig du kommer uppleva sån lycka någonsin som när er unge kommer.. Garanterat! Det är det häftigaste som finns.

  Tror ni kommer få det toppen ihop lilla familjen!

 15. karla

  jeg syns paula er utrolig vakker og virker veldig jordnær. det at hugo har skrivd at han kan se paulina som mor til sine barn stemmer nok,men hun var utro og ødela alt mellom de. og legger all skylda på hugo og bla bla bla… nå er han samme paula og de skal få barn sammen,la de nå være,og det dumme spørsmålet om hvem som er vakrest av paula og paulina er jo ett kjempe dumt spørsmål. paula er en million ganger bedre enn paulina,hun virker så opptatt av seg selv og prater dritt om alle som ikke orker å være venn med hun,. paula og hugo 4ever:)

 16. Ida Lindström

  Hej! Jag driver en tränings och motivationsblogg och just nu är jag med i en tävling som GYMgrossisten håller i. Just nu ligger jag på placering 25 i tävlingen och för att få vara med och ha chansen att bli vinnare så måste jag hamna på minst placering 20. Tävlingen avslutas den 6 februari och jag behöver verkligen alla röster jag kan få.

  Vill du rösta på mig så kan du gå in här: http://runtheworld.webblogg.se/2013/january/nytt-ar-nya-mojligheter.html#comment och sedan klicka på GYMgrossistens logga längst ner i inlägget. Tack på förhand, kram!♥

 17. Emelie

  Tycker du med handen på hjärtat att Paula ser bättre ut än Paulina? Och tycker du att Paulina är ful nu när ni inte är tillsammans längre? Vågar du svara ärligt på detta? Paula verkar vara en mycket bättre person i alla fall.

 18. Jenny

  Jätte fint skrivet, ni är så perfekta för varandra 🙂 dock så skrev du faktiskt några gånger på din blogg att Paulina var mamman till dina framtida barn, så där ljuger du lite faktiskt, tyvärr.

 19. Anja

  Bara det att du skrev att Paulina skulle vara mamma till dina barn och btw vrf va tsm me någon som man älskar lika mkt som sin högra stortånagel? Ba elakt mot tjejen att stanna då

 20. Sofia

  Exakt så kände jag med min kille med! Då år det meningen att det ska vara så! Det kanske låter konstigt men efter jag hade träffat min kille i tre veckor var vi hur kära som helst och jag kände på en gång att han var rätt. Jag smsade honom och skrev att ’du skulle kunna vara pappa till mina barn’. Idag bor vi ihop och har en tre och en halvmånaders liten dotter hos oss! Folk tycker jag är tidig eftersom jag precis fyllt 21 (var 20 när min dotter kom) men det är verkligen toppen att vara mamma!! Det är hur jobbigt som helst, man är trött, irriterad och kan inte göra ett skit utan sin bebis. Inte ens gå på toa utan att hon gråter men hon är samtidigt världens gladaste och med hennes leenden orkar jag gå upp på morgonen, hennes leenden gör mina dagar!
  Ni kommer bli hur bra föräldrar som helst och det är meningen att det ska vara ni! När ert barn kommer så kommer du och Paula i resten av erat liv höra ihop! Även om det nångång i framtiden skulle ta slut så kommer ni alltid vara kopplade till varandra genom erat barn. Ett band! Tycker det är så vackert <3

 21. Ellinor

  Ni är så himla fina tillsammans och ni kommer bli en underbar liten familj. Jag blir så glad när jag läser om er kärlek!

Visa alla 33 kommentarer
×

Hugo Rosas

Hugo Rosas driver en av Sveriges största träningsbloggar inom Crossfit. Hugo har deltagit och vunnit flertalet tävlingar under sin Crossfitkarriär. Hugo Rosas är förutom crossfitatlet även författare, entreprenör och tvåbarnspappa till döttrarna Molly och Leonore.

För kontakt gällande samarbeten och annonsering, maila rosas.kvissberg@gmail.com.